Annemle Halam Arasında Kaldım...

Kızımı halası çok sever o kadar göstere göstere sever ki hep iç geçiririm keşke onun gibi bir anne olsaydım.Kızım ona çok bağlı ilerde de sevgileri bozulmaz hep böyle daim kalır.Ben gidersem arkamda anne yarısı bir hala var diye gözüm hiç arkada kalmıyor.Görümcemle hiçbir problemimizi kızıma yansıtmadım varsın beni kötü bilsin benim kadar seven bir insandır diye ben de onu kızım kadar seviyorum.Hiç söylememişim ama iyi ki varsın halası❤️
Sizi tebrik ediyorum işte bu

Durumu çevirdiğim falan yok hanımefendi.Ben nazik şekilde açıklama yaptıkça üzerime hakaretler yağıyor.Aksini iddia edebilir misiniz?Evet dediğimin de arkasındayım annemle halamı nasıl ayırayım dedim lakin seçmek anlamında değil.Halamla da görüşmek istediğim anlamında söyledim.Ayrıca halam annemden ne kadar haz etmiyorsa annem de halamdan o kadar haz etmiyor hatta her gün her dakika yanımda halama saydırıyor,ben bunlardan rahatsızım.Bilmediğiniz konularda üstüme yükleniyorsunuz.

Anneniz haklı . Bazı seylerede şahit olmuşsunuz. Kusura bakmayın da halanizmi doğurdu sanki sizi ayrıca anneniz kadar kimse sevemez :)))) bunu unutmayin

Bende bi halayım ve yiğenimi inanın çok seviyorum.Ama asla annesinin islerine karışarak veya onun için kavga ederek değil! Çünkü bir "annenin" yerini kimse dolduramaz.Herşeyin iyisini evladı için ilk önce anneler düşünür.Ve asla halana senin yanında anneni kötülicek kadar taviz verme!Çünkü o adı üstünde anne! Dünyaya can getirmiş insan,yaşam kaynağı.Halanı sevme demiyorum ama annenle halanın yerini ayırmayı ögrenmelisin.En azından arada kalıyorum dememek için...

İleride evlenince görümcen de senin gözünün içine baka baka ay bu çocuğa iyi bakılmıyor deyip sana kendini yetersiz hissettirsin o zaman anlarsın durumun vehametini. Annene üzüldüm cidden şu an. Bence çok sabırlı kadın. Görümcem yok ama olsaydı ve bana bunun binde bir imasını yapsaydı onun yerini dibine öyle bir sokardım ki kendisi çıkmak istemezdi. Halan seni cidden sevse annen hakkında tek kelime etmezdi sana. İnşallah büyüyünce anlarsın.

Bir kadın konu açıp halam la annem arasında kalıyorum diyorsa ne olursa olsun o zevkini verebilmis halayi tebrik ederim ben.

Ben de rahmetli halam çok severdim. Konu Sahibi ikisini de kirmayip onlarla vakit geçirin sonra çok pişman oluyor insan. Ayrıca bazı halalar da dünyalara bedel

Çocuğun ve görümcen olursa anlarsın. Halan ay zayıflamışsın annen sana bakmıyor diyorsa o kadın uyuzun tekidir, yazık annene

Kv geldi aklıma. Bir gün geldiler kp,kv,görümce. Eşim evde yok
Çocuğu uyutacaktım, görmek isterler diye uyutmadım. Çocuğun gözünden uyku akıyor. Kalkacağız diyorlar diye bekliyorum. En sonunda kv görümce için dedi ki x uyutsun da çocuğu, öyle gidelim, acıyorum çocuğa. Nasıl üzüldüm anlatamam, aptal gibi sustum. Kaç kere benzer şeyler söylediler, sanki annenin daha ötesindeler gibi. Onlar şimdi bunu sevgilerinden mi yaptılar!!!
Lohusaydım, espri olsun diye dedim ki çocuğa "yıllardır izlediğim diziyi senin için izlemeyi bıraktım". Kv atladı hemen, "televizyon izleyeceğini çocuğuna düş". Tokat yemiş gibi hissettim, gerçekten o his varmış

Son düzenleme:
Uzerimde annem kadar halamin da emegi var , elinde büyüdüm.
Ama aralarinda bir sürtüşme olacak olsa tabiki hic sorgulamadan annemin yaninda olurum. Herkesin yeri baska.

Ay halanin gicikligina ragmen sevimli geldi bana :) sirf annene gicikliktan bole davraniyo olmasin? Annende gicik olmakta hakli.. ne demek annen iyi bakamiyo?

