Annemle eşim arasında kalmak!!!

Iyi de senin esin isyeri acmiyormus ki. Seyyar zaten. Birsey olmaz.
Evet bu isi nasil yapacak diye düşünüyordu esim ilk olarak kamyonetler başlamak istiyor iyi para kazanmaya başlayınca dükkân acacakti böylelikle ise koyulacakti ama heves kursaginda kaldi vazgeçebilir bi anda annem yüzünden: (

Bizim ev iki sokaga bakiyor. Adam bazen meyve getiriyor bazen sebze. 2 gunde bir geçiyor ve bisey satamiyor genelde. Ha simdi nerden biliyosun dersen calisma odam sokaga bakiyor adamda tam orda duruyor. Bikac dakika bagirip gidiyor. Birileri alinca bi kac dakika bekleyip gidiyor.

Annen hakli ayrica. Enistemin koskoca fabrikasi vardi. Su an giydiginiz iyi markalara is yapiyordu, yurtdisina mal Gönderiyordu. Guclu bi satis cevresi vardi yani. Biseyler oldu batti fabrika tum borcu babasindan kalan mirasla odedi. Boyle durumlarda borc anneye babaya kalıyor.

Esim yapar eder diyorum inatcidir bisrye kafasına koydu mu o ise koyulur.. Bitene kadar birakmaz hic. İlla bitmesi lazim der. Manav dukkani iyi bir satis yapacagina inamiyordum halada inaniyorum

İşte her zaman inat ya da çalışmak başarı getirmiyor. Hesap kitap yapmak önemli. Kamyoneti ne ile alacaksınız? Kredi ile alınacaksa iş yapmazsa krediyi ödeyebilecek imkanınız var mı? Belediyeden izin kira vs için belli miktarlar ödenecek bunları hesapladınız mı? Sürekli hareket halinde olacak bu ciddi bir yakıt masrafı demek göze aldınız mı? Daha hesapta olmayan bir sürü masraf çıkar.

Bir de köylere gidip sebze meyve satma fikri çok mantıklı gelmedi bana. Adı üstünde köy, herkesin ufak tefek bi bahçesi vardır ekip biçtiği.

Ben olsam kamyonet ve satış fikirleri üzerine düşününce aklıma süt gelir. Doğal, iyi bir süt şu aralar her mahallede her evde en çok aranan şey.

Esim yapar eder diyorum inatcidir bisrye kafasına koydu mu o ise koyulur.. Bitene kadar birakmaz hic. İlla bitmesi lazim der. Manav dukkani iyi bir satis yapacagina inamiyordum halada inaniyorum

Bence siz ve eşiniz kendisine güveniyorsa açın.
Rızkın büyük bir bölümü ticarettedir.
Bahsettiğiniz iş aman aman sermaye gerektirmiyor.
Malları alacağı yerlerle ilgili iyi bir analiz yapın. Bu konuda zaten bilgisi varsa çok büyük avantaj.
Onun dışında başta kamyoneti satın almayın. Kiralayın önce. Önünüzü görün. Baktınız ki işleriniz iyi gidiyor sonrasında satın almak için elinizden geleni yaparsınız.

Ayrıca varsayalım battınız. Kaybınız ne kadar olacak. Onu bir çıkartın. Batsanız en fazla 20 30 bin kayıp olacaksa hiç düşünmeyin. Ticarete giriyorsunuz batmakta var çıkmakta.
Önemli olan sonrasında siz eşinize destek olacak mısınız. Arkasında olacak mısınız. Beraber karar verdik. Beraber sonucunu üstleneceğiz diyecek misiniz.

Ben sizin yazdıklarınızdan eşinizle bir olup hepsinin üstesinden gelirsiniz diye hissettim.
İnşallah gönlünüze göre olur herşey.

