Annemin Bitmeyen Memnuniyetsizligi

Ya mesela önemli bir konu yüzünden az önce annemi aradım. ve telefonumu açmıyor. böyle bir şey var mı... :) eski sevgilisine trip yapar gibi bana trip yapıyor. belki başıma bir şey geldi. bir insan seni ısrarla ararsa niye açmıyorsun. arkadaşlarım bile bana sen eskisinden sakin bir insandın. çok sinirli oldun diyorlar. bilmiyorum ne olacak...

Kesinlikle haklısınız. Dışarı kahve içmeye çıkıyorum diye bile dünyalar başına yıkılıyor görseniz. Kavga ede ede çıktım hep. Hala da "gene mi çıkıyorsun" lafı eksik olmaz. Yahu çıkmayayım tamam da evde ne yapacağız? Anne kız börek kek mi yapıyoruz, film mi dizi mi izliyoruz sanki... Hiçbir şey yapmıyoruz. Tek yaptığımız birbirimize laf atmak. Evde durasım bile gelmiyor. 29-30 yaşında biri olarak ergene dönüştüm.

benim oğlum bile ortaokula gidiyor ama haftanın 3 günü dışarda valla, aksine ben destekliyorum sosyalleşsin bizsiz takılmaya alışsın diye,
zaten dışarda sonsuza kadar kalmıcaksın yani, ne yapmak istiyorsa sen eve dönünce ya da evde olduğun günler yapsın ama bence bahane tabii, sanırım pek ortak noktanızda yok, bence sen bi ev arkadaşı ya tek başına bi ev aramaya başla, bunun başka çözümü yok, bu saatten sonra konuşmayla düzelmezler

Ya mesela önemli bir konu yüzünden az önce annemi aradım. ve telefonumu açmıyor. böyle bir şey var mı... :) eski sevgilisine trip yapar gibi bana trip yapıyor. belki başıma bir şey geldi. bir insan seni ısrarla ararsa niye açmıyorsun. arkadaşlarım bile bana sen eskisinden sakin bir insandın. çok sinirli oldun diyorlar. bilmiyorum ne olacak...

valla iyi sabretmişsin, sabrettiklerine saysın bence, resmen ergen ve eski sevgili gibi davranıyor

benim oğlum bile ortaokula gidiyor ama haftanın 3 günü dışarda valla, aksine ben destekliyorum sosyalleşsin bizsiz takılmaya alışsın diye, zaten dışarda sonsuza kadar kalmıcaksın yani, ne yapmak istiyorsa sen eve dönünce ya da evde olduğun günler yapsın ama bence bahane tabii, sanırım pek ortak noktanızda yok, bence sen bi ev arkadaşı ya tek başına bi ev aramaya başla, bunun başka çözümü yok, bu saatten sonra konuşmayla düzelmezler
evde salonda yanında oturunca tv de bir kanalı açınca bile "offfff bunu mu izlicez. saçmasapan şeyler izliyorsun. artık biraz değiş." fln tarzı başlıyor bunaltmaya. sonra kendisi açıyor kovboy filmi fln. nefret ederim o tarz filmlerden. odama kaçıyorum. haklısınız hiçbir ortak yanımız kalmadı. babam oturuyor köşesinde ya kitap okuyor ya internete giriyor. tek polemiklerim annemle oluyor maalesef.

iş yerinde yaşça benden çok büyük abiler beni çok saygılı buluyorlar. okul hayatım boyunca öğretmenlerin favorisiydim. ben bu anneme ne ettim acaba. böyle oldukça ben de asileştim. gereksiz çıkışlar yapıyorum. derdimi bağırarak anlatmaya başladım. sokaktaki insana tahammülüm kalmadı nerdeyse.
anahtarımı bulamadım ve kapıyı çalıp ona açtırdım diye bile kavga ettik geçen hafta. hastaymış ben ona nasıl kapı açtırırmışım. sonra geçti yattı. babam ortamı yumuşatmaya çalışıyor. annene nasılsın de istersen diye yanıma geldi. gittim nasılsın nasıl oldun dedim. yorganı yüzüne örttü kafasını çevirdi çek git der gibi. :) bitmek tükenmek bilmeyen tripler.... trip yapıyorsun dediğimde de trip ne demek ya. ne kadar çirkin bir kelime deyip bir de ona trip yapıyor. :)

ya yaş 29 olunca tabi anlaşmasızlıklar olur. Bende evdeyken annemle tartışmalar yaşardım ki annem dünya tatlısı kadındır.
Bazen stresi en yakınındakinden çıkarıyoruz

Modunu değiştir neşeli ol eve girerken mincikla şakalas onu guldur program yap birlikte kocasından görmediği ilgiyi sende görsün. Suratsizligina tahammül edemiyorum vb laf et ve hala enerjisi düşük se.baska annelerle karsilastir ben niye şans sizin de. En ağır duygu sömürüsü ve en neşeli mod. Dene ortasi yok.

Psikiyatrea goturun annenizi ,guzelce diyin ki annecim sana bir hayrim dokunsun ,ileri yas hastaliklari icin kontrole goturucem ,
Ya da hic ugrasmayin ,ne paranizi verin ne stres cekin ayri eve cikin

farklı bir yorum getireceğim alakası var mı bilmiyorum ama kız evlat için, evlenmedi de evde başımıza bela oluyor üstümüze yük mantığı var bazı ailelerde.oysa işin gücün var eve katkın var. ki bunlar olmasa bile, bir anne evladına böyle konuşur mu? anlayamıyorum. bana böyle davranan bir annem olsa başka ev tutarım.arada ziyaretlerine giderim o kadar.

Back
X