Hepinize her şeye rağmen teşekkür ederim.Sizden ricam lütfen okuduğunuzu iyi anlayın.O başlıkta yazan,'Annemle Halam Arasında Kaldım' , seçmek anlamında kalmak, ya anne ya hala ikisinden birini seçmem lazım demek değil ki? Dil bilginiz vardır herhalde biraz,arada kalmak derken kavga arasında kalmayı kastediyorum orada.
Aklınıza gelmiş bu arada,halamın çocuğu olup olmadığımı sormuşsunuz.Hayır,bundan şüphem yok.Dna testine bile gerek yok ayrıca,annemin yüzünü gören benzerlikten direkt anlıyor benim annem olduğunu:KK66: Anne ile hala arasında seçim yapmak anlamında kalanın aklına,vicdanına şaşarım zaten.On tane hala bir ana etmez.
Her neyse ben kavga ortamından huzursuz olduğumu belirtmiştim.Bunların bir önemi de kalmadı.Size böyle konularda akıl danışılmayacağını gördüm.Hakaret edenleri de ilahi adalete havale ediyorum.

Bu yorumdan sonra boşuna konuştuğumu anladım. Davul zurna saz...

Bu yorumdan sonra boşuna konuştuğumu anladım. Davul zurna saz...
Gayet mantıklı bir mesaj yollamışım,tepkiye bakın.Belli ki kuyruk acınız var kendi ailenizle ilgili ama bunu bana saldırarak gideremezsiniz.Siz 17 yaşında,çocuk sayılabilecek yaşta bir insanın psikojisinden anlamayan bir insansınız,anneleri savunsanız ne olur,savunmasanız ne olur?Belki de evladınız yaşında bir kıza beddua okuyorsunuz.Sizin iyi niyetinize inanamıyorum ben.Neyse ben söyleyeceğimi söyledim asıl davul zurna saz size bence.

Eeeee anneniz tabi ki halanıza saydıracak,ben anne değilim ama gelecek dış kapının dış mandalı biri,benim anneliğimi sorgulayacak,beğenmeyecek,heralde laf sayacak annen.Halan haddini bilsin otursun aşağı.
Sen bence yanlışlarını kabul etmiyorsun hala ,buradaki tüm mesajları okudum,tam tersi herkes sana sert ama samimi cevaplar vermiş,ama sen hala yaptığın hatayı kabul etmiyorsun.
Annemle gezerim,"annen sana bakamıyormuş" diyorsa halam art niyetlidir,ikiyüzlüdür,sinsidir.Anneme bunu diyenin suratına bile bakmam ,o kim benim annemi beğenmiyor,9 ay o beni taşıdı,kendinden çok düşündü ,hala kimmiş ?
Umarım hatanı anlarsın ,benden küçüksün,sert yazmak istemiyorum yine de ,aile konusu benim için hassas .
Sevgiler

Konuyu hala olarak düşününce yiğenime annesiyle ilgili bu tarz cümleler kurmazdım sonuçta annesi çünkü. Yiğen olarak konuyu ele aldığımda da halam annem için bana böyle şeyler dese annemi savunmaya geçerdim yani çok sevdiğim halamı kıramazdım ama annemi savunma refleksi olurdu haliyle. Halanızın iyi ya da kötü niyetini bilemem sonuçta halanız olduğu için elbette sizi çok seviyor ve düşünüyordur ama aralarındaki kavgayı size yansıtmaları onların hatası bence.Siz ikisini de birbirleri hakkında size kötü konuşmamaları için uyarırsanız sizin etkilendiğinizi anlayıp daha dikkatli olabilirler. Bu arada konunuzda tepki çekecek en ufak kötü bir şeyden söz etmemişsiniz ama buna rağmen bayağı ters gelenler olmuş, takılmayın. Kendi hayatınızı en iyi siz bilip yönlendirirsiniz. Bu forumda polemik yaratmak bir gelenek :KK48:

Konuyu hala olarak düşününce yiğenime annesiyle ilgili bu tarz cümleler kurmazdım sonuçta annesi çünkü. Yiğen olarak konuyu ele aldığımda da halam annem için bana böyle şeyler dese annemi savunmaya geçerdim yani çok sevdiğim halamı kıramazdım ama annemi savunma refleksi olurdu haliyle. Halanızın iyi ya da kötü niyetini bilemem sonuçta halanız olduğu için elbette sizi çok seviyor ve düşünüyordur ama aralarındaki kavgayı size yansıtmaları onların hatası bence.Siz ikisini de birbirleri hakkında size kötü konuşmamaları için uyarırsanız sizin etkilendiğinizi anlayıp daha dikkatli olabilirler. Bu arada konunuzda tepki çekecek en ufak kötü bir şeyden söz etmemişsiniz ama buna rağmen bayağı ters gelenler olmuş, takılmayın. Kendi hayatınızı en iyi siz bilip yönlendirirsiniz. Bu forumda polemik yaratmak bir gelenek :KK48:
Evet abla ben de ona çok üzüldüm.Yukarıda bir üye bana beddualar,hakaretler etti.Daha neler neler...Bir de şöyle bir şey var burada birisi bir şey söylese diğerleri papağan gibi aynı şeyi tekrar ediyor,kendilerine ait fikirleri yok gibi sanki.Beni anlayabildiğiniz için size çok teşekkür ederim.

