Annemin işsizim diye bana kötü davranması ?

Benim ailem de böyle.Mezun olup geldim 2015te iş ilanlarına başvuru yapıyordum annem utanmıyosun evde oturmaya diye başlıyordu.Duymadığım hakaret kalmazdı.çağrı merkezinde işe başladım bide kpss kursuna yazıldım 2015te o yıl.haftaiçi çalışıp hafta sonu kursa gidiyordum.kurs parasını kendm ödedim filan.Ona rağmen bir hafta sonu odamda ders çalışırken kapıyı açıp bizim hizmetimizi görmüyosun bize çay vermiyosun diye diye önümdeki kitapları yerlere fırlatmıştı.Okul mu okuyacan ilkokula mı dönecen ekmeksiz diye bağırmıştı.sonuç kpss yi bıraktım özele döndüm şu an işsizim her gün 18 yaşındaki kardeşimden bile küfür duyarak evde oturuyorum salgından önce iyi kötü çalışıyordum.Evimde kalmaya utanmıyo musun diye başlar her sabah annem.18 yaşındaki kardeşim zehir ye kahvaltı yerine der.babam akşam gelir kaç para getirdin bu akşam eve der.ben 25 yaşımdan beri dayanmaya çalışıyorum.Annem evde asalak şunu yap asalak bunu yap der adım asalak evet.Babam da ekmeksiz der.Allah büyük inş sen kurtulursun
Ne biçim aileler var ya inanamıyorum

Vala anliyorum seni benim de annem benzer bu kadar alenen olmasa da. Ilk doktoradan mezun oldum 2 ay is bulamadim hic unutmuorum diz seviyesinde bi çizme almistim "artik bunlari giyer evde oturursun Bihter gibi" demisti. Ki ben hep burslu okudum. Şimdi gülüyorum baya orijinal bi espri ama o zaman icime oturmuştu. Ozel bi şirkete girdim bu kadar para icin mi benzin yakacaksin dedi. Neyse devlet memuru oldum uzmanligi kazandim. Kadinin bana bakisi degisti daha saygideger oldugumu düşünmeye basladi ye kürküm ye modu. Sonra gel zaman git zaman bana memuriyet batmaya basladi ikinci amire başkanım başkanım çekmek dogru durust bi para degil tüm gün oturuosun. Kendi işimi kurdum istifa edip. Annem yüzüme bakmio tabi. Simdi gayet iyi kazaniorum ama annem bi kulp bulup cikario hep.

Benim ailem de böyle.Mezun olup geldim 2015te iş ilanlarına başvuru yapıyordum annem utanmıyosun evde oturmaya diye başlıyordu.Duymadığım hakaret kalmazdı.çağrı merkezinde işe başladım bide kpss kursuna yazıldım 2015te o yıl.haftaiçi çalışıp hafta sonu kursa gidiyordum.kurs parasını kendm ödedim filan.Ona rağmen bir hafta sonu odamda ders çalışırken kapıyı açıp bizim hizmetimizi görmüyosun bize çay vermiyosun diye diye önümdeki kitapları yerlere fırlatmıştı.Okul mu okuyacan ilkokula mı dönecen ekmeksiz diye bağırmıştı.sonuç kpss yi bıraktım özele döndüm şu an işsizim her gün 18 yaşındaki kardeşimden bile küfür duyarak evde oturuyorum salgından önce iyi kötü çalışıyordum.Evimde kalmaya utanmıyo musun diye başlar her sabah annem.18 yaşındaki kardeşim zehir ye kahvaltı yerine der.babam akşam gelir kaç para getirdin bu akşam eve der.ben 25 yaşımdan beri dayanmaya çalışıyorum.Annem evde asalak şunu yap asalak bunu yap der adım asalak evet.Babam da ekmeksiz der.Allah büyük inş sen kurtulursun
Kusura bakmayın ama ben sizi çok pasif gördüm. Bunca hakarete nasıl dayanıp o evde durabiliyorsunuz? Suç birazda sizde maalesef. Ben de öğretmenim. Bizimkiler bana öyle bir şey demediler ama gittim kasiyerlik de yaptım tezgahtarlıkta özel ders de verdim. Şuan öğretmenlik yapıyorum. Ben sizin yerinizde olsam öyle bir yerde asla durmam. Mesleğimden başka iş bile olsa yapar kendi evime çıkar bir daha da ailemle görüşmezdim

