Annemin yaptığı.. çok üzgünüm....

Yuh artık. Okurken dedim herhalde öğrencidir yaşın küçük sandım. Memursun çalışıyosun annenin yanına sadece haftasonları gidiyorsun ve bunu yapıyor insan 7 kat yabancıya yapmaz bunları.Annenin senle alıp veremediğimi var ? Bazı kadınlar kocalarından kızlarını kıskanırmış annende böyle birisi olabilirmi ? Eğer böyleyse ruhsal problemi vardır ve yaptığı hiç normal değil bir sorun var zaten. Annenin eğitim durumu nasıl köyde büyümüş olabilirmi ?:26::26::26: Hiç anlamam böyle anneleri madem sevgini veremeyecektin ne diye doğuruyorsun.:50:

Canim köylü olsun sehirli olsun hangi kyoun kültüründe kizina kara domuz denirki:50:bence gercekten sorunlu bi anne hem ogluna cok iyi davranip kizcagizi ayiriyomus baksana belki kiz oldugu icin istemeden olmus olabilir ama bence köyle köylülükle alakasi olamaz.Ayrica köylü demek cahil ,küfürlü ,kaba saba insan demek degildir bence

Canim köylü olsun sehirli olsun hangi kyoun kültüründe kizina kara domuz denirki:50:bence gercekten sorunlu bi anne hem ogluna cok iyi davranip kizcagizi ayiriyomus baksana belki kiz oldugu icin istemeden olmus olabilir ama bence köyle köylülükle alakasi olamaz.Ayrica köylü demek cahil ,küfürlü ,kaba saba insan demek degildir bence
Cahil olduğu için demedim hani genelde o bölgelerde kız çocuğuna değer verilmiyor erkek çocukları olsun istiyorlar ya o manada dedim:34:

kızlar merhaba . size ıkı gündür içime oturan bır olayı anlatmak ıstıyorum.:ssz:
biz, annemle hayatımızda hıc bırzaman yakın olamadık. hani derlerdi arkadaslarım '' annemle arkadas gıbıyım'' dıye. öyle imrenirdim kii.. keşke bende annemle konuşabılsem derdim ama yok.:50: annem hıc bır zaman sıcaklık göstermedı bana. en ufak bır hatamda olayı büyütüp, babama gaz verip , babamın önüne attı benı.. ıkı gun once de, üçümüz oturuyorduk. ben ıkı cümleye başlamaya kalktım annem bağırıp çağırarak azarladı benı. bende '' sızınle kavga etmek ıstemıyorum '' deyıp odadan cıktım . ve zaten misafirliğe gıdecegımız ıcın asansörü çağırdım. annem erken çıktığımı görünce babama seslenıp ''rızaaa rızaaa gelll , gel de şunun halini bir görrrr , deli döneee napıyon sen orada kara domuz '' diye bağırdı........:43:
böyle aşağılanmak çok kötü ama çok kötü........ hele anne tarafından ..... tekrar babamı çağırdı '' rızaaa gel de bır gör, gir lan içeri, yoksa dayak yersin babandan '' dedi....:43:. (bu arada 24 yaşındayım+2 yıldır çalışıyorum memurum. ailemın yanına sadece hastasonu ıznı için, onları görmek ıcın gıtmıstım...)
neyse bu benı o kadar üzdü ki anlatamam. kendi öz annem bu yaa. yedi kat yabancı değil. zaten küçükkende böyleydi, sudan sebeplerden çok ama çok döverdi beni.... aşağılardı daima..

kızlar çok mutsuzum , sizlere içimi döktüm. evden buraya gelene kadar düşünüp durdum. ne olursa olsun annem , arasam mı diye. ama yok, zoruma gıdıyor artık babamı gazlayıp üstüme salması. babam, annem ne dese inanıyor. sizce napmalıyım
siz olsanız napardınız????

canım benim hiçbir zaman anne ve kız arkadas olmaz , evet cok yakın olabilirler ama arkadasllarınla konusacagın seyler ayrı annenle konusacagın seyler farklıdır, annemi cok seviyorum ama annemden de cekiniyorum , ama bana kotu sozler soylemezler sadece benim kızım gerizekalı der cok sınırlendirdiğimde:) bir de ben 21 yasındayım sen ise 24, bu yasta bırının boyle sürekli azarlanması çok kotu, annen şimdi boyle yapıyor ama ileride sen de 40lı yaslara geldiğinde bunları onun yüzüne vurdugunda çok uzulecek...

