Annemin giyimi :(( kızlar yardımınıza ihtiyacım var

canım yanlış anlamaz inşallah annen ama bir kadına kabul ettirmenin yolu yada değiştirmenin yolu başka bir kadınla kıyas yapmaktır...
beni ters anlayanlar olacaktır kesinlikle biliyorum, ama şu bir gerçekki kadınlar belli bi yaştan sonra kendini salıp çıkıyorlar...yalan değil..
ama annene yapacağın en etkili tavsiye çevresindeki gıpta ile baktığı biriyle kıyaslamak olacaktır...eleştir küçümse demiyorum ama, mesela ba şöyle diyebilirsin, anne bak bugün ayşe teyzeyi gördüm, o kadar şık giyinmiş ki, sanki genç kadın gibi oluvermiş, bir baktım bir daha baktım vs gibi,
annecim bak sen ondan daha gençsin, babamda yanında şöyle şıkır şıkır giyinen bir kadından eminim çok hoşlanır sende giy bak falan gibi,
peygamber efendimiz tavsiye etmiş annecim müslüman vakarlı olmalı, temiz düzenli ve güzel giyinmeli anne, öyle temizlik yaptığın giysi ile insanların karşısına çıkma, vs gibi..
örnekler sıralanabilir,,
ama en etkili yöntem dikkatini çekeceği biriyle kıyaslamaktır..bak gör nasıl fayda edecek :)

canım yanlış anlamaz inşallah annen ama bir kadına kabul ettirmenin yolu yada değiştirmenin yolu başka bir kadınla kıyas yapmaktır...
beni ters anlayanlar olacaktır kesinlikle biliyorum, ama şu bir gerçekki kadınlar belli bi yaştan sonra kendini salıp çıkıyorlar...yalan değil..
ama annene yapacağın en etkili tavsiye çevresindeki gıpta ile baktığı biriyle kıyaslamak olacaktır...eleştir küçümse demiyorum ama, mesela ba şöyle diyebilirsin, anne bak bugün ayşe teyzeyi gördüm, o kadar şık giyinmiş ki, sanki genç kadın gibi oluvermiş, bir baktım bir daha baktım vs gibi,
annecim bak sen ondan daha gençsin, babamda yanında şöyle şıkır şıkır giyinen bir kadından eminim çok hoşlanır sende giy bak falan gibi,
peygamber efendimiz tavsiye etmiş annecim müslüman vakarlı olmalı, temiz düzenli ve güzel giyinmeli anne, öyle temizlik yaptığın giysi ile insanların karşısına çıkma, vs gibi..
örnekler sıralanabilir,,
ama en etkili yöntem dikkatini çekeceği biriyle kıyaslamaktır..bak gör nasıl fayda edecek :)

tavsiyen için teşekkürler yarın alışverişe çıkmayı düşünüyoruz ablamla anneme bişeyler alıcaz. bu aralar zaten sana şunu alıcaz bunu alıcaz diyince hoşuna gitmeye başladı yarın inşallah alıdıklarımı giymeye başlar.bide arkadaşımın annesiyle tanışıcaklar tedirginim çünkü annesi çok bakımlı bi kadın annemde malum yani. annemden utanmıyorum ama onun annesinin yanındada bakımsız dursun istemiyorum. aslında etrafında senin dediğin gibi çok bakımlı dikkat çeken birileri yok eğer etrafında bakımlı hoş giyinen kadınlar olsaydı bellki oda farkedip kendine çeki düzen verebilirdi ama artık yinede birilerini bulmaya çalışısam dikkkatini çeksin diye :D

Bence nasıl rahat ediyorsa öyle giyinsin. özel gecelerde örneğin siz alın hediye olarak bedenini biliyorsanız annecim bak sana neler aldık bir dene bakalım benim hatırım için nasıl duracak filan deyip espriye vurun ooo sultanım genç kızlara taş çıkarırsın maşallah filan bu eminim hoşuna gidecektir belki de etrafında ona iltifat edecek kimse olmadığı için önemsemiyordur. babanızla annenize sürprizler yapın... bunlar büyük problemler değil ki. Keşke benim de annemle aramda böyle şeyler olsa... ama biz iki yabancı gibiyiz.

