Annemin işsizim diye bana kötü davranması ?

Herkes ayni karakter de olamaz herkes siz olamaz neden insanları bu şekilde yargılıyorsunuz dunyada binlerce cesıt insan ve her insanın ayri bir kişiliği var ve sizin aileniz ile onun ailesi belliki farklı belliki farklı kültürel kafalarda anlamaya çalışmak makul yol göstermek gerekmezmi ayrıca sizce bu ülkede tek başına bir kadin olarak tek basına yaşamak konuşulduğu kadar kolaymi? Tabıkı değil hatta bekar bir bayan olarak ev bulmasi bile cok zor Allah herkesin yardımcısı olsun ama cok fazla eleştiriyi anlayamıyorum bazen herkes ben olamaz ki diyerek okuyorum her yazıyı.

Kolay mı edebiyatı yapmak kolay

Hemen kadın olmak zor deyip köşemize mi çekilelim

Verdiğim örnek tek başına bir kadının her şeyi başarabileceğine dalr

Çay getir dediler az para verdiler işten çıktım

Arkadaş SMMM stajyeri bir başka konuda da mimar arkadaş vardı

Bu kadar verilen emek ülke olarak eğitime yapılan harcama vs silinmemeli

Kaybedecek bir şeyi yok tek çıkışı o iş ama işine sarılmak yerine bundan sonra senden olmaz dedi tanında çalıştığım adam deyip çekiliyor

Neden olmasın benden SMMM, çalışıp utandırırım demiyor

SMMM olunca işi yapmamı bekleyecekler diyor olması gereken bu zaten

Stajda da öğrenmek için uğraşmalı

ATO diyor yazdığı metinde muhtemelen Ankara da postaneye gittim ATO ya gittim diyor SMMM olanın buralara gitmesi gerekir zaten

Ne hayal ediyor da olmuyor

Herkes siz değil demişsiniz eve de ben de mükemmelim demedim ki

Aksine benzer süreçlerden geçtiğini başardığımı kakıp devam etmesi gerektiğini anlatmak istedim

Ah vah ile bir yere varamayacak bunu söylemekse suçum cezama da razıyım

Yeni mezunum.Kpss sinavina girdim ama sonuc acıklandı atanamayacagim bir puan aldım.iş arıyorum bulamıyorum.annem de en kucuk tartısmamızda "diplomalısın ama işsizsin.hep böyle bize muhtac kalacaksım" diyor :KK43: kariyer yapmak icin cabalıyorum ama iş bulamıyorum ki kariyer yapayım.Annem babama karşı beni bilerek kışkırtıyor.en son telefonumu elimden aldılar "git çalıs para kazan kendin al" dediler.ki bunlar yaptıklarinın yarısı bile etmez.Malesef evde sıgıntı gibi yasiyorum.
Bana ne tavsiye edersiniz sıkışmış kalmış gibiyim.Ne yapmalıyım ?
Aynı ben, allahtan memlekete gittilerde biraz kurtuldum. Allah kolaylık versin, nerdeyse bulduğum her işie başvuruyoruö ben. Sen de öyle yap canım, sıkma canını. Birbirimize destek olalım. Hangi bölüm mezunusun özelden yaz istersen

Kolay mı edebiyatı yapmak kolay

Hemen kadın olmak zor deyip köşemize mi çekilelim

Verdiğim örnek tek başına bir kadının her şeyi başarabileceğine dalr

Çay getir dediler az para verdiler işten çıktım

Arkadaş SMMM stajyeri bir başka konuda da mimar arkadaş vardı

Bu kadar verilen emek ülke olarak eğitime yapılan harcama vs silinmemeli

Kaybedecek bir şeyi yok tek çıkışı o iş ama işine sarılmak yerine bundan sonra senden olmaz dedi tanında çalıştığım adam deyip çekiliyor

Neden olmasın benden SMMM, çalışıp utandırırım demiyor

SMMM olunca işi yapmamı bekleyecekler diyor olması gereken bu zaten

Stajda da öğrenmek için uğraşmalı

ATO diyor yazdığı metinde muhtemelen Ankara da postaneye gittim ATO ya gittim diyor SMMM olanın buralara gitmesi gerekir zaten

Ne hayal ediyor da olmuyor

Herkes siz değil demişsiniz eve de ben de mükemmelim demedim ki

Aksine benzer süreçlerden geçtiğini başardığımı kakıp devam etmesi gerektiğini anlatmak istedim