ben çok kinci bir insanımdır eğer annen bana yapsa tanımam valla bu ne yaa birde çalışıyorsun 2 günlüğün bile böyle yapıyorsa devamlı kalsan ne yapar böyle bii ailenin yanına gidip moralini bozma bence haftsonunu kendi kendine geçir...

bır tane daha erkek kardeşim var. ama ona nasıl düşkündür anlatamam. '' ali '' dendi mi akan sular durur.
mesela benım bır yıldır erkek arkadasım var , en azından bır yüzük takılsın ıstıyoruz. bana gelınce ''daha yaşın 24, iki yıl daha bekle '' diyor.
ama kendısı, benden bır yaş küçük olan kardeşime kız arıyor, kızlarla tanıştırıyor..

bendehatırlamaya çalışıyordum isimdn şimdi oldu sen evlen canım n azından ailen olur belki o xzaman kıymetli olursunailen izin vermz yoksa

1 kilo erikle çilek almışlar. babam dedı kı ''çok almışsın '' dedı anneme.

bende '' evet anne biz nasıl yiyeceğiz bu kadar çileği '' dedim

birden bana ''sana mı aldık '' diye bağırmaya başladı.

Kiyamam sana! Hayatım, kendi anne ve babamizi ne yazikki kendi seçme şansımız gibi bir sey yok. Ve herkez şanslı olmaya bilir. Seninkiler belki eski toprakdanlardir, belki onun annesi ve babasida aynı sekilde davranmışdir ve onlar bu yüzden cocuk egitiminden hiç ama hiç bilgisi yokdu. Sen yinede ara halini hatırını sor. Belki sana öyle davrandıklarından farklarında bile degildiler. Onlarla konuşmaya çalış... Baban yokken evde annenle konus ( ki sana ikisi birden saldıramazsın) biraz suçluluk duygusunu ver, onların sana nasıl davrandığını fallan. Bu yüzden eve bile gelmek istemediğini vs.

Anlamıyorlarsa boş ver canım. Bahzen onları degisdiremiyoruz. Onlar onu gormuş, onun dogru olduklarına inanırlar.
Ailene git yine hafta sonları. Tartışma olursada yine cevap vermeden, odana cekil. Bazen ne desen faydası olmuyor çünkü üstüne birde terbiyesiz derler.. Hakaret ederler... Onlar hakaretlerini dinlemek sorunda degilsin. Kulağını tıka, odana git. 

Son düzenleyen: Moderatör:
Cahil olduğu için demedim hani genelde o bölgelerde kız çocuğuna değer verilmiyor erkek çocukları olsun istiyorlar ya o manada dedim:34:

Ben seni anladim canim ama ayirt etse bile hani his olarak hissdilirde hangi anne koskaca kiza bu kadar kaba kirici bi sekilde yok kara domuz bilmem ne der ki hicbir yörede böyle bisey olamaz bence:50:sabah sabah cok sinirlendim valla yaa 50 yasinda kadinin koskaca kiza yaptigina bakin al bi kilo erikle cilegi ye sonrada kizi babasina sikayet et hatta babasi bi guzel pataklasin sende izle sonrada annelik yaptim :20:o anneyse ben neyim yada diger kadinlar ne oluyo?Konu sahibi arkadasim bence aramayin sormayin ne hali varsa görsün:19:herkes anne olmayi haketmiyor bence:20:

Ben seni anladim canim ama ayirt etse bile hani his olarak hissdilirde hangi anne koskaca kiza bu kadar kaba kirici bi sekilde yok kara domuz bilmem ne der ki hicbir yörede böyle bisey olamaz bence:50:sabah sabah cok sinirlendim valla yaa 50 yasinda kadinin koskaca kiza yaptigina bakin al bi kilo erikle cilegi ye sonrada kizi babasina sikayet et hatta babasi bi guzel pataklasin sende izle sonrada annelik yaptim :20:o anneyse ben neyim yada diger kadinlar ne oluyo?Konu sahibi arkadasim bence aramayin sormayin ne hali varsa görsün:19:herkes anne olmayi haketmiyor bence:20:
Ben o kadının ruh halini hiç anlayamadım yani düşünüyorumda ben birinden nefret etsem böyle yapamam herhalde yada ancak bu kadarmı yaparım bilmiyorum kaldıki kızım olacak ona bu şekilde davranıcam helede 24 yaşında:14::14::14: Ne düşünüyor içinden kinmi duyuyor bilmiyorum yani ayırt etse tamam diyelimki sevmiyor kızını o zaman canım kızım bitanem demesine gerek yok ama bağırması babasına karşı kışkırtması neden?:19: 24 yaşında ve sadece haftasonu eve gelmesine rağmen böyle yapan acaba aynı evde yaşarken neler yapıyordu tahmin edemiyorum:20::20:

