Annemin hiç geliri yok

valla 2 üniversite diplomam var anneme bakıyorum kendi evimde.onun maaşı artık kiraları vs bana kalıyor.maddiyatım ortalama üstünde .annem olmasa valla bir çocuğa bakarım evimde.ya da okuldan alır evime getirir ödevlerini yaptırır karnını doyurur para kazanırım.gelirim olmasa birşeyler yaparımm sağlıklıysam.hep devlet baksın bana demekle olmaz.
Devlet baksın diye bir düşüncem yok benim. Sadece bilgi almak istedim
Annem için yaşlı bakıcılığı iyi bir iş onu yapabilir, ekstrada biz ihtiyacını karşılarız dedim. Gerçekten bir soru sorduğuma pişman oldum

Dedemin sigortasını ödeyip anneme maaş bağlanması mı, her ay anneme para yardımı yapmak mı daha mantıklı bilemedim
Sigortasını ödedikten sonra eline geçicek olan para baya az olucak ama
Bence dedenin sigortası daha mantıklı, sizin yapamadiginiz gün de olsa sabit ne alacağını bilir, ona göre hareket eder.

Ya tabi durumunuzu pek bilmiyorum ama boyle durumlarda kardesinizle siz bakmak zorundasiniz. Ben geleneksel bir insan degilimdir mesela ama bu konularda boyle dusunuyorum. Istanbulda bile yasiyor olsaniz 2’ser bin tl yardim yaparsaniz bir sekilde gecinir anneniz sonra is bulur vs is buldugu durumlarda daha az destek olursunuz.

Bu para size cok gorunuyorsa ben olsam ek is yapar yine de anneme bakarim eger anne baba cocuklarina karsi sorumsuz ve kotu ebeveynler olmadiysa cocuklarin da sorumlulugu bu.

Devlet baksın diye bir düşüncem yok benim. Sadece bilgi almak istedim
Annem için yaşlı bakıcılığı iyi bir iş onu yapabilir, ekstrada biz ihtiyacını karşılarız dedim. Gerçekten bir soru sorduğuma pişman oldum
pişman olacak bir şey yok.herkes fikrini yazacak elbette bu forumda.geçen konunuzda da sizi yerdiler ama ben destek verdim mesela.size özel de yazmadım.o kadar bıktım ki 30 larında 40 larında sağlıklı insanların hem çalışmayıp hem de 5 lira bulamıyorum diye söylenmelerinden.hazır para istiyorlar.gel camımı sil 200 tl vereyim deyince burun kıvırıyorlar.evde oturmayı hanımlık sanan insanlarla dolu bu ülke.maddiyatın olur oturursun amenna ama çocukların sefilken oturamazsın.ben de mecbur değilim anne babası sapasağlamken onların çocuklarına bakmaya.

Ya tabi durumunuzu pek bilmiyorum ama boyle durumlarda kardesinizle siz bakmak zorundasiniz. Ben geleneksel bir insan degilimdir mesela ama bu konularda boyle dusunuyorum. Istanbulda bile yasiyor olsaniz 2’ser bin tl yardim yaparsaniz bir sekilde gecinir anneniz sonra is bulur vs is buldugu durumlarda daha az destek olursunuz.

Bu para size cok gorunuyorsa ben olsam ek is yapar yine de anneme bakarim eger anne baba cocuklarina karsi sorumsuz ve kotu ebeveynler olmadiysa cocuklarin da sorumlulugu bu.

Ben de bu şekilde düşünüyorum, 2 çocuk büyütmüş bir anneye çocukları bakmalı. İki evlat da bir miktar para koyarsa bu iş hallolur diye düşünüyorum.

Ben de bu şekilde düşünüyorum, 2 çocuk büyütmüş bir anneye çocukları bakmalı. İki evlat da bir miktar para koyarsa bu iş hallolur diye düşünüyorum.
devlet erzak yakıt desteği veriyor zaten.maaşı olana bile veriyor.bizim apartmanın görevlisi daima alır erzak yardımı asgari ücret geliri olasına rağmen.kira vs de evlatları ödeyecek ya da çalışacak.

Dedemin sigortasını ödeyip anneme maaş bağlanması mı, her ay anneme para yardımı yapmak mı daha mantıklı bilemedim
Sigortasını ödedikten sonra eline geçicek olan para baya az olucak ama
Annenizin hiç sgk girişi yok mu? Belki onunkini ödeyebilirsiniz?

Merhaba
Annemin ikinci evliliği. Hiç bir geliri yok, sigortası yok.evliliğinde hiç mutlu değil, eşi çok yalan söylüyor. Aslında mutlu olmak için evlendi ancak umduğu gibi olmadı.
Ara ara boşanmayı düşünüyor ancak geliri olmadığı için boşanamıyor.çok üzülüyorum.
Kaç yaşına geldi mutlu ve huzurlu olsun istiyorum.boşanması durumunda geliri, evi olmayan boşanan kadınlara devletin desteği var mı? Ne yapabiliriz? Yardım ederseniz sevinirim
Eşiyle arası devamlı bozuluyor ve gelip sizde kalıyor mu? Bundan dert yanan sadekahve nickli üyesiniz değil mi?

E devlet üzerinden sosyal yardıma başvurursa çıkabilir. Çalışabilecek gibiyse elinden gelen işlere göre iş bakabilir belki. Ofisler çay ve yemek için personel arıyor mesela,ya da gözlemeci tostçu lokanta tarzı yerlerde çok ilan paylaşıyor

Merhaba
Annemin ikinci evliliği. Hiç bir geliri yok, sigortası yok.evliliğinde hiç mutlu değil, eşi çok yalan söylüyor. Aslında mutlu olmak için evlendi ancak umduğu gibi olmadı.
Ara ara boşanmayı düşünüyor ancak geliri olmadığı için boşanamıyor.çok üzülüyorum.
Kaç yaşına geldi mutlu ve huzurlu olsun istiyorum.boşanması durumunda geliri, evi olmayan boşanan kadınlara devletin desteği var mı? Ne yapabiliriz? Yardım ederseniz sevinirim
Annenizin , kendi babasından yetim aylığı alması mümkünse ona bir bakın.

Back
X