Ah vah ile bir yere varamayacak bunu söylemekse suçum cezama da razıyım
Bende ah vah edip devam etsin demiyorum sizin ailenizin durumu iyiymiş vs evde böyle tepkilerle karsilasmamissiniz cesaret gösterip ytek başınıza birseyleri başarmışsınz okey ama herhangi bir aksilikte yada olumsuzlukta biliyorsunuzki aileniz orada duruyor ve kapıları acik yada destek çıkacaklar boyle bir durumda cesaretli olmak daha kolay arkadaşın uni dönüşü bekaret kontrolü varmis okudunuz mu? Ailesini tahmin edebiliyorsunuzdur demek istediğim herseyı goz önünde tutarak yorum yapalım herkestende superwomen olmasını beklemiyorum ben. İnsalllah daha çok geliştirip kendini işine atılır başarılı olur çevresi gelişir güvenip akıl danisacagi insanlar çoğalır maddi ve manevi gücünü eline alır ve hayatına isterse tek başına devam eder. Ama suanda gidip bir yerde asgari ucretle ise gir tek başına kira tut kimsen olmadan zor be arkadasim hele bu devirde 🤷‍♀️

Haa biz kadınlar olarak gercrkten cok güçlü varlıklarız suan hem size yazıyorum hem yemek yapıyorum hem baska konulara bakıyorum hem 4 yasında oglumla ilgileniyorum hemde 33 haftalik hamileyim 😁 onda hemfikiriz

işte bana koyuyor bu konular

yani ailem şöyle ailem böyle

çoğu kişiye göre bal kaymak ailem var

her istediğimi yapacak maddi ve manevi güçleri de var

ama ben bir sabah bavulumu toplayıp başka şehre taşındım

işim falan yoktu

ama mesleğim vardı stajda neler yaşayarak edindiğim

işe girdim gıdım gıdım yaşadım ama bana ait olan hayatı yaşadım

X bey ya da Y hanımın kızı olarak bir yerlere gelmek yerine kendim olup süründüm

ailem bana iş de kurar sermaye de verir ev vs de alırdı

ama bunlara gerek yok ben bir bireyim dedim ki ne kötü muamele vardı hikayemde ne sevgilime karşı çıkma

lakin günümüzde okuyan kızlarımız bile arabesk bir yaşamda

ben ilk yorumu okuduğumda, okutulmamış, mesleği olmayan orada burada asgari ücret ile kısa süreli çalışma imkanı da kısıtlı olan birisi sanmıştım arkadaşı

ama SMMM stajyeri birisine yakışmıyor yazdıkları

yaşamadınız bilmezsiniz diyor o konuda haklı da

biz altın tepside sunulanları itip kendi hayatımızı kuracağız diye tutturduk arkadaş zaten dipte hala ben yapamam diyor

yani ne bileyim ben öğrenci iken cebimde param varken sabahın körü gecenin körü bir yerde çalıştım kimse çalış demediği halde sırf deneyim kazanacağım diye

tuvalet yıkadım yemek yaptım vs ki bir evin bir çocuğuyum hayatımda o işleri hiç yapmamıştım ama çok şey kattı bana o süreç

burada bir konu daha vardı ona buna çay getirelim diye mi babamız bizi okuttu şeklinde

evet herkes işini yapmalı da bazı süreçleri de yok sayamayız postaneye gitti diye hiçbir stajyerin incisi dökülmez zira o da işe dahil patron da yapıyor stajyer yoksa yanında

geçen pandemi sürecinde evden faks çekmeyi öğrendim gerekti işte şimdi dövüneyim mi ben patrondum neden faks çektim diye
Size tamamen katiliyorum ama gozden kacirdiginiz cok onemli bir nokta var. Aileniz tarafindan sevilip, saygi gormus, ozguveni yerinde bir birey olarak yetistirilmissiniz. Ama cevap yazdiginiz uye bunlardan mahrum. Ve bu gercekten cok cok onemli kisinin kendini gerceklestirebilmesi icin.

Size tamamen katiliyorum ama gozden kacirdiginiz cok onemli bir nokta var. Aileniz tarafindan sevilip, saygi gormus, ozguveni yerinde bir birey olarak yetistirilmissiniz. Ama cevap yazdiginiz uye bunlardan mahrum. Ve bu gercekten cok cok onemli kisinin kendini gerceklestirebilmesi icin.