benim anneannemde evlat ayrımcılıgı yapıyordu , dayım annem ve teyzem arasında hep oğluna ve teyzeme oncelik tanıyordu, annemle hiç ilgilenmiyordu, sonunda anneannem hasta oldu ve hasta yatagında olene kadar annem baktı anneanneme, son sözü hakkını helal et yavrum sana ben hiçbirsey yapmadım ...oldu

canım benim ya......sanki beni anlatmışsın.....bende hep çoçukluktan beri anne sevgisi görmedim...ayrımcılık yapıyordu....seni çok iyi anlıyorum.....söylediğin kelimede kötü kelime değil....annen sana karşı gıcık olduğu için yapıyor bunları... senin her hareketin gözüne batıyor işte..aynen bendede öyleydi....annede olsa sana değer vermeyene değer verme....bende 10 yıldır görmüyorum.. unuttum hayatta bir annem olduğuna.şimdi kendisi ölüm döşeğinde...halen görmeye gitmedim..gitmeyide düşünmüyorum....hakkı varsa bende helal de etmiyorum...

Büyütülecek bir şey yok orta da annene ikiniz birden fazlaca aldığını söyleyince kötü bir şey yapmış gibi hissettirmişsiniz oda sinirlenmiş sanırım fevri birisi.Ne olursa olsun sizi yıllarca büyütüp okutmuş yapmayabilirdi .Boş verin arayın insan sonra bu kırgınlıkları için çook pişman oluyor aramak isteyipte arayamadığınızı düşünsenize..

çok üzüldüm senin adına

sana inanıyorum çünkü maalesef var böyle anneler:25:

bende küçükken (daha okula bile gitmiyordum) yaşadım buna benzer seyler. annem burnum yuvarlak olduğu için hep dalga gecerdi benle. ''domates burunlu,babaanneciği kılıklı'' vs. öyle üzülürdüm ki....

daha ilk okula başladım.elinde sobanın demiri ile ders çalıştırırdı beni. bende hep babamı beklerdim çalışmak için. babam da işi gereği saat 00.00 gibi gelirdi.o saate kadar beklerdim. bazen de uyuya kalırdım.

zaten 2 yıl sonra da bırakıp gitti bizi.:47:

allaha çok şükür çok iyi bir bölümde üniversite okuyorum şimdi.allah nasip ederse de 2 hafta sonra mezun olacağım. rabbim bozmasın her anlamda anlaşma,sevgi,aşk noktasında yolunda giden bir evliliğim var.

zamanında çok üzüldüm. '' İYİ BİR ANNENİN YOKLUĞUNU HER ZAMAN YAŞADIM,KİM BİLİR BELKİ AN GELECEK YİNE YAŞAYACAĞIM.''

çok üzüldüm senin adına

sana inanıyorum çünkü maalesef var böyle anneler:25:

bende küçükken (daha okula bile gitmiyordum) yaşadım buna benzer seyler. annem burnum yuvarlak olduğu için hep dalga gecerdi benle. ''domates burunlu,babaanneciği kılıklı'' vs. öyle üzülürdüm ki....

daha ilk okula başladım.elinde sobanın demiri ile ders çalıştırırdı beni. bende hep babamı beklerdim çalışmak için. babam da işi gereği saat 00.00 gibi gelirdi.o saate kadar beklerdim. bazen de uyuya kalırdım.

zaten 2 yıl sonra da bırakıp gitti bizi.:47:

allaha çok şükür çok iyi bir bölümde üniversite okuyorum şimdi.allah nasip ederse de 2 hafta sonra mezun olacağım. rabbim bozmasın her anlamda anlaşma,sevgi,aşk noktasında yolunda giden bir evliliğim var.

zamanında çok üzüldüm. '' İYİ BİR ANNENİN YOKLUĞUNU HER ZAMAN YAŞADIM,KİM BİLİR BELKİ AN GELECEK YİNE YAŞAYACAĞIM.''

herkez anne baba olamıyor demek

Menapoz dönemlerinde insanlarda böyle ''düşünmeden konuşma '' saçmalıgı oluyormus kusura bakmayın saçmalık dedim ama öyle bence. Sen zaten kendi ayaklarının üzerinde duruyorsun gelme haftasonlarıda , arama bir sure zaten hatasını anlayacaktır

Yılların yorgunluğu, menapoz dönemeci (ki erken yaşamış), psikolojik sorunlar, eşleriyle olan durumları,kültürel farklar v.s eklenince böyle ters tepkimeler oluşabiliyor.

