Annem'in sağlığından endişeleiyorum

Elaenorossax

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2015
36
25
288
Merhaba abilerim , ablalarim ve kardeslerim. Bu forumdan zaten haberdardim ama kendime hesap acmamistim. Bugun basima bu olay geldikten sonra foruma uye olmaya ve sorunumu sizlerle paylasmaya karar verdim;
Gectigimiz yil bugunlerde anneme menenjiom teshisi kondu ve alti ay sonraya randevu verildi. Annem alti ay sonra gittiginde doktor bunun iyi huylu bir kitle oldugunu ve endiselenmemesi gerektigini soyledi. Gayet guzel yasamimiza devam ediyorduk fakat gecen cumartesi annemin ayagi birden bire 3-4 yerinden sisti ,acile gidince de igne yapip yolladilar tam gecti derken dun yine birden bire annemin kolu tutuldu. Su anda sag kolunu zar zor hareket ettiriyor. Bugun gazi univ. Hastanesine gitti ve 17 subata beyin cerrahisinden randevu vermisler. Gerçekten cok ama cok endiseleniyorum. Allah korusun anneme bir sey olursa bende yasayamam. Her turlu tavsiyeye , fikre acigim.Bu menenjiom denen sey ileride hayatimizi zorlastirir mi , hayatimiza ne tur etkileri olur?
*menenjiomun boyutu su anda 22mm

Allah şifasını versin ama Rabbim göstermesin olurda eğer kötü bişey çıkarsa sen annene destek olmalısın.. bu ne kadar mümkün bilemem o senin yaapına bağlı ama annene en büyük destekçesi sen olacaksın... dua et bol bol..

Rabbim şifasını versin annenin. Sadece diyebileceğim annene destek olman. Bu konu ile ilgili bir bilgim yok maalesef.

İşyerinde bir ablamizda vardı o korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum 4 yıl oldu oradan ayrılalı hala sapasağlam çok şükür onada doktor iyi huylu demiş ayrıca küçükmüş boyutu sizikinin. Onun ki daha büyüktü 6 ayda bir kontrol ediyorlardı.

Merhaba abilerim , ablalarim ve kardeslerim. Bu forumdan zaten haberdardim ama kendime hesap acmamistim. Bugun basima bu olay geldikten sonra foruma uye olmaya ve sorunumu sizlerle paylasmaya karar verdim;
Gectigimiz yil bugunlerde anneme menenjiom teshisi kondu ve alti ay sonraya randevu verildi. Annem alti ay sonra gittiginde doktor bunun iyi huylu bir kitle oldugunu ve endiselenmemesi gerektigini soyledi. Gayet guzel yasamimiza devam ediyorduk fakat gecen cumartesi annemin ayagi birden bire 3-4 yerinden sisti ,acile gidince de igne yapip yolladilar tam gecti derken dun yine birden bire annemin kolu tutuldu. Su anda sag kolunu zar zor hareket ettiriyor. Bugun gazi univ. Hastanesine gitti ve 17 subata beyin cerrahisinden randevu vermisler. Gerçekten cok ama cok endiseleniyorum. Allah korusun anneme bir sey olursa bende yasayamam. Her turlu tavsiyeye , fikre acigim.Bu menenjiom denen sey ileride hayatimizi zorlastirir mi , hayatimiza ne tur etkileri olur?
*menenjiomun boyutu su anda 22mm

Çok çok geçmiş olsun. Ben 27 yaşındayım ve menenjiom ameliyatı geçirmiş birisi olarak sizinle paylaşmak istedim. Umarım annenizin durumu şimdi iyidir. Öncelikle menenjiom olduğu için şükretmemiz lazım. Beyin tümörü ne kadar korkutucu gelsede kulağa menejiomlar en masumları diyebiliriz. Benim tümörümde yıllarca farkedilmedi taki benden süt gelip sol tarafım felç olana kadar. Tümörümün boyu ne yazık ki 7cm kadardı hipofiz bezimi görme sinirlerimi ve şah damarımı sarmıştı. Gamma knife adı verilen ışın tedavisi içinde çok büyüktü. Öncelikle ameliyatla bir kısmı alındı hepsi alınamadı yeri kötü olduğu için ardından ışın tedavisi uygulandı tek seanslık büyümeyi durdurma amaçlı. Bu sene yeniden doğuşumun 2. senesi. Beynimde şu an 5cm boyutlarında tümörle geri kalan hayatıma devam edeceğim. 6 ayda bir mr kontrollerim ise ömür boyu devam edecek. Menenjiomun kötü tarafı sinirlere baskı uygulaması buda herkeste bulunduğu konuma göre farklılık gösterir. Bende görme kaybı yapmıştı ve hipofiz bezimi etkilediği için hormonlarımın üretimi durdurmuştu. Çok şükür şu an iyiyim arada bir rahatsızlıklarım olsada emin olduğum tek şey en büyük düşmanın stres olduğu. Ne zaman strese girsem dengem alt üst oluyor. Korkmayın lütfen düzenli kontroller ve stressiz bir şekilde küçük misafirimizle yaşamak o kadarda sorun olan bir şey değil. Bir sürü doktora göründüm size bu konuda İbni Sina hastanesini önerebilirim. Hem güvenli hem doktorları ilgili hem de gerçekten diğer hastanelere göre işlemlerin çok daha kolay ve hızla yapıldığı bir yer. Tekrar çok geçmiş olsun. Eğer yardımcı olabilceğim bir şey varsa her zaman hazırım.

Arkadaşım iyi akşamlar annemde menenjıom çıktı 3.5 ameliyattan korkuyo görme sinirlerine yakın bi yerdeymiş şuanlık bir belirti yok özel aldığın bitki falan varmı

Back
X