annemle anlaşamıyorum

serenityjane

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
250
35
318
.
merhaba arkadaşlar. ben 25 yaşındayım ve bu yıl mezun oldum. henüz işe başlamadım bir müddet evdeyim. sınavlarıma çalışıcam. sorunum şu ki annemle genelde anlaşamıyorum. anlaşabildiğim zamanlar benim alttan aldığım zamanlar. özellikle son günlerde annem çok sinirli. kendisi ilkokul öğretmeni. her şeye kızıp bağırıyor, sürekli küfürlü konuşuyor. uyarsam da değişmiyor bu sefer daha beter sinirlenip senden mi öğrencem diyor. bana bir şeyi hep kızarak yaptırıyor pek nezaketi yok. ama milletle konuşmasını görseniz kraliçe sanırsınız. evde olduğum için bulaşıkları ben yıkıyorum tertemiz yapıyorum. çamaşırları da ben yıkıyorum ama iyilik yaramıyor. hemen düzenimi bozuyorsun diyor. düzenime karışma diyor. pasta yapacak olsam her şeye karışıyor. yemiyorsunuz kalıyor diyor. iki gün gezmeye gitsem her gün çarşıdasın diyor izin vermiyor. erkek kardeşim her gün geziyor ona da kızıyor annem ama o takmıyor. ben de ya annen okuldayken erkenden çıkıyorum geliyorum yalan söylüyorum mecburen ya da kızıyorum ben de ona. çok sinirimi bozuyor özellikle benim düzenime karışma demesi canımı çok sıktı ben bu evin ferdi değilmiyim. bi de bu davranışları normalmiş gibi yapıyor. sonra hiçbir şey olmamış gibi şuraya buraya gidelim oturmaya diyor. her gün bizi arayan bir velisi var saatlerce onunla telefonda konuşuyor onun kızıyla ilgileniyor bir şey desek kıyameti koparıyor. geçen makarna yaptım niye fazla yaptın diye kıyameti kopardı. bıktım artık. bana cevap yazar ve destek olursanız çok sevinirim. sevgilerimle görüşürüz.

sanırım öğretmenlerde bu davranışlar sık gözüküyor hele yaşlı yada emekli ise daha da bu hareketler tavan yapıyor çünkü hep kendileri çocuklarla uğraşıp duruyorlar hep bişey öğretmeye çalışıolar sınıfta ipler hep elinde olduğu için özel yaşantılarındada öyle olmasını istiyorlar çok emekli öğretmen tanıdığım var yanlış yaptıklarında asla kabullenmiyorlar hep bi izah etme gereksinimi görüyorlar ama açık ve net hatalı oldukları halde halen izaate devam ediolar yüksek sesle konuşuyorlar ki en sevmediğim şeydir bağırarak hatasını kapatmayaa çalışnlar. müşterilerimde aynı şekilde evladım yada çocuğum diye seslenirler hep onlar hakklıdır asla iddalaşmazsın. sakın öğretmen arkadaşlarım alınmasın sadece genelleme yaptım tabiki herkes aynı değildir..

benim annem de öğretmen canım. 45 yaşında. bu yıl emekli olacaktı ancak 4 sene daha çalışmaya karar verdi. eskiden de agresifti ama bu sene iyice dozu arttı. millete karşı çok kibar ama sinirini benden çıkarıyor. desek de asla kabul etmiyor.

Belki de sinirlendiği şeyler vardır ve hıncını sizden çıkararak rahatlıyordur. Öğrenciler, veliler derken...
Bir de eve gelip türlü türlü olumsuzluklarla karşılaşınca daha da agresifleşiyordur.
Olumsuzluk dediğim, kendine göre bardağı taşıran şeyler.
Çok yanlış bir şey, sizi de düşünmesi gerekiyor aslında. Ne bileyim.
Bu çoğu öğretmen de var sanırım, annemin yakın arkadaşı öğretmendi.
Kadın sürekli çocuklarını şikayet ediyordu, bağıyordu, çağırıyordu. Koskoca insanlardı çocuk dediklerim.
Diğer insanlara, çocuklara gelince gayet normal biri gibi davranıyordu.
Bu durumda alıp karşına konuşmaktan ya da öyle kabullenmekten başka çaren yok gibi görünüyor. Bilemedim ki.

Okulda sıkıntıları olabilir ama eve gelip anlattığında biz ona hep destek oluyoruz. yani bu onun mazereti olmamalı. eve gelip de olumsuzlukla karşılaşmıyor ama kendi kafasında kurdukları varsa bilmiyorum. bulaşıkları yıkıyor evi düzenliyorum. tek yaptığı yemek yapmak. ona da kızıyorsa evlenmeseymiş.

