• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin çalışma hakkında söyledikleri beni çok üzüyor artık

Konu sahibi çalışıp annesine ev aldı..bunca zamanda annesi hiçbir işte çalışmamasına rağmen konu sahibinin ve ablasının verdikleri ile geçindi ..geçenlerde de büyük abi ortaya çıktı ,onun borcu için evi satacaktı annesi ..sizin anne babanız en azından satıyorsa kendi malını satıyor ..millet kızını çalıştırıp ev aldırıp oğlu için satma hayalleri kurmaya utanmıyor da kendisi çalışınca elin sözünden utanıyor😬
Okudum o yorimlari eklemek istemedim. Konu sahibine birsey yapmayin demek istedim soylensin dursun.

Kızlar merhaba eski konularımı okuyanlar vardır mutlaka. Annem 53 yaşında şu an. 16 yaşında kız kardeşimle yaşıyorlar. Hiçbir geliri yok malesef. Olduğumuz ilde de onun yaşına uygun işler yok şu an iki tane çocuğa bakıyor bir evde. Ayda 1700 veriyorlar çok az yani. Ben ve ablam da destek oluyoruz bir şekilde geçiniyorlar.
Gel gelelim annem sürekli söyleniyor ben de çok üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor hamileyim bir gelirim yok eşimin eline bakıyorum bebek en az 6 aylık olana kadar da eşim ise girmemi istemiyor.
Bize olsun başkalarına olsun sürekli "beynim kaldirmiyor, çok yoruluyorum, mecbur olmasam bu yaştan sonra bu kahrı çeker miyim" vb. şeyler söyleyip duruyor. Ve ben gerçekten çok üzülüyorum artık. Bu yaşına kadar arada bir örgü yapıp satmak dışında işlerde çalışmadı o yüzden zorlanıyor anliyorum ama elimden birşey gelmemesi zoruma gidiyor ve sürekli mutsuz görüyorum annemi. Tavsiyeleriniz var mı kızlar bu durumda neler yapabilirim ? Allah şimdiden hepinizden razı olsun🙏
Hamile kadın üzülmemeli bebeğinize odaklanmak zorundasınız

Kızlar merhaba eski konularımı okuyanlar vardır mutlaka. Annem 53 yaşında şu an. 16 yaşında kız kardeşimle yaşıyorlar. Hiçbir geliri yok malesef. Olduğumuz ilde de onun yaşına uygun işler yok şu an iki tane çocuğa bakıyor bir evde. Ayda 1700 veriyorlar çok az yani. Ben ve ablam da destek oluyoruz bir şekilde geçiniyorlar.
Gel gelelim annem sürekli söyleniyor ben de çok üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor hamileyim bir gelirim yok eşimin eline bakıyorum bebek en az 6 aylık olana kadar da eşim ise girmemi istemiyor.
Bize olsun başkalarına olsun sürekli "beynim kaldirmiyor, çok yoruluyorum, mecbur olmasam bu yaştan sonra bu kahrı çeker miyim" vb. şeyler söyleyip duruyor. Ve ben gerçekten çok üzülüyorum artık. Bu yaşına kadar arada bir örgü yapıp satmak dışında işlerde çalışmadı o yüzden zorlanıyor anliyorum ama elimden birşey gelmemesi zoruma gidiyor ve sürekli mutsuz görüyorum annemi. Tavsiyeleriniz var mı kızlar bu durumda neler yapabilirim ? Allah şimdiden hepinizden razı olsun🙏
Kusura bakmasin ama biz 67 yasimiza kadar essek gibi calismak zorundayiz.
Soylenecegine, baskalarina muhtac olacagina kendi emegini yesin.
53 yasinda daha ya.
Bu yasi sikinti etmezse baska iste bulur.

İnsan sadece kendi yasadigindan ders alirmis,kimse icin bu kadar fedakar olmamaniz gerektigini yasayin gorun.Normal bir anne nasil oluru bilmediginiz icin anneniz dunyanin en fedakar en cilekes herseye sizin icin katlanmis geliyor size ama inanin oyle degil.Kendi annemden biliyorum cok guzel manipule ediyor sizi,ben kendim anne olunca bir aydinlanma yasadim lutfen siz de gozunuzu acin,profesyonel bir destek alin,dogacak cocugunuz icin yapin bunu,esinize de ayri uzuldum

Evet ben de fikir amaçlı açtım konuyu mesela neler yapabilirim iş fikri olsun yardım fikri olsun nerelere başvuru yapmalıyım nerelerde iş aramaliyim annem için

Siz değil işi beğenmeyen anneniz işini arasın bulsun.
Sonra yine sizi suçlu çıkaracak.
Önce bi gitsin boşansın. Nikahı altındaki kocası başkalarıyla gezip tozarken daha mı iyi. Boşadım gitti maaşımı alıyorum desin hiç değilse. Dul maaşı artı bebek/yaşlı bakımı parası zaten yeter.
Kardeşinize de nafaka bağlansın.
Siz zaten elinizden gelenin çok daha fazlasını yaptınız. Anneniz bir nankör.
Siz de azıcık evladınızı düşünün.

Bence başka bir iş baksin, çocuk bakımı için ben 3500 tl veriyorum. Yani aynı işi yaparak daha fazla kazanabilir sonuçta sevabına bakmiyor ve 1700 tl ile geçinmek zaten imkansiz.
Sizi bu kadar uzecegine internetten bakıcı ilanlariyla bile daha iyi bir iş bulabilir. Ve tabii cocugunuz olunca kesinlikle anneniz ve kardesiniz sizin evinize yerlesmesin.

Annenize bu sekilde konusmamasini, isine 4 elle sarilmasini soyleyeceksiniz.

Ne olacakti ya,
anneniz daha 53 yasinda,
emeklilik yasi 68,
elbette calisacak,
siz de o yasa gelince calisacaksiniz, esiniz de oyle,
annenizin ne ayricaligi olacak?!
oyle yani, kurali devletimiz koymus, sana bana farkli degil ki :KK14:

Sizi anliyorum bende su an anneme üzülüyorum tabi annem boyle demiyor ama yoruluyor diye uzuluyorum. Ama siz kendinizi cok uzmemelisiniz gebeymissiniz Allah korusun bebeginize bir sey olur falan kendinize dikkat edin siz. Anneniz de hani yemek yapabilme becerisi iyiyse asci olarak bir seyler yapip girebilir belki diyr dusunuyorum. Bu devirde yetistirmek cok zor her sey cok pahalı calismadan olmuyor, sizin elinizde olan bir sey degil ki, insallah sonra calisiraniz ancak o zaman belki yardim edebilirsiniz. Sizden de Allah razi olsun rabbim rahata kavustursun.

53 yasında normalde 58den önce emekli bile olunamadıgını hatırlatırım ben olsam.
53 yas bu yastan sonra diye sızlanmak icin cok erken.

Back
X