• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin yaptıkları ve esim

Konu kadın annesi olunca yorumların çoğu ne kadar da yumuşamış. Kaynana yapsaydı, ne hakaretler havada uçuşurdu. En iyi kayınvalide ölü kayınvalidedir lafına kadar gelirdi ortam.
Konuya gelince, anneniz gerçekten haddini aşmış. Eşiniz gerçekten melek gibi bir insanmış.
Anneniz rahatsızsa dağınıklıktan ya gelmeyecek yada geliyorsa susacak ve sineye çekecek.
Bu durum genel için böyledir.
Ben şahsen hiç yadırgamam böyle olayları hatta temizliyorsa buyursun temizlesin önemli değil. Annemde kayınvalidemde karışabilirler ve karışmışlardır da. Ne ben ne eşim bu konuda hiç rahatsız olmadık.
Kıssadan hisse, iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırırsak daha iyi olur.

eşyayı filan bilemem de o sabırlı adamı öp başına koy

bana kv böyle bir şey söylese sana ne beğenmeyen gelmesin derim anında

bir saniye susmam vallahi

annene ne

salonda dağınıklık olursa kime ne

o evde yaşanıyor işte

neyse olmuş bitmiş

bence eşin biraz para harcasın o odaya raf sistemi kursun

yani hem duvarlara hem de oraya raflı bir düzen kursun

malzemenin niteliğine göre de işte adları farklı farklı ise alfabetik yerleşim

işlevleri farklı ise ona göre bir yerleşim yapsın

hem işi de kolay olur

Ay setenaycim bence annen hakli,kv hakli,sen de haklisin. Boyle anlttigin gibi ev olmaz:KK43: bir kere daginiklik insanin psikolojisini bozar,kullanilmayan her esya ortama negatif enerji yayar,iyiysen de kotu hissedersin kendini. Ben olsam asla tahammul edemem,sana masallah ne kadar anlayislisin ne kadar naifsin. Annen de ayni sekilde ne kadar guzel konusmus kirmadan incitmeden ne guzel soylemis. Esin bence evdeki dokuntulerini toplasin,hobi de is de bir yere kadar,o evde sen ve cocuklarin da var ve sizin de haklariniz var. koca evi dagitsin ama sonra da benim evim benim odam desin yok oyle bir dunya

dark adam bir odasını dağıtmış

bir de bazen salon büyük diye bir kaç parça şey koymuş

ne var bundaki

benim çalışma odam var mesela

her yer kağıtlar vs var

ofis burası diyorum temizlikteki yardımcıya da hiçbir şeyin yerini değiştirme

alıp iki kağıdı üst üste koyunca bile aramak yarım saat sürüyor

bazı kişiler yahut işler vardır ki toplu olmayı kaldırmaz

Bende anneniz gibi biraz düzen hastasıyım.
Yani herşey düzenli olsun dağınık olmasın, aman bir misafir gelse her yer derli toplu olsun derdim.
Ama bir baktım hem kendim yorulup yıpranıyorum, hem eşimi üzüyorum.
İnsan kendi evinde rahat olamayacak da nerde olacak.
Tamam eşinizin ki biraz fazla olabilir ama gene de buna ne anneniz ne de kayınvalideniz karışamaz karışmamalı yani.

benim de dağınıklıktan fazla eşyadan sinirim bozulur ama başkasını evine de karışmam yani
eşinizle anlaşma yapın sadece o odayı kullan misafir odasına geçme diye

Herkes anneyi haksiz bulmus da.. Bence disardan mudaheleyi gerektirecek asiri durumlar olabiliyor bazen. Yani o kadar odada ayak basacak yer kalmayacak kadar ne yapiyor olabilir. Kablolarin herbirini ayni anda mi kullaniyor. Hayir bi de adama ozel oda vermisler. Hala salona tasirmalar, her yeri dagitmalar filan. Bana biraz simariklik gibi geldi. Karisi da rahatsiz sonucta. Ona da saygi duymasi lazim. Bekar evi degil yani burasi. Annesi duzenli olmayi bu yasa kadar ogretemediyse elin anasi gelip uyarmak zorunda kaliyo iste boyle.. Damat bey bana cok itici geldi ya.. Bilmiyorum...
+1 dağınık ev temizlenmez süpürgeyi açsan bol eşyadan azıcık yeri süpürürsün geri kalan gene kalır
tozlar yeteri kadar alınmaz
bir oda neyine yetmemiş daha kaynananın evine gönderilenleri depoya kaldırılanları saymadım

