Annemin işsizim diye bana kötü davranması ?

Anlatamazsınız. Çaresizliği seçmiş. İnsanın önce kendisinin istemesi lazım. Gördüğünüz gibi hanımefendi yaşadıklarını mecburiyet olarak görüyor. Gelişmemiş bir karakterden başka bir şey yok

işte bana koyuyor bu konular

yani ailem şöyle ailem böyle

çoğu kişiye göre bal kaymak ailem var

her istediğimi yapacak maddi ve manevi güçleri de var

ama ben bir sabah bavulumu toplayıp başka şehre taşındım

işim falan yoktu

ama mesleğim vardı stajda neler yaşayarak edindiğim

işe girdim gıdım gıdım yaşadım ama bana ait olan hayatı yaşadım

X bey ya da Y hanımın kızı olarak bir yerlere gelmek yerine kendim olup süründüm

ailem bana iş de kurar sermaye de verir ev vs de alırdı

ama bunlara gerek yok ben bir bireyim dedim ki ne kötü muamele vardı hikayemde ne sevgilime karşı çıkma

lakin günümüzde okuyan kızlarımız bile arabesk bir yaşamda

ben ilk yorumu okuduğumda, okutulmamış, mesleği olmayan orada burada asgari ücret ile kısa süreli çalışma imkanı da kısıtlı olan birisi sanmıştım arkadaşı

ama SMMM stajyeri birisine yakışmıyor yazdıkları

yaşamadınız bilmezsiniz diyor o konuda haklı da

biz altın tepside sunulanları itip kendi hayatımızı kuracağız diye tutturduk arkadaş zaten dipte hala ben yapamam diyor

yani ne bileyim ben öğrenci iken cebimde param varken sabahın körü gecenin körü bir yerde çalıştım kimse çalış demediği halde sırf deneyim kazanacağım diye

tuvalet yıkadım yemek yaptım vs ki bir evin bir çocuğuyum hayatımda o işleri hiç yapmamıştım ama çok şey kattı bana o süreç

burada bir konu daha vardı ona buna çay getirelim diye mi babamız bizi okuttu şeklinde

evet herkes işini yapmalı da bazı süreçleri de yok sayamayız postaneye gitti diye hiçbir stajyerin incisi dökülmez zira o da işe dahil patron da yapıyor stajyer yoksa yanında

geçen pandemi sürecinde evden faks çekmeyi öğrendim gerekti işte şimdi dövüneyim mi ben patrondum neden faks çektim diye

işim falan yoktu

X bey ya da Y hanımın kızı olarak bir yerlere gelmek yerine kendim olup süründüm

ama bunlara gerek yok ben bir bireyim dedim ki ne kötü muamele vardı hikayemde ne sevgilime karşı çıkma

ben ilk yorumu okuduğumda, okutulmamış, mesleği olmayan orada burada asgari ücret ile kısa süreli çalışma imkanı da kısıtlı olan birisi sanmıştım arkadaşı

biz altın tepside sunulanları itip kendi hayatımızı kuracağız diye tutturduk arkadaş zaten dipte hala ben yapamam diyor

yani ne bileyim ben öğrenci iken cebimde param varken sabahın körü gecenin körü bir yerde çalıştım kimse çalış demediği halde sırf deneyim kazanacağım diye

tuvalet yıkadım yemek yaptım vs ki bir evin bir çocuğuyum hayatımda o işleri hiç yapmamıştım ama çok şey kattı bana o süreç

burada bir konu daha vardı ona buna çay getirelim diye mi babamız bizi okuttu şeklinde

evet herkes işini yapmalı da bazı süreçleri de yok sayamayız postaneye gitti diye hiçbir stajyerin incisi dökülmez zira o da işe dahil patron da yapıyor stajyer yoksa yanında

geçen pandemi sürecinde evden faks çekmeyi öğrendim gerekti işte şimdi dövüneyim mi ben patrondum neden faks çektim diye
Katılıyorum. Ama bütün bunlar cesaret ve oturmuş bir karakter istiyor. Kişilik gelişimini tamamlamayı reddetmiş birine ne anlatırsanız anlatın kabul etmeyecek. Çünkü o çaresizliği öğrenmiş. Tahammülü normal karşılıyor ve bununla mutlu.
Yaşadığı şartların anormalliğini görmek ve kendi şartlarını oluşturmak yerine o şartlarda mutlu olacak yollar arıyor.
Anlatamazsınız

