annemin hayatımdaki baskınlığı ve dershaneyi birakmak..

selambenzehros

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2022
1
-1
1
20
merhabalar, ben mezuna kaldim üniversiteye hazirlaniyorum ve bir dershaneye gidiyorum (annem zorla yazdirdi ben istemedim). annem çok baskın biri bu konularda, bölümüm, derslerim, dershanem ve hayatımdaki bircok kararı kendi verdi neredeyse. buraya sigdiramayacagim cok fazla sey oldu hepsinde annem karar verdi ben degil. mesela hep dil secmek istemistim ama istemediler bundan dolayi hala cok üzgünüm. suan ea ogrencisiyim istemiyorum evet ama calisiyorum, derslerimde de hep ortalamaydim kotu bir ogrenci degildim. dershanedeki hocaları pek sevmedim, çok hızlı ve atlayarak gidiyorlar. verim alamıyorum çünkü benim baştan almam gereken konular ve dersler var. kendime guzel bir program yaptım ona uygun gidiyorum bir suredir ama dershane vakit kaybi ve boş gelmeye basladi. zaten istemeyen dershanede de dinlemez yani degisen bir sey olmayacak, yine evde kendim çalışacağım. e kendim calisacaksam neden gidiyorum ki? aileme anlattim annem karsi cikti yine, git diye tutturdu. ama ben verim alamiyorum farkındayım ve orda harcayacagim saatler yerine evde kendim calismak istiyorum. ve benim hayatim, kararlarimi kendim vermek istiyorum. pisman olacaksam bile kendi kararım sonucu pişman olayim umrumda değil artık. biraksam bile tek problem çözemedigim sorulari soracak bir hoca bulamayabilirim onu da bir sekilde hallederim diye düşünüyorum, ve birde bırakırsam bidaha donemem. ne düşünüyorsunuz lutfen bana biraz fikir verin ne yapacağımı sasirmis haldeyim..

Bence inada bindirdiğiniz için öyle düşünüyorsunuz. Neticede dershane size ders anlatılan ve çözemediğiniz soruları çözdürebildiğiniz bir yer. Amacı bu olan yerden verim alamamanız garip geldi bana. İsteyerek dershanede dinlemeye başlayın doldurmayın kendinizi. İnsanlar gitmek isteyip imkanları olmadığı için gidemiyorlar. Derslerinize odaklanın sıkın dişinizi bir sene sonra başka bir ile gidersiniz okumaya aile yaşantınızdan memnun değilseniz

Dediğiniz evde çalışmayı en fazla bi ay yaparsınız, çalışan insanlarla daha çok ders çalışılır, imkan varken dershaneye gidin, anneniz de ne güzel sizinle ilgileniyor geleceğiniz için kaygı duyuyor, sevinin benim anam gibi saldım çayıra değil 😄 ona uysam şuan işsizdim. Dil bölümünde de cok bir olay yok ea daha iyi bende psikolojiyi yazın, bir de eni sonu en iyi ihtimal memur olacaksınız çok kasmayın bi yere kapağı atın yeter her işten sıkılacaksınız zaten 🤷🏻‍♀️

Annene inat için yapıyorsun gibi duruyor. Tek başına evde koparsın. Dershanede denemeler olur, soru çözümleri olur. Ek dersler birebirler vs dershaneden çok fazla motivasyon bulabilirsin. Sen yine evde çalışacaksın tabiki

Anneler her zaman haklıdır çocukların iyiliğini ister ( istisnalar hariç ). Kendi yapamadığı şeyleri senin yapmanı başarmanı istiyor. Sen elinden geleni yap anneni dinle

Annen baskın değil, ebeveynin ve senin iyiliğini düşünüyor. Dil okuyup ne yapacaksın, artık dilin hiçbir numarası kalmadı birden fazla sayıda dil konuşan çok insan var mütercimlik ölmek üzere ... zaten burdan da çok hevesli durmuyorsun :KK51: Annen iyiliğin için eşit ağırlığa yönel demiş ne var bunda, iyi kötü bir mesleğin, bir gelirin olur. Kadın çalış diye dersaneye yazdırmış yine yaranamamış. Sana kalsa hiçbir istihdamı olmayan bölümü seçicektin,üstüne evde telefonla oynaya oynaya koca yılı devirecektin. Annen gayet akıllı bence onu dinle.

Back
X