İşş vs bilmem ama kızımın parasını yeme diyen annen ile eşini bir daha bir araya getirmemen gerektiğini bilirim

Bunu Kv sana dese ne hissedersin ki o bir de erkek

Dün bir konuya da yazdım eşim iş kurdu ben özel sektörde çalışıyordum ve eşimin tek kuruş geliri yokken o işyerinin giderini de evi de ben geçindirdim daha doğrusu geçindirmişim ama farkında değilim zira benim hiiiç öyle bir düşüncem olmadı

O para bizimdi hala da bizim işi kurduk ev araba vs aldık yani

Ama aileme bu konuda bir şey demedim ki sormadılar da zaten Kv oğlum kendi işini kurdu gelin bir yerde çalışıyor diye beni küçümsedi ama o da onun sorunu

ona da bir gün ben kazandım oğlun yedi demedim

Kazançlar sizin ailenizin annenizi vs karıştırmayın ve böyle bir muhabbete de eşinizin yanında anında cevap verin

Beni ezdirmesin muhabbetî olur Kv ye eş cevap vermese

Ben anlatmiyorun anlatamiyorum ters gidecek diye korkuyorum Kaynanam bu konuya hic karismaz birşey demez ama annem benim için çok endişeleniyor ne diycem ne yapicam bilmiyorum: (

Annenizi bu kadar karıştırmayın işlerinize bütçe sizin
Siz artık eşinizle bir ailesiniz onun arkasında durmak zorundasınız sonuçta bunu annenize anlatın
Babanız böyle bir karar alsa annenize destek olup olmayacağını sorun?

Babam birşey demiyor destekçi hep fakat eşimin hevesi gitti kirdi artik simdi nolucak bilmiyorum bugün canim çok Sikkim algiuorum sinirinden. Dertler birikti icimde. Kalmiyor hic aglamaktan gözlerim sisti

Babam birşey demiyor destekçi hep fakat eşimin hevesi gitti kirdi artik simdi nolucak bilmiyorum bugün canim çok Sikkim algiuorum sinirinden. Dertler birikti icimde. Kalmiyor hic aglamaktan gözlerim sisti
Neden ağlıyorsunuz
Üzmeyin kendinizi anneniz haksız,Oda bir kaç gün sonra sakinleşince anlar hatasını belki siz eşinize destek olun moralini yerine yetirecek şeyler söyleyin...

bence annenız haklı sadece uslubu yanlış....bu zamanda dukkan acmak yurutmek cok zor....e sız memursunuz sonucta guvencesınız bır nevı...sız memur olmasanız garantısı olmasa ısınızın, 1000 lıraya calısanız esınız genede bu dukkanı acmaya heveslenırmı hıç sanmam....bu paranızı yemek degıl tabıkı ama esı olarak sıze guvenmek.....
halıhazırda duzgun bır ısı varken bence hıç bulaşmasın
annenıze gelınce cok sıvrı dıllı soylemış..yumusak dılle soylese haklıydı
annenız sızı dusunuyor sonucta

sımdı okudum kamyon alıp meyve sebze satacakmış....
hıç bulaşmayın bır tanıdıgm aynı ısı yaptı ama olmadı kaç sehır dolaşıyordu tonla borca gırdıler. battılar yanı..kızın aılesı zengındıde onlar ödedı

benim eşimde iş kurdu.. ben destek oldum kendisine. sizde destek olun.. sanki benim ailemde istemedi ama ben çok bişey dedirtmedim.
ben de memurum ama bir fark var benim eşimde memur. bizim o güvencemiz var. vakit buldukça çabalıyr işte..
güveniyorsan ve içine siniyorsa anneye tamam deyip geçin hiç tartışmayın bile..