Benim ailem de böyle.Mezun olup geldim 2015te iş ilanlarına başvuru yapıyordum annem utanmıyosun evde oturmaya diye başlıyordu.Duymadığım hakaret kalmazdı.çağrı merkezinde işe başladım bide kpss kursuna yazıldım 2015te o yıl.haftaiçi çalışıp hafta sonu kursa gidiyordum.kurs parasını kendm ödedim filan.Ona rağmen bir hafta sonu odamda ders çalışırken kapıyı açıp bizim hizmetimizi görmüyosun bize çay vermiyosun diye diye önümdeki kitapları yerlere fırlatmıştı.Okul mu okuyacan ilkokula mı dönecen ekmeksiz diye bağırmıştı.sonuç kpss yi bıraktım özele döndüm şu an işsizim her gün 18 yaşındaki kardeşimden bile küfür duyarak evde oturuyorum salgından önce iyi kötü çalışıyordum.Evimde kalmaya utanmıyo musun diye başlar her sabah annem.18 yaşındaki kardeşim zehir ye kahvaltı yerine der.babam akşam gelir kaç para getirdin bu akşam eve der.ben 25 yaşımdan beri dayanmaya çalışıyorum.Annem evde asalak şunu yap asalak bunu yap der adım asalak evet.Babam da ekmeksiz der.Allah büyük inş sen kurtulursun
Bence boyle durumlarda en iyisi hayirli es bulabilmek icin dua etmek.kariyer planlari da bir yere kadar.iki yıl sonraki kpss için cabalayacagim evet.ama hayirli es nasip eder insallah Allah bizlere

Adini soyadini ozelden yaz. Yani arkadad soylemis yularida youtube olursa tiklandikca kazaniyosun sanirim. Ben pek anlamam ama eger youtubede tiklandikca kazanacaksan hesabin adini ver bana tum apartmandan basliyim herkesin telefonunu tek tek alirim tiklarim dinletirim zorla😬 sonra tum cevreme yayarim. Mahalledekilerin ellerinden alir tiklarm ben yaparim yani.soyleyebilirsn
Olur yazayim

Annen kendi parasını kazanıyor mu ki o evde sana bizden mi geçineceksin diyor?
İlerde iş bulup para kazanırsan ve annen bişi isterse bu lafı hatırlatırsın

Bence boyle durumlarda en iyisi hayirli es bulabilmek icin dua etmek.kariyer planlari da bir yere kadar.iki yıl sonraki kpss için cabalayacagim evet.ama hayirli es nasip eder insallah Allah bizlere
Tabi herkes ister hayırlı eş ama düşünüyorum da ben olsam böyle ailesi olan biriyle evlenmem.kızını o... diye yerlerde sürükleyen ya da gideceksin bu evden diye her gün ama her gün döven birinin ailesinden biriyle evlenmek istemem ben olsam

Sevgili konu sahibi;benimde ailem sizin ailenizden farklı değildi ben çözümü iyi bir işte ve onlara sürekli birşeyler alarak buldum. şimdilik idare ediyorum.(annem kanser olduğu için evi terk etme diye yalvarıyor ve evde kalan tek çocuk benim)

Anlatamazsınız. Çaresizliği seçmiş. İnsanın önce kendisinin istemesi lazım. Gördüğünüz gibi hanımefendi yaşadıklarını mecburiyet olarak görüyor. Gelişmemiş bir karakterden başka bir şey yok
Hanımefendi benimle bu evde yaşadınız mı da karakterimin gelişmediğini burdan yazıyorsunuz.2 üye kafa kafaya verip infaz etmişsiniz suçlamaşısınız.Yaşadığımı ben bilirim.Benim can güvenliğim olsa ben de bavulumu toplar giderim.Sizin gibi insanlar yüzünden yazı yazmaya korkar olduk.Ben sizden yardım etmenizi de istemedim soru da sormadım.Ben hayatımdan üyeye örnek verdim.Evlenmenin kurtuluş olmadığını eskisi gbi çalşmaya başlayınca kurtulacağımı yazdım.Anlatamıyorum ikinize.

