Annemin herşeyi biriktirme huyu

kuyrukluyildiz

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2014
686
1.182
113
37
İyi akşamlar arkadaşlar başlıktan da anlaşıldığı üzere derdim annem. Ben annemi bildim bileli hiç birşeyini atmaya kıyamaz. Tasarruflu olmak israf etmemek güzel birşey de annemin ki artık farklı bir boyuta geldi. Boş dondurma ve katı yağ kaplarını, her türlü pet şişeleri deterjan yumuşatıcı kutularını ve buna benzer plastik ürünlerini hiç bir şekilde atmıyor biriktiriyor lazım olurmuş. Nuh Nebi den kalma neler var evde görmeniz lazım. Mutfak dolapları bunlarla dolu temizlik yaparken atıyorum illaki çöpten geri alıyor. Allah'a şükür almayacak durumları da yok. Ki evin büfesi tabak çanakla dolu. Anlatıyorum bunlar sağlıksız kullanma at gitsin diye. Sen benim evime karışmazsın deyip küsüyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık annemin bu biriktirme huyundan nasıl vazgeçirebilim?.

Onun evde olmadığı sırada evi köşe bucak elden geçirin yani gezmeye falan gittiği zaman olabilir , teyzem anneannemin bütün eski eşyalarını bu şekilde attı, annenizinki çöp biriktirme gibi bişey yani

Eyvah! Kan govdeyi mi gotursun istiyorsunuz?

Biriktiricilik bozukluğu diye bir psikolojik rahatsızlık var, tedavi edilebilir. Eskiden OKB'nin bir türü olarak görülüyordu, şu anda tamamen farklı bir bozukluk olarak tanımlandı. Annenizi öncelikle bunun bir rahatsızlık olduğuna ve tedavisi olduğuna ikna edebilmeniz ve uzman bir hekime göstererek hem ilaç hem de psikoterapi aldırmanız gerekir. Tedavi edilmezse sonu çöp ev olmaya kadar gidebiliyor zira, özellikle ileride tek başına yaşayan bir yaşlı olursa evin çöp eve dönüşmesi kaçınılmaz oluyor. Geçmiş olsun.

Orta boy mutfağım var. Ivır zıvır kap çanak ya da bu tarz pikastikler yok bende, tencere tava zor sığıyorum. Öyle şeyler biriktirsem hiç sığmam. Sizin mutfak çok büyük değilse fazla bir şey biriktirmiş olamaz. Arada sırada tek tek atın bazı şeyleri, çokta karışmayın. Huylu huyundan fazgeçmez ne yazık ki. Bu yüzden tedavi olan insanlar var öyle illet bir şey.

:)) bence bir iki gün surat yapar , kendi kendine atmaz onları e lafta dinlemiyorlar

Bu tipler cocuklari gibi sahipleniyorlar bu onemsiz seyleri. Benim annem de boyle. Izah etmek mumkun degil.

Yaptiklari kendilerince tutumluluk ama sirf bu plastikleri yikamak icin harcadiklari onca su? Haydi bir iki tane tutarsin belki de tum dondurma, peynir, vs. kaplarini tutmayi aklim almiyor.

Kafalar ayri isliyor da bir cinnete bakar her sey.

Bence her kadinda bir donem toplayicilik oluyor, sonra da eline geceni atma donemi basliyor, hangisi daha tehlikeli bilemedim.

Ancak kadin hakli, atmaniz dogru degil bence.

Bende de atma huyu var :))) hic fazlalik sevmem gereksiz hic bir sey tutmam bu da hastalik mi?

Ooo en sevdiğim şey eski üskü kalabalık yapan eşyaları atmak.bir iki gün küser ,sonra alışır .Atın gitsin.annem bizim kundaklarımızı bile saklamıştı. Ee dedim artık kundağa girmiyeceğimize göre at gitsin. En son geçtiğimiz yaz evi temizledik resmen bir kamyondan fazla eşya çıktı .

Evet evet tv de görmüştüm istifçilik diye resmen hastalık :) benim sinirim bozulur tutamam kendimi yani öyle bi ev görsem bende herşeyi atarım bu hastalıkmı bilmiyorum :))

Evet evet tv de görmüştüm istifçilik diye resmen hastalık :) benim sinirim bozulur tutamam kendimi yani öyle bi ev görsem bende herşeyi atarım bu hastalıkmı bilmiyorum :))

Istifciligin plastik ayagi bu. Cok ozel bir ilgileri var plastige karsi. :)

Alisiliyor valla. Insan neye alismiyor ki? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…