- 14 Nisan 2013
- 2.182
- 2.122
- 333
- Konu Sahibi AnlatmayaGerekYok
-
Canım ya zor bi durum gerçekten. Annenin ailenin düşünceleri tabi ki önemli ama annenin yaklaşımını doğru bulmadım ben. Sokağa çıksan kaç çift görürsün birbirine yakışan gönül bu kaldı ki illa yakışması mı lazım sen sevdikten sonra. Ben olsam anneme aynen şunları söylerdim , annecim sen beğenmemiş olabilirsin ama ben seviyorum onunla mutlu olacağıma inanıyorum böyle yaparak beni çok üzüyosun beni birazcık seviyosan böyle davranma artık gerçekten çok bunaldım. Bunları de bakalım ne dicek Kolay gelsin
nişanlından bunları saklama derim annenin düşüncelerini azda olsa bahset ve sen onunla mutlu olacağını düşünüyosan herşeye rağmen evlen onunla dinleme kimseleriDaha öncede konu açmıştım. 9 yıllık bir beraberliğim var 24 yaşımdayım yani çocuk yaşta tanıştık. Okuldu askerlikti işti derken uzadı ki bana kalsa 1 sene daha bekleyebilirdikte. Annem o kdr beni bunalttı ki gelsinler tanışalım gelsinler istesinler böyle olmaz tanımıyoruz etmiyoruz, neden gelmediler çocuk seni oyalıyor, onla görüşme etme. Mahallede ya da akrabalardan biri nişanlansa derdini ben çekiyordum onlar nişanladı sen evde kaldın dedi bana defalarca ki ben daha 24 yaşımdayım ve okulum daha bu sene bitti.
Tabi bu baskılarla bende erkek arkadaşımı sıkıştırdım hadi hadi diye. 8 Haziranda tanışmaya geldiler. Erkek arkadaşım utandı konuşamadı pek sessiz kaldı ki bu ilk tanışmaydı ben onun ailesiyle tanışmıştım ama erkek arkadaşım telefonla bile konuşmamıştı bizimkilerle. Erkek arkadaşım konuşmadı sessiz kaldı diye annem çocuğa hasta dedi! Çok zoruma gitti. O 2 yıllık mezun diye istemedi. Erkek arkadaşım biraz kilolu ama bu bir hastalık değilki. 183 boyu var 100 kilo. Annem ben tipini beğenmedim istemiyorum hem 2 yıllık okumuş dedi. En mutlu olmam gereken zamanları burnumdan getirdi. Traş olmuş gelirken onun saçları kıvırcık kötü durmasın diye çok kısa kestirmiş saçlarını annem ona da söylendi o nasıl genç öyle saçlarını niye öyle kestirmiş dedi :26:
14 Ağustosta istemem olacak. 30 Ağustosta da nişanım. Annem nişanda istemedi evde yapalım yüzük takalım ben kalabalıkla uğraşamam dedi 1 odaya o kadar insan nasıl sığar anne ben nişan istiyorum dedim zar zor bir ufak mekan buldum. Ona hala söyleniyor iptal edelim kim gelir sizin nişanınıza rezil olacağız diyor. Erkek arkadaşım bana söylemişti 14 Ağustosta isteme olcak bizimkiler öyle dedi ama annem senin anneni arıcak konuşurlar dedi. Bugün de annesi annemi aradı konuştular kadın söyledi neyse bir sorun yok annem telefonu kapattı ama meğer kapatmamış ne çok konuşuyo yaa bulamadın doğru düzgün birini dedi. Hemen telefonu kaptım elinden kapattım umarım duymamıştır diye dua ediyorum şuan.Anne napıyosun sen dedim kızdım duymamıştır aman dedi. Gel vazgeç bir kızı 40 kişi ister 1 kişi alır olmadı istemiyoruz deriz dedi Şok oldum. Kızdım ben istiyorum anne sürekli açık arıyosun hiç mi olumlu bir şey görmedim dedim hayır ben istemiyorum beğenmedim babanda böyle düşünüyo dedi.
Bu arada erkek arkadaşım fitnessa başladı ona annemle ilgili bişey demedim seni sevmişler diyip geçiştiriyorum sürekli. Spora mı gitsen aşkım bu aralar kilo aldım daha iyi olur dedi akşamına gitti spora yazıldı. Bir ajasta tasarım ve yazılım işleri yapıyor ayrıca nişan içinde sürekli dışarıdan iş alıyor gece yarılarına kdr da evden çalışıyor. Ama ben annem yüzünden ona yüklendiğimi onu sıkıştırdığımı farkettim. Yanlış yapmaktan korkuyorum, herkesi mutlu etmek çok zor. Ama bana bir tane geçerli sebep söyleseler evet dicem ama daha şimdiden ben arada kaldım. İmkanım olsa 2 aya evlenirim böyle yaşamak zor! Napıcağımı bilmiyorum.
nişanlından bunları saklama derim annenin düşüncelerini azda olsa bahset ve sen onunla mutlu olacağını düşünüyosan herşeye rağmen evlen onunla dinleme kimseleri
Bahsedersem aileme karsi bi onyargisi olmasindan korkuyorum. Aklında hep aileme karşı bir şeyler olur diye düşünüyorum. Dışarıdan bi müdahale olmadan önce bi sorunumuz yoktu. Yani sadece ikimiz olduğumuzda bi şekilde birbirimizi idare edebiliyoruz kaç yıldır beraberiz kavgalarımız oldu tabikide ama bikac saat sonra her sey gecip gidiyordu. Suan ben sürekli sevgilime sorun cikariyorum farkindayim yaptigimin ama sanki boyle yaparak dogru yaptigimi dusunuyorum
Işte ben bu yüzden 2 ayda evlendim.
