• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin tanısı hakkında...çok üzgünüm...😢

Hanımlar öncelikle rabbim depremde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimizin mekanını cennet eylesin kalanlara da Sabri cemiller versin inşallah....
Elhamdülillah biz 6.kemoterapiyi aldık annem yani...bizimki 1.derece olduğu için sözümüz düşük verildi ona rağmen ister istemez halsizlik,yorgunluk, bitkinlik çok oldu...ilk 3 seansı ablamda geçirdiler 4.bende geçirdiler sonra evlerine geçtiler 5 ve 6 da evde yalnizdilar babamla....genel olarak bu saydıklarım dişinda bizde kusma,iştahsızlık olmadı elhamdülillah...hatta istahta artış oldu kilo aldı biraz buda sıkıntılı ama iyi olsun kilo verilir inşaallah...biz özelde tedavi oluyoruz doktorumuz ilgili çok sağolsun...ablam ilgilendi bu süreçte en çok Allah ondanda çok razı olsun...3.kemodan sonra ped çekildi yem Z çıktı elhamdülillah...şimdi carsamba günü akıllı ilaç alacak ve yine ped çekilecek...6 kemo ve 2 akıllı ilaç dedi doktorumuz...inşaallah ped sonuclarimiz yine temiz çıkar...yani bu süreç. Herkeste farklı işliyor...rabbim gormemise çevirdin inşaallah...annem bizlerdeyken herşey hazır olduğu için hep yatıyordu Dr böyle olmaz evine geçip biraz mücadele etmesi ,salmamasi lazım kendini deyince evine geçti... evde miafirde ağırladı,misafirliğe de gitti...işini,gücünü yavasta olsa yaptı yani hayata karisti biraz... bir zlerde iken yiyip yatıp,dışarı dahi çıkmıyordu ama evi iyi geldi hayata karisti,sorumluluk alınca daha iyi oldu inşaallah...
Allah sifasini daim etsin, alt yorumda küçük bebeği olan arkadasin annesinede Rabbım kalıcı şifalar versin.

Canım ikinci evre denmiş .boynunda bi beze vardı öyle farketmişler.şu an hatta hastaneye gitmiş yine enfeksiyon kapmış atlatamadı evde.ben küçük bebek olunca gidemiyorum da .ne düşüncem ne yapabilirim bilmiyorum burda görünce ortak sıkıntı yazmak istedim
Öncelikle bu enfeksiyon zaten çoğunlukla oluyor annem çok ilaç kullandı aslında tedavi sonlanacakti fakat enfeksiyon yüzünden iki kere otelendi ve o çok yorgunluk yapıyor zaten vücut kemodan sonra çok yorgun oliyor her türlü enf.acik kalıyor...bağışıklık sistemi düştüğü için normal...siz neler yapabilirsiniz ;bir kere bol bol su çünkü atılması gerekiyor...ağız yarası olmaması için karbonatlı suyla gargara ve hijyene çok dikkat etmek gerekli...gerek yattığı yer,banyosu, tırnak,WC heryerde temiz olmasi gerekiyor... mumkun olduğunca temiz ve doğal gıdalar tüketmeli (badem,ceviz, yumurta,kuzu eti vs gibi)zaten bir liste verirler şunu ye vs gibi... kızartma vs yasak birde nar ve greyfurt tü sanırım... Allah'ın izniyle korkma 2.evre çok yeni kemo ve akıllı ilaçla yener havaalanı otelleri inşaallah...lenfoma tedavisi daha kolay elhamdülillah...birde stres yapmayacak ve herşey önüne hazır gelmeyecek yani birşeylerin uçundan azda olsa tutmalı ki bir amacı olsun...birde bol bol dua ve şifa ayetleri hani inancı bizi bilemiyorum ama tahmidiye duası var okuyabiliyorsajiz hergun okuyun veya telden açın evde dinlesin anneciginiz...siz küçük bebeyle birşey yapamazsınız zaten... rabbim suhuletle atlatmayı nasıp etsin inşaallah...

Back