Bu kadar şasırılacak bir durum yok.cevremde benle evlenmek isteyen adaylar oluyor ama kimin ne oldugu belli.yani gidip de yanlis bir evlilik yapmam. Ayrica iş ve kariyer konusunuda gerekeni yapiyorum.yarin bir is gorusmem var. Olur insAllah. Ama duygusal boslukta olan bir kizin evlilik hayali kurmasi cok dogal degil mi? Gidip de ilk önüme çıkan kisiyle evlenmeyecegim sonucta

Tabi herkes ister hayırlı eş ama düşünüyorum da ben olsam böyle ailesi olan biriyle evlenmem.kızını o... diye yerlerde sürükleyen ya da gideceksin bu evden diye her gün ama her gün döven birinin ailesinden biriyle evlenmek istemem ben olsam
Öyle dusunmeyin.sizi siz oldugunuz icin seven birisi cikar insAllah karsiniza

Hanımefendi benimle bu evde yaşadınız mı da karakterimin gelişmediğini burdan yazıyorsunuz.2 üye kafa kafaya verip infaz etmişsiniz suçlamaşısınız.Yaşadığımı ben bilirim.Benim can güvenliğim olsa ben de bavulumu toplar giderim.Sizin gibi insanlar yüzünden yazı yazmaya korkar olduk.Ben sizden yardım etmenizi de istemedim soru da sormadım.Ben hayatımdan üyeye örnek verdim.Evlenmenin kurtuluş olmadığını eskisi gbi çalşmaya başlayınca kurtulacağımı yazdım.Anlatamıyorum ikinize.

Desteginiz için teşekkür ederim.umarım hakkimızda hayirlisi olur 🍀

Neden sinirlendiniz? Sizinle aynı evde yaşadığımı bütün hayatınızı bildiğimi iddia etmedim ki bunu şuan söyleyen sizsiniz?Sizin sadece hayatınızdan verdiğiniz örnekler üzerine düşüncelerimi söyledim art niyetli olsaydım bunu fark ederdiniz emin olun.
Karakterinizin gelişmediği hakkındaki söylemim hakaret amaçlı değildi ailenizin size bu fırsatı vermediğini vurgulamaktı niyetim ama hakaret olarak algılamışsınız.
Yaşadığınızı elbette siz bilirsiniz aksini iddia etmedim.
Ama burası sosyal bir platform kabul ederseniz - ki yazılanların yorumlanması çok normal.
Diğer konuya gelecek olursak sizin yaşam kriteriniz olan "can güvenliği" var ya?
İşte o her canlının zaten doğuştan var olan hakkı.
Bunun dışındaki her şey ise - ki kendiniz anlattınız - psikolojik şiddet hatta saldırıdır.
Ne diyeyim sadece üzülüyorum sizin gibi hemcinslerime...

Ha bu arada?
Sizi sizden başka kimse infaz etmiyor bilginiz olsun.

Yeni mezunum.Kpss sinavina girdim ama sonuc acıklandı atanamayacagim bir puan aldım.iş arıyorum bulamıyorum.annem de en kucuk tartısmamızda "diplomalısın ama işsizsin.hep böyle bize muhtac kalacaksım" diyor :KK43: kariyer yapmak icin cabalıyorum ama iş bulamıyorum ki kariyer yapayım.Annem babama karşı beni bilerek kışkırtıyor.en son telefonumu elimden aldılar "git çalıs para kazan kendin al" dediler.ki bunlar yaptıklarinın yarısı bile etmez.Malesef evde sıgıntı gibi yasiyorum.
Bana ne tavsiye edersiniz sıkışmış kalmış gibiyim.Ne yapmalıyım ?
Tovbe tovbe bir anne bana niye cocuguna boyle psikolojik eziyet ederki hic anlamıyorum bazen gerçekten 🙄

