Annemin gereksiz eşya atma korkusu

Benim annemde de var ondan.Cope atinca krizler geciriyor ama bizim evimiz kocaman bize gore ona ragmen yatacak yer anca buluyoruz.Benimde en buyuk hayalim annem bir gun evden 2 3 gunlugune gittiginde kullanilacak durumda olanlari dagitip geri kalanlari direk cope yollamak :KK49:

İstifçilerle ilgili programları annene mutlaka izlet bence.
Bir tanesi trt deki "temizlik hastaları",diğeri de "clean house" internetten bölümlerini bulabilirsin.İkisi de bölüm bölüm öncesi ve sonrasını gösteriyor.Evsahipleri genellikle eş kaybı veya ayrılık sonrası istife başlamış oluyorlar.Annen izlerse kendini bulabilir ve harekete geçer diye düşünüyorum.Atmaya zorlayamıyorsun ama izlemeye zorla derim.Gel bak çok ilginç diye yanına oturtursun.Aynı senin gibi filan diye yorum yapmadan bırak kendisi ders çıkarsın.

Arada bir trtde istifciler ve temizlik hastalarinin belgeseli var.onu izle bence.
İstifciler ya gerekli olduğuna inaniyorlar yada duugulasal olarak bag kuruyorlar.onu ikna etmelisinz.yoksa izinsiz atarsan büyük bir kavga cıkarabilir.Ve kendini kotu hissedebilir
Evet o belgeseli önceki sayfalarda da söylediler. Ve evet artık sabrım taşıp onu ikna etmeden atınca kavga çıkıyor :KK14:

İstifçilerle ilgili programları annene mutlaka izlet bence.
Bir tanesi trt deki "temizlik hastaları",diğeri de "clean house" internetten bölümlerini bulabilirsin.İkisi de bölüm bölüm öncesi ve sonrasını gösteriyor.Evsahipleri genellikle eş kaybı veya ayrılık sonrası istife başlamış oluyorlar.Annen izlerse kendini bulabilir ve harekete geçer diye düşünüyorum.Atmaya zorlayamıyorsun ama izlemeye zorla derim.Gel bak çok ilginç diye yanına oturtursun.Aynı senin gibi filan diye yorum yapmadan bırak kendisi ders çıkarsın.
Kesinlikle dikkate alıcam çok önerildi. Teşekkür ederimm

Ayy benim annem de aynen böyle.
Merhem dahil günü geçmiş hiçbir şeyi atmıyor, ben her gittiğimde torba torba çöp poşetini hatta bir de gidip çöpü kurcalamasın diye en uzaktaki çöpe bırakıyorum.
Tabi bir ton kavganın ardından.
Evden gönderip atmakta bulduk en son çareyi.
Çoğu anne böyleymiş yapılan yorumlara bakınca :KK53:

Benim annemde de var ondan.Cope atinca krizler geciriyor ama bizim evimiz kocaman bize gore ona ragmen yatacak yer anca buluyoruz.Benimde en buyuk hayalim annem bir gun evden 2 3 gunlugune gittiginde kullanilacak durumda olanlari dagitip geri kalanlari direk cope yollamak :KK49:
Ben annemden dolayı mı bilmiyorum ama evden bir şeyler çıkınca o kadar mutlu oluyorum ki anlamsız bi huzur kaplıyo içimi. Mutfak çöpü bile olsa. Belki bende de bi hastalık vardır :110:

annenizin durum nasil bilmiyorum ama. ben annemin kucukken cok yokluk cekmesine bagliyorum durumu. Atinca israf etmis gibi geliyo ona. Teyzelerim falanda hrp boyleler.
Atin gitsin kesin rahatlar. Onca cer cople ugrasmakta zor. Azicik azicik yapin ama mutlaka cope goturun evde durmasin :)
Evet israf diyor benim yaptığıma.. Görmeden atabiliyorum tabi bazen ama o böyle mutlu rahatlayacağını sanmam :)

Az önce ev düzeniyle alakalı bi konu gördüm. Birisi "sizde biriktirme hastalığı mı var?" diye sormuş konu sahibine. Sanırım annemde bu var. Büyük temizliğe başladık 3 gün önce. Ablam evlendikten sonra odası boş kalmıştı evde kalabalık yapan her şeyi oraya taşıdık. Ama o oda da tıkış tıkış oldu çünkü annem hiçbir şeyi atmıyor. Öyle ki benim gereksiz şeyleri atacağımı bildiği için korkusundan başımdan ayrılmıyor.

