Annemin hiç geliri yok

İlla agir yatalak, yuruyemeyen hasta vs olmasa da bakici tutuyorlar aslinda. . Ben cocukken teyzem yaşlı bakiciligi yapmişti bir ara (bazen bizi de gotururdu eve) Yalniz yaşayan bir kadindi yemegini yapar, kadinin bakimina yardimci olur, evini temizler toplardi o kadar.

Ben de üniversiteyken yaşlı bakıcılığı yapmıştım amcamın bir arkadaşının annesine. Gayet sağlıklı bir kadındı sadece evde tek kalamıyordu oğlu iş için şehir dışına gitmişti o sürede ben onunla kaldım ama geçici bir işti dediğim gibi.

Dediğiniz gibi bir durumda yatılı bakıcıya hiç şahit olmadım çevremde. Benim anneanneme de bakıcı aramıştık bir dönem elden ayaktan düşmemişti ama yaşlıydı epey. Görüştüğümüz herkesin sağlık sektörü geçmişi veya bu alanda tecrübesi vardı. Şu an konu sahibin bu alanda bilgisi olmayan annesini tercih edeceklerini de pek sanmıyorum açıkçası o yüzden.

Ben de üniversiteyken yaşlı bakıcılığı yapmıştım amcamın bir arkadaşının annesine. Gayet sağlıklı bir kadındı sadece evde tek kalamıyordu oğlu iş için şehir dışına gitmişti o sürede ben onunla kaldım ama geçici bir işti dediğim gibi.

Dediğiniz gibi bir durumda yatılı bakıcıya hiç şahit olmadım çevremde. Benim anneanneme de bakıcı aramıştık bir dönem elden ayaktan düşmemişti ama yaşlıydı epey. Görüştüğümüz herkesin sağlık sektörü geçmişi veya bu alanda tecrübesi vardı. Şu an konu sahibin bu alanda bilgisi olmayan annesini tercih edeceklerini de pek sanmıyorum açıkçası o yüzden.
apartmanımda var yaşlı yan apartmanımda da var .ikisi de rahatlıkla yürüyor konuşuyor wc sine gidiyor akılları başlarında.bakıcıları var ev temizliği yemek yapıyorlar.bir de dışarda beraber yürüyüş yapıyorlar kamelyada da bizle otururken eşlik ediyorlar hepsi bu.çocuklarının ya da kendilerinin maddiyatı iyi aileler rahat etsin yaşlı arkadaşı da olsun gece evde yalnız kalmasın diye yatılı alıyorlar.yatalak yaşlı yok illa ki.o bakıcılar da benden rahat.ne alışveriş yapıyorlar ne çocuk bakıyorlar ne okula git gel sorunları var ne ödev işleri var .iş beğenmemek de moda olduu.bir dr da 6 8 saat ayakta ameliyat yapıyor.hem de devamlı.inşaat işçiliği çok mu kolay?market de çalışmak çok mu kolay?bankacılık ya?

apartmanımda var yaşlı yan apartmanımda da var .ikisi de rahatlıkla yürüyor konuşuyor wc sine gidiyor akılları başlarında.bakıcıları var ev temizliği yemek yapıyorlar.bir de dışarda beraber yürüyüş yapıyorlar kamelyada da bizle otururken eşlik ediyorlar hepsi bu.çocuklarının ya da kendilerinin maddiyatı iyi aileler rahat etsin yaşlı arkadaşı da olsun gece evde yalnız kalmasın diye yatılı alıyorlar.yatalak yaşlı yok illa ki.o bakıcılar da benden rahat.ne alışveriş yapıyorlar ne çocuk bakıyorlar ne okula git gel sorunları var ne ödev işleri var .iş beğenmemek de moda olduu.bir dr da 6 8 saat ayakta ameliyat yapıyor.hem de devamlı.inşaat işçiliği çok mu kolay?market de çalışmak çok mu kolay?bankacılık ya?

Hiçbir iş kolay değildir. Her işin kendine göre zorluğu var. O yüzden kıyas yapmayı da herhangi bir işe kolay gözüyle bakmayı da kendi adıma doğru bulmuyorum. Dediğiniz gibi bir durum var madem eğer tercih edilirse konu sahibinin annesine en uygun iş gibi duruyor. En azından kalacak yer derdi olmaz.