Evet abla ben de ona çok üzüldüm.Yukarıda bir üye bana beddualar,hakaretler etti.Daha neler neler...Bir de şöyle bir şey var burada birisi bir şey söylese diğerleri papağan gibi aynı şeyi tekrar ediyor,kendilerine ait fikirleri yok gibi sanki.Beni anlayabildiğiniz için size çok teşekkür ederim.
Canım bak daha küçüksün ama çocukta sayılmazsın bende halayim ve yiğenimi cook seviyorum ayrı sehirlerdeyiz burnumda tutuyor resmen günde bir kaç kez görüntülü konusuruz o kadar özlüyorum yani ama tutupta annesine o sana bakamıyor falan demem bunda iyi niyet yok hemde yiğenimin yanında hiç hiç demem çok çok yanlış. Burda ki herkes bunda hemfikir çünkü halanın bu sözleri çok yanlış ama senin bunu papağanlık olarak nitelendirmen de doğru değil.
Daha ilerde cook zamanın olacak deneyim kazanmak için sadece empati yapmalısın.
Senin eşinin kardeşi senin evlâdın için sana böyle sözler söylese ne yapardın?

Canım bak daha küçüksün ama çocukta sayılmazsın bende halayim ve yiğenimi cook seviyorum ayrı sehirlerdeyiz burnumda tutuyor resmen günde bir kaç kez görüntülü konusuruz o kadar özlüyorum yani ama tutupta annesine o sana bakamıyor falan demem bunda iyi niyet yok hemde yiğenimin yanında hiç hiç demem çok çok yanlış. Burda ki herkes bunda hemfikir çünkü halanın bu sözleri çok yanlış ama senin bunu papağanlık olarak nitelendirmen de doğru değil.
Daha ilerde cook zamanın olacak deneyim kazanmak için sadece empati yapmalısın.
Senin eşinin kardeşi senin evlâdın için sana böyle sözler söylese ne yapardın?
Teşekkür ederim bana herkes sizin gibi yaklaşsaydı çok hoş olurdu fakat direk üzerime saldırılınca neye uğradığımı şaşırdım.Belki de kendimi iyi ifade edemedim.Ben annemle halam arasında geçmişte yani ben bebekken,veya daha doğmamışken neler olup bitti bilmiyorum.Fakat şöyle bir şey var ki annem de sivri dilli bir kadındır,geçmişte halama haksızlık yapmadığının garantisini veremem.Ayrıca halam bana zayıflamışsın vs.dediğinde küçük çocuktum,şimdi öyle şeyler söylemiyor ama birbirlerinden de hiç haz etmiyorlar,bunu biliyorum.Ama mesela annem yanımda sürekli halama bir şeyler söyler,o cadıyla aynı ortamda olmaktan ne zevk alıyorsun der mesela.Halam da benim yanımda annemin konusu açıldığında: ' O benimle bir türlü anlaşamadı,der geçer.Daha fazlasını söyleyemez zaten,annem o benim. Ben ikisinin arasının kötü olmasından dolayı mutsuzum sadece.Halam da annem de sert mizaçlı insanlar,sorun biraz da bundan çıkıyor sanırım.

Oluyor böyle şeyler, bende taşlananlardanım :olamaz: seni tanımayan insanların yaptığı hakaretler için kendini üzdüğüne değmez. Annenle halanı inşallah biraz daha dizginleyebilirsin, ama sertte olsa diğer üyelerin açıklamaya çalıştığı gibi de anneni halana karşı ezdirme ya da halanı annene karşı ezdirme ki daha ileriye gidemesinler. Hayırlısı :)