Ben her zaman destekciyim fakat içimde korku oluyor hani derler ya analar her zaman hakli cikar diye kocama güveniyorum bu isi yapacagi inaniyorum

Daha önce hiç deneyimi var mı eşinizin çünkü esnaflık bambaşka bir olay bir hevesle başlayıp hüsranla sonuçlanabilir.Çünkü normal çalışma sistemi ile çalışan biri zorlanabilir.Anneniz haklı olabilir yani hiçbir anne evladının kötü olmasını istemez.Artı kazan kazanma devlet alacağına bakar.Kazansanda kazanmasanda ödemen gereken bir yıgın vergi belediye vs vs diye uzar gider.

bu devırde guvencenız ve sermayenız yoksa borcla ıs kurma nıyetınde ısenız kesınlıkle sıgortası olan maaslı bır iş tavsıye ederım.
bılırsınız kı eve gıren cıkan bellı, maas gunu bellı, ama tıcarette bır gun bır gune uymaz kı pıyasa kosulları ortada ınsanlar dukkanlarını kapatıyor , artık her yer ya avm ya buyuk market manav dukkanı acacak demıssınız o da ço işlek bir yerde değilse iş yapmaz..
bence annenız sızı dusunerek fıkrını beyan etmıs, alınacak gucenecek bırsey yok.
sız duygusal yaklasıyorsunuz gıbıme geldı ama tabıkıde hayat sızın hayatınız, sız dersenız kı ben esıme destek olurum batarsakta cıkarsakta arkasındayım kımseden de beklentım olmaz o zaman sız bılırsınız.

Annen o senin yanındaki gider birgün annen hep kalır he de gec bir insanı kolay mi büyütmek

merhabalar canım benim eşimde hiçbir işyerinde çalışamadı daha sonra bir yerde 1 sene çalıştı o arada bana hep ticarete atılalım türü şeyler söyledi bende her seferinde karşı çıktım çünkü annem ne der zaten birsürü söyleniyo falan diye düşündüm daha sonra gözümü kararttım dedimki çalışan benim oda benim eşim ne olacaksa olsun en azından ileride önümü sen kapattın falan demesin annemede para benim istediğimi yaparım dedim ve ticarete atıldık çok şükür işlerimiz iyi gitti şuan annemde memnun biraz sıkıntı çektik maddi yönden hatta eşim ilk işinde çuvalladı 25bin kadar paramız gitti yılmadık kredi çektik bidaha atıldık ve bu kez oldu. sen artık yuvanı kurmuşsun evin ayrı eşinle bir ailesin artık bu nedenle sen ne düşünüyorsan onu yap

Manav dukkani açmak istiyor kamyonet alcak bu konuda gerçekten çok umutluydu. Bende onun arkasindaydim Ama annem hevesini kacirdi resmen
Aboooww .Arkadaßımin esi ißi biraktı .Manav için .Paralarını toplayamadı .Ćok iyi bir maaşı vardı .ßimdi askeri ücretle işe girdi.
Anneler heeeeeeer konuda haklıdır .Annenizi kırmayın.

Annenize neden anlattınız ki... Madem huyunu biliyorsunuz. Eşiniz kaç yaşındaki adam.. Eğer; eşiniz kendisine güveniyorsa, piyasa araştırması yaptıysa, sermayeniz de varsa neden olmasın.. Cesur olun..
Artık siz evlendiniz, yuva kurdunuz. Eşin ve sende bir ailesin.. Aile içi sorunlarınızı başkalarına anlatmayın..

Kamyonet satın almak şu aşamada çok riskli olur işleriniz iyi gitmezse kamyonet parasini bırak benzin parası çıkmaz. Manav işi de bence riskli artık her semtte pazarlar var marketler var benim bulunduğum semtte bile haftada 3 kere pazar kuruluyor bunun bide market versiyonu var.

Köylere gitse inan satış yapamaz çünkü köydeki insanlar zaten meyvesini. Sebzesini kendi yetiştiriyor yaz kış.

Bazen görüyorum kamyonla satış yapanları ama tek tük alanlar oluyor.

Eğer is yeri açmak istiyorsanız farklı alana yonelin ama hemen açmayın birikim yapın. Dükkan açınca hali hazirda gecimininiz için içeride para olmasi gerek sonuçta is yeri hemen para kazanmaz çevre edinmesi var bunun 6.7 hatta 1 sene bile sürebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…