• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin ve kardeşlerimin beni hic düsünmemesi

Pinki-dream

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2017
1.210
646
53
31
kızlar 2 senedir evliiym simdi bir bebegim olucak cok zor saglık sorunları atlatarak bebegime kavusucsm o yzden cok stresliyim doguma ıkı ay kaldı kayınvalidemler cok pervasız insanlar şan şöhret ve tatsız konusmalar dısında bi halta yaaramazlar 23 yasında bekar gorumcem var bana yardım eder gelir ev temizler felan ama dugun zamanımızda beni cok kızdırmıstı o yuzden ona bi türlü ısınamıyorum lafımı esirgemem hakkımı savunurum o yzden beni ezemezler saygıda duyarlar cunku hemşireyim calısan bir bayanım ve buna bayılırlar (calısan gelin candır gozuyle tabiki) bebek icin pek beklentim yok ama keşke olsa :( kendi ailemden var vardı ama annem surekli bebek dogunca planlarından bahsedip sizde kalırım bana baza alın yatacak felan diyor anne baza masrafı cıkartma ne alaka diyorum e ben nerde yatcam dyor bir baza su an 1500 tl ben msraf olmasın dye cocuk odası almadım sadece beşik aldım yanii onu gectim kız kardesim calısıyor su eksiigide ben alayım demiyor erkek kardesim calısıyor annem cocugun elinden parayı alıyor ev icin kullanıyor cnku babam cok vurumduymazdır evleride kira bisey demiyorum ama sanırım kimsenin bana maddi bi destegi olmuycak bu benim canımı cok sıkıyor sizde nasıldı ? Ben esimle yapıyorum herseyi ama malum herseye zam geldi hersey pahalı goruyorum cevremde herkes az cok bisey yapıyor ben mi abartıyorum blmşyorum

Siz neden calısmıyorsunuz
Yoo ben calsııyorum hemşireyim kamuda memurum ama yetmiyor borc harcta var ev kira ankara dayız pahalı bi kent bebek gelicek kmseden yardım gormuycez dahada bize yukleniyor aileler bldkleri halde bende herkeste olemi oldu merak eddim acıkcası

Ben de 1 aya doğum yapacağım annem gelecek sağolsun yardıma ama onun haricinde ne benim aileden ne eşimin ailesinden naptınız eksik var mı diye sorup bir ihtiyacımızı gidermeye çalışan olmadı,her şeyi eşimle beraber kendimiz yaptık parasından degil de ne bilim bi ilgi alaka bekliyor insan da boşverin yaa en iyisi böyle minnetiniz olmaz yarın bir gün müdahale edecekleri bir alanları yok yani öyle düşünün.Allah sağlık versin çalışmak için güç versin, iş versin de gerisi bir şekilde halledilir sıkmayın canınızı. Bende de aynı durumlar ama yine de şükürlük sebebim çok nankörlük yapmayayım diyorum.

Ben de 1 aya doğum yapacağım annem gelecek sağolsun yardıma ama onun haricinde ne benim aileden ne eşimin ailesinden naptınız eksik var mı diye sorup bir ihtiyacımızı gidermeye çalışan olmadı,her şeyi eşimle beraber kendimiz yaptık parasından degil de ne bilim bi ilgi alaka bekliyor insan da boşverin yaa en iyisi böyle minnetiniz olmaz yarın bir gün müdahale edecekleri bir alanları yok yani öyle düşünün.Allah sağlık versin çalışmak için güç versin, iş versin de gerisi bir şekilde halledilir sıkmayın canınızı. Bende de aynı durumlar ama yine de şükürlük sebebim çok nankörlük yapmayayım diyorum.
İşte insan kendini yalnız hssediyor zaten hassasız bu donem cok zor geciyor bide ben senelerce aileme maddi destek sagladım 18 den beri calsıyorum dugunde takımı bile kendim aldım hic bisi yapamadılar bana babam calsıyor ama asla bzii dusunmez kendine musluman dır anneme kzmıyorum kızamıyorum ama esktra istekleri olunca snrleniyrorum bazen goruyorum mesela baska ailelerle arkadslarda hem gelen giden gırla hem maddi destek var ozeniyorum ama dediign gbi haklısn bolesi daha iyi

Maddiyatı geç, büyütürken yardıma gelirlerse öp başına koy. Hoş olmamış istemeside Bazayıda ikinci el satış sitelerden falan bakıverirsin
Umarım buyurken yalnız olmam evet allah can saglığı versin ailem annem gelir bakar ama aynı sehirdeyiz ama bazen korkmuyor deilim cnku calısmakta zorundayım dogum ıznınden sonra iş var bebegim perisan olsun istemem kayınvalidem den tıkk yok rahatı pek sever allah yardımcımz olsn

