• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle durumlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında normalde söylemez babamda. Bazen de annem beni hiç düşünmüyorsun , her yere sürüklüyorsun peşinden falan der babama. Biraz hastalığı artınca şu aralar babam onu düşünerek söyledi ama işte.
Neyi düşünerek söylediğinden ziyade söyleme tarzı da önemli aslında babanızın senin için sıkıntı olabilir demek yerine ''hanım seninde de fikrini almak istedim nasılsın gidelim mi gelebilir misin?" demesi daha doğru olabilirdi.

Neyi düşünerek söylediğinden ziyade söyleme tarzı da önemli aslında babanızın senin için sıkıntı olabilir demek yerine ''hanım seninde de fikrini almak istedim nasılsın gidelim mi gelebilir misin?" demesi daha doğru olabilirdi.
Babam üslup olarak o kadar ince davranmadı dediğiniz gibi. Daha doğrusu şöyle dedi , istersen gidebiliriz ama senin için sorun olabilir. Ama annemde o kadar ağır laflar etti ki yani. Bana dedikleri falan çok çok ağırdı. Çok üzdü beni ne diyeyim. 😔

Teşekkür ederim. Maalesef annem o tür şeyleri hiç kabul etmiyor. Hiç umursamıyor hatta daha da agresifleşiyor. Aslında asıl niyeti babama iyice çatıp iyice enerjisini çıkarmaktı ama o kadar ağır laflar kullandı ki annem , babamda üzüldü ve gidip yattı. Ben de ben bir konuşayım dedim ki bana patladı tamamen. Offf. :KK43:
Allah babanın ve senin yardımcın olsun
Ne hissettiğini çok iyi anlıyorum, zamanında fazlasını yaşadık
Maalesef bizimki hiç değişmedi

söyle annesine beya babasına ebeveynlik yapmak zorunda olan, üzülen evlatciklara gerçekten üzülüyorum. maalesef evlilik hayatında iki taraftan biri çoğunlukla çekiyor. ya adam ya kadın karşı tarafa hayatı bazen zindan edebiliyor. Hele böyle ince düşünceli naif bir baba kız varken annenizin acımasız konuşmaları ve kaprisleri beni üzdü açıkçası. hayat karşı tarafa veya kendine, evladına hayatı dar edecek kadar uzun değil maalesef. üç günlük dünya... çok iyi bir kız çocuğu ve eş sukurluk sebepler bunlar. anneciginize şifalar ve biraz hoş görü size ve babaciginiza da güzel günler dilerim. HERSEY GIBI BU DA GECECEK.

Maalesef ki annemin zerre umurunda olmaz. Fırlatır atar falan. 🥲

Ooo baya zor bir kadın o zaman anneniz. Babanız alışmıştır kaç senedir ama siz kısıtlı zamanda kalacağınız için bütün enerjinizi emer bu tutumlar. Benim de babam böyle alıngan ve gerçekten çekilmez oluyor. Annenizi kendi haline bırakın üzerine varmayın düzelecektir.

Ooo baya zor bir kadın o zaman anneniz. Babanız alışmıştır kaç senedir ama siz kısıtlı zamanda kalacağınız için bütün enerjinizi emer bu tutumlar. Benim de babam böyle alıngan ve gerçekten çekilmez oluyor. Annenizi kendi haline bırakın üzerine varmayın düzelecektir.
Teşekkürler haklısınız. Zaten elden başka bir şey gelmiyor şu anda. 🥲

söyle annesine beya babasına ebeveynlik yapmak zorunda olan, üzülen evlatciklara gerçekten üzülüyorum. maalesef evlilik hayatında iki taraftan biri çoğunlukla çekiyor. ya adam ya kadın karşı tarafa hayatı bazen zindan edebiliyor. Hele böyle ince düşünceli naif bir baba kız varken annenizin acımasız konuşmaları ve kaprisleri beni üzdü açıkçası. hayat karşı tarafa veya kendine, evladına hayatı dar edecek kadar uzun değil maalesef. üç günlük dünya... çok iyi bir kız çocuğu ve eş sukurluk sebepler bunlar. anneciginize şifalar ve biraz hoş görü size ve babaciginiza da güzel günler dilerim. HERSEY GIBI BU DA GECECEK.
Çoook teşekkür ederim. Haklısınız inanın diyecek bir şey bulamadım. Yazdıklarınız çok iyi geldi. 🤲🏻 Böyle idare edeceğiz artık ne yapalım onu da. 🥲

Anneniz biraz çekilmez birisi.Sizin ve babanızın hep alttan almanıza alışmış.Biraz da siz ve babanız trip yapın bence.O kadar ağır konuşacak bir sorun yokmuş.Ama anneniz uzattıkça uzatmış.Bence üzerine düşmeyin ve kendi haline bırakın.

Arkadaşlar iyi akşamlar. Buraya annem ile ilgili açtığım ikinci konu olacak bu sanırım. Elimden geldiğince kısa kesmeye çalışacağım , dış yorum okumaya ihtiyacım var çünkü.