anneni bize gönder dağınıklık nasıl olurmuş görsün, bidaha karışmaz size :KK70:
şimdi eğer bir oda bu işe ayrılıyorsa o odayı istediği gibi kullanır eşiniz, buna kimsenin karışma hakkı yok. evde yaşayanlar sizlersiniz ve sizin için ciddi bir sorun olmuyorsa eve ara sıra gelenlere (anneler dahi olsa) tek laf etmek düşmez.
benim fazladan bir odam var, boydan boya 2 kitaplık, bir çalışma masası, onun altında ve üstünde de kitaplar, bir misafir yatağı, kullanılmayan halılar, çadır, koşu bandı ve pilates alet edevatım o odada, ayrıca kışın çamaşırları da orda kurutup ütülüyorum ütü masası mütemadiyen açık ve yatağın üstü çamaşır dolu.
evet düzen takıntısı olan insanlar için dayanılmaz bir görüntü olduğunun farkındayım ama ben öyle rahat ediyorum, beni de annem bikaç kez uyarmaya kalktı, girme o odaya anne girmek zorunda mısın dedim susturdum, eşime söylemesine asla izin vermem (onun da o odada devasa bir dergi yığını ve fotoğraf alet edevatları var.)
insanlar zaten hayatımızla ilgili bol bol yorum yapıyorlar, bari yaşam alanımıza karışmasınlar, ciddiyetle konuşun bu konuyu, evi de nasıl rahatsanız öyle kullanın.

merhaba

bence anneniz çok haklı, fakat belki söylemesi hoş olmamış, ama heralde kadının canına tak dedi..

çünkü çok iyi bilirim bazı insanlar dağınıklığa hiç gelemez ,elde değil, kendimden biliyorum..

aslında eşinizde çok büyük kabahat var , madem ona özel bi oda var neden salona yayılıyor..

madem evde ayrı odası olduğu halde dışarıya taşmaları oluyorsa, bence hepiniz için en sağlıklısı ufak bir yer tutması, hem çalışması hem eşyalarını depolaması açısından..

bu arada anneniz çocukların düzenli bir evde yaşamaları konusunda da çok haklı...

inşallah güzellikle çözersiniz bu durumu, çünkü en zor sizin durumunuz, arada kalıyorsunuz,anneniz de eşiniz de en çok size söyleniyor, evin dağınıklığının stresini yine en çok çeken sizsiniz.. allah kolaylık versin..

ne var bundaki

her yer kağıtlar vs var

Bilmem ben okudugumda cok daginik olarak algiladim. Setenayin onceden de bir konusu vardi ve hosgoruluydu baya bu daginiklik konusunda
Belki de ben tahammulsuzum. Gercekten de daginikligin negatif enerji yaydigina inaniyorum

Yaa şu annelerin karışma huyu çileden çıkarıyor insanı sanki o odaya giren var misafir geleceği zaman salın zaten toplanır yani o dadakilerde dolaplara konulur büyütülecek bir şey yok ama benim annemde öyle başka şehirde ama bize gelip kaldığında eşin şunu şurada bıraktı bunu burada bıraktı, yok dağınık bir sürü laf. Bir ara tutturdu salonda gümüşlüklerim kii tane ama konsolun iki yanına sığmadı birini konsolun bir yanına koyduk diğerini salonun başka köşesine koyduk ama absürd durmuyor tutturdu itelim konsolu biraz onu da onun yanına sıkıştıralım diye anne sığmaz çok iç içe olur kötü olur bırak dursun diyorum yok içinde bardak takımı yok zaten süs eşyaları var açmazsın fazla diyor anne haftada bir içini siliyorum kapağı cam zaten daracık yerde zor olur diyorum her geldiğinde aynı şeyi söylüyor eşimde kızıyor.

