annemin kiyafetlerini baskasina veremem...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

esmaeslem

Annem . ∞. ♥
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2013
861
20
53
İstanbul
Diger konularimdan cogu ablam beni taniyo artik..
Annem hastalandiginda bize hep teyzemler bakti annemle beraber babamin evinde yasiyoduk yani ona kira öduyoduk annem o ara calisamiycagi icin kira parasini felan teyzemler karsiliyodu . Annem öldugunden beri o ev bomboş duruyo teyzem hâla da babama kirasini ödüyomuş bunu bugun ögrendim . Teyzem bana ordan almak istediklerin var mi dedi geri kalanlari koltuk mutfak esyakari vs ihtiyac sahiplerine dagitilip ev bosaltilcakmis sonra da baskalari gelmesi icin babam yeni kisiler ariycak.... o kadar canim yandiki o evde annemle benim iyide olsa kotu de olsa anilarimiz var o eve annem öldugunden beri adimimi atmadim o evde gozumun önunde öldu bunu kaldiramam.. biliyorum teyzemin kira odemeye devam edemez bucok sacma olur kisme o evde yasamiyo.. ama ben ordaki duzenin bozulmasini hic istemiyorum.. icim aciyo benim annemle yasadigim yere baska kimsenin girmesini istemuyorum ama bu benim elimde degil.. o eve sonkez girmek istiyorum almak istedigim cok sey var annemin kiyafetlerinin dagitilmasini istemiyorum aslinda ihtiyac sahiplerine gitmesi guzel bisey bunu biliyorum ama onlar annemin.. veremem.. hepsini alicam.. eve girmeye cesaret edemiyorum herseyi sanki tekrardan yasiycam ama girmem gerek.. nasik asabilirim ben bunu..????

-cok konu actigima da biliyorum.. ozur dilerim yardiminiza ihtiyacim var..-

Son düzenleme:
Benım anlamadigim sey neden babanin evinde kiraci olarak kaldinizki....
bedavaya verse neyse.... Anlarimda.....
oturacak baska ev yokmuydu.....

Benım anlamadigim sey neden babanin evinde kiraci olarak kaldinizki....
bedavaya verse neyse.... Anlarimda.....
oturacak baska ev yokmuydu.....

Bunu bende bilmiyorum bana herzaman denen sey "teyzenlere yakin olmaliydik "
Ama normalde de dostca ayrlmislar..

canım o eşyaları ordan almazsan yeni gelenler ya da baban çıkartır anılarını saklamak için eve girmek zorundasın. baban için ne desem bilemedim.

Canım başın sağolsun her şeyden önce annenin yaşadığını en azından o güzel ruhunun seninle oldugunu ve o varken sana ne diyeceğini tahmin ederek yaşamak onu unutmamak varmış gibi yaşamak bence öldü diye kendini yeme psikolojisinden iyidir. güçlü ol ve eşyaları almaya git oraya. Allah sabır versin. Merağımı af buyur ne hastasıydı anneciğin ? :26:

Son düzenleme:
Esma sen babanla hiç konuşamıyor musun canım?
Çok mu sert baban?

canım o eşyaları ordan almazsan yeni gelenler ya da baban çıkartır anılarını saklamak için eve girmek zorundasın. baban için ne desem bilemedim.
Istesem teyzemde alir gelir .. ama girmek istiyorum ama herseyi tekrardan yasamkdan korkuyorum ..

Gozumun onunde o evde öldu .. bunlari tekrardan yasarim ..amin
Meme kanseri.. gec teshis

Esma sen babanla hiç konuşamıyor musun canım?
Çok mu sert baban?

Babam suan il disinda ben teyzemdeyim ama normalde konusurum artik ama konusa bilcegim bisey yok ki o evin oylece durmasi sacma bunu biliyorum.. ama annemle anikarim orda o yuzden kiyamiyorum hic biseye

Eve gitmeden önce,neleri saklayacağına karar vermen kolay olur.
Sana evi hatırlatan,annenden anı olabilecek eşya ve kıyafetler,aklında en çok kalanlar olacaktır.
Hatırlamadıkların ise zaten fazla anlam ifade etmeyenlerdir.
O yüzden gitmeden önce,eşyaları aklından geçirip eleme yapabilirsin.
Herşeyi değil ama sembolik parçalar alman daha uygun olur diye düşünüyorum.
Annenin her zaman taktığı bir eşarp,evde hep giydiği hırka,en şık giysisi gibi...

Eve yalnız değil,teyzenle gidebilirsin.İçinden geliyorsa ağla,haykır,aklına gelenleri söyle.
Bir süre yalnız kalmak istersen yine teyzene söyleyebilirsin.
Duyguları bastırmak her zaman iyi değil.Belki bir duygu patlaması yaşarsan içini dökmüş olursun.
Allah sana sabır ve kolaylık versin.

Hic bi kiyafetini baskasina vermek istemiyorum boyle kotu hissediyorum normalde ihtiyaci olanlara gitcek ama onlar annemin veremem o yuzden tuum kiyafetlerini almak istiyorum.... sonra kendi diktigi sermelik susler..ikimizde de olan boynundan ölunce cikaerilan kolyesi bunlarin hepsini istiyorum .. aglamami icimde tutman eve girerim ama ciktiktan sonra kendime gelememekten cok korkuyorum daha 7 ay oldu hersey de o evde oldu .. aminnnn tesekkur ederim

Allah sabır versin annesini kaybetmiş olan birisi olarak konuşuyorum çok ama çok zor.benim de annemin evi kira falan değildi ama abim bize sormadan eşyalarıyla beraber kiraya verdi.ben o kadar konuştuğum halde o ev kalsın öylece kimse girmesin biz geldiğimizde temizler kalırız demiştim.Erkek bir öğretmene verdi kiraya annemin özenle düzdüğü evine.kıyafetlerini de aynı şekilde bizden habersiz verdiler.Annem ben de kalıyordu ozaman baya bir kıyafeti kalmıştı ben de onları kimseye vermedim.Arada kokluyorum sarılıp ağlıyorum.Hele bir tane tarağı vardı saçları kalmış içinde onlara hep bakıyorum iç geçiriyorum.içim kıyılıyor
Sen de canım verdirme annenin hiçbir şeyini bu senin en doğal hakkın.Eşyalarını al zaten ev kiraymış sakla bir köşede.

