• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin Sürekli Odama Girmesi

Annem sürekli odama paaat diye giriyor. Kapıyı öyle bir açıyor ki sanki baskın yapıyor. Bunu sürekli yapıyor. Uyarmama rağmen izinsiz giriyor. Belki üstümü değiştiriyorum belki yalnız kalmak istiyorum yok. Dinlemeden giriyor. Bunu ona söylediğimde "sen de salona geliyorsun" diyor. "salon ile yatak odası aynı şey mi, salon ortak alanımız" diyorum cevap vermiyor. Bu durumdan çok sıkıldım. Bazen korkudan sıçradığım bile oluyor ne yalan söyleyeyim. Film izlerken pat diye kapıyı açıyor falan. Ne yapmalıyım sizce? Odamın kapısını kilitlersem de çok kızıyor
Zorunlualan ve vanessa olmayınca sen sarıyorsun ayol bu ne dertli hayat gün aşırı konun var ayol 🙄

Kapıyı kitlemesin zaten. Ebeveyn kapıyı çalsın. Çocuk müsait değilse müsait değilim bir dakika der. Müsaitse "gel" der. Dakikalarca cevap vermiyorsa, çocuk intihar eğilimi de olan biriyse girer zaten ebeveyn. Niye aklınıza en kötü şey geliyor direkt?
Çünkü en kötüsüne göre tedbir almak gerekiyor bence.
Kapıyı çalmak gibi bir huyumun olacağını da zannetmiyorum.
İntihar eğiliminde değildi o çocuğum , akran zorbalığına uğramıştı .

Heh iste normal normal odasinda muzik dinleyen, film izleyen en fazla sevgilisi ile konusan bir genc kizin bu kadar rahatsizligi olmaz zaten. Evde sadece annem varsa wc kapisini bile kilitlemem 😆
Devir kotu hepte kotuydu. Cocuk yetistirmek zor. Her annenin kendi tercihi.
Ayrica cidden herkesin maddi imkani gunumuzde de ayri ayri odaya yapmaya uygun degil. Genelimiz 2+1 evlerdeyiz. 4 cocugu olsa hangisinin ayri odasi olacak
Tam olarak dediğiniz şeyleri yapıyorum ama rahatsız oluyorum. Yoksaaa... tik...ta canlı yayın mı açıyorum :O Kötü yola mı düştüm eyvah

Çünkü en kötüsüne göre tedbir almak gerekiyor bence.
Kapıyı çalmak gibi bir huyumun olacağını da zannetmiyorum.
İntihar eğiliminde değildi o çocuğum , akran zorbalığına uğramıştı .
Çevremden gözlemlediğim kadarıyla, çocuğuna özel alan tanımayan, fazla üzerine düşen ebeveynlerin çocukları ya bağımsız olamayan, güçsüz insanlar oluyorlar, ya da bir noktada kaçıp o ebeveynden uzaklaşıyorlar. İkisi de sağlıklı değil bence.

Tam olarak dediğiniz şeyleri yapıyorum ama rahatsız oluyorum. Yoksaaa... tik...ta canlı yayın mı açıyorum :O Kötü yola mı düştüm eyvah
Bu kadar kotu seyler olurken ne yapsin kadin ? Cidden annen olunca anlarsin ancak. Usteki bir annenin yazdigi gibi nefesini kontrol etmekten uyuyaman anneleriz biz. Cocuklarim buyudi ergen oldular aman ozgur olsunlar diye salamam ben. Oyle bir yaziyorsun ki sanki bu dediklerini hic bir genc yasamiyor. Genclerin hepsi dogru yolda yanlis hata yapan genc yok.

Bu kadar kotu seyler olurken ne yapsin kadin ? Cidden annen olunca anlarsin ancak. Usteki bir annenin yazdigi gibi nefesini kontrol etmekten uyuyaman anneleriz biz. Cocuklarim buyudi ergen oldular aman ozgur olsunlar diye salamam ben. Oyle bir yaziyorsun ki sanki bu dediklerini hic bir genc yasamiyor. Genclerin hepsi dogru yolda yanlis hata yapan genc yok.
ona bakarsanız sürekli kontrol altında kalan çocuklar bir süre sonra yaptıkları şeyleri ailelerinden gizliyorlar. mesela sigara içiyor diyelim ailesi onu kontrol ettiği için gidiyor okul çıkışı içmeye başlıyor sonra yanlış arkadaşlıklar kurup kendini harap ediyor.