oooo kvniz ile konusun bu konuyu ben basa cikamiyorum deyin. ya durumunuz iyi ise kendine kucuk bir atolye tutsun. yanliz annenizi karistirmayin ben olsam cildiririm ki duzen hastasi bir insan degilim.
İşte ev kredisi de oduyoruz atölye bizi zorlar malesef,ucuz da olmuyor dukkanlar
Eşin haklı ama sende bu durumdan sikayetçisin belli annenin kv nin sürekli dediğine göre ev fena halde desene :olamaz:
Eveet çok kötü halde
Ben kesinlikle artık ev öyle bir haldeki o yüzden annenin çıkıştığını düşünüyorum sen bile bezmişsin :KK12: gitsin kendine minik bir atölye tutsun veya ev sizin mi catıda bir bölüm yapsanız o_O
İşte ev Kredisi yüzünden zor olur bizim için bir yer tutmak.cati olayı falan da olmaz.evin halinden ben de çok rahatsizim
Şu an erkeklerin hem annelerine hem eşlerine neden bir şey diyemediklerini ucundan anladım sanırım .
Sizin işiniz gerçekten çok zor ya Allah yardımcınız olsun :) .

Bu arada öneriyle geldim :KK3:
Eviniz 4+1 ya hani kış bahçesi varsa kış bahçesini de eşinize tahsis edin :-)
Olmadı misafir odasıyla öbür odayı yer değiştirin .
Kapı kapanınca ev toplu durur :)
Malesef yok obur oddayla misafir odası arasında boy farkı var baya salon eşyalarını baska yer almaz.valla ben de biktim
çok yanlış yapıyorsunuz annenizi neden karıştırıyorsunuzki aynısını kv yapsa size??? benim annemde öyledir bende eşimde rahat insanlarız temizlik günüm vardır annemde söylenir ama ben anne biz rahatız karışma gel otur torununa bak sana ev topla düzenle diyen yok derim güler geçeriz ama susar

Kayınvaliden gelse ve aynı annenin iyi niyetiyle seni uyarsa ve sorgulasa ne yapardın?
İnanın bunu dusundum ve kv m dese birşey demezdim ne bileyim evin halinden dayanamayıp derdi ben anlardim.k v mi baya severim belki ondan öyle geliyor.
Annenız haklı ama ona laf dusmuyor burada sıze ıs dusuyor.
Kusura bakmayın ama evde basacak yer bıle yokmus nasıl yasıyorsunuz ahır gıbı evde?
Çalışıyormussunuz her ıkınızde kadın tutun evı derleyıp toplasın ınsanın huzurla oturası gelmez o evde...
Of ya ben kadın alırım zaten ayda falan.temizlese ne fayda aynı oluyor da bir de kadın eşime çok kızgın :)yeter esinden biktim ne bu be falan diyor çok komik bir kadin.bir kere eşimle karşılaştı Allah aşkına abi su esyalarin ne evi düzelt valla delircem diyo eşim de guluyor
Ay setenaycim bence annen hakli,kv hakli,sen de haklisin. Boyle anlttigin gibi ev olmaz:KK43: bir kere daginiklik insanin psikolojisini bozar,kullanilmayan her esya ortama negatif enerji yayar,iyiysen de kotu hissedersin kendini. Ben olsam asla tahammul edemem,sana masallah ne kadar anlayislisin ne kadar naifsin. Annen de ayni sekilde ne kadar guzel konusmus kirmadan incitmeden ne guzel soylemis. Esin bence evdeki dokuntulerini toplasin,hobi de is de bir yere kadar,o evde sen ve cocuklarin da var ve sizin de haklariniz var. koca evi dagitsin ama sonra da benim evim benim odam desin yok oyle bir dunya
Evet ya ben aslında yine anlayisliyim ama hep bir tarafın anlayışıyla da olmuyor
eşyayı filan bilemem de o sabırlı adamı öp başına koy

bana kv böyle bir şey söylese sana ne beğenmeyen gelmesin derim anında

bir saniye susmam vallahi

annene ne

salonda dağınıklık olursa kime ne

o evde yaşanıyor işte

neyse olmuş bitmiş

bence eşin biraz para harcasın o odaya raf sistemi kursun

yani hem duvarlara hem de oraya raflı bir düzen kursun

malzemenin niteliğine göre de işte adları farklı farklı ise alfabetik yerleşim

işlevleri farklı ise ona göre bir yerleşim yapsın

hem işi de kolay olur
Ah birşeyler yapsa yapacak biri değil, ama raf olsa yine biteriz biz bu sefer oralardan neler sarkar