Haketmediğiniz şekilde davranılabiliyor..

Bu üveylikten yahut annenizin kötü anne olmasından kaynaklanmıyor.

Gizli nedenleri vardır, uzman desteği lazımdır.

Zaten sadece haftasonları gidiyorsunuz, çalışıyorsunuzda. Üzmeyin kendinizi..

Annenizlede bağınızı koparmayın..Ölümlü dünya. Mesleğiniz var, yaşınız küçük değil,evdede değilsiniz.

Söyleyeceği yapacağı ne etkileyebilir ki sizi. İdare etmeye çalışın.

Konuyla alakası yok biliyorum; lütfen lütfen sevdiğinizle paylaşmayın bu konuyu.

.........

Ha bu arada çok önemli; babanızın annenize tepki verdiği herhangi ufacık bir konuda bile asla müdahil olmayın konuya.

Babanızın çileğe tepkisi, sizinde tepkiyi onaylamanız annenizi kızdırmış olabilir.

Bize göre normal sohbet ama annenize göre çok kızacağı bir durum olabilir.

Dedimya yıllara ve psikolojiye göre değerlendirmek gerekiyor.

canım üzüldüm valla. yarın bigün annen sana nişanlının eşinin yanında da böyle davranır kendinde bu hakkı bulur.öyle hakaret edilir mi hiç yakışmıyor olgun insanlara. :50:sen babanla telefonda konuşmaya çalış hafta sonları kendi kendine bişeyler yap erkek arkadaş edin, hayatın onlara bağlı değil yalnızca gün gelecek eş anne rollerini de alacaksın. bence mutlaka tepki göster ne biliyim konuşma mesela. sen ilkokul çocuğu musun öyle bile olsan denmez. umarım hallolur herşey.

canım benim ya......sanki beni anlatmışsın.....bende hep çoçukluktan beri anne sevgisi görmedim...ayrımcılık yapıyordu....seni çok iyi anlıyorum.....söylediğin kelimede kötü kelime değil....annen sana karşı gıcık olduğu için yapıyor bunları... senin her hareketin gözüne batıyor işte..aynen bendede öyleydi....annede olsa sana değer vermeyene değer verme....bende 10 yıldır görmüyorum.. unuttum hayatta bir annem olduğuna.şimdi kendisi ölüm döşeğinde...halen görmeye gitmedim..gitmeyide düşünmüyorum....hakkı varsa bende helal de etmiyorum...

bende bunu anlamıyorum madem kendi çocugunu sevmeyecek kadar taş kalpliler o halde neden çocuk doğuruyorlar...:(

Kesinlikle psikolojik sorunları vardır annenin dışardan insanlara normal görünür ama yaşayan bilir...Sabırsızlaşmış, bu pek çok kadında görülen bir problem yaşlanınca sanıyorum.Sonuçta anneniz ama bir yere kadar çekilebilir.Şimdi gel senle doktora gidelim desen kıyameti koparır..
Normalde destekleyici birşeyler yazardım ama cidden bazen çok boğucu olabiliyor......

Ya alttan alıp herşeyi haftasonu görüşmelerinizi kısa tutun, ya da kafanıza takmayın...

Anneniz değişmeyecek, kendinizi üzmeyin hiç ve sağlıklı olmadığının bilincinde olarak kendinizi yatıştırabilirsiniz

her ailede -hiç bir anne tarafından kesinlikle itiraf edilmese de- hep daha çok ezilen ve diğer çocuğa nazaran daha az sevilen bir çocuk olmuştur...

hanı öğretmenler çaktırmasalarda 1 çocuğu diğerlerinden hep daha sevimli bulur ve ıster ıstemez onu azcık da olsa kayırır ya anneler de aynen böyle

sen bence arama o arasın arayınca da normal konuş soru sorarsa cevap ver ama sohbet etmeye çalışma

o annen artık öyle kabul et
çünkü geçenki konunda annene azcık rest çekmen ve büyüdüğünü anlatman gerektiğini söylediğimde benı pek ciddiye almamıştın yanı bunu sen yapmazsın gibime geliyor onun için oluruna bırakmaktan başka çaren yok gıbı görünüyor...

uzak duracaksın mesafelı davranacaksın...

Back
X