annemin kiyafetlerini baskasina veremem...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
çok yoruldum .. hayatımda ki zorluğa dayanamıyorum annemi çok ozledim . annesi ölen tek cocuk değilim biliyorum ama ben bunu artık kaldıramıyorum , kaldırmak istemiyorum . Gözümü kapadıgımda annemi görüyorum bu yuzden uyumaktan nefret ediyorum uyuya kalmadıkca kendi istegimle uyuyamıyorum .. Teyzemlerdeyim baya bi zamadır mutlu olmam gerekirken olamıyorum bu ara herseyden o kadar çok bunaldım ki.. daralıyorum , öldugumde annemı görcegime asla inanmıyorum.. ama ölmek istiyorum herşeyden çok ..

Öncelikle başın sağolsun. Allah rahmet eylesin İnşallah. Benimde dedem anneannem öldüğünde annem bazı özel eşyalarını aldı. Mesela dedemin gözlüğü,anneannemin her zaman taktığı eşarbı vs vs vs. Diğer tüm kıyafetleri giyilebilecek olan ayakkabılarını fakirlere dağıttılar. Vardır bir sebebi belki ölen kişinin ruhu rahatlar. Sonuçta fakire fukaraya gidiyor sevap kazanılıyor. Yinede sen bilirsin. Mekanı cennet olsun.

Benim annemin evi de olduğu gibi duruyor 3,5 yıldır iki kez gittim, içim daralıyor. Kardeşim 100mt ötesinde oturuyor, ona bile gideceğim zaman yüreğimi bir el sıkıyor. Şimdi oturduğum evde bazı eşyalarını saklıyorum, çok sık giydiği bluzu, çene bağı, kemoterapide taktığı şapka, çeyizime bıraktığı örtüler gibi. Evimde resmi bile bir tane, önünden geçerken içim titriyor. Dayanması çok zor, insan çıldıracak gibi oluyor. Ancak yaşıyoruz, yaşadıkça onlar için dua etmeli, hayır yapmalıyız. Bizler onların evladıyız, onları orada yalnız bırakmamalıyız. O yüzden dualara sarıl, ferahlatıyor insanı.

Annemin eşyası çok vardı, akraba, eş dost mevlüte geldiğinde ''kıyafetlerini ne yaptınız? '' diye çok sordu. Hatta kıyafetlerinden bana da verin kayınvalideme götürürüm diyen.

Bu ne yüzsüzlüktür anlamam mümkün değil? Veren verir zaten, ki sağ olsun teyzemler kızlar kıyafetlerini vermeyecekler, saklayacaklarmış dediler. Sadece teyzemlere vermek istedik, en çok kullandığı, giydiği, üzerinde hala kokusu olan eşyaları da sakladık..

O anlatılmayacak bir yüzsüzlük, sıraya giriyorlar resmen, cenaze dönüşü bizde de konuşuldu, eşyalar ne olacak, ziyan olmasın bize de verin falan, açtım ağzımı yumdum gözümü, hak ettiler

O anlatılmayacak bir yüzsüzlük, sıraya giriyorlar resmen, cenaze dönüşü bizde de konuşuldu, eşyalar ne olacak, ziyan olmasın bize de verin falan, açtım ağzımı yumdum gözümü, hak ettiler

Halamlar yatak odasına giriyorlardı namaz kılma bahanesiyle, teyzem görmüş etrafı araştırıyorlarmış bir kere de ben gördüm annemin dolabının kapağını açmışlar bakıyorlardı. Hatta '' ayyy ne çok eşyası vaaarrr '' demişler. Biz ne derdine düşmüşüz, onlar neyi müzakere ediyorlar! Varsa var sanane? Fuzuli, gereksiz demeye getirdiler lafı, onlara bile vermelerine izin vermedik. Sadece teyzemler, onların üzerimizdeki emeği bebeklikten bu yana o kadar çok ki, az yıkamamışlar m* klu bezlerimi, az bakmamışlar bize, onların elinde büyüdüm ben, annemler çok bağlıydı kardeşler olarak, o acı günler de her süreci birlikte yaşadık, yine her zaman ki gibi onlar yanımızdaydı, hala daha elini, eteğini çekmediler üzerimizden. Şüphesiz ki annemde böyle olmasını isterdi.

Son düzenleme:

İnsanın böyle akrabaları olması bile çok büyük kazanç hayatta. Dayım ticaret yapıyor, işleri bitmedi diye ikindiye kadar beklettik cenazeyi, annemi mezara koyabilecek tek erkek diye beklettiler, paşamız geldi kendisi de öküz kadar iki oğlu da uzaktan baktılar. Eniştem koydu annemi mezara. Kendisini büyüten ablasının öldüğü gün, bir türlü işlerini bitiremedi paşam. Akrabalarımla hiç görüşmüyorum artık. Zaten kalabalık bir sülale değiliz, olanları da annem öldüğünden beri aramıyorum. Namazı kılınırken cemaati camii avlusuna sığmadı anneciğimin, insanlar kaldırımların üzerinde namaz kıldılar, başka şehirlerden cenazeye gelenler oldu ama kardeşleri bir türlü organize olamadılar. Tanımıyorum şimdi hiç birini...

En anlamadığım durumlardan biridir o, kardeşler nasıl olurda gelemezler? Aklım, mantığım almıyor bu durumu.. Ama üzülmeyin herkes ektiğini biçiyor..

annemın esyalarını pek almadım .. sadece 3 kıyaet bı kac tanede sureklı kullandıgı esyaları aldım ben ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…