Okulda sıkıntıları olabilir ama eve gelip anlattığında biz ona hep destek oluyoruz. yani bu onun mazereti olmamalı. eve gelip de olumsuzlukla karşılaşmıyor ama kendi kafasında kurdukları varsa bilmiyorum. bulaşıkları yıkıyor evi düzenliyorum. tek yaptığı yemek yapmak. ona da kızıyorsa evlenmeseymiş.

Son kısma kesinlikle katılıyorum... Evli ve çocuklu kadınlar empati kurarak annenize hak verebilirler ama ben çoğu hanımda gördüğüm bir sıkıntıdan ciddi manada rahatsız oluyorum... Kendi sıkıntılarını hafifletmek için evlatlarına yüklenip "Evlenince anlarsın, anne olunca görürsün" diyerek mesele çıkarılması gereği ancak isyankar, anne baba tanımaz, saygısız ve hatta edepsiz çocuklar için geçerli olmalı ama sizin konunuzda da olduğu gibi sırf evliliğin ve hayatın yükünü hafifletmek için elinin altındaki evladını kullanan anneler de var, bu konuda iyimserlik yapıp "Anneniz öyle demek istememiştir" diyemeyeceğim... Ortada bir mesele yokken huzursuzluk çıkaran kadınlar için ben de aynı şeyi düşünmüşümdür hep, "o halde evlenmeseydi"...

Hayattan istediğini alamamış her kadının iddiası "Ben çektim çocuğum çekmesin"dir... Gelin görün ki gerçekte yaşanan bu çocukların da annesiyle aynı kaderi paylaşmasıdır... Yaşınız itibariyle evli ve çocuklu bile olabilirdiniz, yetişkin bir bireysiniz, aileniz dahil herkes size saygı duymak zorunda ama maalesef bu gerçeklerin farkına varıp saygı görme hakkını söke söke almanın bir yolu yok... Henüz yeni mezun olduğunuza göre en yakın zamanda işe başlayıp kendi ayaklarınız üzerinde durarak en azından hayatınızı kazanma aşamasına geçmenizi diliyorum... Bu bile aynı evde olduğunuz müddetçe benzer tatsızlıklar yaşamanızı engellemeyecek ama en azından size kendinizi daha güçlü hissettirecek... Bundan emin olabilirsiniz...
:ssz:

Çok teşekkür ederim çok mutlu oldum yorumlamalarınıza. Sizin yorumlarınız da insana güç veriyor değerli arkadaşlarım. Saolun varolun...

epeydir iyi anlaşıyoduk. geçen gün yine bi sıkıntı oldu. bana mağazanın ortasında bağırdı. çok üzüldüm. kendisine de söyledim ama umrunda değil. işe başlayınca farklı bir şehirde yaşamayı düşünüyorum ama yıllardır ailemle yaşadığım için kendi başıma yaşamaktan korkuyorum. korku filmi izledikten sonra uyuyamam, evde yalnız duramam çok sıkılırım. alınganım, korkularım var. annem küs olmadığımız zamanlarda beni gezdirir. öyle işte...

affına sığınarak sormak istiyorum menepoza grdimi annen
daha önceleride hep böylemiydi yoksa yeni yenimi böle

bana da menapoza giriyormuş gibi geldi, Allah yardımcın olsun işin zor gerçekten,
ancak kendi ayaklarının üstünde durarak evden ayrılarak biraz daha rahatlayabilirsin,
bazı insanlar değişmiyor malesef, çocukları ellerinin altında diye hep çocuk olarak görüp özlük haklarına saygı göstermiyorlar

bugün yine annemle sorun yaşadık ben evde kardeşimle muhabbet ediyordum şirinlik yapıyordum annem de mutfakta benim arkamdan konuşuyor konuşmamı mezeliyor bazen annemi çok seviyorum bazen de gitmek istiyorum burdan. hep kendini önemsiyor bakıyorum başkaları çocuklarına çok önem veriyor bir dediklerini iki etmiyorlar bizimkiler küçüklükten beri bizi kızarak büyüttüler...

Annem de böyle sinirini benden çıkarıyor çoğu zaman ağlıyorum öğretmenlikle başka şeyle alakalı değil bence....

Bugun de her gun banyo yapiyorsun deyip azarladi annem. 3 gunde bir yapiyorum ama annemin gozune batiyo. Ben de bagirdim bu sefer de suclu ben oldum.

Back
X