• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin Hastalığı

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.773
49.041
798
Herkese Merhaba,

Annem yıllardır insomnia hastası.
4 günden fazla uyumadığı ve acil Erenköy'e götürdüğümüz zamanlar oldu.
Geceleri sabaha kadar uyumuyor.
Uyku ilacı ve antidepresan kullanıyor.
Hep de çift doz. Yine de uyuyamıyor.

İstanbul'da olup insomnia tedavisinde başarıya ulaşmış birileri var mı?
Herhangi bir öneriniz olur mu?
Üzülüyorum çünkü geçen gün ben ölüyorum dedi :KK43:
Gerçekten de kötü halde...
Uyku labına daha önce yattı.
Fiziksel bir sebebi yok.
Tamamen psikolojik.

Dün gece acile götürdüm. Hafif gripti aslında. Özele gittik ve doktordan rica ettim. Seruma uyku verecek bir ilaç katamaz mısınız diye..
Dün gece o şekilde biraz da olsa uyudu.
O da sık uyanarak.
Yine de bizim için iyi bir geceydi.

Her türlü öneriye açığım.

Buradan kamu spotu yazayım: Biri size fikrinizi sormuyorsa lütfen söylemeyin. Annemin uykuları düzene girmişti. Ta ki bir gün Allahın belası cahil bir gerizekalıyla karşılaşana kadar. Eczane de karşılaşmışlar. O aptal kadın bir sürü şey söyleyip annemi korkutmuş ilaçlar hakkında. Annem de ilacı yarı doza düşürdü. Sadece bir gece kendi kendine bunu yapmış. O gün bizim miladımız oldu resmen. Aylardır toparlayamıyoruz uykusunu ve ben her uykusuz gecenin sabahı o kadına lanet ve beddua ediyorum. Anneme de öfkeleniyorum doktorları dinlemek yerine bir salağı dinlediği için.

Yakin bir tanidigim yillardir insomnia hastasi. Denemedigi sey kalmadi. O da hastanelerde yatti, evini bile degistirdi birisi elektrik telleri gectigi icin uykunu bozuyor olabilir dedi diye. Fayda etmedi. En sonunda ogrendik ki gecmisten gelen bir travmasi varmis. O yuzden uyuyamiyor. Ama ortaya cikana kadar 40 yil gecti. Terapi aliyor ama cok ciddi bir travma oldugu icin yavas sonuc aliyor. Hala uykulari kotu. Ilac iciyor ama o da sersemletiyor kendisini. Insallah terapi sonuc verir. Annenizin de acaba bir travmasi olabilir mi? Iyi bir psikoterapistle gorusmesi ise yarayabilir.

Herkese Merhaba,

Annem yıllardır insomnia hastası.
4 günden fazla uyumadığı ve acil Erenköy'e götürdüğümüz zamanlar oldu.
Geceleri sabaha kadar uyumuyor.
Uyku ilacı ve antidepresan kullanıyor.
Hep de çift doz. Yine de uyuyamıyor.

İstanbul'da olup insomnia tedavisinde başarıya ulaşmış birileri var mı?
Herhangi bir öneriniz olur mu?
Üzülüyorum çünkü geçen gün ben ölüyorum dedi :KK43:
Gerçekten de kötü halde...
Uyku labına daha önce yattı.
Fiziksel bir sebebi yok.
Tamamen psikolojik.

Dün gece acile götürdüm. Hafif gripti aslında. Özele gittik ve doktordan rica ettim. Seruma uyku verecek bir ilaç katamaz mısınız diye..
Dün gece o şekilde biraz da olsa uyudu.
O da sık uyanarak.
Yine de bizim için iyi bir geceydi.

Her türlü öneriye açığım.

Buradan kamu spotu yazayım: Biri size fikrinizi sormuyorsa lütfen söylemeyin. Annemin uykuları düzene girmişti. Ta ki bir gün Allahın belası cahil bir gerizekalıyla karşılaşana kadar. Eczane de karşılaşmışlar. O aptal kadın bir sürü şey söyleyip annemi korkutmuş ilaçlar hakkında. Annem de ilacı yarı doza düşürdü. Sadece bir gece kendi kendine bunu yapmış. O gün bizim miladımız oldu resmen. Aylardır toparlayamıyoruz uykusunu ve ben her uykusuz gecenin sabahı o kadına lanet ve beddua ediyorum. Anneme de öfkeleniyorum doktorları dinlemek yerine bir salağı dinlediği için.
Çok geçmiş olsun. İşin bilimsel boyutunu bilmiyorum ama bir bilinçaltı travma temizliği desteği almanızı öneririm. Doğru travmayı bulmak bazen çok uzun zaman alabiliyor ama bu problem gerçekten psikolojikse bulunduğu takdirde sorununuz çözülebilir. Kamu spotunuzun altına gözüm kapalı imzamı atabilirim.