22 yaşında olup ergenliği anlatamayan çok gence rastladım, çoğunluk depresyonu memnuniyetsiz

ona bakarsanız sürekli kontrol altında kalan çocuklar bir süre sonra yaptıkları şeyleri ailelerinden gizliyorlar. mesela sigara içiyor diyelim ailesi onu kontrol ettiği için gidiyor okul çıkışı içmeye başlıyor sonra yanlış arkadaşlıklar kurup kendini harap ediyor.
Allah korusun zaten amac icmemesi icin elden geleni yapmak. Yoksa aman benim yanimda icsin degil. Hic icmesin. Sigara saglik icin iyi birsey mi 🤷‍♀️ suan sigara icenler keske baslamasaydim demiyor mu diyor

Heh iste normal normal odasinda muzik dinleyen, film izleyen en fazla sevgilisi ile konusan bir genc kizin bu kadar rahatsizligi olmaz zaten. Evde sadece annem varsa wc kapisini bile kilitlemem 😆
Devir kotu hepte kotuydu. Cocuk yetistirmek zor. Her annenin kendi tercihi.
Ayrica cidden herkesin maddi imkani gunumuzde de ayri ayri odaya yapmaya uygun degil. Genelimiz 2+1 evlerdeyiz. 4 cocugu olsa hangisinin ayri odasi olacak
Ben herkesin ayrı odası olsun (özel alanı) olsun gibi birşeyden bahsetmiyorum
Fakat bir oda tahsis etmissen
Nasıl ki karı kocanin odasına destursuz girilmezse ( ki illa sevisecekler diye bı kaide yok
normal normal odasında bu çift uzanmış biri çocuğunu uyutuyor öteki onları izliyor olabilir)
O oda sagladigin bireyin de odasına destursuz girilmez... Bu basitce adap bilmedir
Hem adabini bilmeyip hem de 'hah işte niye kızdın demek ki normal normal yatmiyodun odanda hiiiiii' deme hakki nereden geliyor ?
Kaldı ki evet normal normal yatmayip mastürbasyon yapiyor da olabilir bu bir suç değil
Mastürbasyon sucsa kaka da yapmayın kaka da suç ihtiyaç değil hayır WC kapısı açık da iseyebilirsiniz normal normal isiyosunuz sonuçta ne var bunda

Öyle deme . Anne olunca anlarsın . Mesela benim bir öğrencim ilaç içiyor intihar etme amaçlı . Annesi akşam 8’den sabah 8’e kadar odasına girmiyor . Sonuç ; evlat acısıyla ölümü bekleyen bir anne .
Sizi tanımıyorum ama endişe edilecek milyon tane şey var ve anneler olarak bir çoğunun ne olduğunu bile bilemiyoruz çoğu zaman . Elimizden gelen gözümüzü üstünüzden ayırmamak .
Bebekken nefes alıp veriyor mu diye sürekli kontrol ederdim . Azıcık büyümeniz annelerin kontrol isteğini , dürtüsünü bastıramaz.

Yahu ne alaka ? Benim de ergen oglum var, odasına kapıyı çalarak girerim, çocuğun odasına baskın yaparak intihar engellenemez, annelik bambaşka şekilde kontrollerini yapar , gözünü çocuğun üstünde tutmak demek odaya pat diye dalmak demek değildir
Herseyden öte adap ve görgü kuralıdır birinin odasına girerken kapıyı tıklamak, ben anne babamdan böyle gördüm, 44 yaşındayım ne çocukken ne ergenken ne de şimdi kapımı çalmadan odama girmez anam babam

Yahu ne alaka ? Benim de ergen oglum var, odasına kapıyı çalarak girerim, çocuğun odasına baskın yaparak intihar engellenemez, annelik bambaşka şekilde kontrollerini yapar , gözünü çocuğun üstünde tutmak demek odaya pat diye dalmak demek değildir
Herseyden öte adap ve görgü kuralıdır birinin odasına girerken kapıyı tıklamak, ben anne babamdan böyle gördüm, 44 yaşındayım ne çocukken ne ergenken ne de şimdi kapımı çalmadan odama girmez anam babam
Ben ortaokulda Anadolu lisesi sınavını kazanmıştım ve o vakitten evleninceye kadar hep yurtta kaldım . Lisede , üniversitede hatta bekarken bile bir kaç arkadaş beraber kaldık. Tatillerde eve gittiğim zamanlarda da oturma odasında yatıyordum tv izleyerek .
Görgü kuralı dediğiniz şey farklı sosyal çevrelerde değişen basit kurallardır nihayetinde .
Pat diye girmek zaten değil kastettiğim şey oğluuummmm diyerek yürüyüp haber vererek gider bakarım . Daha yaşları küçük benimkilerin , büyüdüklerinde yabancılık çekmesinler diye küçükten alıştıracağım .

Back
X