Canım neler hissettiğini anlayabiliyorum ama kıyafetlerini ve özel eşyalarını vermen en dogrusu. Sana ondan kalıcak fotograflar yeter. Dğer her şey seni üzmekten başka bir işe yaramicak. O eşyalar seni sadece yas havasına sokar. Kendine birkaç parça hatıra ayır değerli oldugunu düşündüklerini ve bırak teyzenler versin. Sen karışma. Gözün görmesin kime veriliyo. ama tanımadıgınız insanlara verin. O kıyafetleri ya da eşyaları hiç kimsenin evinde üstünde görme.

Konularını hiç bilmiyorum ilk defa denk geldim. Allah rahmet eylesin anneciğine. Ne mutlu sana böyle teyzelerin varmış. 7 aydır seni üzmemek için hiçbir şey dememişler. Senin acının dinmesini beklemişler. İnşallah hepimizin yakınları böyle zor günlerimizde bize destek olur. Çok şanslısın..

Allah rahmet eylesin.. bana dokunan suan o evde onun yaptigi tum emekler dururken onun olmamasi.. peki tesekkur ederim

Kiyafetleri veremem ki.. annem onlari ne hevesle almistir.. baskasinin giymesine izin veremem koltuk vs nereye giderse gitsin..ihtiyac sahiplerine yollancakmis..

Iyi hemde cok .. kucuklugumden beri onlar yanimda..
Tesekkur ederim

başın sağolsun tatlım öncelikle annene Allah rahmet eylesin
Yaşadığın şeyi tam olarak olmasa da anlıyorum. Bend ekısa bi süre önce kuzenimi kaybettim. Yatağını kıyafetlerini topladım ellerimle mezarına bile adını ben yazdım.. Bu çok zor ölüm sevdiğin brini kaybetmek nasıl bi acı biliyorum. An an yaşadım aylarca o acıyı hala da dinmedi.
Annenin eşyalarını paylaşamamanı anlıyorum. Onla ilgili hiç bir anı yok olmayaak zaten. Ondan hatıralar parfümüdür tokasıdır kıyafetidir alman en doğalı. Ama şöyle de bir şey var herşeyini saklayamazsın. Yada sakladın diyelim senin içinde hiç kullanmayacağın yada kaldırıp sandıklarda bekleticeğin şeyleri ihtiyacı olan biri kullandığı zaman bu annenin hayrına işler. O yaşamasa bile ona iyilik yapmış olursun. Nasıl ki ölenlerimize dualar okuyup hediyeler gönderiyoruz bu da öyle bir şey.

Yoksa gidenin arkasından eşyaları da gitsin çabası değildir kimsede. o senin canın, senin parçan. Herkesin kaybı kendine öyle. Bu yüzden bu olayı bi de bu yönden düşün.

Kiyafetleri veremem esyakardan da bir kacini .. hakliisin ablacik ama yapamam..sorunum eve nasil gircegim .. hem istiyorum hem istemiyorum gozumun onumde o evde kaybettim bunlari tekrardan hatirlayip kendime gelememekden korkuyorum

Tesekkur ederim

Böyler şeylerde keşke dememek çok önemli canım. İyice tart kendini. O eve girmek istiyormusun. Belki o eşyalarla o evi bir daha hiç göremeyeceksin bu seni üzer mi bunu ne kadar istiyorsun. Yada görmemen daha mı iyi çünkü aradan zaman bile geçse o ilk eve girişin seni çok etkilicek ve belki o ilk ana o güne döneceksin. Bunu teyzenle paylaş gidersen bile yalnız gitmemeni öneririm. Ne kadar üzücü olsa da toparlanmak ve devame tmek zorundasın. Bu konuda tayzen sana güç verecektir. Ama önce kendini iyice tart. Allah yardımcın olsun canım

Gidersem zaten teyzem ve kuzenimle giderim.. cok cok istiyorum son kez gormus olcam ama deminde yazdigim gibi cesaret edemiyorum eminim o gunu tekrardan yasiycam normalde her ayinda bile oyle oluyo .. cokcokcokcok.. tesekur ederim ablacik..

Artik herseye yeni konu acilmadigi ogrendimsim o yuzden burda yaziyorum .. saat gec oldu ama uyuyamiyorum icimde o kadar igrenc bi sıkınti var ki beni boguyo herkes uyuyo korkuyoru.. konusabilcegim biri var mi ..

Son düzenleme:
Artik herseye yeni konu acilmadigi ogrendimsim o yuzden burda yaziyorum .. saat gec oldu ama uyuyamiyorum icimde o kadar igrenc bi sıkınti var ki beni boguyo herkes uyuyo korkuyoru.. konusabilcegim biri var mi ..
az önce benim de içime bir sıkıntı girdi
ama kapanan gözlerim bu savaşın hakimi olacak
ben uyuyorum
mecalim olsaydı konuşalım derdim tatlı kız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…