ev ve araba konusunda tedbir koydurmanız gerekecek sanırım. bir avukatla görüşün bu mallar babanızın kendi üzerine de olsa kafasına göre satamaz, yasalara göre onlar annen ve babanın ortak malı. "yok biz kurtulalım mal mülk onun olsun" derseniz siz bilirsininz.
babanızın sizden beklentisi nedir anlayamadım ayaklarını falan yıkayıp önünde hazırolda duranızı beklediği hissine kapıldım
sözlünüze gelince; anne babanız boşanıyor diye sizden ayrılacaksa bırakın istediği yere gitsin, ailenin içindeki sorunları, boşanma sebebini biliyorsa ve sizi gerçekten seviyorsa yapması gereken bellidir.
allah anenizin de sizin de yardımcınız olsun
Merhabalar herkese!
Daha önceki konumda size bir sorunumu anlatmıştım, şimdiki sorunum da aynı. Aynı sorun halen bitmek bilmedi,
büyüdü de büyüdü ve şimdi annemle babam boşanıyorlar...Bu akşam teyzem aramıştı annemle konuşurken babam aldı telefonu sonra teyzemle konuşmaya başladılar. Yine bizi atıp tutup hakaretler etmeye başladı. Biz ona hiç yardımcı olmuyormuşuz, her istediğimizi yapıyormuşuz, onu anlamıyormuşuz. insan yerine koymuyormuşz, işten gelince yiyip, içip kendi halimize bakıyormuşuz, yatıyormuşuz vs.. bunlar normal bir insanın yapması gerekenler değil mi sizce soruyorum? ben de nerde isnan yerine koymuyormuşuz,daha nasıl anlayacağız baba dedim, telefonu yüzüme fırlattı.. çok kötüyüm. Annem de çok üzülüyor halen, üzülmemesi için teselli ediyorum ama boşanma arefesinde olan bayanlar çok iyi bilir. Annem de şuan o durumda.. Evi krediyle almıştık, borçları bitmedi daha.
Evi geri satıp memlekete gidecekmiş, arabayı da satacakmış. Bize ne yaparsanız yapın diyor. Dedemleri de aradı yarın akşam gel diye çağırdı. annemin babasını. yarın boşanma dilekçesini verecekmiş, evi de satacakmış işlemlerin hepsini bitirecekmiş hepsini yarın. Çok kötüyüm biz ne yaparız şimdi, işe başladım br işim var çok şükür, kardeşim de çalışıyor. Annem ev hanımıydı ama çalışmayı istiyordu. Babam ve ailesi izin vermedi. Bir de sözlenmiştim nasıl bırakıp gideceğim, ya sözlüm de beni terkederse annesiyle babası ayrılıyor diye?!Çünkü bazı insanlar parçalanmış bir ailenin çocuğuna önyargılı olurlar ( artık bu saatten sonra bizi neler bekliyor, ne yaparız hiç bilmiyorum. Fikir olarak yardımlarınıza ihtiyacım var, lütfen yorumlarınızı esirgemeyin lütfen!...
bence de tez elden bir avukat bulup mallara tedbir koydurun arkadaşın da dediği gibi. normalde bu durumlarda insanın gözü malda olmaz ama onun gözü mal mülkteyse, sizin hakkınızı düşünmüyorsa, yemeyi düşünüyorsa, siz de düşünün canım...
sözlün de bu yüzden senden vazgeçecekse, sana ilerde de hayrı dokunmaz zaten, sıkma canını bu yüzden. sen güçlü ol ki anneciğn de ayakta dursun... allah hayırlısını versin canım.
bildiğim kadarıyla koydurabiliyorsunuz canım; ama avukat olan varsa, daha detaylı açıklar diye düşünüyorum.. çok bilmiyorum ben de. allah gönlünüze göre versin canım, allah yardımcınız olsun..
[/QUOTE]Aslında bir yandan da ondan kurtulacağımız için seviniyorum. ama işte insan yaşamayınca bilmiyormuş parçalanmayı. Bunlar beni üzüyor,bir de annemin üzüldüğünü görmek...:'(( Zamanla alışırız dimi ne var bunda sanki onsuz yaşayamayackmıyız. hukuki olaylardan da bahsetmişsiniz, çok ama çok teşekkür ederim sizlere, bilmiyorum bu işler nasıl olur. Allah razı olsun sizlerden yorum yazan elleriniz derst görmesin!