Az para veriyolar diye çıkarttılar işten.Migrosa gir kasiyerlik yap yürüyerek gider gelirsin dediler hem parası daha çokmuş diye.Ki 600binlik iki evimiz var birinde oturuyoruz ihtitaçları yok yani.Ruhsatı alınca da her işi yapmanızı bekliyorlar bilmeden yapılacak işler değil.Staj süresi 3 yıl 3 yılda bile her şey öğrenilmiyo.Bana eski çalıştığım mali müşavir bile bırak zaten ruhsat bile pahalı kızım.bu yaştan sonra sıfırdan olmaz dedi ki biliyorum da olmaz.Keşke konu umutsuzluk olsa ama değil iş bilmemek

Şimdi biraz uzun konuşmak lazım sizinle

Ailenizin tavrı mı sizi böyle yapmış yoksa sizin bu vazgeçmiştik duygunuz mu omları saçmasapan tavra itmiş

Çizdiğiniz profilde yokluk yok ama bu işi zaten yapamam diyen birisi var

Ters psikoloji mi yapıyorlar

Zorunlu stajı olan bir mesleğim var

O süreçleri az çok bilirim

Öğreten zaten azdır öğrenen olacaksın

Umutsuz olmayacaksın kimse annesinin karnında öğrenmedi hiçbir işi

Okulda da öğrenmedi yaparken öğreniyorsun

Programı öğreniyorsun o seni yönlendiriyor vs zaten her gün yeni bir sistem çıkıyor

Mesela artık serbest meslek makbuzu bile online direkt vergi dairesine düşüyor

Umutsuzluğu bırak bir şey olmaz deme ayrıca da yaşın genç

Ah be kuzum evlilikte care degil ki
Ben gibi bi deliye dusup cocuklarla geri o eve siginmak zorunda kalirsan napcaksin
Es aldatabiliyo terkedebiliyo
Sevgi bitebiliyo
Es ailesi burnundan getiriyo
Kendine bakamazken eline bebekler dusuveriyo
Eger bi de hayirsiz bir baba olursa esin
Evlatlarida da sana atip kaciyo
Ozaman napcaksin

1 kendinken bebelerle 3-4-5 kisi olmak var
Onlarin zorlugu cok daha agir
Evlilik kumar gibi
Garantisi asla yok
Basina nezaman ne gelcegi belli olmayan dibi gorunmeyen bi cukur gibi evlilik

Kusura bakmayın ama ben sizi çok pasif gördüm. Bunca hakarete nasıl dayanıp o evde durabiliyorsunuz? Suç birazda sizde maalesef. Ben de öğretmenim. Bizimkiler bana öyle bir şey demediler ama gittim kasiyerlik de yaptım tezgahtarlıkta özel ders de verdim. Şuan öğretmenlik yapıyorum. Ben sizin yerinizde olsam öyle bir yerde asla durmam. Mesleğimden başka iş bile olsa yapar kendi evime çıkar bir daha da ailemle görüşmezdim
Başka biri anlatsa tanımadığım için ben de pasif derdim ben de auçlardım.ama ben de temizlikçilik yaptım hasta bakıcılığı yaptım smmm staj başlatmayı kazandım kasiyerlik vs muhasebeci koduyla işe girişimi yapmadılar.Bir de herkesin şartları bir değil ayrı eve çıkmak açısından.

Şimdi biraz uzun konuşmak lazım sizinle

Ailenizin tavrı mı sizi böyle yapmış yoksa sizin bu vazgeçmiştik duygunuz mu omları saçmasapan tavra itmiş

Çizdiğiniz profilde yokluk yok ama bu işi zaten yapamam diyen birisi var

Ters psikoloji mi yapıyorlar

Zorunlu stajı olan bir mesleğim var

O süreçleri az çok bilirim

Öğreten zaten azdır öğrenen olacaksın

Umutsuz olmayacaksın kimse annesinin karnında öğrenmedi hiçbir işi

Okulda da öğrenmedi yaparken öğreniyorsun

Programı öğreniyorsun o seni yönlendiriyor vs zaten her gün yeni bir sistem çıkıyor

