Annemin yoğun baskısı

Valla teyze dayı için annemi üzmezdim. Anneniz tamamen haksız olsa bi nebze o zaman telefonla arayıp kusura bakmayın annem üzülüyor gelemem diye açıklama yapardım ama sizin durumunuzda onu da yapmazdım. Hatta annemle oturup dedikodu yapardım. Şu an buna ihtiyacı var bence. Yanında olsanıza kadının. Teyze kim Allah aşkına boşver gitsin.

Kuzenlerin anneni arayip davet etmis mi peki her seye ragmen?
Geçen hafta evlerine gelmiş nişanlısıyla. Artık gercekden saldım. Ben zaten teyzemlerle telefon disinda muhabbetim yoktu. Olaylar çıkınca çok iyi anlastigom başka kuzenimlede konusmayacaksin birbirinize gitmeyeceksiniz kızı var benim kızlarla yaşıt 10 senedir birtek o kuzenimle arkadaş dosttuk. Böyle diye emri vaki konuşması beni gerdi. Ne yapacağımı şaşırdım. Ne diyim annemle annen küs oyuzden senle konuşamam.
Neyse akşam sitem ettim kardeşime. Ağzımı aramaya çalışıyorlar işte aradılar ettiler mi diye. Teyzemler dayimlar kuzenlerimle kimseyle konuşmuyorum. Hatta teyzem kına yapacakmış davet etti ,kibarca geri çevirdim. Varsa bu surecde konusmadiginiz tartistiginiz biri yanlışlıkla aramayayim dedim.

Ay kafam karıştı ambale oldum Ama yanan siz değil anneniz gibi duruyor , kardeşleriyle arası bozulmuş . Anneniz size karşı nasıl bir anne? Bağınız nasıl? Bu zamana kadar insanlara haksızlık yaptı mı veya genelde söylediklerinde yaptıklarında haklımıdır? Eğer öyleyse onu üzmeyin , destek olun , sırtına pat pat yapın, el üstünde tutun derim ben.

Kuzenlerin anneni arayip davet etmis mi peki her seye ragmen?
Evet o da var. Bazı durumlarda anlaşmazlıkları, maddi konuları rafa kaldırıp , toplanabilmek gerekir. Annenize davet veya telefon gelmediyse yanında olun gitmeyin.Kuzenler annenizi düşünmüyorsa siz de onları düşünmeyin.

Erkek Kardesiyle vakaleti kötüye kullanip babasindan kalan 4 ortaklı evi üstüne gecirmesinden ve dava sürecinden küstü .
Benim kimseyle sorunum yok ama 2 teyzem dayim ve kuzenlerimle konusmam yasaklandı
annemi (dolayli olarak beni) dolandiracak dayi cehenneme direk olsun. asla yüzüne bakmam sizdeki de ne dayi merakiymis sastim kaldim. kendi dayımla bile sunu yaşamadığım halde konusmayi kestim. biraz sınırınız olsun.
konusmama meselesine gelince bu anneni hakki olan bir konu degil. yillar once cook sevdigim bir kuzenim khk ile ihraç edildi. annem fişledi cocugu "terorist o konusma etme" diye, tabii ki konustum çünkü yargılanmadan edilmeden iki insanin ağzından cikan iftirayla birine terorist demek cok agir birsey. ustelik yillarca iyiliğini gördüğüm kuzenim yani. Hatta bir donem silivriye girdi, apar topar girince kedisini bana emanet etmis, kardesleri aradilar evine cilingirle girdim aldim. sonuc olarak bir delil olmadigi icin suçu kanitlanmadi (ki sucsuz) ilk durusmada cikti. Ben hala konuşuyorum, annem hala "teroristle konusma" diye beni tembihliyor.
sonra bir miras isi oldu babamlarin tarafiyla aralari bozuldu. birsuru tatsizliklar yasandi. beni yine tembihledi sunla sunla konusma diye ama "sen konus dedi diye konusmadim ki sen konusma dedin diye konusmayayim. herkesle bagimi kendim yillar icinde kurdum" dedim, simdi babalarımız davalik kuzenlerimle iliskim devam ediyor. hatta nedimem olacak birkaçi
annem istedigini desin, ben o konus dediginde konusacak konusma dediginde konusmayacak biri degilim.
siz de olmayin. itiraz edin kapatin gitsin.
ama annenize goz gore gore kötülük yapani da silin yani o kötü insandir. illa size birsey yapmasi gerekmez.

