Annemin işsizim diye bana kötü davranması ?

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.351
2.286
133
Yeni mezunum.Kpss sinavina girdim ama sonuc acıklandı atanamayacagim bir puan aldım.iş arıyorum bulamıyorum.annem de en kucuk tartısmamızda "diplomalısın ama işsizsin.hep böyle bize muhtac kalacaksım" diyor :( kariyer yapmak icin cabalıyorum ama iş bulamıyorum ki kariyer yapayım.Annem babama karşı beni bilerek kışkırtıyor.en son telefonumu elimden aldılar "git çalıs para kazan kendin al" dediler.ki bunlar yaptıklarinın yarısı bile etmez.Malesef evde sıgıntı gibi yasiyorum.
Bana ne tavsiye edersiniz sıkışmış kalmış gibiyim.Ne yapmalıyım ?

Şu pandemi dönemide kolay kolay iş bulunmuyor ki anneniz hiç haberleri gündemi filan takip etmiyor anlaşılan!İşletmeler iflas edip kapanıyor,eleman çıkartılıyor.Siz yinede umudunuzu kesmeden iş aramaya devam edin.Çocuk bakıcılığı,oyun ablalığı,garsonluk vs. başvurun onlarada.

Yeni mezunum.Kpss sinavina girdim ama sonuc acıklandı atanamayacagim bir puan aldım.iş arıyorum bulamıyorum.annem de en kucuk tartısmamızda "diplomalısın ama işsizsin.hep böyle bize muhtac kalacaksım" diyor :KK43: kariyer yapmak icin cabalıyorum ama iş bulamıyorum ki kariyer yapayım.Annem babama karşı beni bilerek kışkırtıyor.en son telefonumu elimden aldılar "git çalıs para kazan kendin al" dediler.ki bunlar yaptıklarinın yarısı bile etmez.Malesef evde sıgıntı gibi yasiyorum.
Bana ne tavsiye edersiniz sıkışmış kalmış gibiyim.Ne yapmalıyım ?
Branşınız nedir?

Öncelikle yaşadıklarınız için çok üzgünüm. Ailelerimiz kendi ailelerinde maruz kaldıkları kötü muamele zincirini çocuklarında kıramıyorlar çoğunlukla ne yazık ki, sorsak, sizin iyiliğiniz için yaptıklarını söyleyeceklerdir...

Hangi bölümden mezunsunuz? Aradığınız işin kriterlerinde bir nebze azaltmaya gidebilirsiniz belki şu dönemde. Elbette mezun olduğunuz alanda, iş güvencesi ile çalışmak istersiniz ancak bir noktada kendi paranızı kazanmaya başladığınızda opsiyonlarınız da mutlaka artacaktır.

Bir de baş etmek üzerine tavsiye: İş konusunda değilse de ben de annemle benzer sıkıntılar yaşadım. Kendimce şöyle bir yöntem bulmuştum, o konuşurken benden değil de bir başkasından bahsediyormuş gibi düşünüyordum. Böylelikle sinirlerime basıp beni hoplatmasına engel oluyordum. Siz de kendinize göre belki böyle bir yöntem geliştirebilirsiniz :)

Elinizden geleni yapın, başkalarının negatif düşünceleri onları ilgilendirir.

Online diyet çok moda.
Sosyal medya üzerinden buna yoğunlaşsanız?
Güzel içerikli, online takip şeklinde.
Bugün bir online takip ücreti öğrendim, 450 tl mesela aylık.
Gruplar oluşturabilirsiniz, çok güzel mesleğiniz var.
Günümüzde popülaritesi oldukça fazla.

Annen cok fena. Insan utanir ya ne bileyim. Cocugusun diye her lafi soylemeye hakki yok.
Yarin calisip para kazanmaya basladiginda bu laflar unutulmayacak. Boyle boyle insan annesinden bile soguyor

Memur olmak dayın varsa kolay ! Biz 6 yildir atanmayı bekliyoruz hemde 96 kpss puanıyla bolümün ne bilmiyorum ama malesef ki memurlukta cok haksızlik var sırf tanıdıģımız yok diye yerlesemedik.