Bence sadekahve değil... Ben oyumu " annem çok haklı bir nedenle boşanmak istiyor ama akademik kariyerimi babam finanse ediyor, babamla bozusmak veya babamdan aldığım geliri annemle paylaşmak istemiyorum, annemi nasıl evli kalmaya ikna ederim?" diye konu açan üyeden yana kullanıyorum
öyle bir konuda mı vardı onu da sanki biran hatırlar gibi oldum
konuyu hatırlarsanız atar mısınız? :)

öyle bir konuda mı vardı onu da sanki biran hatırlar gibi oldum
konuyu hatırlarsanız atar mısınız? :)
Konuyu hatırladığım kadar içeriği böyleydi ama ne konu sahibini ne de konu başlığını net hatırlamıyorum . Annem durup dururken boşanmak istiyor diye konu açmış, sonradan da kadinin evlatlık olan eşinin ailesi olan , yatalak kv ve kp sine 30 yıl baktığı, onlar ölünce de babasının biyolojik annesini bulup onu da karısına baktırmak istediği bu yüzden kadının boşanmak istediği ortaya çıkmıştı. Konu sahibi de bu kadar önemsiz bişey için bosanmasinlar, annem bu kadına da baksın, düzenim bozulsun istemiyorum, çünkü babamdan para alıyorum, annemi nasıl vazgeciririm diye konu açmıştı.

Konuyu hatırladığım kadar içeriği böyleydi ama ne konu sahibini ne de konu başlığını net hatırlamıyorum . Annem durup dururken boşanmak istiyor diye konu açmış, sonradan da kadinin evlatlık olan eşinin ailesi olan , yatalak kv ve kp sine 30 yıl baktığı, onlar ölünce de babasının biyolojik annesini bulup onu da karısına baktırmak istediği bu yüzden kadının boşanmak istediği ortaya çıkmıştı. Konu sahibi de bu kadar önemsiz bişey için bosanmasinlar, annem bu kadına da baksın, düzenim bozulsun istemiyorum, çünkü babamdan para alıyorum, annemi nasıl vazgeciririm diye konu açmıştı.
Ama konu sahibi annem mutlu olmayı umarak evlendi umduğu gibi olmadı, eşi çok yalan söylüyor demiş. Demek ki anne ikinci evliliğini yaşıyor şu an. Sizin bahsettiğiniz konuda bunlar yoktu. Sadece yazdığınız kısım problemdi. O yüzden kesin sadekahve1907 bu.

O konu çok yeni..üstelik 2.evlilik orada umduğunu bulamama filan yoktu..ama sadekahve1907 konusunda belirtmişti ..erkek kardeşim evlenmek istiyor..annem ile babam boşanırsa evlenemez diye

O konuyu kaçırmışım :-)
Annemle olan sorunları bilen biliyor.ikinci evliliği ve yalan söyleyen bir eşi var. Her tartıştığında bize geliyor ayrılıcam deyip, sonra bizde de mutlu olamıyor ve dönüyor. Bizde 4 ay kaldı mutlu olamıyor kapı dışarı çıkmıyor ve ben öyle görünce daha çok üzülüyorum
En son kızdım. Bize geliyorsun bizde mutsuzsun oraya gidiyorsun orda öylr daha napalım sana dedim? Herkesin hayatında sıkıntısı var herkes mutlu olmaya çalıyor. Gelirin yok ne yapıcaksın artık adamın iyi yönlerine bak dedim
Evet haklısın dedi sonra bir dönem iyi oldu. Şimdi yine mutsuz, tartışma yapmış onu anlatıyor hiç cevap vermedim istemediğimi anladı.
Artık hiç gel demiyorum. Annemi mutsuz görmek beni etkiliyor. Birde şöyle birşey var annem boşanıcam dediği için biz iki katlı ev aldık. Annem rahat etsin diye ancak annem boşanmadığı gibi her tartışmada eşyalarını alıp bize geliyor ve artık çok sıkıldım bu durumdan
Sırf bu yüzden evi sayıp normal bir daire almak istiyoruz ancak etrafımızdaki herkes bize delimisiniz birdaha böyle bir evi nerden bulucaksınız dedi, sonra satmaktan vazgeçtik ancak annem telefon etti ve yine tartışmış ve her tartışmada bize gelicek gibi hissediyorum
Şimdi kendinizi benim yerime koyun. Küçük bir anket yapmak istiyorum
2 katlı büyük bir ev mi, nomal daire mi siz olsanız ne yapardınız?
Buraya bırakayım o zaman

Merhaba
Annemin ikinci evliliği. Hiç bir geliri yok, sigortası yok.evliliğinde hiç mutlu değil, eşi çok yalan söylüyor. Aslında mutlu olmak için evlendi ancak umduğu gibi olmadı.
Ara ara boşanmayı düşünüyor ancak geliri olmadığı için boşanamıyor.çok üzülüyorum.
Kaç yaşına geldi mutlu ve huzurlu olsun istiyorum.boşanması durumunda geliri, evi olmayan boşanan kadınlara devletin desteği var mı? Ne yapabiliriz? Yardım ederseniz sevinirim
Araştırın vardır belki

Back
X