Annemin yaptıkları normal mi?

Annenizle neden konuşmuyorsunuz?Yanınızda eşiniz olmasa belki normal olabilir davranışı ama en azından eşinize saygısı ve hürmeti olması lazım aynı şekilde kayinvalideniz size yapsa önemsemez misiniz? Bence eşinizde sorun edebilir bu durumu ve sogur ailenizden bırakın 1-2 ayı artık senede bir gidersiniz

Anneninizin psikolojik sorunları yoksa normal degil..
Hadi güne gitsin,hadi bişey için gittigi yerden 1 saat gelmesin tamamda uyuyup kalkıp bi selam vermemesi,
Sizi küçük düşürüyor eşinize karşı
En iyisi bi kaç zaman gitmeyip tepkinizi göstermeniz.

insan kızım gelcek diye uyumaz, hadi çok geç oldu uyudu. kalkarsın bi zahmet, insanlar zaten yol yorgunu sabaha kadar oturup sohbet etcek hali yoktur hiçbirinin. 5-10 dk konuşulur hep beraber yatılır. gezmerleride eksik kalıversin 2-3 gün. bence arayı açmalısın. hatta kendi çağırana kadar gitme

Gitmeyin sizde iki ayda bir hemde 3gün.
Evlenmişsiniz bayramda gidin tamam.
Diğer kardeşlerinizde öyle davrandığına göre sizin aile yapınız bu sanırım evlenincemi yadırgamak geldi.

Dışarıya çıkması anormal gelmedi benim annem de yapıyor bunu çünkü. Biz bütün kardeşler şehirdışındayız. En geç 3 haftada 1 birimizden biri gitmiş oluyor gün düğün vs. Planlı bir etkinliği varsa mutlaka gidiyor annem hatta pazarları gıdıp haftalık alışverış yapıp gelıyor. Böyle 1-2 saatlik kaçamaklar ayıp değil bence sizde yabancı değilsiniz sonuçta. Sizin de misafirliğe gitmiş gibi davranmanıza gerek yok annenizin yanında, eşinizle başbaşa çıkıp şehri gezmeniz, eski arkadaşlarınızla buluşmanız ne biliyim gün ortasında şekerleme yapmanız, acıkınca dolabı karıştırmanıx vs. Tuhaf olmaz.

Ama şu var annem biz gelmeden önce siparişleri alır istediğimiz şeyleri pişirir. Birşey istemesek bile Mutlaka geldiğimiz gece ya da aralarda acıkırsak yiyelim diye kek-börek birşey hazırlar. 2 gün için 2 ayrı misafir menüsü hazırlar zeytinyağlısından ana yemeğe tatlısına. Siz de yemek olayının 2 öğün olması annenizin sizi istemediğini göstermez ama eşiniz için biraz hayalkırıklığı olabilir o kadar yol yapıp aç kalmak, yemek hazırlamakla uğraşmak. Siz bence gitmeden annenize söyleyin poğaça börek pişirir misin siz daha geç yiyorsunuz bize göre aralarda acıkınca atıştırırız diye. Mangal yapalım diyince de boşver şimdi ben senin yemeklerini özledim şunu şunu yapar mısın filan diyin. Maksat eşinizin gönlünü hoş tutun.

Aslında iki ayda bir gitmek çok sık değil diye düşünüyorum ama belki de yanlış düşünüyorum bilmiyorum

Birşey söyleyince hemen alınır ne diyeceğim ki

güzelce anne biz seni görmeye geliyoruz evimizi sel basmadı ,sen sıkılıyorsan gelip rahatsı etmeyelim de açıkca ,bazen alınmak suş bastırmak için kullanılır,kendi hatasını öyle örter yavuz hırsızlar ,alınırsa ben daha çok alınıyorum ki bunu soruyorum ,
söyle en azından huzurun kaçmasın deyin

2 ayda 1 cok degil hatta az bile. Ben anneme haftada bir gitcek bile olsam bana hazirlik yapardi. Esime hele ali ayağina dolanırdı. Sonra yakınına taşındık, sıkça giderdik ona ragmen hep hizmet etme derdindeydi. Simdi KVme ayda 1 gideriz o da borekler acar, sevdigimiz seyleri yapmaya çalışır. Ilerde de kızim bana haftada 1 gelse her zaman pamuklara sararım gibi geliyor. Yani evime her gün gelene bile hizmetimi yaparım bu anne, kız değil kim olsa böyledir.

Normal değil. 6 saat uzak yoldan gelen saat kaç olursa olsun beklenir. İnsan en azından merak eder yol halidir. Yoldan gelen aç olabilir yani kızı damadı geliyor uzansa bile gelince kalkması gerekir. Artı yemek olayıda normal değil. Biri kızıysa öbürü el oğlu. Biz aynı şehirde bile tatlısına kadar hazırlanmış buluruz aç kalmayı bırak en sevdiğimiz şeyler yapılır, alınır. Fakat annenizin huyu hep böyleyse buna birşey yapamazsınız. Bazı insanlar önemsemiyor misafirmiş yemekmiş huyu böyle belki de.

Niyetim seni üzmek değil ama İnan hiç normal değil annen. Anneme 20 dk mesafede oturuyorum. Gittiğimiz zamanlarda salatayı bile hazırlayıp masayı kurup bekler bizi..

Bu sana kendini değersiz hissettirmiş, eşine karşı da mahçup duruma düşüyorsun, anlıyorum. Herkesin huyu, bakışı farklı yapacak çok da bir şey yok. Ama eşine bundan yakınma, eşin sana söylese bile "annem bizi yabancı görmüyor ki, ben bu evin kızıyım"de.

Canım seninki yine iyi ben senede bir gidip bu muameleyi görüyorum Hatta bir keresinde eşimle tam iftar vakti ordaydık ikimiz de niyetliyiz annemler de öyle. Masaya oturduk dünden kalan yemekleri koydular ortaya onu yediler. Eşimle ikimiz de şok olduk birbirimize bakıyoruz ki ben annemin huyunu bilirim ama bu kadarını beklemiyordum. İkimiz de birşey yiyemedik tabii.
Tüm bunlara rağmen annem oraya gitmediğim her tatilde sitem eder, gittiğim zaman tatilimi hep orda geçirmemi ister. Kendisi rahat bir kadındır ev işi yapmayı sevmez ki büyük ihtimalle ben oradayken kendince normalde yapmayacağı işler yapıyordur. Demem o ki ben annemin huyunu bildiğim için çok da üzerime alınmıyorum. Eşimle gittiğim zaman yemekleri, temizliği falan yapıyorum ki adam rahatsız olmasın. Yine de kendim annemin aksine düzenli olmayı sevdiğim için anneme çok fazla gitmemeyi tercih ediyorum.

Ben uzun yoldan gelcem annem biz eve girmeden asla uyumaz.bi yere gittigimiz de de oyle.sag salim vardik mi diye 40 kere arar.biz 5 dakkalik mesafede oturuyoruz ne zaman gitsem isi de olsa otur hemen geliyorum der beraber cay kahve iceriz.tatil donuslerimiz de saat kac olursa olsun yemegimizi hazirlar bekler.uzgunum ama anneniz degisik geldi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…