yavaşdan değişmeye başladı gibi ama bakalım çalışmalarımız devam ediyo. inşallah annenle seninde tek sorunun benimki gibi bi konu olur sizinde aranız düzelir inşallah:D

Bende de tam tersi bir sorun var, annem oldukça genç giyinip beni sinir ediyor:)
Arkadan hangimiz genç kız anlamaları mümkün değil, gerçi önden de pek değil ya neyse...
Biz bir türlü bunu değiştirmeyi başaramadık, kendime ne alsam önce annem giyer ama onun kendine aldıklarını ben genç halimle cesaret edip giyemiyorum siz düşünün durumun ne kadar vahim olduğunu...
Ama şöyle bir şey deneyebilirsiniz belki, onun daha güzel ve genç görünmesinin hakkı olduğunu anlatın.
Hiç bir şekilde karışmıyorsun, seni baştan yaratıyoruz diye güzel ve eğlenceli bir şekilde ifade edip eyleme dökün.
Her şey gerçekten yaşında güzel oluyor, şuan giydiklerini 20 sene sonra zaten giyecek.

haklısın bende yaşından genç giyinsin istemem helede aynı kıyafetleri giymek ama kendini boşvermiş bi halde bu fikrinden vazgeçmiyo bizde artık onun giyibileceği şeyleri alıyoruz da fikrini değiştirmek çok zor sorunda aslında.

ben de annemin değişimine inanamıyorum. ojesiz, saçlarını sarmadan dışarı çıkmayan bir kadınmış. makyajı, giyimi(üstelik kendi dikermiş) o kadar güzelmiş ki eski fotolara bakıyorum bu benim annem mi diyorum.
şimdi aynen konu sahibinin dediği gibi üstünde çamaşır suyu lekesi olan tshirtle çarşıya pazara gidiyor. bayram geldi saçlarını boya diyorum amaaan diyor. git kaşını bıyığını aldır, saçını kestir benim adıma yazdır diyorum yok diyor. geçenlerde para verdim öylesine, kendine bir şeyler alır diye düşündüm gitmiş çarşıdan pazardan eve eksik almış. paramız yok değil babam çalışıyor, annem emekli ben de öğretmenim. ama paraya kıyamıyor mu nedir bir şey almak istemiyor biz alınca da kızıyor ne gerek var diye.
ne yapmalı bilmiyorum bir kaç şey aldım aslında ama giymiyor giymiyor. sadece giyim de değil kendine bakmıyor ve gittikçe salıyor

ben de annemin değişimine inanamıyorum. ojesiz, saçlarını sarmadan dışarı çıkmayan bir kadınmış. makyajı, giyimi(üstelik kendi dikermiş) o kadar güzelmiş ki eski fotolara bakıyorum bu benim annem mi diyorum.
şimdi aynen konu sahibinin dediği gibi üstünde çamaşır suyu lekesi olan tshirtle çarşıya pazara gidiyor. bayram geldi saçlarını boya diyorum amaaan diyor. git kaşını bıyığını aldır, saçını kestir benim adıma yazdır diyorum yok diyor. geçenlerde para verdim öylesine, kendine bir şeyler alır diye düşündüm gitmiş çarşıdan pazardan eve eksik almış. paramız yok değil babam çalışıyor, annem emekli ben de öğretmenim. ama paraya kıyamıyor mu nedir bir şey almak istemiyor biz alınca da kızıyor ne gerek var diye.
ne yapmalı bilmiyorum bir kaç şey aldım aslında ama giymiyor giymiyor. sadece giyim de değil kendine bakmıyor ve gittikçe salıyor

inatları olmasa bi bıraksalar kendilerini bize tamam olucak ama inatçı ona sunu bunu giy diyince hiç ciddiye alımıyo yok bu yasta diye başlıyo yaşıda daha 48 yani babannem 70 yaşında dar badi giymeye çalısan bi kadın düşünün ama annem nerde paspal kıyafetler var onlara gider. iyi bişey istiyoruz ama onlar nedense çok gereksiz görüyolar bu konuyu.

inatları olmasa bi bıraksalar kendilerini bize tamam olucak ama inatçı ona sunu bunu giy diyince hiç ciddiye alımıyo yok bu yasta diye başlıyo yaşıda daha 48 yani babannem 70 yaşında dar badi giymeye çalısan bi kadın düşünün ama annem nerde paspal kıyafetler var onlara gider. iyi bişey istiyoruz ama onlar nedense çok gereksiz görüyolar bu konuyu.

