Merhabalar halamla annem kendimi bildim bileli birbirlerinden hiç haz etmezler.Hatta babam bu durumu çok üzülür,diğer aile bireylerimiz de öyle.Fakat en çok ben üzülüyorum.Çünkü annemi de çok seviyorum,halamı da çok seviyorum.Nasıl ayırabilirim ki?Hatta hatırlıyorum,küçük çocukken annemle halam beni kucaklarına almak için kavga ederlerdi.Bazen halam bize geldiğinde ben küçükken;ah canım annen iyi bakmıyor tabii,zayıflamışsın.Gel yavrum ben sana bakarım diyordu.Annem de boş kalmıyor tabii hooop kavga.
İşin ilginç yanı diğer konularda kavga etmezler,hep benimle ilgili olan konularda.Paylaşamazlar beni.Halamın çocuğu da var,hem de iki tane.Ben seviyorum tabii ki halamı.Ama artık arada kalıyorum anneme gidiyorum halamı çekiştiriyor,halama gidiyorum annemi çekiştiriyor

Ben çok üzülüyorum.Mesela az önce halam bana mesaj atmış Cumartesi bize gel kızım,gezelim demiş.Ben de nereden söylediysem annemin yanında söyledim.Söylemez olaydım.Yine başladı benim çocuğumun benimle gezme hakkını da elimden alıyor vs.vs.Uzun uzun yazmayacağım.Durumlar böyle
şimdi işin ilginç yanı bu değil aslında.
buradaki yaşını başını almış bir çok kişinin teyit ettiği üzere işin can alıcı noktası bu.
bu iki kadın senin üzerinden kendi egemenliklerini göstermeye çalışıyorlar,
ki reşit değilsin,
annenin senin üzerinde egemen olması bu durumda çok normalken halaya pek de bir şey düşmez.
şimdi size gelelim.
arada kalıyorsunuz, çünkü kavga etsinler istemiyorsunuz, bu kavga size yansısın istemiyorsunuz, kısaca ne şiş yansın ne kebap diyorsunuz,
ama yetişkinliğinize de az kalmış, taraf olabilecek kadar da büyüksünüz yani.
dolayısıyla sizden taraf olmanız bekleniyor.
elbette aynı politikada devam edebilirsiniz,
veya annenizi seçebilirsiniz.
halanız açısından pek bir şey yok aslında, sizi ne kadar kendine çekerse o kadar karda, çekemezse de taş attı da kolu mu ağrıdı sanki durumunda olacak.
anneniz açısından ise tam bir hayal kırıklığı.
burada size dert anlatmaya çalışan çoğu kişi bir anne aynı zamanda. Ve evlattan gelecek böyle bir darbeye hiç kimse hazır değil.
Hani siz yine kendinize yontmayın cevapları, bu hüzün başka bir şey,
anneler bunu ara ara yaşarlar,
2 yaş sendromu,
3 yaş sendromu,
okula başlama,
ergenlik
...
benim oğlum bir kaç gündür öğrendi, kızınca sen benim annem olma artık diyor, daha 4 yaşında ve biliyor canı acıtacağı yeri...
17 yaşında da belki sizin gibi halam da beni senin kadar seviyor der.
der yani,...