• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin Sürekli Odama Girmesi

Yahu ne alaka ? Benim de ergen oglum var, odasına kapıyı çalarak girerim, çocuğun odasına baskın yaparak intihar engellenemez, annelik bambaşka şekilde kontrollerini yapar , gözünü çocuğun üstünde tutmak demek odaya pat diye dalmak demek değildir
Herseyden öte adap ve görgü kuralıdır birinin odasına girerken kapıyı tıklamak, ben anne babamdan böyle gördüm, 44 yaşındayım ne çocukken ne ergenken ne de şimdi kapımı çalmadan odama girmez anam babam
Bı de öğretmen ya 🤦🤦🤦

Sizin anneniz açıyormuş benim babam açıyordu.🤣Evlendim eşimle gidiyorum eminim annem durdurmasa babam yine odaya dalar 😂
Bekarken baba kızların odasina girilmez vs diye ara sıra sitem etsemde bu durum beni öyle çok rahatsız etmedi.

Neden olmasın :)
Eğer dinlenme/uyuma/ders çalışma durumları gibi sessizlik ihtiyacı yoksa üst baş değişimi zamanları haricinde ben de evde birinin bir odaya kapanmasından hoşnut olmam. Ama bunu ifade ediş yöntemi yanlış belki.
Birileri rahatsız olucak diye odamızın kapısında kapamayacaksak ohooo çok işimiz var daha.

Ben herkesin ayrı odası olsun (özel alanı) olsun gibi birşeyden bahsetmiyorum
Fakat bir oda tahsis etmissen
Nasıl ki karı kocanin odasına destursuz girilmezse ( ki illa sevisecekler diye bı kaide yok
normal normal odasında bu çift uzanmış biri çocuğunu uyutuyor öteki onları izliyor olabilir)
O oda sagladigin bireyin de odasına destursuz girilmez... Bu basitce adap bilmedir
Hem adabini bilmeyip hem de 'hah işte niye kızdın demek ki normal normal yatmiyodun odanda hiiiiii' deme hakki nereden geliyor ?
Kaldı ki evet normal normal yatmayip mastürbasyon yapiyor da olabilir bu bir suç değil
Mastürbasyon sucsa kaka da yapmayın kaka da suç ihtiyaç değil hayır WC kapısı açık da iseyebilirsiniz normal normal isiyosunuz sonuçta ne var bunda
Anneliginden geliyor 😊
Adap bu degildir. Dogurduguma yada beni dogurana bu kadar yabancilasmayalim ya. Sanki kadin kendi cocugunun odasina girmiyorda baska birinin odasina giriyor 🤷‍♀️ ayrica konu sahibinin sanirim babasi vefat etmis.
Dusununce ne kadar can sikici evde iki kisi yasiyorlar. Evde yasayan diger kisi odaya kapatiyor kendini. Merak ettim konu sahibi surekli salonda vakit gecirirken annesi yatak odasindan cikmasa kapiyi kapatsa nasil hisseder. Ne gerek var ki kapiyi bile kapatmaya. Belki kadinin cani sikiliyor yanliz yanliz oturmaktan kiziyla sohbet etmek istiyor

Anneliginden geliyor 😊
Adap bu degildir. Dogurduguma yada beni dogurana bu kadar yabancilasmayalim ya. Sanki kadin kendi cocugunun odasina girmiyorda baska birinin odasina giriyor 🤷‍♀️ ayrica konu sahibinin sanirim babasi vefat etmis.
Dusununce ne kadar can sikici evde iki kisi yasiyorlar. Evde yasayan diger kisi odaya kapatiyor kendini. Merak ettim konu sahibi surekli salonda vakit gecirirken annesi yatak odasindan cikmasa kapiyi kapatsa nasil hisseder. Ne gerek var ki kapiyi bile kapatmaya. Belki kadinin cani sikiliyor yanliz yanliz oturmaktan kiziyla sohbet etmek istiyor
Şimdi şöyle bi durum var, bu bana göre ajitasyona giriyor. Hatta bi psikolog bunun hakkında video çekti. Annem yalnız kalıyor diye kendimi suçlayamam ki. Benimle konuşmak isterse seslenir. Ben zaten ara ara yanına gidiyorum, muhabbet ediyoruz balkona çıkıyoruz. Benim burada rahatsız olduğum şey odama baskın yapar gibi girmesi.
Ben eğer evlenirsem annem yine yalnız kalacak. Ben işe girdiğimde annem yine yalnız kalacak. Eğer yalnız kalmak istemiyorsa arkadaş edinir gezer tozar. Buna ben karışamam

Gözden mi kaçırdım bilmiyorum da şeyi anlamadım. Böyle kontrol amaçlı mı geliyor yoksa hani bişey söylemek/sormak için ya da bişey almak/vermek için geldiğinde mi kapıyı çalmıyor?