Birşeyler alsalar sizi mutlu ederler ama .Size maddi yardımda bulunmak zorunda da değiller.
Değiller canımda bende eşimde kardeslerimiizi okuttuk 18 mde atandım maaşımı hep aileme verdim ben kac sene destek sagladım simdide acıkcası yalnız kalmak istemiyprum haklı olraka

ilk bebeğim olacak nasipse, annem bilezik takacağını söyledi, hastahane çıkışı,nevresim takımı, yorgan battaniye, tulum zıbın çorap vs alırım dedi.
ablamada ana kucağını sen alacaksın diye talimat verdi :confused:oda ana kucağını alacak, tulum vs alırım dedi.

bende ilk çocuk diye herşeyi abartıp almak istemiyorum,duruma göre eksik oldukça büyüdükçe alıcam.Evet heves ediyoruz ama çok getiren oluyor ,çocuklar çabuk büyüyor derken çoğu kullanılmıyor bile.zaten oda yapmayacağım evim 3 odalı daha yeni evliyim o yüzden eşyalarım hepsi yeni, birkaç seneye oturma odam eskirse yerine çocuk odası yapmayı düşünüyorum.

eşimin tarafından henüz ses yok, halbuki kayınvalidem her seferinde kızının beşiğini ve bir sürü ıvır zıvırını aldığını söylüyor:cool:

Anne bir derece hakli,yatacak yeri yoksa napacak kadin? Nasil gelip kalsin? Madem yeriniz yok cagirmayin.
Ya ne diyosunz yatacak yer var tabiki uc oda ev kanepeler koltuklar o daha rahat olsun istiyor ben zaten anneme brakcam bebegi ılk ıkı hafta bzde kalıcak bunu istemesi bana garip geldi bazalar ucuk fiyatlarda ben oda almadım masrf cok diye daha şunu bunu aldınızmı demeyen insanlar ben alayım demiyor almak şstemşyor hallet diyo nasıl halletceksin demiyor benim derdim o

ilk bebeğim olacak nasipse, annem bilezik takacağını söyledi, hastahane çıkışı,nevresim takımı, yorgan battaniye, tulum zıbın çorap vs alırım dedi.
ablamada ana kucağını sen alacaksın diye talimat verdi :confused:oda ana kucağını alacak, tulum vs alırım dedi.

bende ilk çocuk diye herşeyi abartıp almak istemiyorum,duruma göre eksik oldukça büyüdükçe alıcam.Evet heves ediyoruz ama çok getiren oluyor ,çocuklar çabuk büyüyor derken çoğu kullanılmıyor bile.zaten oda yapmayacağım evim 3 odalı daha yeni evliyim o yüzden eşyalarım hepsi yeni, birkaç seneye oturma odam eskirse yerine çocuk odası yapmayı düşünüyorum.

eşimin tarafından henüz ses yok, halbuki kayınvalidem her seferinde kızının beşiğini ve bir sürü ıvır zıvırını aldığını söylüyor:cool:

Ya zaten varya kayınvalideler sadece konsuur bir gram destek olmaZ olanada zaten cok imrenmisimdir :) ne varsa gene insanın kendi ailesinde var zaten ama belli de olmaz belki banada bir surpriz yaparlar ben de beşik halı blmem ne istemiyorum tabiki az da olsa bsiiler yapılabilir bilezik takıcakmıs annen ne guzell iste bende o olamaaz pek mumkun deil ;) allah hayrlısını versin ilk bebek olunca insan nedense cok kıymet gormek şstiyor

Değiller canımda bende eşimde kardeslerimiizi okuttuk 18 mde atandım maaşımı hep aileme verdim ben kac sene destek sagladım simdide acıkcası yalnız kalmak istemiyprum haklı olraka
Haklısınız bu konuda.
Doğum daha olmamış belki doğumdan sonra alırlar.

Ya ne diyosunz yatacak yer var tabiki uc oda ev kanepeler koltuklar o daha rahat olsun istiyor ben zaten anneme brakcam bebegi ılk ıkı hafta bzde kalıcak bunu istemesi bana garip geldi bazalar ucuk fiyatlarda ben oda almadım masrf cok diye daha şunu bunu aldınızmı demeyen insanlar ben alayım demiyor almak şstemşyor hallet diyo nasıl halletceksin demiyor benim derdim o
Ev uc oda olabilir de,kanepede yatsin,2 saatte bir cocugun sesine o da kalksin,sabah erkenden uyanip ise guce baksin,gunduz gelene gidene hizmet etsin,yemek yapsin,ev temizlesin diye mi gelecek? Ustune de kanepede beli kirilacak. Cagirmayin annenizi eger duzgun yatak yoksa. Kanepe varsa atin bir kanepeyi onun yerine baza alin ikinci el.

Bebegi nasil annenize birakacaksiniz anlamadim? Siz nerede olacaksiniz ilk 2 haftadan sonra? Konunuz anlasilmiyor,noktalama falan kullansaniz ve de acik anlatsaniz.

Bu arada cocuga oda almayin zaten. Once besik kullaniliyor. Oda takimi gereksiz masraf zaten paraniz yoksa.

