• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin ve kardeşlerimin beni hic düsünmemesi

Ah bunlara sikmayin canınızı. Evladiniz saglikla doğsun, bosverin esyasi eksik olsun.
Ama tabi ki kimse size yardım etmek zorunda değil maddi olarak. Böyle bir beklentiye girmeniz bile bana göre çok ayıp. O özendiginiz ailelerin de iclerine girince neler neler.. bosverin.
Annenizin isteğini ben biraz haklı buldum:) kadın salonda mi yatacak sürekli düşünsenize. Yani gelip sizle yasayacak ve cocuga bakacak anladigim kadarıyla. İkinci el sitelerine bakn. Ya da spotculara. Uygun bir fiyata halledersiniz.
Ama dediğim gibi, bunlara sikmayin canınızı. Rabbim evladinizi hayirlisiyla kucaginiza versin. Gerisi boş.

Bu arada ben de 3 aya kadar alicam evladimi kucagima inşallah, ama henüz birşey almadık. Kayinvalidem pek sormuyor ne eksik diye; annem soruyor. Ona da ben söylemiyorum. Adaletsizlik olmasın diye :KK48: bizde de durumlar böyle .

vallahi cnm biz herseyi kendimiz aldik.hic beklentim olmadi zaten alti yil ugrastik cok para harcadik hastanelerde.besik araba puset battaniye yorgan canta vs.hepsini esimle begenerek kendi zevkime gore aldim.hastane cikisina 100 tl vermistim bebek arabasi na 550 liraya almistim dort yil once.annem yorgan yastik battaniye falan aldi.tabi kizim dogdu bes ceyrek takildi.kv annemler esimin abileri bide isyerinden arkasaslari ceyrek aldilar.bebek gormeye gelenler hep para getirdiler.mevlut de falan baya para getiren olmustu.cok isimize yaramisti dogum parasi cikmisti neredeyse.en iyisi para zaten.bizherseyi taksit yapmistik dogum yapinca hepsi bitmisti.herkesin gonlunden kopani getirir ama beklentiniz olmasin en guzeli.gucunuzun yettigini alin.ikinci prensesimde simdi ablasininkileri giyiyor hic masraf yapmadik.dogumgunleri bayramlarda iyi harclik topluyoruz tabi hepsi anneye

Bu kadar beklenti normal değil
"Ben iki sene maaşımı verdim" diyorsunuz da verdiyseniz ailenize verdiniz sizi büyüten, meslek sahibi yapan ailenize,sizin de içinde yaşadığınız eve yani

bizde bebek büyüktük hiç hiç bu bu kadar beklentiye girmedik bir şey istemedik

Siz çalışıyorsunuz eşiniz çalışıyor.Babanızın vurdumduymaz olduğunu evlerinin kira olduğunu söylüyorsunuz durumları da iyi
değil yine sizin anlattığınıza göre. Bu durumda size ne gibi bir maddi yardım yapmalarını beklediğinizi anlayamadım?

Sizi hatali gordum
Bebek icim birilerinden maddi birsey beklemek ters geldi bana
Hersey pahali vs diyorsunuz
Size pahaliysa onlara da pahali
Bana da pahali mesela.

Birileri maddi yardim yapar diye guvenerek hamile kalmadiniz sanirim.

Hayat zor
Ailen kiradaymis
Ancak kendilerine yettiriyorlardir belki
Illa ki ufak tefek hediye yaparlar merak etme

Baza konusunda da haklisin
Annen de abartmis yani

Eddim
İşte anneanne alır dyor zaten bana kaynana sureklide bende bnu anlamoyorum keske alablse alsın :) benm isme gelir ama ne anane ne babane destek olma taraftarı deil :) maneviyat olsun sükür oda olmayan var tabiki ama merak eddim szilere neler yapıldı neler edildi

Eddim degil ya, ettim. Kaçtır aynı hatayı yapmışsınız. Etmek asil fiil; sertlesir gelen di li geçmiş zaman eki.

Bazayı kardeşiniz neden alsın anlamsız. Yani bir baza istemiş beli ağrıyordur belki çok da büyük bir istek değil

Benimde minik bir torunum var... ne aldık diye hiç düşünmemiştim sizin konunuzu okuyana kadar...bakalım biz neler yapmışızprenses beşiğini, bebek arabasını,araba koltuğunu ,ana kucağını,lohusa yatağı için özel pike takımını Bebişin bileziğini, kızımın bileziğini, bebek mevlüdündeki A dan Z ye herşeyi, ne bileyim işte bebeğin bütün ihtiyaçlarını kız ailesi olarak biz karşıladık...bezini 1 yıldır biz alıyoruz...Kayınvalidesi de hastane odasının süslemesini, hediyelikleri, kızın ve bebeğin bileziklerini yaptı...bizim ilk torunumuzda helali hoş olsun...bu arada kızımın maddi durumunda herhangi bir sorun yok...bizden bekleyen yada isteyen de yok...bebek mağazalarına girince çıkamıyorum Bayılıyorum ona hediye almaya

Doğum yaptım, kimse yardımcı olmadı. Maddi manevi destek sıfır. Her şeyi eşimle yaptık. O yüzden bana garip gelmiyor. Hatta annenizin Doğumda yardımcı olarak gelmesi biLe benim için hayal.