Huzurunuz için herkesi idare etmek zorundasınız.
Ezileceksiniz düğüne kadar.
Daha işin içine karşı aile girecek, herkesi ayrı ayrı idare edeceksiniz.
Nişanlılık üzgünüm ama çok berbat bir süreç.
Keşke güzel şeyler yazabilseydim.
Ama düğünden sonrası var ya eğer iki kişilik dünyanızda problem yoksa o kadar sıkıntının üzerine rüya gibi, masal gibi.
Düğünden sonraya odaklanıp rahatlayın.
Inşallah ailenizin kabullenmesi kısa sürer.
Anneni az çok çözdüm sanırım,galiba tamamen içgüdüleriyle hareket ediyor.
Bir kere yaklaşımı kesinlikle doğru değil,kafasında senin olmanı istediği daha farklı bir profil var.sana yakıştırmıyor anladıgım kadarıyla.
herhalde sevgilini ve ailesini sizden düşük ya da basit gördü.sana söyledikleri de sevmediği için sürekli buldugu kusurlar.
aslında 9 yıllık beraberliğine biraz saygı duyması gerekirdi,ya da demekki kızım çok seviyor demeliydi.
bazı insanlar malesef pek düşünmez bunu.önyargılıdır.şimdi sen çok seviyorsan eğer, sevgiline karşı olan aşkını ailene de göstereceksin.
bir anne eninde sonunda çocugunun mutluluğunu ister.onsuz mutlu olamayacagını ailene gerçekten gösterebilirsen eninde sonunda kabullenip razı olacaktır.işin zor ama imkansız değil.
Bizden dusuk gordugu icin boyle yaptigini dusunuyorum. Soyledigi seyler hep bunu ima ediyor. O 2 yillik mezun ona cok takmis. Bir de evleri giris katta banane canim insanlarin yuvasi. Daha iyisini neden bulmamisim gibi birton laf etti
Sakın illaki nişanlımı sevsinler diye kendini yıpratma. Ben de çok uğraştım babam annem eşimi sevsin diye ama eşimin iyi niyetle yaptığı en ufak harekette bile bir açık arıyorlar. Eşim elektrikçi, annemlerin evinde küçük bi elektrik isi vardı, kendisi içinden gelerek ben yapayım dedi, babam 'biz ona borçlu kalalım diye yaptı' diye tutturdu. Eşim bana karıcım diye hitap eder bazen, annem ne o öyle kaç senelik evliler gibi konuşuyor demişti. Babam da içten söylemiyor zaten, hep rol yapıyor demişti
Eşim lise mezunu diye de beğenmediler, çok esmermiş, gözlerini çok sık kırpıyormuş (heyecanlanınca oluyor)
Hep yere bakıyor hiç konuşmuyormuş (ilk kez gördüğü akrabalarımızın yanında ne konuşacaksa..)
Kısacası 9 senedir sen bu adamı onlardan 1000 kat iyi tanıyorsun, etkilenme böyle mantıksız şeylerden. Sonra ayrılıp üzülen sen olursun.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
peki sen sevgilini gerçekten aileni karşına alacak kadar seviyor musun?
Ben herşeyi olduğu anda anlattım su anda babamdan nefret eder vaziyete geldi eşim, bence kendini tutabiliyorsan anlatma ama nişanlıni ailenle çok da muhatap etme.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Evet! Bana somut bir sey gosterselerdi onlara hak verip yanlis insanmis derdim ama erkek arkadasimin benim aileme karsi gosterdigi cabayi gordukce onu daha cok seviyorum.
Bizden dusuk gordugu icin boyle yaptigini dusunuyorum. Soyledigi seyler hep bunu ima ediyor. O 2 yillik mezun ona cok takmis. Bir de evleri giris katta banane canim insanlarin yuvasi. Daha iyisini neden bulmamisim gibi birton laf etti
öncelikle şunu söyliyim bence ailenin tavrını sevgiline anlatma.hem cok üzmüş olursun, hem de ileride ailen yaptıklarından pişman olursa bu kez sevgilin onlarla bagı çoktan koparmış olabilir.ya da bir kavga esnasında zaten ailen beni hiç istemedi vs. diye dile getirebilir.her durumda da en cok sen üzülürsün.
yanlış anlama ama ailen biraz gösteriş meraklısı mı?yani damadım şöyle böyle diye böbürlenmeyi seven insanlar mı?eğer öyleyse cok zor işin..
bu durumda yapılabilecek en iyi şey,ailene onu ne kadar cok sevdiğini.onunla çok mutlu oldugunu göstermek.ve bu yaptıklarının aslında seni kendilerinden uzaklaştırdıgını farkettirmek..Allah yardımcın olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?