Annemin sinirliligi

sohbetkoyu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2014
120
45
38
32
Merhaba ben 20 yasinda kendine gore insan psikolojisinden anlayan sabirli ve sakin yapida biriyim. Elbette yasimin verdigi asilikler oluyor ama genelde psikolojik anlamda dusunur oyle yaklasirim insanlara. Annemin kullandigi ilaclar ve yasadigi hastalik sebebiyle sinirleri epey yipranmis durumda. Bu zor gunlerinde onu kirmak istemiyorum sakin olmaya calisiyorum ama damarima basiyor. En basitinden sac seklimden tutun konusma seklime o an ne bulursa o konudan giriyor ve bagirarak kavgaya donusturuyor sonrasinda gelip ozur diliyor. Annedir kirmak istemiyorum ama dayanamiyorum bende ustune gidiyorum cunku bu yasta kafa kalmadi her konuda kavga etmesinden yoruldum diyebilirim... Dayanma noktami zorluyor artik guc kalmadi kendimi eve kapattim, insanlardan uzaklastim artik. Sizce nasil bu durumdan kurtulurum? Ona karsi tutumum ve kendi psikolojim adina uygun olacak cozumleriniz varsa cok mutlu olurum. Bu arada konus diyebilirsiniz konustuk tamam diyor ama iki saat sonra birden parliyor ve siddet, kufurde oluyor.

yüksek tansiyon mu var?
O öyle oluyor tatlım benim annemden de çok sıkıntı çekiyorum ama ne yapalım idare edeceğiz biraz
Onlar da zamanında bizi idare etti sonuçta
Cok haklisin gercekten ama psikolojim bozuldu diyebilirim bas agrisi nedir bilmezken basim agriyor artik. Ufacik yuksek ses olsun dayanamaz hale geldim

Cok haklisin gercekten ama psikolojim bozuldu diyebilirim bas agrisi nedir bilmezken basim agriyor artik. Ufacik yuksek ses olsun dayanamaz hale geldim
Ah çok iyi anlıyorum inan ben de başlarda öyleydim bu ilaçlardan olduğunu biliyorsun ama sen de bak
O yüzden biraz daha umursamaz olmaya çalış
İnan ki yoksa sürekli bir huzursuzluk
Yani annem mesela o kadar çok laf batırıyor ki anlatamam çok rahtsız oluyorum ama arada bir uyarıyorum tabi ama çok büyümesine izin vermiyorum kulak tıkıyorum bir nevi başka yapabileceğimiz br şey yok çünkü onların da çok elinde değil ki normal halleri böyle değildi biliyoruz en azından:)

Gerçekten zor bir durum. Lise dönemimde annemle uzun ve gürültülü tartışmalara girmişliğim olmuştu. Ancak sen normal düzeyde ergenlikle ilgili tartışmaların dışında anneni fazla agresif olarak tanımlıyorsa kesinlikle bir psikoloğa danışarak yardım almalısın. Kendini bu konuyla ilgili üzme bir işe yaramaz.

Dayanma noktami zorluyor artik guc kalmadi kendimi eve kapattim, insanlardan uzaklastim artik.

Ailesiyle sorun yaşayanlar ya dışarıdakilerden fazlaca medet umup yanlış arkadaşlıklar kuruyor...

Ya da tamamen insanlardan uzaklaşıyorlar.

Oysa insanın eşi, annesi, kardeşi gibi hayatının bir parçası olan insanlarla sorun yaşaması durumunda derdinden anlayacak birileri olmalı...

Elbette burada kastımız sizi moral ve karakter olarak ileri seviyeye taşıyacak kişiler.

Hayat gerçekten zor, tek başına sırtlanamayacak kadar ağır bir yük bazen...

Okuyor musunuz, çalışıyor musunuz bilmiyorum.

Ama hayatınızda size bu sorunu unutturacak ve size iyi gelecek ne varsa iyice sarılın onlara...

Çünkü atsan atılmaz satsan satılmaz bağlarımız olan insanlarla iletişim kurmaya çalışırken başarısız olduğunuzda hissettiğiniz çaresizlikle tek başına mücadele etmek en sağlam psikolojiyi bile bozar.