Gözden mi kaçırdım bilmiyorum da şeyi anlamadım. Böyle kontrol amaçlı mı geliyor yoksa hani bişey söylemek/sormak için ya da bişey almak/vermek için geldiğinde mi kapıyı çalmıyor?
geliyor ne olduğunu soruyorum öylesine geldim diyor mesela. daha 10 dk önce yanındayken küt diye giriyor ben de anlamıyorum

Korktuğu ya da şüphelendiği bir şey mi var ki?
Hiç böyle bir konu geçti mi aranızda?
Ne oldu neden suratın asık erkek arkadaşınla mı ayrıldın diye ağız yoklaması çok oluyor. Halbuki erkek arkadaşım uzunca zamandır yok sadece internetten konuştuğum insanlar olmuştu herkes gibi flört tarzında

Ne oldu neden suratın asık erkek arkadaşınla mı ayrıldın diye ağız yoklaması çok oluyor. Halbuki erkek arkadaşım uzunca zamandır yok sadece internetten konuştuğum insanlar olmuştu herkes gibi flört tarzında
Ay o zaman erkek arkadaş konusunu yokluyor 🤦🏻‍♀️her an bişey yakalamak için 🤦🏻‍♀️ööff kapıyı kilitle ablacım sen. Kızarsa da kızsın. Baktı sen ciddisin yavaş yavaş bırakır. Ama kapıyı kilitledin diye kesin bişey sakladığını da düşünebilir. 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Ses etmeyeyim diyorum ama hanımefendi benim beynim yok mu? :KK70: Neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorum lütfen endişelenmeyin benim için :))
Ah cnm daha küçüksün be cok ta zeki bir kizsin belli
ama hani hep derlerya anne olunca anlarsin diye okdar klişe ve bi okadarda dogru bir cumle ki bende kucuktum annneme karsi hakli oldugum seyler oldu kapi calmak, telefonla konusurken bisey sormak,gibi cok sinir olurdum. ama simdi o gunleri okadar ozluyorum ki annecigim keske hep yanimda olsa diyorum onu hicc kirmam diyorum
Benimde 17 14 ve 6 yaslarinda kizlarim war
Ama kapilarini hep calar girerim ama annecigin biraz yasca buyuk mazur gor bence kirma kalbini
Gelir gecer bu gunler film izlerken hatta annenide cagir gel anne film izliyorum sende izle dersen bence merak edip odana dalmaz

Annem sürekli odama paaat diye giriyor. Kapıyı öyle bir açıyor ki sanki baskın yapıyor. Bunu sürekli yapıyor. Uyarmama rağmen izinsiz giriyor. Belki üstümü değiştiriyorum belki yalnız kalmak istiyorum yok. Dinlemeden giriyor. Bunu ona söylediğimde "sen de salona geliyorsun" diyor. "salon ile yatak odası aynı şey mi, salon ortak alanımız" diyorum cevap vermiyor. Bu durumdan çok sıkıldım. Bazen korkudan sıçradığım bile oluyor ne yalan söyleyeyim. Film izlerken pat diye kapıyı açıyor falan. Ne yapmalıyım sizce? Odamın kapısını kilitlersem de çok kızıyor
Anneniz tuvaletteyken çat diye kapıyı açın. Hiç sevmem. Rahmetli annem bir gün odama öyle girmişti o sırada ağlıyordum neden ağlıyorsun dedi alerji olmuşum hapsuruyorum dedim. Bence inanmadı acaba inandı mi😂

Lütfen kapı kilitlemeyin. Bunun yerine odanın kapısını azıcık aralık bırakın. Ve sözlü olarak da uyarın, odama kapımı tıklatmadan girme kendime ait bir alanım olsun diyin. Belki bir defa.. belki 30 defa ama söyleyin bir noktada pes edip tıklatacaktır. Ama saygısız ve aksi davranmayın olur mu. Anne dediğiniz ne kıymetli bir bilseniz.. kırmaya ödünüz kopardı. Kaybeden bilir.

Bence sınırlarını korumak adına gayet net şekilde konuşmalısın. Herkesi idare ede ede alttan ala ala ezilen hep biz oluyoruz. Ne öyle baskın basma ümidiyle geliyor gibi. Sana güvenmiyor belli ki. Senin ona açık olmanı istiyor ancak bunu yakınlık kurarak yapamamış. Sen de anlatmıyorsun sanırım. O yüzden yakalama yoluyla hayatındaki şeyleri öğrenmeye çalışıyor.

Bu bilr neden sorun oluyor ki😐 ya cidden simdiki gencleri anlamak cok
Zor, ama o kadar uyarmissin annende tuhaf.. bence kapini kilitle kizarsada kizsin

Back
X