Annemin yaptığı.. çok üzgünüm....

Hiç aklıma gelmezdi bir anne!! ile ilgili böyle bir yorum yapacağım ama bence de o seni arayıp çok özledim gel diye ısrar etmedikçe gitme,arama canım.anneme,anneliğe çoook değer veren biri olarak söylüyorum bunu. tabbi ki herkes annesiyle tartışabilir v.s..ardından öpüşür,koklaşır,barışılır.kimse de annesiyle her tartıştığında düşman olmaz.ama senin annenle olan durumun anlık,geçici,dönemsel bir durum değil.temelli,kökten bir sevgisizlik,ayrımcılık,iletişimsizlikten bahsetmişsin.yani durum sürekli.sen buraya annemle tartıştım bana kızdı gibi şeyler yazsaydın kimse sana,arama,sorma,görüşme demezdi tabii ki.ama bu durumda yapacağın şey aramamak,onun seni özlediğine,görmek istediğine emin olmadan gitmemektir kanımca.

Hiç aklıma gelmezdi bir anne!! ile ilgili böyle bir yorum yapacağım ama bence de o seni arayıp çok özledim gel diye ısrar etmedikçe gitme,arama canım.anneme,anneliğe çoook değer veren biri olarak söylüyorum bunu. tabbi ki herkes annesiyle tartışabilir v.s..ardından öpüşür,koklaşır,barışılır.kimse de annesiyle her tartıştığında düşman olmaz.ama senin annenle olan durumun anlık,geçici,dönemsel bir durum değil.temelli,kökten bir sevgisizlik,ayrımcılık,iletişimsizlikten bahsetmişsin.yani durum sürekli.sen buraya annemle tartıştım bana kızdı gibi şeyler yazsaydın kimse sana,arama,sorma,görüşme demezdi tabii ki.ama bu durumda yapacağın şey aramamak,onun seni özlediğine,görmek istediğine emin olmadan gitmemektir kanımca.

tesekkur ederım canım. dediğin gibi hanı hep ıyı olsak ta bana bu lafları etse neyse der geçerim ama yok!
bugün aradı kızlar annem benı. efendım dıye actım telefonu. ''canımm '' dedı.
bende '' anne yine hakaret edeceksen lütfen konuşmayalım '' dedım.
annem de bana '' deden de gecen hafta benım ağzıma bi çarptı görmen lazım, aile arasında olur boyle şeyler, ben sana böyle laflar diyebılırım ama sinirlendıgım zaman derım '' dedi.
bende '' pekı anne soyler misin , sen her sinirlendiğinde bana boyle kara domuz dıye hakaret mı edeceksın. ne kadar üzüldüm anlatamam. madem annelık duygusunu bana yaşatamayacaktın , benı neden doğurdun ?'' dedım.

ama yok hala inatla '' aile arasında olur böyle şeyler '' diyor.
bende '' anne, ben 24 yaşındayım. senı gormek ıcın 2 gunluk ıznımde 12 saat yol çekıyorum. sen yaptıgın şeyi dogru buluyorsan dıyecek bırsey yok. ama benım kendıme olan saygıma zarar verıyorsun , ıkı gun yanına gıdıyorum sonra on gun toparlanamıyorum. bana zarar verıyorsun. bundan sonra senınle daha mesafelı olacagım hatta görüşmeyeceğim '' dedim.....
kapattım.....

kızlar merhaba . size ıkı gündür içime oturan bır olayı anlatmak ıstıyorum.:ssz:
biz, annemle hayatımızda hıc bırzaman yakın olamadık. hani derlerdi arkadaslarım '' annemle arkadas gıbıyım'' dıye. öyle imrenirdim kii.. keşke bende annemle konuşabılsem derdim ama yok.:50: annem hıc bır zaman sıcaklık göstermedı bana. en ufak bır hatamda olayı büyütüp, babama gaz verip , babamın önüne attı benı.. ıkı gun once de, üçümüz oturuyorduk. ben ıkı cümleye başlamaya kalktım annem bağırıp çağırarak azarladı benı. bende '' sızınle kavga etmek ıstemıyorum '' deyıp odadan cıktım . ve zaten misafirliğe gıdecegımız ıcın asansörü çağırdım. annem erken çıktığımı görünce babama seslenıp ''rızaaa rızaaa gelll , gel de şunun halini bir görrrr , deli döneee napıyon sen orada kara domuz '' diye bağırdı........:43:
böyle aşağılanmak çok kötü ama çok kötü........ hele anne tarafından ..... tekrar babamı çağırdı '' rızaaa gel de bır gör, gir lan içeri, yoksa dayak yersin babandan '' dedi....:43:. (bu arada 24 yaşındayım+2 yıldır çalışıyorum memurum. ailemın yanına sadece hastasonu ıznı için, onları görmek ıcın gıtmıstım...)
neyse bu benı o kadar üzdü ki anlatamam. kendi öz annem bu yaa. yedi kat yabancı değil. zaten küçükkende böyleydi, sudan sebeplerden çok ama çok döverdi beni.... aşağılardı daima..

kızlar çok mutsuzum , sizlere içimi döktüm. evden buraya gelene kadar düşünüp durdum. ne olursa olsun annem , arasam mı diye. ama yok, zoruma gıdıyor artık babamı gazlayıp üstüme salması. babam, annem ne dese inanıyor. sizce napmalıyım
siz olsanız napardınız????

herkese karşı böylemi ... eğer öyleyse karakteri böyle diye sevmesemde kabul ederdim .eğer bir tek sana böyleyse o zaman az çooook az görüşür yok sayardım .kardeşlerin varmı onlara karşı nasıl

herkese karşı böylemi ... eğer öyleyse karakteri böyle diye sevmesemde kabul ederdim .eğer bir tek sana böyleyse o zaman az çooook az görüşür yok sayardım .kardeşlerin varmı onlara karşı nasıl

yok canım sadece bana karşı böyle. kardesıme karşı cok cok sevecen ve ılgılı bır annedir.

Annen yanar döner herhalde. yada yaptıklarından sonradan pişman oluyor ama seni yıpratıyor. Bu gibi durumlarda insanın kendi ailesi de olsa mesafe koyulması gerekiyor. Mesafeni koyarsın ama bazı arkadaşların dediği gibi tamamen kesmemelisin. Sonuçta annen baban. Allah korusun yarın birgün birşey olsa vicdan azabı çekersin.
Annenin ciddi anlamda psikolojisi bozuk.
Düşünüyorum da benim kızım büyüse annen gibi laflar edermiyim yada davranırmıyım. ASLAAAA.
Onu üzecek rancide edecek lafları asla söyleyemem. Ama her kadın anneliği beceremiyor.
Ama anne ile arkadaş olma konusuna gelince bir uzman "sakın çocuğunuza seninle arkadaş gibi olalım demeyin" diyor. Siz onun annesisiniz. Annesi olduğunuzu arkadaşı olmadığınızı iyi anlasın diyor. İnşallah en kısa zamanda erkek arkadaşınla yuvanı kurup, o özlediğin aile sıcaklığını eşinle yaşarsın.

Back
X