• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin çalışma hakkında söyledikleri beni çok üzüyor artık

Esoskirec

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2021
457
475
23
29
Kızlar merhaba eski konularımı okuyanlar vardır mutlaka. Annem 53 yaşında şu an. 16 yaşında kız kardeşimle yaşıyorlar. Hiçbir geliri yok malesef. Olduğumuz ilde de onun yaşına uygun işler yok şu an iki tane çocuğa bakıyor bir evde. Ayda 1700 veriyorlar çok az yani. Ben ve ablam da destek oluyoruz bir şekilde geçiniyorlar.
Gel gelelim annem sürekli söyleniyor ben de çok üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor hamileyim bir gelirim yok eşimin eline bakıyorum bebek en az 6 aylık olana kadar da eşim ise girmemi istemiyor.
Bize olsun başkalarına olsun sürekli "beynim kaldirmiyor, çok yoruluyorum, mecbur olmasam bu yaştan sonra bu kahrı çeker miyim" vb. şeyler söyleyip duruyor. Ve ben gerçekten çok üzülüyorum artık. Bu yaşına kadar arada bir örgü yapıp satmak dışında işlerde çalışmadı o yüzden zorlanıyor anliyorum ama elimden birşey gelmemesi zoruma gidiyor ve sürekli mutsuz görüyorum annemi. Tavsiyeleriniz var mı kızlar bu durumda neler yapabilirim ? Allah şimdiden hepinizden razı olsun🙏

Bir tavsiyem yok, calişmaya devam etsin diyebilirim sadece sinir oluyorum bu şekilde sorumsuzluk yapip cocuklarina yük olanlara, garip geliyor. Sanki zamaninda çalışmışta bu yaştan sonra diyor. 🤷
Kaç tane konu acildi son zamanlarda ayni şekilde.
Oldu yani kimse gelecek plani yapmasin yapalim 2 cocuk, ben baktim sira sizde diyelim. Kimsenin kendi hayati olmasin.

Kızlar merhaba eski konularımı okuyanlar vardır mutlaka. Annem 53 yaşında şu an. 16 yaşında kız kardeşimle yaşıyorlar. Hiçbir geliri yok malesef. Olduğumuz ilde de onun yaşına uygun işler yok şu an iki tane çocuğa bakıyor bir evde. Ayda 1700 veriyorlar çok az yani. Ben ve ablam da destek oluyoruz bir şekilde geçiniyorlar.
Gel gelelim annem sürekli söyleniyor ben de çok üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor hamileyim bir gelirim yok eşimin eline bakıyorum bebek en az 6 aylık olana kadar da eşim ise girmemi istemiyor.
Bize olsun başkalarına olsun sürekli "beynim kaldirmiyor, çok yoruluyorum, mecbur olmasam bu yaştan sonra bu kahrı çeker miyim" vb. şeyler söyleyip duruyor. Ve ben gerçekten çok üzülüyorum artık. Bu yaşına kadar arada bir örgü yapıp satmak dışında işlerde çalışmadı o yüzden zorlanıyor anliyorum ama elimden birşey gelmemesi zoruma gidiyor ve sürekli mutsuz görüyorum annemi. Tavsiyeleriniz var mı kızlar bu durumda neler yapabilirim ? Allah şimdiden hepinizden razı olsun🙏
Yapabileceği evde cocuk bakmak , hasta bakmak , lokantalarda falan bulaşığa gidebilir, el lezzeti iyiyse yemek yapıp satabilir aklıma şimdilik bunlar geldi.
Kardeşiniz okuyor mu ?

Ablan ne işle meşgul? Aynı durumda olsam ben de çok üzülürdüm. Üniversiteye başladığım zaman ailem masrafların altından kalkamıyordu. Benim de annem de önce çocuk baktı sonra bir restoranda işe girdi. Bana hiç-bir şey söylemedi ama sırt ağrıları olmaya başladı. Her gece ağladığımı hatırlıyorum. Benim bir işe girme imkanim yoktu derslerim çok ağırdı devamsızlık hakkim yoktu. Sen de gebeymişsin. Yaşadığın şeyi çok iyi anlıyorum o yüzden. Yaşı ilerlemiş iyi bie hayatı olsun onların istiyorsun ama çaresizsin. Sen yapabildiğin kadar yardımını yap. Geri kalanı için dua etmekten başka pek bir seçeneğin yok şimdilik. Çalışmaya başladığın zaman bir sene sonra inşallah her şey daha güzel olur hepiniz için.