Iş bulmak su zamanda cok zor ki zaten issizliknoranı çok arrttı özellikle mezun ve işsiz çok.

Annenizi çok takmayın yada onlardan biraz uzaklasmak adina basit bir ise girebilirsiniz sizi hem evden uzak tutacak hem tekrar sınava çalışmanız için kolay bir iş iyi olabilir pskoloji acısindan .

Benim annemde boyleydi is konusunda gidip bir yerlerde calismistim ve zoruma gidiyordu bu durum kendi meslegimle ilgili degildi hatta patron cok uyuzdu aglamistim ise gitek istemiyorum diye. Sinav icin hem firsat vermeyip hemde işsizsin demeyecekler . Benim ailem tam olarak boyleydi esimin aileside işlerine yerlessin diye her firsati sunan bir aileydi . Sucu birada lendilerinde arasinlar .

He bide konu farkli ama annem benim nisanım cok uzun surdu diye cok baski yapmisti bana evlendikten sonrada niye hic gelmiyorsun baskisiyla beni bunaltmisti hala bana yakin otur diyor . Neden boyleler anlamiyorum . Beni bir an once evlendirmek yerine millet ne der diyecegine keske benimle guzel vakitler gecirseymis .

Bu zorlu süreçler bitip eliniz para görmeye başladığında çok utanırlar çok!
Annen cok fena. Insan utanir ya ne bileyim. Cocugusun diye her lafi soylemeye hakki yok.
Yarin calisip para kazanmaya basladiginda bu laflar unutulmayacak. Boyle boyle insan annesinden bile soguyor

Atanamayacak puan aldigimi ogrendi.
"Sen hep bu odada bize muhtac sekilde yasayacaksin" diye dalga geciyor.
Gecenin karanliginda siyah taşın ustundeki karincayi bile gören Rabbim elbette beni de görecek beni kurtaracak dedim.diyor ki "sen git once ana babana saygi ogren"
Saygı diyor ama tartisinca bana "serefsiz,karaktersiz,o*uspu" diyor. Psikolojim bozulmaz insallah

Memur olmak dayın varsa kolay ! Biz 6 yildir atanmayı bekliyoruz hemde 96 kpss puanıyla bolümün ne bilmiyorum ama malesef ki memurlukta cok haksızlik var sırf tanıdıģımız yok diye yerlesemedik.

Iş bulmak su zamanda cok zor ki zaten issizliknoranı çok arrttı özellikle mezun ve işsiz çok.

Annenizi çok takmayın yada onlardan biraz uzaklasmak adina basit bir ise girebilirsiniz sizi hem evden uzak tutacak hem tekrar sınava çalışmanız için kolay bir iş iyi olabilir pskoloji acısindan .

Benim annemde boyleydi is konusunda gidip bir yerlerde calismistim ve zoruma gidiyordu bu durum kendi meslegimle ilgili degildi hatta patron cok uyuzdu aglamistim ise gitek istemiyorum diye. Sinav icin hem firsat vermeyip hemde işsizsin demeyecekler . Benim ailem tam olarak boyleydi esimin aileside işlerine yerlessin diye her firsati sunan bir aileydi . Sucu birada lendilerinde arasinlar .

He bide konu farkli ama annem benim nisanım cok uzun surdu diye cok baski yapmisti bana evlendikten sonrada niye hic gelmiyorsun baskisiyla beni bunaltmisti hala bana yakin otur diyor . Neden boyleler anlamiyorum . Beni bir an once evlendirmek yerine millet ne der diyecegine keske benimle guzel vakitler gecirseymis .

Evlenince mutlu oldunuz mu peki?
Ben de mecbur evlenmek istiyorum artık ama uygun birisi yok.kariyer dusunuyorum evet ama ulke durumu malum

Evlenince mutlu oldunuz mu peki?
Ben de mecbur evlenmek istiyorum artık ama uygun birisi yok.kariyer dusunuyorum evet ama ulke durumu malum
Mutluyum çok şükür bir sorun yok . Söz ve nisanımız 2 3 yil sürmüştü esim atanamadigi icin beni bunaltmislardi cok . Ama onun yerine benimle guzel vakitler gecirebilirdi baska sehire gidecegim belliydi zaten

Back
X