Teşekkür ederim bana herkes sizin gibi yaklaşsaydı çok hoş olurdu fakat direk üzerime saldırılınca neye uğradığımı şaşırdım.Belki de kendimi iyi ifade edemedim.Ben annemle halam arasında geçmişte yani ben bebekken,veya daha doğmamışken neler olup bitti bilmiyorum.Fakat şöyle bir şey var ki annem de sivri dilli bir kadındır,geçmişte halama haksızlık yapmadığının garantisini veremem.Ayrıca halam bana zayıflamışsın vs.dediğinde küçük çocuktum,şimdi öyle şeyler söylemiyor ama birbirlerinden de hiç haz etmiyorlar,bunu biliyorum.Ama mesela annem yanımda sürekli halama bir şeyler söyler,o cadıyla aynı ortamda olmaktan ne zevk alıyorsun der mesela.Halam da benim yanımda annemin konusu açıldığında: ' O benimle bir türlü anlaşamadı,der geçer.Daha fazlasını söyleyemez zaten,annem o benim. Ben ikisinin arasının kötü olmasından dolayı mutsuzum sadece.Halam da annem de sert mizaçlı insanlar,sorun biraz da bundan çıkıyor sanırım.
O zaman uzak tutmakta fayda var onları birbirinden yıllardır düzelmemiş araları bu saatten sonra düzeleceğini de zannetmiyorum.
Size tavsiyem halanızla ilişkinizi annenizin çok gözüne gözüne sokmadan devam ettirmeniz her görüştüğünüzü annenize anlatmayın mesela .
Hâlâ tarafından tavsiyem ise anneniz hakkında çizginizi cizin sizinle onun hakkında konuşmaması gerektiğini bilmeli .

Merhabalar halamla annem kendimi bildim bileli birbirlerinden hiç haz etmezler.Hatta babam bu durumu çok üzülür,diğer aile bireylerimiz de öyle.Fakat en çok ben üzülüyorum.Çünkü annemi de çok seviyorum,halamı da çok seviyorum.Nasıl ayırabilirim ki?Hatta hatırlıyorum,küçük çocukken annemle halam beni kucaklarına almak için kavga ederlerdi.Bazen halam bize geldiğinde ben küçükken;ah canım annen iyi bakmıyor tabii,zayıflamışsın.Gel yavrum ben sana bakarım diyordu.Annem de boş kalmıyor tabii hooop kavga.
İşin ilginç yanı diğer konularda kavga etmezler,hep benimle ilgili olan konularda.Paylaşamazlar beni.Halamın çocuğu da var,hem de iki tane.Ben seviyorum tabii ki halamı.Ama artık arada kalıyorum anneme gidiyorum halamı çekiştiriyor,halama gidiyorum annemi çekiştiriyor:KK43:Ben çok üzülüyorum.Mesela az önce halam bana mesaj atmış Cumartesi bize gel kızım,gezelim demiş.Ben de nereden söylediysem annemin yanında söyledim.Söylemez olaydım.Yine başladı benim çocuğumun benimle gezme hakkını da elimden alıyor vs.vs.Uzun uzun yazmayacağım.Durumlar böyle:KK43:

şimdi işin ilginç yanı bu değil aslında.
buradaki yaşını başını almış bir çok kişinin teyit ettiği üzere işin can alıcı noktası bu.
bu iki kadın senin üzerinden kendi egemenliklerini göstermeye çalışıyorlar,
ki reşit değilsin,
annenin senin üzerinde egemen olması bu durumda çok normalken halaya pek de bir şey düşmez.

şimdi size gelelim.
arada kalıyorsunuz, çünkü kavga etsinler istemiyorsunuz, bu kavga size yansısın istemiyorsunuz, kısaca ne şiş yansın ne kebap diyorsunuz,
ama yetişkinliğinize de az kalmış, taraf olabilecek kadar da büyüksünüz yani.
dolayısıyla sizden taraf olmanız bekleniyor.
elbette aynı politikada devam edebilirsiniz,
veya annenizi seçebilirsiniz.

halanız açısından pek bir şey yok aslında, sizi ne kadar kendine çekerse o kadar karda, çekemezse de taş attı da kolu mu ağrıdı sanki durumunda olacak.

anneniz açısından ise tam bir hayal kırıklığı.

burada size dert anlatmaya çalışan çoğu kişi bir anne aynı zamanda. Ve evlattan gelecek böyle bir darbeye hiç kimse hazır değil.
Hani siz yine kendinize yontmayın cevapları, bu hüzün başka bir şey,
anneler bunu ara ara yaşarlar,
2 yaş sendromu,
3 yaş sendromu,
okula başlama,
ergenlik
...

benim oğlum bir kaç gündür öğrendi, kızınca sen benim annem olma artık diyor, daha 4 yaşında ve biliyor canı acıtacağı yeri...
17 yaşında da belki sizin gibi halam da beni senin kadar seviyor der.
der yani,...

Back
X