ne var bundaki

her yer kağıtlar vs var

Sizin ki ne kadar düzenlidir yine kim bilir bizim durumu bilseniz sadece o odanın dağılması değil her taraf mahvoluyor.yeri geliyor salon yeri geliyor balkonlar her tarafa bir zarar geliyor boyaniyor falan.anlatmakla anlatamam yani
aynısını kv sana yapsa o evde huzur kalmazdı gibi :))
inanın yukarda da yazdım birşey demezdim dese de ,anlayabilirdim yani.kv mi annem gibi severim ama

Kızlar sormayın dün ağlamaktan oldum.benim eşim öğretmen normalde ama fotoğraf işiyle uğraşıyor daha bircok bu tarz isle uzatmayayim çünkü çok ayrıntılı.o kadar eşyası var ki anlatamam.bir kısmını bodruma koyduk bir kısmı kv lerde,bir kısmı da evde.4+1 de oturuyoruz bir odayı ona ayırdık ama tıklım tıklım bir eski bir yeni iki dolap var icleri dolu ,ortalarda ,dolapların üstünde bir suru şey var.kablolar yerlere sacili anlatamam yani.o yetmezmiş gibi misafir odasında birşeyler yapıyor ora geniş diye hergün birkaç eşya orda ortada oluyor.ben artık birşey diyemiyorum hemen bozuluyor işime engel oluyorsun diye.ama çok moralim bozuluyor zaten 2 çocuk var diğer odalar da dagiliyor ev berbat hale geliyor.calisiyorum ben de sonuçta toplamaktan biktim onun odasına dokunmam ama dokundurtmaz ki .eşim de ev işine yardım eder onda sorun yok ama bu daginikliktan hiç rahatsız değil.benim annem de baya titizdir bize gelince deli oluyor kızım ne olur toplayın şunları, biraz azaltsin kullanmadiklarini ,salonu da dağıtmasın diye.kullanmadığı da çok var yani.bu arada annemlerle eşimin arası iyidir saygılıdır annem de birseylere karışan bir tip değildir mesafesini bilir.ama bu konuya öyle taktı ki geceleri uyuyamiyorum diyor.dun eşimin dersi yoktu evde kucuk çocuğuma bakıyordu ben de okuldaydim annem gelmiş oglum hastaydı ona bakmak için.ev de baya daginikmis öyle kötü olmuş ki eşime oglum böyle ev olmaz biri gelse aniden ne der biraz toplayın su oda odaya benzesin takım çantalarını bir boşalt yaramayanlari at demiş.sonra odaya girmiş su eski dolabı falan ne diye tutuyorsunuz eşyayı duzenlesen ona gerek kalmaz demiş.coxuklar da düzene alissin böyle evde buyurlerse düzensizliğe alışırlar niye eviniz düzenli olmasin sizin de içiniz açılır demiş.hem sen de huzurlu çalışırsın böyle çalıştığından da birşey anlamıyorsun odada basacak yer yok demis. sonra içerde dururken ah ah falan deyip duruyormus..esim tabi hiç cevap vermemis ama içinden çok kızmış.b eni aradı setenay annen geldi eve bir suru sorguladı beni ben de çıktım evden dolascam diye niye karışıyor benim odama ya belki ben böyle olsun istiyorum dedi.b en de ya o dağınıklığa dayanamıyor ya öyle gorunce üzülüyor ondan demiştir dedim.neyse eve geldim eşim yok annem küp gibi nasıl sınırlı bana diyor ki düzelecek bu ev yeter artık kızım dayanamıyorum bu kadar dağınıklık olmaz ya insanın misafir odası bile eşyayla mi dolu olur diyor.ben de anne sonuçta benim evim diyecek oldum evinse düzgün tutmayı bil ben de bunu demek zorunda kalmayım çok üzülüyorum karışcam artık sizin düzeleceğiniz yok yoksa diyor .şok oldum nasıl delirmiş normalde karışmaz birşeye de.esim geldi annemi eve birakti anneme hiç belli etmiyor ama eve bir geldi önce eski dolabı boşalttı söktü,yapma diyorum atma yine de işimize yarar diyorum yok annen böyle dedi artık atalım eşyalarımı da goturcem arkadaşın deposuna koycam burası benim odam değilmiş demek ki diyor,biktim artık herkes takmış benim islerime(kv de baya kızıyor bu dağınıklığa)bir ara kv de de annemi aramış ona da bahsetmiş annem ,kvm de x hanım valla sen soyle beni dinleyen yok demiş.neyse akşam eşim baya ortaya döktü herşeyi herşey daha beter oldu işi de bitiremedi su an o oda berbat.ben nasıl ağlıyorum eşim de bu sefer ona kızıyor lütfen ağlama sen de istemiyormuydun düzen yapcaz işte diyor.neyse gece kaça kadar uğraştık sonra tabi bitmedi eşim de bana anneni severim bilirsin sadece böyle yapmasına bozuldum dedi ben de haklisin ama annem de daginikliktan rahatsız sonuçta ne desin dedim .açıkçası annemi de eşimin karşısında kotu duruma dusurmek istemem asla.n eyse kızlar bugün de birşey yapamadık sonuçta bizim ev berbat halde o dolabı da attı eşyalarına da kıyamıyor ben bu evi nasıl düzenlerini bilmem ,artık yeni dolap da almak istemem ala ala bir hoş olduk zaten.isin kotusu böyle olursa annem de yine birşey derse,esim de yine basladi şimdi misafir odasında her tarafa dağılmış deli olcam ya