Canım benım...uzulme!!!!!!sunu da bil ki!!!!!Bunu bır tek sen degıl? bi cok kişi yaşıyorGonul ıster ki; kımse yasamasın ama hayat boyle bırsey işte!!!!:2::2::2: bazen kotu suprizler de hazırlıyabılıyor Dılerım bu konuyu cabuk atlatırsın.....Baban ayrılmak istese bıle Annen ayrılmak ıstemıyorsa ayrı yaşayabılırler ama borçları sıkıntıları hala ortak olarak kalır ve borclar babanın uzerındey se onları odemeye devam etmek durumunda kalır ve kadının madur olmaması ıcın de hukukı bır suru yollar var...:72 ev babanın uzerınyse bıle yarısı kanunen annenın uzerıdedır bu yuzden annen olmadan asla evınızı habersız satamaz......hersey ortak dır ((tabıı baban uyanıklık yapıpta mallarını baskasının uzerıne kacırmadıysa ...))senın adına uzuldum:44: ama ınan ki bunları yasayan bırı olarak zaman herseyın ilacı...:26::26::26:
[/QUOTE]çoook teşekkür ederim, Allah razı olsun sizden. artık daha bir güçlü hissediyorum kendimi.
Daha bir kararlı.. Allah ne yaszdıysa o olur, kaçış yok. çok sağolun, kendimi çok yalnız hissediyordum.
Siz de sağlıcakla kalın, iyi geceler..
Tabııkı alışılıyor....İnsanlar sevıklerını ellerıyle topraga koydukdan sonra eve gelıp onun ruhuna gıtsın dıyerek hayatlarına devam etmek zorunda olduklarından yemege başlıyabılıyorlarsa sızde babanı ö ölmüş farz ederek hayatınıza devam ettırmeyı başarabılmelısınız.... Hukuki yollar için size yardımcı olabılecek online avukatlar bıle var onları geogle dan da arastırarak bulabılır yasal haklarınızı onlardan ogrenebılırsen en dogrusu olacaktır.... sevgıyle,saglıcakla kal........
gerçekten durumunu çok iyi anlıyorum bende onlardan ayrı bir hayat kurmadan önce 7 sene çektim aynı şeyi (öncesinde zaten beni başlarından atmışlardı) hatta onlarla olduğum son bir yılda kriz yüzünden işsiz kaldığım dönemde babam kardeşime manalı manalı kredi kartı borçları aldı gidiyor yarına şu kadar para lazım (3 sıfırlı meblağlardan bahsediyor) nerden bulursan bul dedi... bende kardeşimi korumak için (ki kardeşim aslında arkasında durulup korunacak kadar güvenilir bir değildir ama ben bi salaklık edip onu korudum) baba 18 yaşında bir kız öğrenci henüz nerden bulacak o kadar parayı böyle konuşma sonumuz e-5 kenarı olsun istiyormuşsun gibi davranıyorsun dedim... şimdiye kadar yapmadığınız için bu durumdayız diyebildi yani düşün oda babayım diye geçinen biri...
mahkeme kararı ile hemen tedbir koydurmanız en uygunu o konuda katılıyorum... seninde derdin büyükmüş ama ayrılıyorlar diye üzülme en azından annen var... benim ki gibi oda sadece biyolojik anne değil en azından buna sevin...
sözlüne gelince seni terk ederse sevin çünkü eğer terk ederse zaten baban ayarında bir adamla sözlü olduğunu seni iyi gününde sevdiğini anlarsın... gerçek sevgi en zor gününde yokluktan imkan yaratıp sevgisi ile sarmalayan insandan gelir... eğer bunu yaparsa da korkma seni bir ömür koruyup kollayacaktır... şanslısın derim işte ozaman...
şansının bol üzüntünün az olması dileğimle...
bu sanırım yardımcı olur en azından hukuksal alanda ücretsiz veya cüzi ücretle avukat olarak;
BAROLARIN KADIN HUKUKU KOMİSYONLARI
Adana Barosu Kadın Hukuku Komisyonu 0 322 351 21 21 / 0 322 359 49 88
Ankara Barosu Kadın Hakları Kurulu 0 312 311 51 15
Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi 0 412 224 44 41
Giresun Barosu Kadın Hakları Komisyonu 0 454 516 33 35
İstanbul Barosu Kadın Hakları Uygulama Merkezi - Avrupa yakası 0 212 292 77 39 / 293 00 45
İstanbul Barosu Kadın Hakları Uygulama Merkezi - Anadolu yakası 0 216 414 68 53 / 414 68 43
İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu 0 232 463 27 88
TÜBAKKOM - Karabük Barosu Kadın Hakları Komisyonu 0 370 424 26 13
Manisa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu 0 231 231 36 64
Mersin Barosu Kadın Hukuku Komisyonu 0 324 231 31 27 / 0 324 231 19 65
Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu 0 452 233 12 30
Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyonu 0 362 432 14 45 / 431 15 61 / 431 39 70
Şanlıurfa Barosu Kadın Komisyonu 0 414 313 28 28
annemle babam ayrı değiller ama seni çok iyi anlıyorum emin ol.
sözlün seni bu yüzden terketmez saçmalama, eğer terkedecekse de terketsin bu nedenden bir kızı terkedecek adamdan hayır gelmez zaten..