E doğurmasaymış o zaman.

Hamile halinizle bir de bunun üzüntüsünü çektiriyor size.

16 yaşındaki kardeşiniz kendini yük gibi hissediyordur eminim ki.

Yapacak bir şey yok çalışacak.

Annenizde Müge Anlı'ya çıkan Sevgi Kıranlı gibi bir hava seziyorum.

Yapabileceği evde cocuk bakmak , hasta bakmak , lokantalarda falan bulaşığa gidebilir, el lezzeti iyiyse yemek yapıp satabilir aklıma şimdilik bunlar geldi.
Kardeşiniz okuyor mu ?
Evet lise 2 öğrencisi. O da ayrı bir mevzu zaten. Annem ise girdiğinden beri onunla da başa çıkamıyoruz.

Ablan ne işle meşgul? Aynı durumda olsam ben de çok üzülürdüm. Üniversiteye başladığım zaman ailem masrafların altından kalkamıyordu. Benim de annem de önce çocuk baktı sonra bir restoranda işe girdi. Bana hiç-bir şey söylemedi ama sırt ağrıları olmaya başladı. Her gece ağladığımı hatırlıyorum. Benim bir işe girme imkanim yoktu derslerim çok ağırdı devamsızlık hakkim yoktu. Sen de gebeymişsin. Yaşadığın şeyi çok iyi anlıyorum o yüzden. Yaşı ilerlemiş iyi bie hayatı olsun onların istiyorsun ama çaresizsin. Sen yapabildiğin kadar yardımını yap. Geri kalanı için dua etmekten başka pek bir seçeneğin yok şimdilik. Çalışmaya başladığın zaman bir sene sonra inşallah her şey daha güzel olur hepiniz için.
Ablam özel sektörde asgarinin biraz üstünde kazanıyor onun da durumu parlak değil yani. Elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz zaten ama onu böyle görmek üzüyor. Ben çalışmaya başlarsam gelip benim kızıma bakar dışarıda kazandığı parayı ben veririm ona diye düşünüyorum bakicaz o zaman tabi

E doğurmasaymış o zaman.

Hamile halinizle bir de bunun üzüntüsünü çektiriyor size.

16 yaşındaki kardeşiniz kendini yük gibi hissediyordur eminim ki.

Yapacak bir şey yok çalışacak.

Annenizde Müge Anlı'ya çıkan Sevgi Kıranlı gibi bir hava seziyorum.
Kardeşim hiç kendini yük gibi hissetmiyor o çok ayrı kafada ben ve ablama benzemiyor. Gamsız yani umrunda değil annem zorlanıyorsa da. Hamile halimle neler çektim yazsam eski konularımı bilen hanımlar beni çok linçler korkuyorum anlatmaya :)

53 yaş orta yastir.Ne var bunda bu kadar dertlenecek
Öyle ama işte malesef öyle bir çevredeyiz ki akrabalar olsun, komşular olsun onun yaşlarında çalışan kadın yok. Ve o çalıştığı için herkes "nıç nıç nıç bu yaşta annelerini çalıştırıyorlar" diye dolduruyorlar annemi. Tipik doğu ilinde yaşıyoruz ataerkil erkek egemen bir yer öyle söyleyeyim

Birsuru olaylar oldu neresinden başlayıp anlatırım inanın bilmiyorum. Yok evi sattirmadik.
Satmamanız iyi olmuş en azından kira derdi olmaz . Ben diğer konunuzu da takip etmiştim sonunu kaçırmışım. Satmamanıza çok sevindim. Muhtemelen abiniz sırtını dönmüştür annenize evi satmadı diye .

Öyle ama işte malesef öyle bir çevredeyiz ki akrabalar olsun, komşular olsun onun yaşlarında çalışan kadın yok. Ve o çalıştığı için herkes "nıç nıç nıç bu yaşta annelerini çalıştırıyorlar" diye dolduruyorlar annemi. Tipik doğu ilinde yaşıyoruz ataerkil erkek egemen bir yer öyle söyleyeyim
Vallahi sekerim öyle bir dünya kalmadi.Herkes çalışıyor kimi bağda bahçede kimi temizlikte kimi hasta bakımında vs.Ben cebime giren paraya bakarım elaleme değil.Ben burada başka dert görüyorum yoksa 53 yaşında yaşlı kadın olayı yok yani bana gecmedi

Back
X