Annemin herşeyi biriktirme huyu

Bence annelerin cogu boyle. Benim annem de veremez hicbir seyi ben girisip atiyorum bazen baya bir laf ediyor ama napalim. Bakiyorum diger arkadaslari da oyle yani o yas grubunda var o tarz seyler. Yapcak birsey yok. Benim verdiklerime bile karisir.

Annemle kayınvalidemde öyle. Çöpü bile yıkayıp kaldıracaklar neredeyse. Evimdeki dolapları kestirip biçtiriyorum, dönüştürüyorum. Çıkan tahta parçalarını alıyorlar ya. “O hediye, bunun anısı var, ay buna kıyılır mı, ay bu atılır mı”. Belli bi yaş üstü değişmiyor. Atsanız biriktirdiklerini, farketmez bile muhtemelen. Lazım olur adı altında küfleniyor her şey.

Bence her kadinda bir donem toplayicilik oluyor, sonra da eline geceni atma donemi basliyor, hangisi daha tehlikeli bilemedim.

Ancak kadin hakli, atmaniz dogru degil bence.
Herşeyi atma problemi evde hiç birşey bulamıyorum neden?
Çünkü hepsini atmışım
Reçel şişeleri filan hiç yıkamam atarım. Komşum b.m de satılan lokum kutusu ile birşey göndermişti. Bune atıyorum Dedim attım

Annem zamanın da çok yokluk cekmis. Simdi de hiç birşeyini atmaya kıyamıyor. İlerde lazım olur deyip herşeyi saklıyor. Dolabında dünya kadar kıyafet var giymediği diyorum ya ver birilerine ya atalım ne atacağım silgi bezi yaparım diyor.

Benim ananem de öyleydi Lavaboya su doldurur o doldurduğu pilastiğe dantel örterdi bigün çöp poşetini aldım hepsini attım yaşlı olduğu için biz temizlik yapardık. Kapıda durdurdu bir kaçını aldı yine ama çoğunu atmıştım. Dantelleri ben toplardım o geri sarardı

Daha bu akşam yaşadık aynı şeyi annemle. Geçen hafta takı dolabımı düzenlerken artık bitmiş olan ojelerimi atmıştım ayrı bir poşette. Bugün şişe ararken bir baktım almış onları. Neymiş em işi yaparken boyamaya lazım olurmuş allahım sinir oldum sanki evde boyama işleri elimizden düşmüyor, attım hemen. Bir de buzdolabı süslerine kıyamaz temizlik yaparken atarım o geri çıkartır takar dolabın üstüne. Ben gizli gizli atıyorum artık onun vazgeçeceği yok. Ama bana ses çıkarmıyor, çıkardığı zaman da duymuyorum ben

Dondurma kabi falan ben de atmam valla
Cunku canim saklama kaplarimla birilerine bi sey verdigimde o kaplar geri gelmiyor.
Ama insan bitmiş deterjan sisesiyle ne yapmayi dusunur de atmaz bilemedim

Benim annemde böyledir hatta öyle saçma şeyleri düşünerek öyle seyler biriktirir ki hayal edemezsin

Ben annemin evde olmadığı zamanlarda toplayıp evden uzak çöplere arıyorum bazıları için olay çıkarıyor ağladığı bile olmuştur bazılarını farketmez bazılarını atmaya ben cesaret edemiyorum

Çok defa bu yuzden aglamisligim vardir ama çaktırmadan küçük küçük yok etmeye calis

satın alma hastalığı var ben de hiç bir şey bulamazsam a101 gibi marketlerin aktüel günlerinde ne bulsam alırım

Hahahah o kimde yok ki olmayan kadin war mi acep heheh. Esim diyor ki bazen beni korkutuyorsun ne bulsan aliyorsun diyor bir sey ariyor diyelim evde nerde diye sormaz attin mi diye sorar

Hahahah o kimde yok ki olmayan kadin war mi acep heheh. Esim diyor ki bazen beni korkutuyorsun ne bulsan aliyorsun diyor bir sey ariyor diyelim evde nerde diye sormaz attin mi diye sorar
ben alt ya da üst komşunun kapısına bırakıyorum bezen atacağım şeyleri eşim görmesin diyee ha ha ha.neler çekiyoruz yavvvv

Bu huy değil hastalık. Ya görmeden teker teker at, ya da diplerine delik aç ve kullanılamaz hale getir..

Bunun psikolojideki tanimi istifcilik ve aslinda bir hastalik.
Youtube da bulursunuz istifciler yazinca.
Ileri boyuttaysa tedavi edilmesi gerek.

Bende de atma huyu var :))) hic fazlalik sevmem gereksiz hic bir sey tutmam bu da hastalik mi?

O konuyla ilgili belirgin bir bozukluk tanımı yok. :) Ama takıntı haline dönüşüp dönüşmediğine bakmak gerekir ve pek tabi sizin rahatsızlık duyup duymamanıza da bağlıdır. Siz durumunuzdan memnunsanız sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…