Cocugun masrafini karsilamak anne babanin gorevi. Sizin goreviniz yani. Anneniz yapmak isterse hediye olarak yapar o da zorunlu degil zaten. Alsalar da begenmezsiniz onlarin modasi gecmis olur. Kendiniz begenin alin. Ne kadar az beklenti o kadar huzur.

Bakıcıya para verseniz 1500 liraya 2 ay bakmaz çocuğunuza bence cokntuhaf bir istekdegil

Ya zaten varya kayınvalideler sadece konsuur bir gram destek olmaZ olanada zaten cok imrenmisimdir :) ne varsa gene insanın kendi ailesinde var zaten ama belli de olmaz belki banada bir surpriz yaparlar ben de beşik halı blmem ne istemiyorum tabiki az da olsa bsiiler yapılabilir bilezik takıcakmıs annen ne guzell iste bende o olamaaz pek mumkun deil :KK66: allah hayrlısını versin ilk bebek olunca insan nedense cok kıymet gormek şstiyor

sanırım kayınvalidemde onu ben kızıma beşiğini aldım annende sana alsın demek için dedi:confused:eşimin 4 katı maaş alan bekar kaynım var, sürekli rüyamda cinsiyetini gördüm der dururdu cinsiyeti öğrendik, söyledik ben bekliyorum ki amcası olarak şu eksiğinide ben yaparım belki der:rolleyes: he ben görmüştüm zaten dedi döndü gitti.
dediğin gibi ne varsa kendi ailende var, bazen annemede diyorum okadarına gerek yok kayınvalidem yapmayacak zaten evlenirken herşeyi fazlasıyla yaptı, hemde dul haliyle.Borçsuz harçsız koluma 6 bilezik takarak ama kimse bi sağolsun demez.

İşte insan kendini yalnız hssediyor zaten hassasız bu donem cok zor geciyor bide ben senelerce aileme maddi destek sagladım 18 den beri calsıyorum dugunde takımı bile kendim aldım hic bisi yapamadılar bana babam calsıyor ama asla bzii dusunmez kendine musluman dır anneme kzmıyorum kızamıyorum ama esktra istekleri olunca snrleniyrorum bazen goruyorum mesela baska ailelerle arkadslarda hem gelen giden gırla hem maddi destek var ozeniyorum ama dediign gbi haklısn bolesi daha iyi
Biz de öyle düğünü de kendimiz yaptık yeni yeni bitiyor onun borçları da şimdi bebişin ihtiyaçları derken insan bir el uzatılmasını beklemiyor değil :D olmayınca olmuyor ne yapalım benim çevremdekilerin de aileleri a'dan z'ye herşeyine koşturur eder çok özenirim ama yapacak bir şey yok altından kalkılır inşallah:)

sanırım kayınvalidemde onu ben kızıma beşiğini aldım annende sana alsın demek için dedi:confused:eşimin 4 katı maaş alan bekar kaynım var, sürekli rüyamda cinsiyetini gördüm der dururdu cinsiyeti öğrendik, söyledik ben bekliyorum ki amcası olarak şu eksiğinide ben yaparım belki der:rolleyes: he ben görmüştüm zaten dedi döndü gitti.
dediğin gibi ne varsa kendi ailende var, bazen annemede diyorum okadarına gerek yok kayınvalidem yapmayacak zaten evlenirken herşeyi fazlasıyla yaptı, hemde dul haliyle.Borçsuz harçsız koluma 6 bilezik takarak ama kimse bi sağolsun demez.
Kesinlikle iste karsı taraf hemen anaya yuklenir anası deilmi alsın yapsın der bizede annemlere odayı alsınlar felan dedi b kac kere alamaz onlar deidm bende biz ne yapcaz yok ama kaynım benmde susar konusmaz asla bu konuda :) ama senin kaynın iyiymis insan sozunde durur :) ama yok nasılsa annesi yapar zihniyetide var iste el deilmi asla kendi anne baban gbi olmuyor eşinde bsey demiyor dyemiyordur ne desin benm kaynana ya gore esim on bin tl maaş alıyor dort bin de ben ohh bzden kebabı yok :) ama ole deil iste herkes b garip b alem

Biz de öyle düğünü de kendimiz yaptık yeni yeni bitiyor onun borçları da şimdi bebişin ihtiyaçları derken insan bir el uzatılmasını beklemiyor değil :KK70: olmayınca olmuyor ne yapalım benim çevremdekilerin de aileleri a'dan z'ye herşeyine koşturur eder çok özenirim ama yapacak bir şey yok altından kalkılır inşallah:)
İşte evet malesef biraz sanslı olıcak insan ben basından beri hep iyi olan destek olan dım aileme karsı tarafta beni cok yordu yıprattı eşimde benden yana allahtan o var kendimiz yapcaz kendimşz kalkcaz altından nabaln :)

Back
X