Annemin ameliyati

Tebdilimekan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2017
443
757
103
Merhaba bayanlar. Bu ayin sonunda annem rahmini aldiracak sebebi myomlarinin cok buyumesi. Annem henuz menopoza girmedi hala regl görüyor. Bildiğim kadariyla menopoza girmeden rahmin alinmasi hastanin ruh sagligini bozup depresyona surukluyormus. Ameliyati acik olacak. Bir de korktugum sey su. Ameliyat esnasında myomu besleyen damarin kani durdurulamazsa hasta kan kaybindan ölebilirmiş. Etrafinizda ayni sekilde olup da ameliyati basarili gecen oldu mu? Bir de benim babam demans hastasi ve bakima ihtiyaci var. Anneme bir sey olursa babama kim bakar, 2 kiz kardesim var. Biri kucuk, biri tam bir bas belasi. Annemi bu durumlara getiren o zaten, basina buyruk. Annem cok cekti, hepimizi cekip cevirdi, yoklugunda ailemiz parcalanir, ben isim geregi şehir disindayim. Anneme bir sey olmasin istiyorum. Cok korkuyorum. Dualariniza ve icimi ferahlatmaniza ihtiyacim var. Tesekkur ederim.

Annenizi bu duruma getiren kardeşiniz değil, önce burada anlaşalım. Rahim ve yumurtalık sorunları özellikle belli yaştan sonra her kadında olur, dikkat edilmezse annenizinki gibi ilerler. Bunun kardeşinizle alakası yok.

Rahim alınınca menopoza gireceği için menopoza giren kadınlar ne yaşıyorlarsa aynı sıkıntıları yaşayacak. Bir süre hormon alarak hayatına devam edecek.

Rahim ameliyatında kan kaybında hasta kaybı çok nadir rastlanan durumlardır, korkmayın bir şey olmaz umarım. Kolay bir operasyon normal şartlarda.

Annenize bir şey olursa (allah korusun) babanıza kardeşleriniz ve siz bakacaksınız ya da bir bakım eviyle veya bakıcıyla anlaşacaksınız. Kadını öldürüp babayı dert etmek daha ortada bir şey yokken biraz tuhaf bence.

Büyük geçmiş olsun öncelikle, benim annem de çok genç yaşında miyom ameliyatı oldu.sadece miyomları alınacaktı fakat ameliyat esnasında rahim ve yumurtalıklarıda almak zorunda kaldı doktorumuz. Annem 40 küsür yaşındaydı hiç depresyona falan girmedi gayet sağlıklı 20 yıl oldu hemen hemen kötü düşünmeyin kötüyü çağırmayın her ameliyatta bir takım terslikler olabilir ama bize çok büyük gibi gelen operasyonu doktor milyon kez yapmıştır güvenilir ellere bırakın Allah a sığının sağlıkla kalın

Tesekkur ederim yorumunuz icin. Ama 1 yil icinde beklenmedik sekilde buyuyunce doktor bile demis ki sen evlat mi kaybettin ne stres yasadin bunlar bu kadar buyumus demis. Ve gercekten son 1 yildir kardesim anneme yapmadigini bırakmadi. Ese dosta rezil olduk evi terketti polisler mahkemeler.. ne ben anlatayim ne siz sorun..

Hiçbir sorun olmaz, bu endişeleriniz boşuna..
Ananemin de rahmi alındı, sadece bir süre menopozdan dolayı hormonal sıkıntıları olur ve üşütmemesi lazım o kadar..
Şimdiden geçmiş olsun..

Merhaba bayanlar. Bu ayin sonunda annem rahmini aldiracak sebebi myomlarinin cok buyumesi. Annem henuz menopoza girmedi hala regl görüyor. Bildiğim kadariyla menopoza girmeden rahmin alinmasi hastanin ruh sagligini bozup depresyona surukluyormus. Ameliyati acik olacak. Bir de korktugum sey su. Ameliyat esnasında myomu besleyen damarin kani durdurulamazsa hasta kan kaybindan ölebilirmiş. Etrafinizda ayni sekilde olup da ameliyati basarili gecen oldu mu? Bir de benim babam demans hastasi ve bakima ihtiyaci var. Anneme bir sey olursa babama kim bakar, 2 kiz kardesim var. Biri kucuk, biri tam bir bas belasi. Annemi bu durumlara getiren o zaten, basina buyruk. Annem cok cekti, hepimizi cekip cevirdi, yoklugunda ailemiz parcalanir, ben isim geregi şehir disindayim. Anneme bir sey olmasin istiyorum. Cok korkuyorum. Dualariniza ve icimi ferahlatmaniza ihtiyacim var. Tesekkur ederim.
Annem çok genç yaşında rahim ameliyatı oldu normal menopoz sıkıntısı yaşadı sayılır bir kadın doğurma eylemini bıraktıysa çokta sorun olmaz herhalde

Benim annemin de menepoza girmeden rahmi alındı.. Bir sıkıntı olmadı..

ameliyatı başarılı geçen oldu mu derken?internette korkunç hikayeler okuyup ( başım ağrıyo kesin kanserim gibi) kendinizi mi doldurdunuz? menapozdaki psikolojik değişimler neyse rahmi alındıktan sonra da öyle olacak (her kadında ille olacak diye bir şey de yok) , bir süre ilaç kullanacak.bu sorun başına gelen çok fazla kadın var.ayrıca bu sorunun sebebi biyolojik, kardeşiniz değil.

Her ameliyatın riski var. Kendinizi korkutmayın. Kötüyü çağırmayın. İnşallah tez zamanda sağlığına kavuşur.

Anneminde miyomlari vardi hatta 3 tane bebek basi buyüklügündeymis biri patlamis kan bosalmisti annemden.2 tane daha varmis rahmide alindi.bi sıkınti yok 10 sene olmustur gayet iyi.

Benim anneminde ur bir yılda büyüyüp bir yumruk şeklini alınca 42 yaşındayken aldılar çok kanaması olurdu 16yıl oldu o zaman menopoza gitmemişti menopoz yaşına kadar kullanma u için ilaç verdiler Hiçbir şey olmadı çok da mutluydu kurtuldu diye ana benim babam yoktu umursamadı sizi bilmem korkmayın

Bir şey olmaz ablamda milyonlar çok büyüdü ve tehlikeli hâle gelince doktor almak istedi 42 yaşında rahmi komple alındı annemin de keza öyle rahmi yok inş.birsey olmaz allah size bagislasin

Annem şuan 51 yaşında.
36 yaşında oldu bu amelşyatı..
Hiç de bahsettiğin gibi şeyler olmadı.
Merak etme zor bir ameliyat deil

Aynı bu sebeplerden dolayı annem yıllar önce rahmini aldırdı. Cok da dogru bir karar oldugunu simdi anlıyoruz. İçinizi ferqh tutun annem hemen ayaklanmıstı mesela 2 3 güne normal hayatına dönmüştü. Elbette şişliği ve biraz da agrısı vardı

Back
X