kendi evim sandım hiç yadırgamadım. benim de annem çok tititzdir. kayınvalidem evle hiç ilgilenmez. eşimde annesinden görmüş dağınıklığı pek takmıyor ev işlerini öyle düzenli temiz bana da yardım etmez. bizimde evimiz 3+1 ama 1 oda eşime ait. orada oda boyunca bir çalışma masası var 3 tane bilgisayar var masaüstü düşün hem kasa hem ekran. bozuk eski laptoplar var tamir edecekmiş. birton kablo uzatma kablosu ıvır zıvır var. odaya girince nereden yürüyeceğimi şaşırıyorum. o da yetmezmiş gibi ayrıca eşimin bir de laptopu o laptopu salonda kullanmak için ders çalışma masasına benzeyen bir masası ve ayrıca yatakta çalışmak içinde bir başka şey var. oda öyle kalabalık ama odada çalışmıyor çoğunlukla salonda çalışıyor. aldığı eşyaları akşam yatarken yerine götürmek gibi bir huyu yok. ben çıldırıyorum. evdeki kablolar bir elektrikçide yoktur.

annem geliyor odasına giriyor eşimin kızım bu ne hal. anne diyorum kapa kapıyı çık burası böyle. eşime de bişey dediğimizde kızıyor. şuan düşünmüyoruz ama çocuk olsa odası neresi olacak diye düşünüyorum. yatak odamıza gardrop sığmadı bu yüzden giyinme odası yaptık diğer odayı da. dağınık insan hep böyle gider işimiz zor

eşinizin çalışma odası yaptığınız odadaki dağınıklık annenizi neden rahatsız ediyor ki? daha doğrusu anne ya da kayınvalidenin ya da herhangi bir 3. kişinin o odada işi ne? niye giriyorlar, niye görüyorlar ki... eşinizin hiç özeli kalmamış ama çok sabırlı adammış...

ayrıca neden o kadar ağladığınızı anlayamadım. evde iş çıktı diye mi?

Valla canım bak bız yunanıstanlıyız bızde gıymeden kesılır eve kadın gelır . Banada 5 gunde bır gelıyor ınan o kadar buyuk rahatlık kı benım evde yaptıgım tek sey dagınıklıgı adam akılı toplamak ama ev ısı olmadıgı ıcın yuk olarak uzerımde saysaklamadan yapabılıyorum. Bırde kadın gelırken ev dagınık olmamalı kadın ne bılsın nereye yerlestırecek

Back
X