Öncelikle belirtmek isterim ki ben ailem ile yaşamıyorum normalde. Bayram ziyareti için buradayım. Annemin bacağından bir rahatsızlığı var. Merdiven çıkması , çok yürümesi sakıncalı. Dün babamı akrabalarımızdan biri aramış ve evine davet etmiş bizi. Bunu babam bize söyledi. Sorun şu ki akrabanın evi çok merdivenli. Sakıncalı yani annem için. Kendisi de der ben oralara çıkamam diye. Babamda gideriz ama senin için sorun olabilir dedi. Annem bu lafa gücendi. Kendisinden babamın utandığını , akrabalara göstermekten sakındığını düşündü. Afra tafra yaptı. Bugün oraya gitmemiz gerekiyordu annemle konuşmaya çalıştı ama tersledi babamı. Daha sonra bana sen git babanla yalnız kalmasın dedi. Tamam dedim ben babamla gittim. Arabada vs babamla konuştum , annemin bu konuda hassas olduğunu belirttim. Annem doğuştan böyle bir rahatsızlığa sahip. Ben bunu sorun etsem baştan ederdim. Yok öyle bir şey dedi ki biliyorum ben bunu ama yine de uyarmak istedim. Annem de biz oraya gittiğimizde arabası ile başka bir akrabayı ziyarete gitmiş. Biz ziyareti bitirirken annem aradı işte ben buradayım. Buluşalım öyle geçelim diye. Erken çıktık oradan ama bayram trafiği derken varmak biraz daha gecikti. Orada da Afra tafra yaptı. Eve geçtik. Babam yine konuşmaya çalıştı ama nafile. Hala aynı tavır ama bu seferde bana da tavır yaptı. Sen babanı niye uyarmadın anneme yaptığın hoş değil diye dedi. Ki dediğim gibi yaptım ama işte. 🤷 Bağırdı çağırdı bir iki bana. Akşam akşam enerjim tükendi. Ettiği lafları yazmaya utanıyorum bana ve babama tam olarak.
Yorum yapacak arkadaşlara teşekkürler şimdiden.
Babanız o merdivenleri çıkamaz biliyor. Daveti kibarca reddetmesiydi.
Ayrıca siz trafik olduğunu arayıp söylediniz mi?
Ya lütfen sağlığı yerinde olmayan bir insan huzursuz olabilir. Surda gitmişsiniz bir kaç gün he diyin geçin kadin 50 yaşından sonra değişebilir mi ama sizin kaç yıllık anneninz idare edin yapacak bir şey yok

Babanız o merdivenleri çıkamaz biliyor. Daveti kibarca reddetmesiydi.
Ayrıca siz trafik olduğunu arayıp söylediniz mi?
Ya lütfen sağlığı yerinde olmayan bir insan huzursuz olabilir. Surda gitmişsiniz bir kaç gün he diyin geçin kadin 50 yaşından sonra değişebilir mi ama sizin kaç yıllık anneninz idare edin yapacak bir şey yok
Bu sağlık sorunu sebebiyle babam daha önce kendi tek başına birilerini ziyarete gitmişti. Çünkü babamın akraba tarafının çoğunun evi o şekilde. E annem gelemiyor diye babamda hepsine gitmemezlik yapamaz.Bunu annem kendi istemişti. Ki arayan akraba yıllardır iletişim kurmadığımız bir insandı. Aradım hatta sürekli aradım gelinceye kadar. 🙄 Sürekli bu durumla karşılaşınca artık he denilmiyor çünkü ben de bıktım. Ki saygısızlığı için bahane olamaz bunlardan hiç biri. 🤷 Her bayramda annem bir şeylerden kriz çıkarıyor. Bayramlardan tiksindim resmen.

Anneniz biraz çekilmez birisi.Sizin ve babanızın hep alttan almanıza alışmış.Biraz da siz ve babanız trip yapın bence.O kadar ağır konuşacak bir sorun yokmuş.Ama anneniz uzattıkça uzatmış.Bence üzerine düşmeyin ve kendi haline bırakın.
Öyle. Annem kaprisli babam yumuşak. Hatta hayatımda tanıdığım en yumuşak en saygılı insan babamdır. İkimizde ilgilenmiyoruz ama çocukluğumdan beri bu şekilde olaylar yaşandığı için annemle böyle küs kalınca mideme vuruyor , hasta hissediyorum kendimi. Çocukkende böyle aklınıza gelebilecek her şeye küserdi. Pembe mont aldım diye küser mi insan ya...

Bu sağlık sorunu sebebiyle babam daha önce kendi tek başına birilerini ziyarete gitmişti. Çünkü babamın akraba tarafının çoğunun evi o şekilde. E annem gelemiyor diye babamda hepsine gitmemezlik yapamaz.Bunu annem kendi istemişti. Ki arayan akraba yıllardır iletişim kurmadığımız bir insandı. Aradım hatta sürekli aradım gelinceye kadar. 🙄 Sürekli bu durumla karşılaşınca artık he denilmiyor çünkü ben de bıktım. Ki saygısızlığı için bahane olamaz bunlardan hiç biri. 🤷 Her bayramda annem bir şeylerden kriz çıkarıyor. Bayramlardan tiksindim resmen.
Nasıl bir çözüm bulunabilir acaba biraz sakinlesince sorsanız üzüldüğünüzü soyleseneniz çözüm olmaz mı?

Bana bir miktar haksız geldi, akrabaya biliyorun ki benim hanımın ayapaı rahatsız onu bırakıp gelemem derdim herhalde. Yani eşin yüzüne de senin ayak kötü, sen gelemezsin demek biraz kazmalığa giriyor sanki Allah affetsin :110: Ben anneyi haklı buldum, baba öylece bırakıp gitmiş bir de yüzüne sen gelemezsin demiş.
Ya şimdi babamın akraba tarafının evinin çoğunluğu sıkıntılı annem için ama giderler genelde. Ama orası ekstra bir dik merdivenli. Ve direkt sen gelemezsin demedi. Gideriz ama sana sorun olabilir dedi. 🥲 Ama çözdüler ya. Babam annemi köyde balık yemeye götürdü hem utanmadığını gösterdi hem ziyafet çektirdi. Barıştılar. 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X