Allah'tan sabır diliyorum sana canım...
gerçekten durumunu çok iyi anlıyorum bende onlardan ayrı bir hayat kurmadan önce 7 sene çektim aynı şeyi (öncesinde zaten beni başlarından atmışlardı) hatta onlarla olduğum son bir yılda kriz yüzünden işsiz kaldığım dönemde babam kardeşime manalı manalı kredi kartı borçları aldı gidiyor yarına şu kadar para lazım (3 sıfırlı meblağlardan bahsediyor) nerden bulursan bul dedi... bende kardeşimi korumak için (ki kardeşim aslında arkasında durulup korunacak kadar güvenilir bir değildir ama ben bi salaklık edip onu korudum) baba 18 yaşında bir kız öğrenci henüz nerden bulacak o kadar parayı böyle konuşma sonumuz e-5 kenarı olsun istiyormuşsun gibi davranıyorsun dedim... şimdiye kadar yapmadığınız için bu durumdayız diyebildi yani düşün oda babayım diye geçinen biri...
mahkeme kararı ile hemen tedbir koydurmanız en uygunu o konuda katılıyorum... seninde derdin büyükmüş ama ayrılıyorlar diye üzülme en azından annen var... benim ki gibi oda sadece biyolojik anne değil en azından buna sevin...
sözlüne gelince seni terk ederse sevin çünkü eğer terk ederse zaten baban ayarında bir adamla sözlü olduğunu seni iyi gününde sevdiğini anlarsın... gerçek sevgi en zor gününde yokluktan imkan yaratıp sevgisi ile sarmalayan insandan gelir... eğer bunu yaparsa da korkma seni bir ömür koruyup kollayacaktır... şanslısın derim işte ozaman...
şansının bol üzüntünün az olması dileğimle...
bu sanırım yardımcı olur en azından hukuksal alanda ücretsiz veya cüzi ücretle avukat olarak;
canım yaa çok sağol,Allah razı olsun senden de. bu bilgiler gerçekten çok yararlı bilgiler.. çok sevindim gerçekten)
BAROLARIN KADIN HUKUKU KOMİSYONLARI
Adana Barosu Kadın Hukuku Komisyonu 0 322 351 21 21 / 0 322 359 49 88
Ankara Barosu Kadın Hakları Kurulu 0 312 311 51 15
Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi 0 412 224 44 41
Giresun Barosu Kadın Hakları Komisyonu 0 454 516 33 35
İstanbul Barosu Kadın Hakları Uygulama Merkezi - Avrupa yakası 0 212 292 77 39 / 293 00 45
İstanbul Barosu Kadın Hakları Uygulama Merkezi - Anadolu yakası 0 216 414 68 53 / 414 68 43
İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu 0 232 463 27 88
TÜBAKKOM - Karabük Barosu Kadın Hakları Komisyonu 0 370 424 26 13
Manisa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu 0 231 231 36 64
Mersin Barosu Kadın Hukuku Komisyonu 0 324 231 31 27 / 0 324 231 19 65
Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu 0 452 233 12 30
Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyonu 0 362 432 14 45 / 431 15 61 / 431 39 70
Şanlıurfa Barosu Kadın Komisyonu 0 414 313 28 28
hakkınızda hayırlısı böyle belki de bu nedenle güçlü ol annene destek ol canım
sözlünde seni bu sebeple bırakacaksa adam olmadığını anlarsın.sakın böyle biri için üzülme
sana destek olursa da iyi bir eş adayı seçmiş olduğunu anlarsın
allah yardımcınız olsun
bende aynı durumdayım canım, annenin yanında olman ne güzel bişey, onu yalnız bırakma güçlü ol allah yardımcınız olsun dua edin allah herşeyi yoluna koyar inşallah
geçmiş olsun canım.. babanı dert etme bunları yapan bı ınsansa üzülmene deymez Allah herseyı göruo mutlaka yanınınzda olur sen canını sıkma..
Canım yapma etme, kim kimden mal kaçırıyor, hak var hukuk var, arkadaşların dediği gibi avukatla görüşüp bu sorunu çözersiniz.
Sözlüm beni terkeder mi demişsin, annem baban ayrılıyor diye seni terkedecekse bırak gitsin zaten, şimdi terketmezse yarın en ufak problemde hadi boşanalım der, hayır gelmez öyle birinden. Ama ben böyle bir şey yapacağını hiç düşünmüyorum, içini ferah tut. İyi kötü çalışıyorsunuz, alnınızın akıyla çıkarsınız aydınlığa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?