ayrica teyzeleriniz mahkemeye gitsin, hisseler acikarttirmaya sunulur. anneniz cok istiyorsa o evi herkesin hissesini alsin, yasal olarak sahibi olsun

Anneni cagirmislar mi anlamadim o kismi ama onlar ayni durumda olsa annelerini babalarini tutar diye dusunuyorum.

Kötülük yapan küçük Dayim. Onunla hiç konuşmadım olaylardan sonra hatta çocuklarında olaya karisti onlarlada konuşmuyorum. İki tane dayım var .
Yani şöyle dedemden 3 ev kalıyor ikisini küçük Dayim. Birinide 4 kardeş bolusecekti . Dedeme ve annaneme baktigindan . Annem ve b dayım vakalet vermislerdi git gel olmasın diye şehir dışına o vekaletle paylarını üstüne almış . Annemde okadar para yok ev sıfır .

annende o parayi alacak ev yoksa yapacak birsey yok. teyzenler açar davayi devlet satisa sunar hisseleri, alabilen alir alamayan da satar yani. baba mali ama "ben istemiyorum satilmasin" deme luksune sahip degil.
kuzenlerinle de gorus ya ne olacak. bu meselelere girme yeter.
annen zaten onlarla küsmüş konusmuyor. bulusunca soylersin annem rahatsiz oluyor cok yaymayalim diye, sosyal medyada paylasmazsin, annene soylemezsin.
nereden haberi olur ki?

annende o parayi alacak ev yoksa yapacak birsey yok. teyzenler açar davayi devlet satisa sunar hisseleri, alabilen alir alamayan da satar yani. baba mali ama "ben istemiyorum satilmasin" deme luksune sahip degil.
Bu kısmı anneme anlatamiyoruz işte . Satamazlar edemezler beddualar sanki biz onun kötülüğünü düşünüyoruz. Haklı olduklarini satmak isterlerse haklarını satabilirler hatta aynı kişiye satarlarsa oturur eve evin büyük payı onda olur , sanada satma der ben oturuyorum zaten diye . Sadece hissen kalır alicida oturur evin üstüne diye . Ama biz kötü soyluyoruz sanki . Yok yok diye . Hani madem konuşmak istemiyorsun sat kurtul. Zaten tansiyonu var çıkıp duruyor. Boşuna stres yapıyorsun diye. Hergun birileriyle konuşuyor olayları uzun uzun telefonda sürekli gergin.

annene he de gec
teyzelerin de dava acsin
miras soz konusu olunca herkes kendini hakli görür bu hep böyledir.
2 ev ona verilmisken üçüncüyü de kacak gocek ustune geçiren dayina sor o da "ben hakliyim" der:)
sen muhalefet etme annene, teyzenler de acsin davasini adli makamlar ilgilensin. zaten konusmuyor, bari hakli sebebi olur:)
yapacak birsey yok
birileri satilsin istiyorsa satilacak yani. sanki yapılırken bir tugla koymus gibi sahipleniyorlar ya baba dede mulklerini, hasta oluyorum:))
dediğim gibi hiiic annenle konusma bile madem boyle bir insan. hersey olacagina varir.
bizimkiler de dediğim gibi simdi guncel olarak boğuşuyorlar miras isleriyle. mesele ne bilmiyorum bile. bir kere anneme sordum oyle sacma bir aciklama yapti ki "su sunu kiskandigi icin soyle yapti, kötülüğünü istedigi icin" falan, hani hayatin dogal akışına aykiri birsey. tamam o onu yapmistir ama elbet kendince bir sebebi vardir.
he dedim gectim.
bana ne
sen de he de gec
annen bugun hayir desin, uc sene sonra hayir desin cok cok bes seneye ev zaten satilir. bosu bosuna bunca gerginlik. bari anlassa da devlette ucuza gitmese

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…