Annemin Bitmek Bilmeyen Baskısı

lailerra

♥♡♥♡♥♡♥♡
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
475
464
33
Merhaba sevgili KK. Öncelikle kendimi anlatmam gerekirse ilerde daha rahat yaşamak için okuduğum bölümü bıraktım. Ön lisans programına yerleşip nasipse DGS ile istediğim bölüme geçmek istiyorum fakat ben daha ön lisansı bile okumadan annem "e işe gir artık" demeye başladı. Ara ara da evlenmem yönünde baskı kuruyor. "Daha ön lisans okuyacağım sınavlara gireceğim" deyince de "2 yıllık oku sonra gir işe" diyor başka bir şey demiyor. "Yaşlanınca bana bakarsın" minvalinde şeyler de söylüyor. Ama kendisi çok bencil zaten önceki konularda da anlatmıştım.
Bu arada üniversite sınavı döneminde anneanneme kazandığım bölüme gitmezsem beni evlendireceğini söylemişti.

Sizce ne yapmalıyım? Üstümde baskı hissettikçe çok strese giriyorum.

Merhaba sevgili KK. Öncelikle kendimi anlatmam gerekirse ilerde daha rahat yaşamak için okuduğum bölümü bıraktım. Ön lisans programına yerleşip nasipse DGS ile istediğim bölüme geçmek istiyorum fakat ben daha ön lisansı bile okumadan annem "e işe gir artık" demeye başladı. Ara ara da evlenmem yönünde baskı kuruyor. "Daha ön lisans okuyacağım sınavlara gireceğim" deyince de "2 yıllık oku sonra gir işe" diyor başka bir şey demiyor. "Yaşlanınca bana bakarsın" minvalinde şeyler de söylüyor. Ama kendisi çok bencil zaten önceki konularda da anlatmıştım.
Bu arada üniversite sınavı döneminde anneanneme kazandığım bölüme gitmezsem beni evlendireceğini söylemişti.

Kulaklarını tıka ve dersine odaklan kazan

Kc yasinda oldugunuza gore değişir cevap

Bende dgs ile tamamladım. Direk 4 yıllık okuyacakmışsın onu anladım o dgs zaten kolay görünüp ömrünü yiyen bi sınav :D Annene gelince valla ne desek yanlış yönlendiririz benim ki çalışmamı istese de önceliği sınavlarıma verirde bende de o azim yok zira bunaldım çalış çalış çalış keşke imkanım olsa da 2 yıllık okuduktan sonra istediğim işe girebilseydim. Şimdi her ne kadar ülkemizde lisans bile okusan faydası yok densede iş ilanlarına baktığında çoğu lisans istiyor en az ön lisans diyor evet ama atıyorum ben havacılık okudum hava trafik kontrolörü için lisans bitirmem şart hatta yüksek lisans bile müthiş olur onlar için ama her şeyin başlangıcı dil elbette bak hepsiyle birbiriyle bağlantılı :)) Annen anlamayabilir evet o sadece geçinmek istiyor. Onlara da hak veriyorum çünkü hemen atanamayacağını zaman kaybı olarak düşünüyor. Ama bunun bir net çıkış yolu yok. Bi taraftan çalışıp bi taraftan okuyabilir misinz peki?

Kulakları kapatıyoruz duymuyoruz sınavımıza çalışıyoruz. Gerekirse yazın öğrencilik döneminde okul açıkken harcamak için para biriktiriyoruz.
Sonra kendisine baksın diye doğuran annelere sen yoluna ben yoluma diyoruz.

Ailenin maddi durumu geçinecek seviyedeyse kendi bildiğini yap ama ailen okuman için maddi destek vermiyorsa yapacak birşey yok o zaman bir işe girip çalışacaksınız.herkes şanslı doğmuyor malesef sizin anneniz gerçekten bencil bir insanmış okumak istiyorsanız napıp edip desteklemesi gerekirdi.bize baksın diye çocuk doğurup imkan tanımayan birinden çok birşey beklenemez zaten yazık.

Back
X