Biten veya son kullanma tarihi geçmiş kozmetik ürünlerimi, kullanmadığım şeyleri dolduruyorum bi poşete atması için anneme veriyorum. Bi hafta sonra tesadüfen kilerde buluyorum o poşeti. Asla atmıyor kadın evden bir şey. Son kullanma tarihi geçmiş diye anlatıyorum anca öyle kurtulabiliyoruz fazlalıklardan.

Bu seferki temizliğimizde baştan konuştum "bak anne ömrümüz boyunca kullanmayacağımız şeyler var. Atalım bu sefer onları" diye. Kabul etti. Başladık temizliğe, zibilyon tane biblo, milyarlarca gereksiz süs eşyası ve dahası var sonuç olarak hiç birini atmadık sebebi de şu, annemle babam iki yıl önce ayrıldılar. Annem hepsinde anıları olduğunu söylüyor. :KK51:

Ben artık temizlik, ev düzeni falan yapmaktan sıkıldım çünkü bu kadar eşya varken bi hafta içinde darma duman oluyor ev. Annemin bu halinin çözümü var mı? Yardımcı olur musunuz bana?

Sanırım benim annemde de aynı hastalık var konuyu takipyeyim varsa çözümü uygulayacagim çünkü ev büyük ama gereksiz eşyalardan tıkış tıkış...

Bir belgesel var pazar günleri istifçilerle ilgili ve pis olanlarla.
İzlemenizi öneririm.
Çok beğenerek izliyorm (bazen de midem bulanarak) :kusmuk:orda duymuştm genelde bi kayıp veya ayrılık gibi bi travma sonucu ortaya çıkıyormuş istifçilik.. anne babanız ayrıldığı için travma sonrası stres bozukluğu yaşıyor olabilir anneniz.. ikna edin ve bi dr a götürün bence,sadece istifçilik için değil,ayrılık sonrası toparlanmasını kolaylaştırmak için

Tam da böyle bi konu aciyim derken bu konuyu gördüm annemde aynı sizin gibi ben 12 yıllık evliyim 15 gün Sonra kizkardesimin düğünü var evde ben şu an yatak odasında sadece yatak bos heryer dolu at bunları dediğimde aliniyo evde gereksiz bir kamyon ıvır zıvır var bana göre eski şişeler kavanozlar yoğurt ve peynir kapları 30 yıllık naylon masa örtüleri çamaşır sepeti kova eski dolap içi gereksiz eşya dolu ayakkabı kutuları ve koliler içinde ne var diye sormayın çoğunu bilmiyorum yarın biraz temizlik yapcaz atmaya caliscam ama aliniyo ve agliyo evde yaşam alanı yok için daraliyo resmen heryer tıkış tepis dolu tatile geliyorum güya her evimedöndüğümde dünyanın esyasini atiyorum anneme benziycem diye odum kopuyo inanın elektrik süpürgesi açacak yer yok koridorda bile yerlerde biseyler var çözümünü bulan bana da soylesin bu zahmet düğünde insanları nerde yatircaz diye kara kara düşünüyorum ama onun umrunda değil

Çok beğenerek izliyorm (bazen de midem bulanarak) :kusmuk:orda duymuştm genelde bi kayıp veya ayrılık gibi bi travma sonucu ortaya çıkıyormuş istifçilik.. anne babanız ayrıldığı için travma sonrası stres bozukluğu yaşıyor olabilir anneniz.. ikna edin ve bi dr a götürün bence,sadece istifçilik için değil,ayrılık sonrası toparlanmasını kolaylaştırmak için
Yeni değil ki ayrılık. Üzüldüğünü bile kabul etmiyor ama ben farkındayım yani bu sebeple psikologa götürmem imkansız.. Yine de teşekkür ederim :)

Benim annemde de var o ya. Yeni tv masasi aldi, eskisi duruyor. Yeni zigon aldi, eskisi duruyor daha neler... Evin her tarafi kucuk kucuk biblo sahte cicek gereksiz bir suru ivir zivir. Onlarin temizligine de yetisemiyor, her taraf toz. Bir ara delirdim artik, bahar temizligi yapiyoruz ama isim bitmiyor bu fazlaliklardan. Elime battal boy posetleri aldim basladim doldurmaya. Ay o lazim bu lazim... Dinlemedim lazim olursa soylersin yenisini alirim. Bak gorursun bi lazim olsun sorucam sana dedi. Cope poset poset ivir zivir attim, tasi tasi bitmedi. Annem neredeyse gozleri dolacak. Eski esyalari da bahceye attim kirilsin da umidi kalmasin diye. Sonuc olarak ev oyle bir ferahladi ki.

Inanir misiniz 10 sene gecti biri bile lazim olmadi. :) Bugunlerde yine bir temizlik yapasim var.

Back
X