Acaba öyle mi

Yoksa aman tek çocuksun sen her işine anan baban koşar şımarık olursun dendiği için baskıyla büyümüş olabillir miyim

Ailen sana iş kurdu denmesin diye onlara bağımlı olmamak için çantamı alıp geldim, bomboş evde yerde yattım ve başarılı olamadım geldim diye gidemezdim zira babam özellikle bunu bekliyordu

Arkadaş okumuş Ankara da yaşıyor

Çoğu kadın okuma yazması dahi yokken neler yaptı bu ülkede

O SMMM bürosunda çalışırken işten ayrılmış az para veriyorlar çay getirtiyorlar vs diye

Ben de diyorum ki bunlar iş hayatında olağan sık dişini bir yerden atıl hayata

Örnek verdim sadece bak hayatlara sen de kalk toparlan diye

Yeni mezunum.Kpss sinavina girdim ama sonuc acıklandı atanamayacagim bir puan aldım.iş arıyorum bulamıyorum.annem de en kucuk tartısmamızda "diplomalısın ama işsizsin.hep böyle bize muhtac kalacaksım" diyor :( kariyer yapmak icin cabalıyorum ama iş bulamıyorum ki kariyer yapayım.Annem babama karşı beni bilerek kışkırtıyor.en son telefonumu elimden aldılar "git çalıs para kazan kendin al" dediler.ki bunlar yaptıklarinın yarısı bile etmez.Malesef evde sıgıntı gibi yasiyorum.
Bana ne tavsiye edersiniz sıkışmış kalmış gibiyim.Ne yapmalıyım ?
Hiiic sıkışmayın sonucta is ariyorsunuz ve ulkede milyonlarca diplomali issiz var. Önünüze gelen, sizi bir nebze olsa da tatmin eden her ise başvurun. Allah büyük ailenizi takmayin size bakmak zorundalar.

Yeterince calismadiginiz için kazanamadiysaniz kizmalari çok doğal ama bunun haricinde işinin en iyisi bile iş bulamıyor artık. Arkadaşlar size baya öneri vermiş sosyal medya hesabı açıp beslenme sorunu olanlarin sizi bulmasını saglayabilirsiniz

Size yıldırma politikasi uyguluyorlar.bu baskiyla hemen evliligi dusundurecekler ve belkide hic tanimadigin maasi var diye biriyle evleneceksin.zor bir hayat işsizlik tabiki cok zor ama ailenizle yasamak daha da zor..is bulsaniz hem siz hem onlar rahatlar..isin yok diyede boyle davranmalari normal degil.illa bolumunuzden is bulmayi beklemeyin ama ailenizde biraz sabretsin.

Benim ailem de böyle.Mezun olup geldim 2015te iş ilanlarına başvuru yapıyordum annem utanmıyosun evde oturmaya diye başlıyordu.Duymadığım hakaret kalmazdı.çağrı merkezinde işe başladım bide kpss kursuna yazıldım 2015te o yıl.haftaiçi çalışıp hafta sonu kursa gidiyordum.kurs parasını kendm ödedim filan.Ona rağmen bir hafta sonu odamda ders çalışırken kapıyı açıp bizim hizmetimizi görmüyosun bize çay vermiyosun diye diye önümdeki kitapları yerlere fırlatmıştı.Okul mu okuyacan ilkokula mı dönecen ekmeksiz diye bağırmıştı.sonuç kpss yi bıraktım özele döndüm şu an işsizim her gün 18 yaşındaki kardeşimden bile küfür duyarak evde oturuyorum salgından önce iyi kötü çalışıyordum.Evimde kalmaya utanmıyo musun diye başlar her sabah annem.18 yaşındaki kardeşim zehir ye kahvaltı yerine der.babam akşam gelir kaç para getirdin bu akşam eve der.ben 25 yaşımdan beri dayanmaya çalışıyorum.Annem evde asalak şunu yap asalak bunu yap der adım asalak evet.Babam da ekmeksiz der.Allah büyük inş sen kurtulursun
Çok uzuldum birde hamileyim gözlerim istemsiz doldu.Umutsuz olmayin bir kapi kapanir digeri acilir...calismayinca kimsenin yaninda degerin olmuyor bu bir gercek maalesef esinde olsa ailende olsa bu boyle.ama sizinkiler hakaret ve asagilamalara kadar vardirmis.uzulmeyin bir an once is bulup kendinize zaman ayirin pardonda bu annelere noluyor ya canindan can verdigin evladinin zor gunlerinde daha da dibe gitmeleri icin ugrasiyorlar once onlar anneligini bir sorgulasin...siz pes etmeyin gelecektir guzel gunler sadece sabredin

Bence boyle durumlarda en iyisi hayirli es bulabilmek icin dua etmek.kariyer planlari da bir yere kadar.iki yıl sonraki kpss için cabalayacagim evet.ama hayirli es nasip eder insallah Allah bizlere
Yazmayacaktım ama su mesajınızdan sonra yazayım. Sizi anlıyorum baya anlıyorum hemde is konusunda ama su msj hiç yakışmıyor okumuş etmiş bir genç kıza . Tmm mutlu yuva icin dua edin ama bu mu yani hayattaki rolünüz ?bunun icin mi okudunuz onca yıl? Bir adamın eline bakmak iyi birşey mi sizce o eş dünyanın en iyisi bile olsa zordur başkasından para istemek. Anneniz babanız böyle davranıyor elin adamı yarın daha baterini soyler . Lütfen pes etmeyin is arayın kurmaya çalışın başka alana yönelin gerekirse. Tmm zor ama tırmalamadan da hayat birşeyleri vermiyor malesef. Dilinizi geliştirin çok güzel burslar var onları takip edin muhakkak biryerden kapı açılacaktır. Is bize gelmez biz ona gideriz .

