Annemle Babam ayriliyor ama ?

Gokkusagi_1988

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2008
211
1
116
Danimarka
Avukat arkadaslar oldugunu dusunyorum burda bir kac yorum yaparlarsa fikir veririlerse bir konuda cok memnun olurum. Baslikdada anlasildigi gibi annem babamdan ayrilmak istiyor AMA annem ben kardesim bizim bin bir zorluklarla yaptirdigimiz bir evimiz var bu ev tabiki annemle babam nikahliyken yapildi ve neredeyse 3-4 senelik yani daha yeni. Babamin bu evde 5 krus parasi yok sadece ev yapilirken evin basindaydi, biz annemle birlikde yurtdisinda yasiyoruz EVin tapusu annemin üzerine ! Bu birseyi degistirimis bilmiyorum ama bildigim kadariyle evli iken ev mal mülk alinda yari yariya bölünuyordu AMA ne kardesim ne ben bu evden babama hic bir hak dussun istemiyoruz cunki bunca zamana kadar ne calisti nede bize destek oldu icki kumar kadin kiz bunca zamana kadar annem cekti ama yapamiyoruz sevgi saygi bitti babama karsi. Neyse suan elimizde sadece bir evimiz var onuda babamin evlenicegini kesin biliyoruz ve bu zorlukklara ragmen bi kadinla o evde yasamalarina tabiki karsi cikiyoruz !!!! Sizlere danismak istedim annemle babam ayrilsa tapusu annemin uzerine olmasina ragmen babam bir sey hak edermi? Annemin noterdi galiba oraya gidip iste cocuklarima kalsin istiyorum bu evin ben ölünce demesi tabi bunlari belgelemesi bir sey degistirirmi cok merak ediyoum bilgi verirseniz cok sevinicem tsk ederim simdiden okuyanlara . Aslinda hic bole olsun istemezdim ama babam artik ailesini degil kendini dusunuyo of anlatilacak cok sey var aslinda ama neyse tskler okudugunuz icin...

ev yurtdışında mı anlamadım. ordaysa ne olur ne biter bilmiyorum
ama bu adam madem yıllardır içki kumar karı kız peşinde neden boşanmadın derler, sen onu çekip bu kadar saçmalığına rağmen boşamadıysan onun sana bi katkısı olmuştur mutlaka derler
annen ''ölünce kızlarıma kalsın'' diye noterden vasiyet edebilir. ama annen ölmeden evin yarısını zaten baban alıyo, kalan yarısı zaten sizin olucak anneniz ölünce allah gecinden versin
keşke evi en başından kendi üstünüze yapsaydınız, eskiden ortak tapu olayı vardı veya hala varsa kardeşin ve sen ortaklaşa alsaydınız üzerinize
şimdi annen bence o evi senin üstüne gecirsin
baban onlar boşanmadan gerekli kurumdan aile meskenidir diye belge alırsa boşanma süresince annenin o evi satma kiraya verme gbi bi yetkisi yok ama malesef
bide şu var, annen bunu yaptıktan sonra baban ''mal kaçırmak amacıyla sahte satış işlemi'' diye dava açıp peşini bırakmayabilir. bu durumda onun davasının soruşturmasında sana evi almak için annene verdiğin parayı nereden buldugun, annene de aldıgı parayı ne yaptıgı sorulur. kanıtlayamazsanız bi darbede burdan yemeyin

Son düzenleme:
ev yurtdışında mı anlamadım. ordaysa ne olur ne biter bilmiyorum
ama bu adam madem yıllardır içki kumar karı kız peşinde neden boşanmadın derler, sen onu çekip bu kadar saçmalığına rağmen boşamadıysan onun sana bi katkısı olmuştur mutlaka derler

Hakimler olaya bu şekilde yaklaşmaz onların görevi aledeki somut delillere göre hareket etmektir varsayımlara göre değil.

annen ''ölünce kızlarıma kalsın'' diye noterden vasiyet edebilir. ama annen ölmeden evin yarısını zaten baban alıyo, kalan yarısı zaten sizin olucak anneniz ölünce allah gecinden versin
keşke evi en başından kendi üstünüze yapsaydınız, eskiden ortak tapu olayı vardı veya hala varsa kardeşin ve sen ortaklaşa alsaydınız üzerinize
şimdi annen bence o evi senin üstüne gecirsin
baban onlar boşanmadan gerekli kurumdan aile meskenidir diye belge alırsa boşanma süresince annenin o evi satma kiraya verme gbi bi yetkisi yok ama malesef
bide şu var, annen bunu yaptıktan sonra baban ''mal kaçırmak amacıyla sahte satış işlemi'' diye dava açıp peşini bırakmayabilir. bu durumda onun davasının soruşturmasında sana evi almak için annene verdiğin parayı nereden buldugun, annene de aldıgı parayı ne yaptıgı sorulur. kanıtlayamazsanız bi darbede burdan yemeyin

Burada varsayıma göre hareket edemeyiz çünkü siz yeni evliliklerde yer alan kurala göre %50 gibi düşünüyorsunuz ancak eski tarihli evliliklerde aynı şey söz konusu değil, ayrıca evet evin kızların üzerine geçirilmesi mantıklı ve bu mal kaçırmak olarak görülemeyeceği gibi aynı aile içerisinde mal değiştokuşu veya mal hibe edilmesi kişisel insiyatife dahildir soruşturmaya tabii değildir bilginize...

Ayrıca ev alınırken tapuda baba ile alakalı bir şerh sözkonusu değilse baba kendi kendine hak sahibi olmadığı bir ev için aile meskenidir kaidesini tapuya ekletemez.

Son düzenleme:
Back
X