Yakin bir tanidigim yillardir insomnia hastasi. Denemedigi sey kalmadi. O da hastanelerde yatti, evini bile degistirdi birisi elektrik telleri gectigi icin uykunu bozuyor olabilir dedi diye. Fayda etmedi. En sonunda ogrendik ki gecmisten gelen bir travmasi varmis. O yuzden uyuyamiyor. Ama ortaya cikana kadar 40 yil gecti. Terapi aliyor ama cok ciddi bir travma oldugu icin yavas sonuc aliyor. Hala uykulari kotu. Ilac iciyor ama o da sersemletiyor kendisini. Insallah terapi sonuc verir. Annenizin de acaba bir travmasi olabilir mi? Iyi bir psikoterapistle gorusmesi ise yarayabilir.

Çok mutlu bir evliliği yok.
En büyük travması bu.
Psikoterapiyi de deneyelim

Çok geçmiş olsun. İşin bilimsel boyutunu bilmiyorum ama bir bilinçaltı travma temizliği desteği almanızı öneririm. Doğru travmayı bulmak bazen çok uzun zaman alabiliyor ama bu problem gerçekten psikolojikse bulunduğu takdirde sorununuz çözülebilir. Kamu spotunuzun altına gözüm kapalı imzamı atabilirim.
Eft dedikleri teknikten mi bahsediyorsunuz?
Annem bu konuyla ilgili dün bie doktorla görüştü. İnsomnia ya uygun değil demiş. Aynı teknik mi bilemedim

Zaten anneme doktorlar hep kafana neyi takıyorsun diyor. Annem de bir şeyi takmıyorum diyor. Aslında farkında bile değiş

Eft dedikleri teknikten mi bahsediyorsunuz?
Annem bu konuyla ilgili dün bie doktorla görüştü. İnsomnia ya uygun değil demiş. Aynı teknik mi bilemedim
İşin uzmanı değilim ama bana kalırsa insomniaya uygun değil söylemini hemen kabullenmeyin. Çünkü anne karnından itibaren yaşanan hangi travmanın günlük yaşantımızda bizi neye sürüklediğini tam olarak bilemiyoruz. Gördüğüm birkaç başarılı örnek bu işin çok etkili ama aynı zamanda çok meşakkatli olduğunu anlamamı sağladı. O nedenle belki birbirini etkileyen birkaç farklı travmanın annenizin rahatsızlığını yaratması ya da daha ağır şekilde seyretmesine neden olması ihtimali düşünülebilir. Kesinlikle denemenizi ve sabırlı olmanızı tavsiye ederim. En kötü ihtimalde bile kaybedeceğiniz bir şey olacağını sanmıyorum.

İşin uzmanı değilim ama bana kalırsa insomniaya uygun değil söylemini hemen kabullenmeyin. Çünkü anne karnından itibaren yaşanan hangi travmanın günlük yaşantımızda bizi neye sürüklediğini tam olarak bilemiyoruz. Gördüğüm birkaç başarılı örnek bu işin çok etkili ama aynı zamanda çok meşakkatli olduğunu anlamamı sağladı. O nedenle belki birbirini etkileyen birkaç farklı travmanın annenizin rahatsızlığını yaratması ya da daha ağır şekilde seyretmesine neden olması ihtimali düşünülebilir. Kesinlikle denemenizi ve sabırlı olmanızı tavsiye ederim. En kötü ihtimalde bile kaybedeceğiniz bir şey olacağını sanmıyorum.

Haklısınız. Bunu da araştırayım ben

Ben nörofizyoloğum. Çok fazla psg çekimi ve eeg çekimi yaptım yinede yanlış yönlendirmek istemedim. Sanırım annenizin kronik. Emin olmamakla birlikte ben psikolojik olduğunu düşünüyorum psg çekimi ya da eeg çekimi sırasında bi anormallik görüldü mü ?
Hastanın geniş çaplı hayat öyküsünün bilinmesi gerekiyor. Ne zaman başladı, ne sıklıkla uyuyamıyor, uyumak istiyor mu, ne tetikliyor gibi.
Ben psikolojik olduğunu düşünüyorum eğer tıbben bir problem yoksa. Bazen hastalar uyku esnasında solunum durması yaşadıkları için uyku bozukluğu yaşardı sebep oldukları rahatsızlıklar var annenizin yoksa bir travma sonrası gelişmiş olabilir. Tetikleyen nedir ? Hiç psikolojik destek aldı mı ? Geniş çaplı hem psikolog hem psikiyatri. İlaçla önce rahatlayıp beyin aktivitesinin hormonlarının düzelip psikologla ilerleyebilir. Ben fayda göreceğini düşünüyorum. Diğer bir ihtimal gizli kazanım olabilir. Anneniz bu duruma tutunup yani hastalığından güç alıyor olabilir. Varsayımlar üzerine konuşuyorum dediğim gibi bilemem. Ben stajımı Mazhar Osman Ruh ve Sinirde yapmıştım.

Back
X