Anneniz menepoza giriyor bence ..

Anneniz menepoza giriyor bence ..
Cok haklisiniz sirtimi dayadigim kisiler var onlar olmasa daha kotu durumda olabilirdim ama sosyal hayatimi sifirlayarak kendimce sorunu cozdugumu dusunuyorum (onlarada takiyor cunku) ama evde olsamda bir konudan tartisma cikiyor ne yapsam bilemedim resmen

Kardes sen de dert kupune donme, bagiriyorsa git odana muhatap olma, doverse babana ya da baska aile buyugune sikayet et. Anne olan o sen degilsin, hastaysa tedavisini olsun dayak kufur ne demek ya

Psikolog dogru tercih tabii ama bende sorun yokki problem karsi tarafta o degismedigi surece ben iyi olamam gibi

Kulak tikayabiliyosan ne mutlu bende oyleydim ama artik katlanamaz oldum benimde dengem sasti iste

Ben psikolog yardımını annenin alması gerektiğini söylemeye çalışmıştım. Sorun hallolmazsa senin de ona eşlik etmen muhtemel olabilir. Bu konuyla ilgili bir uzmanın yardımına almak ikinize de iyi gelecektir

Kardes sen de dert kupune donme, bagiriyorsa git odana muhatap olma, doverse babana ya da baska aile buyugune sikayet et. Anne olan o sen degilsin, hastaysa tedavisini olsun dayak kufur ne demek ya
Bunlari yapiyorum ama odama gelip bulasmaya devam ediyor. Aile buyukleride alttan al diyor ama kimse bende bardagin tastigini anlamak istemiyor insan sabrinin bi siniri var malesef

Kabul edecegini dusunmuyorum canim hasta oldugunu dahi kabul etmiyor ona gore sorunlu ve asi olan benmisim

Bunlari yapiyorum ama odama gelip bulasmaya devam ediyor. Aile buyukleride alttan al diyor ama kimse bende bardagin tastigini anlamak istemiyor insan sabrinin bi siniri var malesef
Ben cok acik soyleyeyim kendisiyle kuser muhatap olmazdim. 20 yasinda koca kizi asagilamak dovmek kufretmek ne demek? Izin verme bunlara. Sen bir bireysin, tavrini koy. Az once yazdigim gibi hastaysa tedavi olsun antidepresan alsin

Kabul edecegini dusunmuyorum canim hasta oldugunu dahi kabul etmiyor ona gore sorunlu ve asi olan benmisim
aile büyüklerini devreye soksan. lafını dinletecek birileri yok mu? Umarım en kısa zamanda bu problemini çözüme kavuşturursun. Buradan ne kadar destek olunur bilemiyorum ama yine de iyi dileklerim seninle

Offf ne zor bi durum bu tüm hayatını etkiler kız arkadaşlarını kıskanır aranızı bozar onları beğenmez, erkek arkadaş edinemezsin o moralle.. Eğer Üni. Okumuyosan ş.dışı biryer kazan o evden çık. Kavga edip onu kırmak zorunda olmaktan iyidir. Kendi sağlığın açısından da

Uni okuyorum ve bulundugum sehirde.. Hep hata ettigimi dusunurum. Aynen dediginiz gibi sosyal hayatimi cok etkiliyor bende cevreden uzaklasarak sorunu cozdugumu zannediyorum.

aile büyüklerini devreye soksan. lafını dinletecek birileri yok mu? Umarım en kısa zamanda bu problemini çözüme kavuşturursun. Buradan ne kadar destek olunur bilemiyorum ama yine de iyi dileklerim seninle
Cok tesekkur ederim... Gecen gun ailevi kavgalar yasadik ama hala devam ediyor ve evde sadece bana karsi boyle bazen beni sevmedigini soyluyor daha uc saat once hediyelerle geldi ama az onceki laflari falan kafam almiyor ya. Bi sebepte su ben cok affeden bir insanim bana kufretsede ben en fazla 1 gun kus kalirim ama diger uyeler asla affetmicekleri icin bana yukleniyor elimdede degil yapim bu aciyorum. Of basinizi agrittim cok sagolun valla hepiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…