renkli flan giymez mi mesela? 48 yaş ne ki ayrıca benim teyzem annemden büyük (60 falan) boyunca torunu var neler neler giyiyor ben giymiyorum öyle :)

benim canımı sıkan bu boşvermişliği aslında. artık evi, yemeği ,çocukları bi kenara bıraksa da kendiyle de uğraşsa diyorum.
erkek arkadşımın annesi de inanılmaz kokoştur mesela, 65 yaşında olmasına rağmen makyajsız çıkmaz, bakım kremleri kullanır. erkek arkadaşım der ki daha türkiyeye post iş gelmemişken annemin her renk her çeşit vardı, kocaman bir suitcase makyaj bavulu vardı:9: kalıcı makyaj falan da yaptırmış, ben anneme desem gel gözüne kalem sürelim kesinlikle izin vermez:9:

ne güzel işte anne dediğin öyle olur
benimki de tam tersi genç kız gibi giyiniyo abartıyo hatta yok converse ayakkabılar levis tshirtler vs
geçen tutturmuş mavide bi gömlek gördüm 80 tl onu alcam diye
kızkardeşimle ben deli oluyoruz bu hallerine
resmen bizle yarış halinde
ki biz hayatta bi gömelge 80 tl vermeyiz o aldırmıyo gençkızlarım dururken benim ne haddime demiyo
arkadaşlarımın annelerine o kadar özeniyorum ki neyse....

renkli flan giymez mi mesela? 48 yaş ne ki ayrıca benim teyzem annemden büyük (60 falan) boyunca torunu var neler neler giyiyor ben giymiyorum öyle :)

benim canımı sıkan bu boşvermişliği aslında. artık evi, yemeği ,çocukları bi kenara bıraksa da kendiyle de uğraşsa diyorum.
erkek arkadşımın annesi de inanılmaz kokoştur mesela, 65 yaşında olmasına rağmen makyajsız çıkmaz, bakım kremleri kullanır. erkek arkadaşım der ki daha türkiyeye post iş gelmemişken annemin her renk her çeşit vardı, kocaman bir suitcase makyaj bavulu vardı:9: kalıcı makyaj falan da yaptırmış, ben anneme desem gel gözüne kalem sürelim kesinlikle izin vermez:9:

renkde sıkıntımız yok hatta koyu toları sevmez siyah kahve mesele onlar dışında renkli seyleri sever. makyaj hiç sevmez ya hayatımda annemin kalem sürdünü görmedim o kunuda bi sıkıntım yok yani makyaj yapsın ya da yapmasın ben heralde 60 yaşlarında dediğin gibi olurum bayılırım öyle kadınlara:D

ne güzel işte anne dediğin öyle olur
benimki de tam tersi genç kız gibi giyiniyo abartıyo hatta yok converse ayakkabılar levis tshirtler vs
geçen tutturmuş mavide bi gömlek gördüm 80 tl onu alcam diye
kızkardeşimle ben deli oluyoruz bu hallerine
resmen bizle yarış halinde
ki biz hayatta bi gömelge 80 tl vermeyiz o aldırmıyo gençkızlarım dururken benim ne haddime demiyo
arkadaşlarımın annelerine o kadar özeniyorum ki neyse....

ya tabi yaşına göre giyinmeli insan abartıda olmasın ama yaşı daha 50 olmamışken 70 gibi giyinmesin mesela
valla durumumuz tam tersi keşke benim annem sein annen gibi olsa benimkide seiniki gibi :D tabi salaşlığı dışında

ya tabi yaşına göre giyinmeli insan abartıda olmasın ama yaşı daha 50 olmamışken 70 gibi giyinmesin mesela
valla durumumuz tam tersi keşke benim annem sein annen gibi olsa benimkide seiniki gibi :D tabi salaşlığı dışında

bence de herkes yaşına uygun giyinmeli ve davranmalı :))
annen benimki gibi olsaydı senin de çok sinirin bozulurdu herşeyin normali makbul :))

Son düzenleme:
Valla ailecek dışarı çıkabilmek gibi bir şansınız varsa, başka şeylere böylesine takılmayın derim. Güzel giyinmiyormuş, Allah başka dert vermesin.

Back
X