Benim ailem de böyle.Mezun olup geldim 2015te iş ilanlarına başvuru yapıyordum annem utanmıyosun evde oturmaya diye başlıyordu.Duymadığım hakaret kalmazdı.çağrı merkezinde işe başladım bide kpss kursuna yazıldım 2015te o yıl.haftaiçi çalışıp hafta sonu kursa gidiyordum.kurs parasını kendm ödedim filan.Ona rağmen bir hafta sonu odamda ders çalışırken kapıyı açıp bizim hizmetimizi görmüyosun bize çay vermiyosun diye diye önümdeki kitapları yerlere fırlatmıştı.Okul mu okuyacan ilkokula mı dönecen ekmeksiz diye bağırmıştı.sonuç kpss yi bıraktım özele döndüm şu an işsizim her gün 18 yaşındaki kardeşimden bile küfür duyarak evde oturuyorum salgından önce iyi kötü çalışıyordum.Evimde kalmaya utanmıyo musun diye başlar her sabah annem.18 yaşındaki kardeşim zehir ye kahvaltı yerine der.babam akşam gelir kaç para getirdin bu akşam eve der.ben 25 yaşımdan beri dayanmaya çalışıyorum.Annem evde asalak şunu yap asalak bunu yap der adım asalak evet.Babam da ekmeksiz der.Allah büyük inş sen kurtulursun
Ya sizler ciddimisiniz tovbe tovbe

işim falan yoktu

Herkes ayni karakter de olamaz herkes siz olamaz neden insanları bu şekilde yargılıyorsunuz dunyada binlerce cesıt insan ve her insanın ayri bir kişiliği var ve sizin aileniz ile onun ailesi belliki farklı belliki farklı kültürel kafalarda anlamaya çalışmak makul yol göstermek gerekmezmi ayrıca sizce bu ülkede tek başına bir kadin olarak tek basına yaşamak konuşulduğu kadar kolaymi? Tabıkı değil hatta bekar bir bayan olarak ev bulmasi bile cok zor Allah herkesin yardımcısı olsun ama cok fazla eleştiriyi anlayamıyorum bazen herkes ben olamaz ki diyerek okuyorum her yazıyı.

Yeni mezunum.Kpss sinavina girdim ama sonuc acıklandı atanamayacagim bir puan aldım.iş arıyorum bulamıyorum.annem de en kucuk tartısmamızda "diplomalısın ama işsizsin.hep böyle bize muhtac kalacaksım" diyor :KK43: kariyer yapmak icin cabalıyorum ama iş bulamıyorum ki kariyer yapayım.Annem babama karşı beni bilerek kışkırtıyor.en son telefonumu elimden aldılar "git çalıs para kazan kendin al" dediler.ki bunlar yaptıklarinın yarısı bile etmez.Malesef evde sıgıntı gibi yasiyorum.
Bana ne tavsiye edersiniz sıkışmış kalmış gibiyim.Ne yapmalıyım ?
Annenle baban için çok uygun bir nick almışsın. Kaldı ki hiç iş bulamadın evden mi atacaklar, gerçekten anlamıyorum bu aileleri

Tovbe tovbe bir anne bana niye cocuguna boyle psikolojik eziyet ederki hic anlamıyorum bazen gerçekten 🙄

Tüm cocukları evde olunca böyle canı sıkılıyor galiba ... Üniversiteye gittiğimde üzülüp özlüyordu.ama şimdi evdeyim diye böyle davranıyor.anlam veremiyorum

Tüm cocukları evde olunca böyle canı sıkılıyor galiba ... Üniversiteye gittiğimde üzülüp özlüyordu.ama şimdi evdeyim diye böyle davranıyor.anlam veremiyorum
Oladabilir belki cocuklar ev işleri vs vs zor geliyordur bilemeyiz de dilerim kısa zamanda is bulup kendinizi dinlersiniz

Back
X