Annemin yeniden evlenmesine karşı olan kıskançlık

zehra231

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2014
441
107
123
Ankara
Merhabalar ,

Ben 17 yaşında bir kızım. Bu sene üniversite sınavlarına hazırlanacağım. Evet sorunlar peşimi bırakmıyor. Annem, ben , kardeşim, dedem, anneannem yaşıyoruz.

Annem yalnızlık sıkıntısı çekiyor farkındayım. Bu sene eğer bende üniversiteyi kazanıp gidersem annem temelli yalnız kalacak. İçimde tarifsiz bir korku var. Annem evlenmesini istiyorum ama kıskançlığımı bir türlü yenemiyorum. Sanki her şey mahvolacak gibi geliyor. Annemi kaybedecekmişim gibi geliyor.Çok öfkeleniyorum. Bunu yaşayan var mı aranızda? Nasıl aşabilirim bu durumu

Bu düşüncelerin gayet normal, bazen ebeveyinlerimiz için biz evlatlarıda sorumluluk/korumacılık vazifesini üstleriniz.

Ama annen çok şanslı, ki aklı başında ve onu düşünen bir kızı var, bu süreçte yani onun mutlu olmak adına attığı her adımda ona destek olabilirsin, adayları ile görüşebilir fikir yürütebilirsin.
Bu şekilde en azından izdivaç kuracağı beyi yakinen tanımış olursun bir nebze de olsa için rahat eder.

Nitekim yalnızlık Allaha mahsus.

Bu dupeduz bencillik. Sen evlenip gittiginde annen de yalniz kalacak o zaman otur gitme bir yere... Olur mu oyle sey?
Evladin yeri ayridir esin yeri ayridir hem

Annenle konus,evlenmeyi dusunuyor mu? Dusunuyorsa da ona destek ol,yazik kadina kolay mi cocuklarini bugunlere getirmis. Mutlu olmak onun da hakki

Kıskanman çok normal en değerlini biriyle paylaşma hissi... ama annenin yalnızlığındansa mutluluğunu istediğine eminim. Evleneceği kişi can sikan biri değilse bunu annen için kabullenmelisin kabullenmemek bencilliğe girer. Ama anneni uzecek biriyse bunu sen ya da ailenin diğer üyeleri farkediyorsa engel olmaya çalışın

birisi var mı? niye kendini bu psikolojiye sokyorsun? sen kendi hayatını kurmaya bak. annenin de mutlu olmasını dile

Sen bi kac sene sonra bu dusuncelerden cok uzakta kendi yuvani kurmaya odaklanacaksin. O zaman anneni kim dusunecek? Biraz daha olgunlasinca anlarsin bi kadin icin yalnizlik zor yaninda destekci bi yol arkadasi gerekli olabilir. Cocuklar buyuyup gidiyorlar bu kadin yalniz mi yaslansin?

Yasasiklariniz normal. Bir kaç sene sonra bu duygularınız kalmayacak.
Siz uçmak üzereyken hatta ona es adayları bulmaya calisacaksiniz. :)

Allah hayırlı kısmetler versin sizlere.

Anneniz her zaman sizin anneniz olarak kalacak.. Bence annenizin mutlu olmasına izin verin. Dediğin gibi sen üniye gideceksin yarın birgün evlenip kendi yuvanı kuracaksın. Annenin de bir yuvası olsun.
Çok haklısınız. İşte aşmaya çalışıyorum.Anormal bir şeymiş gibi geliyor

Bu düşüncelerin gayet normal, bazen ebeveyinlerimiz için biz evlatlarıda sorumluluk/korumacılık vazifesini üstleriniz.

Ama annen çok şanslı, ki aklı başında ve onu düşünen bir kızı var, bu süreçte yani onun mutlu olmak adına attığı her adımda ona destek olabilirsin, adayları ile görüşebilir fikir yürütebilirsin.
Bu şekilde en azından izdivaç kuracağı beyi yakinen tanımış olursun bir nebze de olsa için rahat eder.

Nitekim yalnızlık Allaha mahsus.
Haklsınız. İşte bu durumu aşamıyorum bir öfke geliyor bırakmıyor yakamı. Galiba düşünecek başka şeyler bulursam atlatırım.Bende istiyorum evlenmesini

Bu dupeduz bencillik. Sen evlenip gittiginde annen de yalniz kalacak o zaman otur gitme bir yere... Olur mu oyle sey?
Evladin yeri ayridir esin yeri ayridir hem
Ben kabul ediyorum çok bencil bir insanımdır. Ama ben evlenmeyi düşünmüyorum zaten hiç bir zaman. Ama yine de annemin evlenmesini istiyorum fakat kıskançlığımı aşamıyorum

Annenle konus,evlenmeyi dusunuyor mu? Dusunuyorsa da ona destek ol,yazik kadina kolay mi cocuklarini bugunlere getirmis. Mutlu olmak onun da hakki
Evet öyle. Eskiden asla evlenmek istemiyorum diyordu. Bende o yüzden kafama takmıyordum. Ama bu sene konuştuğu bir insan olduğunu farkettim. Anlamsız bir öfke nöbetine katıldım. Her gece rüyamda annem evleniyor

Anneniz mutlu olacaksa bunu aşmaya çalışın. İlerde siz evlendiğiniz de anneniz ne yapacak tek başına? Karşısına iyi biri annene size değer veren biri çıkarsa neden evlenmesin ki. Ama aynı durumda ben olsam bende kıskanırdım:110:

Kıskanman çok normal en değerlini biriyle paylaşma hissi... ama annenin yalnızlığındansa mutluluğunu istediğine eminim. Evleneceği kişi can sikan biri değilse bunu annen için kabullenmelisin kabullenmemek bencilliğe girer. Ama anneni uzecek biriyse bunu sen ya da ailenin diğer üyeleri farkediyorsa engel olmaya çalışın
Henüz öyle bir aday yok. Büyüdükçe annemin yalnızlık çektiğinin farkına vardım . Birde annem güzel bir kadındır. Erkekler ona ilgi gösterince herkese öfkeye kapıldım. Çok kıskanıyorum.

Sen bi kac sene sonra bu dusuncelerden cok uzakta kendi yuvani kurmaya odaklanacaksin. O zaman anneni kim dusunecek? Biraz daha olgunlasinca anlarsin bi kadin icin yalnizlik zor yaninda destekci bi yol arkadasi gerekli olabilir. Cocuklar buyuyup gidiyorlar bu kadin yalniz mi yaslansin?
Galiba ben bu yalnızlık sıkıntısını anlamıyorum. Bugüne kadar hiç bir erkekle çıkmadım. Gayette rahatım diye düşünüyorum. Annemin yalnızlığını pek anlayamıyorum. Ve bu beni üzüyor

Anneniz mutlu olacaksa bunu aşmaya çalışın. İlerde siz evlendiğiniz de anneniz ne yapacak tek başına? Karşısına iyi biri annene size değer veren biri çıkarsa neden evlenmesin ki. Ama aynı durumda ben olsam bende kıskanırdım:110:
Haklısınız aslında ama işte

Back
X