- 18 Aralık 2022
- 1
- -1
- 1
- 20
- Konu Sahibi selambenzehros
merhabalar, ben mezuna kaldim üniversiteye hazirlaniyorum ve bir dershaneye gidiyorum (annem zorla yazdirdi ben istemedim). annem çok baskın biri bu konularda, bölümüm, derslerim, dershanem ve hayatımdaki bircok kararı kendi verdi neredeyse. buraya sigdiramayacagim cok fazla sey oldu hepsinde annem karar verdi ben degil. mesela hep dil secmek istemistim ama istemediler bundan dolayi hala cok üzgünüm. suan ea ogrencisiyim istemiyorum evet ama calisiyorum, derslerimde de hep ortalamaydim kotu bir ogrenci degildim. dershanedeki hocaları pek sevmedim, çok hızlı ve atlayarak gidiyorlar. verim alamıyorum çünkü benim baştan almam gereken konular ve dersler var. kendime guzel bir program yaptım ona uygun gidiyorum bir suredir ama dershane vakit kaybi ve boş gelmeye basladi. zaten istemeyen dershanede de dinlemez yani degisen bir sey olmayacak, yine evde kendim çalışacağım. e kendim calisacaksam neden gidiyorum ki? aileme anlattim annem karsi cikti yine, git diye tutturdu. ama ben verim alamiyorum farkındayım ve orda harcayacagim saatler yerine evde kendim calismak istiyorum. ve benim hayatim, kararlarimi kendim vermek istiyorum. pisman olacaksam bile kendi kararım sonucu pişman olayim umrumda değil artık. biraksam bile tek problem çözemedigim sorulari soracak bir hoca bulamayabilirim onu da bir sekilde hallederim diye düşünüyorum, ve birde bırakırsam bidaha donemem. ne düşünüyorsunuz lutfen bana biraz fikir verin ne yapacağımı sasirmis haldeyim..