Annem babamın kafa yapısı şöyle, ben üniversite okuyorum bu yüzden kariyer yapmam lazım ancak kariyer yaptıktan sonra evlenebilirim. Sinir oluyorum böyle düşünmelerine. Mesela geçen günlerde bi akrabamız nişanlandı işte annem tebrik etmiş kadın da demiş ki darısı senin kızının başına annem de sinirlenmiş "Ay ne benim kızımın başına olsun senin oğullarının başına benimki daha küçük" demiş. Bu arada üniversite üçe geçtim :) Yani ben de okulum bitince pat diye evleneyim diye düşünmüyorum zaten ama böyle düşünmeleri hiç hoşuma gitmiyor. Yani bilmiyorum büyüdüğümü mü kabullenemiyorlar nedir.
Bir de şey oldu yine annem bi tanıdıkla karşılaşmış kadınla da evlilik konusu falan geçmiş sanırım demiş ki kadın senin kızın da mezun olunca evlenip eline torun verir hemen kızlar erken evleniyor , annem yine sinirlenmiş buna. Babam ben annem üçümüz otururken söyledi evet saçmalamış falan dedim. Sonra dedim saçma değil ama herkesin kendi tercihi öyle yapanlar da vardır. Babam sinirlendi başladı yok ne evlenmesi hemen, sen boşuna mı okudun senin ilk hedefin kariyer olmalı çocuk mu doğuracaksın hemen, önce kariyer yapılır sonra evlenilir, bak y abine evlendi mi ,kariyer yapıyor (y abi de kuzenim 30 yaşında ve yengem evlenmiyorlar diye çok üzülüyor gelmiş örnek gösteriyor bana onu) ya böyle bi kural mı var şöyle demelerine sinirleniyorum resmen. Her şeyin zamanı var tabi ki ama gelmiş bana yok 30una gelince evlenirsin demesine sinirleniyorum yani.
Benim derdim hemen evlenmek falan zaten değil ama belki erken evlenmek istiycem 24 yaşında veya 30 yaşında istiycem bunun kuralı mı var yani...
Haksız mıyım?
haha ayni biizmkilerin kafasi :)
benim annem babamda aynenn tipki boyleydi, okuyan kiz kismisi isini eline almadan evlenemz, yoksa yapamaz.
tai ben lisans yuksek lisans doktora diye devam edince, isimi elime alma kismi biraz uzadi.
doktora yaparken 26 yasimdaydim evlendim, tabi hic memnun olmadilar bu duruma, ne gerek varmis erkenmis falan.
ama inan berak yasamaya tercih ederim, herkese de tavsiye ederim. ama mumkunse benimkinden biraz daha anlayisli bir koca bulun :))
eger kenine uygun birisi karsina cikarsa ve gercekten hem okuyup hem evliligi surdurebilecegine inanirsan neden olmasin, ama yinede 25 yas alti sanki biraz erken gibi hem okuyup hem evlilik icin.
biraz olgunlasip cevreyi gozleyip iyice icsellestirmen lazim bence.
sanirim sen daha lisans'tasin ve gercekten erken.
ama zaten evlenme durumun yokmus suan ve hicbirsey yokken annenin babanin bu tepkisi cok sacma ve gereksiz, aksine seni gaza getirip evelnme meraklisi yapabilir:)
zmnla onlarin dozuda azalir ve sende uygun birisiyle karsilasirsin eminim.
ha bide su var ben yillar yillar sonra ogrendimki ben lisans yuksek yaparken gelip isteyenler olmus, sizin kizi bir tansitirsak falancayla falan tarzi seyelr olmus ve bana hic sorulmadi bile :)
simdilik bunlara falz kafayi takma zmni gelip birisiyle evlenmeyi dusundugunde konusursun anne babayla, simdilik kismet de gec :)