Mesela artık serbest meslek makbuzu bile online direkt vergi dairesine düşüyor

Umutsuzluğu bırak bir şey olmaz deme ayrıca da yaşın genç
Yaşamadan bilemezsiniz ben bu aileye dayanan insanım mecbur olmasam dayanmam.yediğim dayaktan kulağımdan kan gelerek odama kaçmış insanım sebebi üniden gelince kızlık muayenesine götürülmekte direnmem.hayvan değilim ne kızlık muayenesi dedim diye.İnsanları yargılamadan ortamını görmeden böyle yorumlar yapmayın lütfen.sadece konu sahibine yazdım suçlanmak istemiyorum.

Vala anliyorum seni benim de annem benzer bu kadar alenen olmasa da. Ilk doktoradan mezun oldum 2 ay is bulamadim hic unutmuorum diz seviyesinde bi çizme almistim "artik bunlari giyer evde oturursun Bihter gibi" demisti. Ki ben hep burslu okudum. Şimdi gülüyorum baya orijinal bi espri ama o zaman icime oturmuştu. Ozel bi şirkete girdim bu kadar para icin mi benzin yakacaksin dedi. Neyse devlet memuru oldum uzmanligi kazandim. Kadinin bana bakisi degisti daha saygideger oldugumu düşünmeye basladi ye kürküm ye modu. Sonra gel zaman git zaman bana memuriyet batmaya basladi ikinci amire başkanım başkanım çekmek dogru durust bi para degil tüm gün oturuosun. Kendi işimi kurdum istifa edip. Annem yüzüme bakmio tabi. Simdi gayet iyi kazaniorum ama annem bi kulp bulup cikario hep.
Hayatta ne kadar radikal kararlar almışsınız Allah yolunuza taş çıkarmasın da anneniz utansın inş

Başka biri anlatsa tanımadığım için ben de pasif derdim ben de auçlardım.ama ben de temizlikçilik yaptım hasta bakıcılığı yaptım smmm staj başlatmayı kazandım kasiyerlik vs muhasebeci koduyla işe girişimi yapmadılar.Bir de herkesin şartları bir değil ayrı eve çıkmak açısından.
Onları yazmadığınız için ona göre yorum yapamadım tabi ama şartları insanın kendi oluşturur bence. Evde o hakareti yiyeceğime sadece ev tutar eşya almaz yere yatak yapar işime gücüme bakarım. Bu sadece cesaretle alakalı bir durum. Demek istediğim bu konuda pasif gördüm sizi. Yani 18 yaşında bir kardeşten hakaret işitmek ve susmak garip

Biliyorum.Dışardan sgk mı ödüyorum stajyer smmm yim.Bu kodla stajımı devam ettirmek zorundayım.Sekreterlik yaparken de giriş kodumu konuşup muhasebeci yaptırdım tabi her yer kabul etmiyo
Nere
Yaşamadan bilemezsiniz ben bu aileye dayanan insanım mecbur olmasam dayanmam.yediğim dayaktan kulağımdan kan gelerek odama kaçmış insanım sebebi üniden gelince kızlık muayenesine götürülmekte direnmem.hayvan değilim ne kızlık muayenesi dedim diye.İnsanları yargılamadan ortamını görmeden böyle yorumlar yapmayın lütfen.sadece konu sahibine yazdım suçlanmak istemiyorum.
Allah yardımcınız olsun.şuan iyimisiniz peki? Başka kız kardesiniz varmı? Yani inan ne diyecegimi bilemedim.sadece çok gençsiniz ve zaman çok hızlı geçiyor inşallah istediğiniz güzel yerlerde olursunuz.

Amacım sizi kırmak yargılamak değil aksine silkelemek

İş güç sahibi olacak genç bir kadının kendini kapatmasını engellemek

Sonuçta çevrenizde olan SMMM adaylarından hiç mi duymadınız

Şartlar böyle biraz canlı olmak diş göstermek gerekiyor

Silkelenin ve mesleğinize sahip çıkın

Sigortanız olan büroya gidin gerekirse bu aşamada para da istemeyin iş yapın birilerine yardım edin

Çay da getirin ticaret odasına da gidin

Geçen bir konuya da yazdım oturduğumuz masaya birden oturmadık oralardan geçip geldim şimdi iş seçebiliyorum

