- Konu Sahibi kuyrukluyildiz
-
Annem uzun süre aynı bu şekildeydi. Babam rahatsızlandı kendi yaşlandı, evini biz temizlemeye başlamıştık. Aman allahım neler neler, ummadığın yerde kumaş parçası, poşet, kağıtlar, mutfakta margarin kapları ki baya eski zamanlara ait. Babamla ikisi bir kaçgün hastahanede kaldılar, biz tüm kardeşler eve giriştik , herşeyi attık. Bir yıl sonra farkettik yine biriktirmeye başlamış, iyi de saklıyor. Biz attıkça annem hırçınlaştı. Ablamlarla karar verdik ona sorarak atalım diye. Daha sonra ne bulduysak annemle konuşarak attık. Mesela "anne bak yaşlanıyorsun zaten şeker hastasısın, babam da bakıma muhtaç, hayatını kolaylaştıralım, bu senin ne işine yarayacak" şeklinde. Onun verdiği tüm nedenleri sakince dinleyip alternatifleri sunduk. Napalım dediğimizde cevap zamanla atalım oldu. Uzun zamanımızı aldı ama sorunu aştık.İyi akşamlar arkadaşlar başlıktan da anlaşıldığı üzere derdim annem. Ben annemi bildim bileli hiç birşeyini atmaya kıyamaz. Tasarruflu olmak israf etmemek güzel birşey de annemin ki artık farklı bir boyuta geldi. Boş dondurma ve katı yağ kaplarını, her türlü pet şişeleri deterjan yumuşatıcı kutularını ve buna benzer plastik ürünlerini hiç bir şekilde atmıyor biriktiriyor lazım olurmuş. Nuh Nebi den kalma neler var evde görmeniz lazım. Mutfak dolapları bunlarla dolu temizlik yaparken atıyorum illaki çöpten geri alıyor. Allah'a şükür almayacak durumları da yok. Ki evin büfesi tabak çanakla dolu. Anlatıyorum bunlar sağlıksız kullanma at gitsin diye. Sen benim evime karışmazsın deyip küsüyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık annemin bu biriktirme huyundan nasıl vazgeçirebilim?.
O konuyla ilgili belirgin bir bozukluk tanımı yok. :) Ama takıntı haline dönüşüp dönüşmediğine bakmak gerekir ve pek tabi sizin rahatsızlık duyup duymamanıza da bağlıdır. Siz durumunuzdan memnunsanız sorun yok.
İyi akşamlar arkadaşlar başlıktan da anlaşıldığı üzere derdim annem. Ben annemi bildim bileli hiç birşeyini atmaya kıyamaz. Tasarruflu olmak israf etmemek güzel birşey de annemin ki artık farklı bir boyuta geldi. Boş dondurma ve katı yağ kaplarını, her türlü pet şişeleri deterjan yumuşatıcı kutularını ve buna benzer plastik ürünlerini hiç bir şekilde atmıyor biriktiriyor lazım olurmuş. Nuh Nebi den kalma neler var evde görmeniz lazım. Mutfak dolapları bunlarla dolu temizlik yaparken atıyorum illaki çöpten geri alıyor. Allah'a şükür almayacak durumları da yok. Ki evin büfesi tabak çanakla dolu. Anlatıyorum bunlar sağlıksız kullanma at gitsin diye. Sen benim evime karışmazsın deyip küsüyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık annemin bu biriktirme huyundan nasıl vazgeçirebilim?.
Tesekkur ederim cevabiniz icin. Ben memnunum hatta atinca bir ferahliyorum ama esim pek ferahlamiyor sikinti orda :) lazim olur diye bir sey tutamiyorum gereksizse atiyorum yeniden lazim olursa aliyorum :)
Anneninzin herhangi bi hastalığı varmı acaba beraberinde tuhaf hareketleri falan
Annemde de fazlaca eşya vardır.
En son bunu ne zaman kullandın desem hatırlamaz bile
lazım olur der
Aynı evde yaşadığımız dönem de attırmazdı.
Bodruma koyardım oradan da çöpe giderdi.
Eşya bağımlılığı aşılması zor bir davranış.
Ya icim acidi kundaklari da attik diyince. Sanirim ben de istifciyim. 2yasinda kizim var hic biseyini atmaya vermeye kiyamiyorum mesela. Evimiz de hep cok daginik.. benim bebeklik cicilerim de durur bizim evde mesela ama hepsi degil bi kismi..Uff annem de ben de oyleyiz galiba..istifci.. :)Ooo en sevdiğim şey eski üskü kalabalık yapan eşyaları atmak.bir iki gün küser ,sonra alışır .Atın gitsin.annem bizim kundaklarımızı bile saklamıştı. Ee dedim artık kundağa girmiyeceğimize göre at gitsin. En son geçtiğimiz yaz evi temizledik resmen bir kamyondan fazla eşya çıktı .
Bizim bir komşumuz annesinin biriktirdiği uyduruk şeyleri çatır çatır yakmıştıİyi akşamlar arkadaşlar başlıktan da anlaşıldığı üzere derdim annem. Ben annemi bildim bileli hiç birşeyini atmaya kıyamaz. Tasarruflu olmak israf etmemek güzel birşey de annemin ki artık farklı bir boyuta geldi. Boş dondurma ve katı yağ kaplarını, her türlü pet şişeleri deterjan yumuşatıcı kutularını ve buna benzer plastik ürünlerini hiç bir şekilde atmıyor biriktiriyor lazım olurmuş. Nuh Nebi den kalma neler var evde görmeniz lazım. Mutfak dolapları bunlarla dolu temizlik yaparken atıyorum illaki çöpten geri alıyor. Allah'a şükür almayacak durumları da yok. Ki evin büfesi tabak çanakla dolu. Anlatıyorum bunlar sağlıksız kullanma at gitsin diye. Sen benim evime karışmazsın deyip küsüyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık annemin bu biriktirme huyundan nasıl vazgeçirebilim?.
Yaaa ben arabayla mahalle değil semt değiştirmiştim eskileri atarkenBizim bir komşumuz annesinin biriktirdiği uyduruk şeyleri çatır çatır yakmıştı
Çöpten tekrar almıştı kadın çünkü
Bahçeli ev varsa yakın onları
Yoksada bir mahalle ötedeki çöpe atın
Yaaaa tamamda gelmişiz kaç yaşına bir daha o kundaklaramı giricez.Hani tek çocuk olda bir iki şey saklanır . Ayyyybir komşumuz var 50 yaşındaki oğlunun göbek bağı bile duruyormuş.Bunu bir de gurula anlatıyor.Ya icim acidi kundaklari da attik diyince. Sanirim ben de istifciyim. 2yasinda kizim var hic biseyini atmaya vermeye kiyamiyorum mesela. Evimiz de hep cok daginik.. benim bebeklik cicilerim de durur bizim evde mesela ama hepsi degil bi kismi..Uff annem de ben de oyleyiz galiba..istifci.. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?