Bu kadar şasırılacak bir durum yok.cevremde benle evlenmek isteyen adaylar oluyor ama kimin ne oldugu belli.yani gidip de yanlis bir evlilik yapmam. Ayrica iş ve kariyer konusunuda gerekeni yapiyorum.yarin bir is gorusmem var. Olur insAllah. Ama duygusal boslukta olan bir kizin evlilik hayali kurmasi cok dogal degil mi? Gidip de ilk önüme çıkan kisiyle evlenmeyecegim sonucta

Evet pes....Bu şaşkınlık ifadesi değil yazık sana ifadesi..
Evliliği, işsizliğe çare olarak görmüşsün...
Ne alaka?
El eline bakmak çok mu iyi? Sanki evlenince iş bulma derdi bitecek gibi konusmussun...
Kariyer planları da biyere kadar demişsin...
Evlendiğinde belki koca tek maaşla geçindiremeyecek, çalışmak zorunda kalacaksın...Ya da o da diyecek sana ben kazanıyorum sen yiyorsun diye....İnsana anası bile bunu dedikten sonra el oğlu neler demez...

Ayrıca evliliği duygusal boşluktan yaparsan en hatalı kararı verirsin...
Sen bu kafayla kpss yi kazanamazsın zaten aklın seni çalıştırmayacak koca bulmakta...
Günlere git daha faydalı, orda teyzeler oğluna beğenir belki...
Kariyer de bi yere kadar

Evet pes....Bu şaşkınlık ifadesi değil yazık sana ifadesi..
Evliliği, işsizliğe çare olarak görmüşsün...
Ne alaka?
El eline bakmak çok mu iyi? Sanki evlenince iş bulma derdi bitecek gibi konusmussun...
Kariyer planları da biyere kadar demişsin...
Evlendiğinde belki koca tek maaşla geçindiremeyecek, çalışmak zorunda kalacaksın...Ya da o da diyecek sana ben kazanıyorum sen yiyorsun diye....İnsana anası bile bunu dedikten sonra el oğlu neler demez...

Ayrıca evliliği duygusal boşluktan yaparsan en hatalı kararı verirsin...
Sen bu kafayla kpss yi kazanamazsın zaten aklın seni çalıştırmayacak koca bulmakta...
Günlere git daha faydalı, orda teyzeler oğluna beğenir belki...
Kariyer de bi yere kadar

Beni çalıştırmayacak koca filan aramıyorum.evlenince de iş arayacağım tabiki.ama en azından tartıştıgımizda gelip kitaplarımı masaden yerlere fırlatan annemin yanında olmaktansa eşimle yasadigim evde olmayi tercih ederim
Kariyer de bir yere kadar cümlesini de "yani şu an elimden geleni yapiyorum.kariyer de bir yere kadar.çunkü şu an istesem de ilerleme katedemiyorum işsizlik yüzunden" hic olmazsa mutlu bir evlilik yapip en azından eşimle yaşarken iş arayışlarına girmek daha kolay olur.
Ayrıca herkesin kararı da kendini ilgilendir.Kimin ne yasadigını bilmeden elestiriyorsunuz.Evlenince çalışmayacagım diye bir sey yazmadığım halde gelip söylediginiz seylere bakın.
(Ilk alıntılanan kişi yanlış oldu)

Adini soyadini ozelden yaz. Yani arkadad soylemis yularida youtube olursa tiklandikca kazaniyosun sanirim. Ben pek anlamam ama eger youtubede tiklandikca kazanacaksan hesabin adini ver bana tum apartmandan basliyim herkesin telefonunu tek tek alirim tiklarim dinletirim zorla😬 sonra tum cevreme yayarim. Mahalledekilerin ellerinden alir tiklarm ben yaparim yani.soyleyebilirsn

Merhaba hesabımın adını size yazmak için profilinize baktım ama profiliniz gizli oldugu için mesaj atılmıyor galiba

Geçici süreliğine çocuk bakıcılığı yapın bu dönemde okullar da kapalı olduğundan ihtiyaç arttı asgari ücret artı sigorta alırsınız pandemi döneminde iş bulmak zor

Ne anne babalar var ya. Şaşırıyorum doğrusu. Madem ağır geliyorsun onlara ne diye yapmışlar seni. Gıcık oldum ikisine de.

Back
X