İkinci olursa da herhangi bir yardım beklemiyorum. İlk 1-2 hafta yardımcı bir hanım tutmayı düşünüyorum.

Ailesinden bir şey bekleyip göremeyen insanlara; kendi ailesinin aldıklarını liste yapmak bana pek doğru gelmiyor.. Tıpkı eşim bana kıymet vermiyor hediye almıyor diyen kadına kocasının ona taktığı pırlantaları göstermek gibi oluyor. Oturalım burda kime ne aldık, kimden ne gördük yazalım konu sahibine füze atalım.

Konuya gelirsek, insan ailesinden muhakkak bişey bekliyordur. Hiç değilse sorulsun kızım bişeye ihtiyacın var mı diye. Elbetteki anasına babasına güvenip çocuk yapmadı konu sahibi ordan gelecek bi battaniyeyle ihya olmayacak.
Demek ki akıl edemediler ya da içlerinden gelmedi. Alsalar ya da sorsalar şık bi hareket olurdu ama sormamaları almamaları da suç değil.
Hayırlı doğumlar.:)

valla bu konuda şanslıyım , dogum masrafları ve buyuk esyasını bız karsıladık (odası, bebk arabsı vs gıbı) ama kıyafet bır ton hedıye geldı aılemden ve esımın aılesı tarafından. mevludunde yas gununde hedıye harıc herkes altınını taktı.hala da her fırsatta bırseyler alırlar, halaları teyzelerı vs ... ve en onemlısı aılem kızıma bugune kadar kendılerı baktı o donemde sutunden mamasına cogu seyı onlar aldı bızdende bırsey beklemedıler saygıdan baska o nedenle kımse yapmak zorunda degıl ama en azından manevı destek olmak cok zor bırsey degıl bence..

merhaba,kizinin besigini aldigini her defasinda soylemesi kadar normal bisey yok cunku genelde bebegin besigini ananesi alir eski bir gelenek olarak :))belliki size laf carpitmaya calisiyor.
bu arada 9 aylik bir bebegim var o kadar cok kiyafet ihtiyaci oluyo ki.hamileyken bende senin gibi dusunuyodum ama dogduktan sonra her carsiya gittigimde dolu posetlerle eve geldim.bu arada saglikla kucagina alirsin ins.hayirli dogumlar
evet böyle bir gelenek var, ama beşiğin 2 katı değerinde takı takacak annem, birde beşiği al diyemem.Gerçi kayınvalidem eşimin beşiğini vereceğini söyledi:KK45:normalde çok tuhaf gelirdi bana eltiyle görümceyle kendini kıyaslamak ama gelin olduktan sonra bambaşka bir moda giriyor insan .Hiç kimseden birşey beklemesen bile keşke bizede yapsalar diye en azından geçiriyor içinden.
Alışveriş için daha ilk 0-3 ay değilde daha büyük bedenleri alayım o zaman ben:KK19:

şayet bir beklentiye girdiyseniz , ne desek sizi tatmin etmeyecek.
bazen insan düşünülmek özel hissetmek istiyor.
ama nerdeeee :)

ilk bebeğim olacak nasipse, annem bilezik takacağını söyledi, hastahane çıkışı,nevresim takımı, yorgan battaniye, tulum zıbın çorap vs alırım dedi.
ablamada ana kucağını sen alacaksın diye talimat verdi :confused:oda ana kucağını alacak, tulum vs alırım dedi.

bende ilk çocuk diye herşeyi abartıp almak istemiyorum,duruma göre eksik oldukça büyüdükçe alıcam.Evet heves ediyoruz ama çok getiren oluyor ,çocuklar çabuk büyüyor derken çoğu kullanılmıyor bile.zaten oda yapmayacağım evim 3 odalı daha yeni evliyim o yüzden eşyalarım hepsi yeni, birkaç seneye oturma odam eskirse yerine çocuk odası yapmayı düşünüyorum.

eşimin tarafından henüz ses yok, halbuki kayınvalidem her seferinde kızının beşiğini ve bir sürü ıvır zıvırını aldığını söylüyor:cool:

canım bak kv kızının beşiğini aldığını söylüyormuş :)) yani demek istiyor ki senin annen de sana almalı :halay: ayyyyynı benim kv, bir ara takmıştı annen çocuğa dürü yapacak annen şunu alacak bunu alacak ama çocukta erkek tarafınınmış kendisi bişey yapmazmış :))

Tabiki bakabilcegimizi dusunduk de yaptık :KK66: aileler destek olmalı tabiki burda yok zorunda deiller diyenler var ven sahsım adına aileme asırı derecede destek oldum ıkı sene maaşımı verdim simdide ister istemez biseyler karsılansın istiyorum yada unut ediyorum olmazsa kusecek halimiz yok tabiki genelde zaten insanın ailesi destek oluyor karsı tarafın umru ble olmuyor ama neler neler gördüm takılar odalar havada ucustu arkadsların felan herkeste olemi acaba m rak eddim bende

siz 2 sene maaşınızı vermişsiniz, 18 yaşınızda atanmışsınız. o insanlar size 18 yıl bakmışlar. gökten çalışır vaziyette inmediniz değil mi?

Back
X