Ruhsatı asınca masanın arkasına unutacaksın bir çoğunu

Sigortanız olan büroya gidin gerekirse bu aşamada para da istemeyin iş yapın birilerine yardım edin

Geçen bir konuya da yazdım oturduğumuz masaya birden oturmadık oralardan geçip geldim şimdi iş seçebiliyorum

Sizin o dediklerinizi yaptım hatta patronun çocuğu ofisin ortasına kakasını yaptı onu bile temizledim( çocuk 3 yaşında) olmuyo olmuyo.İş nasip meselesi.Şimdi salgın var olmuyo ama illa ki bitecek bu salgın o zaman bulurum ön muhasebe ya da sekreterlik.Bi umutsuzluğum yok.Beni yıpratan ailemin davranışı.Konu sahibine de o yüzdeb yazdım yalnız hissetmesin daha kötü durumda olan var diye.Çünkü evlenmeyi bile düşünmüş baskıdan kaçmal için.Evlenmek çözüm değil ben evlenmedim arkamızda ailemiz yok.Annem bana evlenip çıkarsan boşanırsan elinde p*çinle dönemezsin bu eve. Kaldırıma mendil ser dilen koymam demişti eve.Konu sahibi evlenmesin aile evindeki şiddet bile eldekinden iyidir

Nere

Allah yardımcınız olsun.şuan iyimisiniz peki? Başka kız kardesiniz varmı? Yani inan ne diyecegimi bilemedim.sadece çok gençsiniz ve zaman çok hızlı geçiyor inşallah istediğiniz güzel yerlerde olursunuz.
Sağ olun.Tek kızım 2 erkek kardeşim var.İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Bu hayat elbet bitecek düşünmemeye çalışıyorum evden kovduklarında yakındaki parka gidip yürüyüş yapıyorum her şeye rağmen espri yapıyorum gülüyorum.Ailemi ben seçmedim seçme şansım olsa yok ederdim onları ki kimse yanmasın.Öyle işte.

Onları yazmadığınız için ona göre yorum yapamadım tabi ama şartları insanın kendi oluşturur bence. Evde o hakareti yiyeceğime sadece ev tutar eşya almaz yere yatak yapar işime gücüme bakarım. Bu sadece cesaretle alakalı bir durum. Demek istediğim bu konuda pasif gördüm sizi. Yani 18 yaşında bir kardeşten hakaret işitmek ve susmak garip
Benim ailem normal değil.Üniv okudum diye mezun olup geldiğimde annem bekaret kontrolüne götürmek istedi yerlerde sürükledi.Ayrı eve çıksam yaşatmazlar.Salgın elbet bitecek sabah 7 akşam 8 çalışnca gelip elimi yüzümü yıkayıp yatıyorum.pazar günü de sabah kahvaltı planı yapıyrm arkadaşlarımla sabah 8 de çıkıyrm akşama kadar dışarda zaman geçiriyorum.Ben böyle buldum çareyi hem öyle mutsuz da olmuyorum

Benim ailem normal değil.Üniv okudum diye mezun olup geldiğimde annem bekaret kontrolüne götürmek istedi yerlerde sürükledi.Ayrı eve çıksam yaşatmazlar.Salgın elbet bitecek sabah 7 akşam 8 çalışnca gelip elimi yüzümü yıkayıp yatıyorum.pazar günü de sabah kahvaltı planı yapıyrm arkadaşlarımla sabah 8 de çıkıyrm akşama kadar dışarda zaman geçiriyorum.Ben böyle buldum çareyi hem öyle mutsuz da olmuyorum
Bir şey demeyeyim

Hayatta ne kadar radikal kararlar almışsınız Allah yolunuza taş çıkarmasın da anneniz utansın ins
Bunlar ne ki normal olmasi gereken saydiklarim. Aralarda ulke degistirmelerim parasiz kaldigim icin yabanci ulkede yarı çıplak pastadan cikmalarim bile var. Teşekkür ederim saolun sizin de insallah.

Anlatamazsınız. Çaresizliği seçmiş. İnsanın önce kendisinin istemesi lazım. Gördüğünüz gibi hanımefendi yaşadıklarını mecburiyet olarak görüyor. Gelişmemiş bir karakterden başka bir şey yok

Back
X