Annemle Halam Arasında Kaldım...

şimdi işin ilginç yanı bu değil aslında.
buradaki yaşını başını almış bir çok kişinin teyit ettiği üzere işin can alıcı noktası bu.
bu iki kadın senin üzerinden kendi egemenliklerini göstermeye çalışıyorlar,
ki reşit değilsin,
annenin senin üzerinde egemen olması bu durumda çok normalken halaya pek de bir şey düşmez.

şimdi size gelelim.
arada kalıyorsunuz, çünkü kavga etsinler istemiyorsunuz, bu kavga size yansısın istemiyorsunuz, kısaca ne şiş yansın ne kebap diyorsunuz,
ama yetişkinliğinize de az kalmış, taraf olabilecek kadar da büyüksünüz yani.
dolayısıyla sizden taraf olmanız bekleniyor.
elbette aynı politikada devam edebilirsiniz,
veya annenizi seçebilirsiniz.

halanız açısından pek bir şey yok aslında, sizi ne kadar kendine çekerse o kadar karda, çekemezse de taş attı da kolu mu ağrıdı sanki durumunda olacak.

anneniz açısından ise tam bir hayal kırıklığı.

burada size dert anlatmaya çalışan çoğu kişi bir anne aynı zamanda. Ve evlattan gelecek böyle bir darbeye hiç kimse hazır değil.
Hani siz yine kendinize yontmayın cevapları, bu hüzün başka bir şey,
anneler bunu ara ara yaşarlar,
2 yaş sendromu,
3 yaş sendromu,
okula başlama,
ergenlik
...

benim oğlum bir kaç gündür öğrendi, kızınca sen benim annem olma artık diyor, daha 4 yaşında ve biliyor canı acıtacağı yeri...
17 yaşında da belki sizin gibi halam da beni senin kadar seviyor der.
der yani,...
Umarım çocuğunuz sizi hiç üzmez.Sevgiler

Konu sahibi, ne demek istediğini çok iyi anladım. Fakat çokta çaresiz kalınacak bir durum değil konunuz. Eğer halanız sizi seviyor ve değer veriyorsa halanız ile konuşun “eğer bana değer veriyorsan ve beni seviyorsan sendem ricam lütfen artık annem ile atışmayın, kavga etmeyin birbirinize saygınız olsun” de.
Yani halanızında söyledikleri hiç normal değil can sıkıcı ne demek “zayıflamışsın annen bakamıyor” falan. Halanız annenizi kışkırtıyor gibi. Neden seni çağırıyor da annenizi çağırmıyor? Bence konuşun. Eminim sizi seviyorsa bir nebzede olsa davranışlarına dikkat eder.

Gayet mantıklı bir mesaj yollamışım,tepkiye bakın.Belli ki kuyruk acınız var kendi ailenizle ilgili ama bunu bana saldırarak gideremezsiniz.Siz 17 yaşında,çocuk sayılabilecek yaşta bir insanın psikojisinden anlamayan bir insansınız,anneleri savunsanız ne olur,savunmasanız ne olur?Belki de evladınız yaşında bir kıza beddua okuyorsunuz.Sizin iyi niyetinize inanamıyorum ben.Neyse ben söyleyeceğimi söyledim asıl davul zurna saz size bence.

biz 17 yaşındaki senin psikolojinden anlamıyorsak sen de anneni yıllarca anlamamışsın. onu sana anlatıyoruz. ama sen anlamamakta ısrar ediyorsun.. biz de halanın iyi niyetine inanmıyoruz.
hem şu anki konuyla senin psikoljin arasında o kadar bi bağlantı yok.. burda durumu kötü olan annen.. sen değil.

biz 17 yaşındaki senin psikolojinden anlamıyorsak sen de anneni yıllarca anlamamışsın. onu sana anlatıyoruz. ama sen anlamamakta ısrar ediyorsun.. biz de halanın iyi niyetine inanmıyoruz.
hem şu anki konuyla senin psikoljin arasında o kadar bi bağlantı yok.. burda durumu kötü olan annen.. sen değil.
birazdan papağan demeye gelir bozuk plak misali :KK53:

Merhabalar halamla annem kendimi bildim bileli birbirlerinden hiç haz etmezler.Hatta babam bu durumu çok üzülür,diğer aile bireylerimiz de öyle.Fakat en çok ben üzülüyorum.Çünkü annemi de çok seviyorum,halamı da çok seviyorum.Nasıl ayırabilirim ki?Hatta hatırlıyorum,küçük çocukken annemle halam beni kucaklarına almak için kavga ederlerdi.Bazen halam bize geldiğinde ben küçükken;ah canım annen iyi bakmıyor tabii,zayıflamışsın.Gel yavrum ben sana bakarım diyordu.Annem de boş kalmıyor tabii hooop kavga.
İşin ilginç yanı diğer konularda kavga etmezler,hep benimle ilgili olan konularda.Paylaşamazlar beni.Halamın çocuğu da var,hem de iki tane.Ben seviyorum tabii ki halamı.Ama artık arada kalıyorum anneme gidiyorum halamı çekiştiriyor,halama gidiyorum annemi çekiştiriyor:KK43:Ben çok üzülüyorum.Mesela az önce halam bana mesaj atmış Cumartesi bize gel kızım,gezelim demiş.Ben de nereden söylediysem annemin yanında söyledim.Söylemez olaydım.Yine başladı benim çocuğumun benimle gezme hakkını da elimden alıyor vs.vs.Uzun uzun yazmayacağım.Durumlar böyle:KK43:
anne tercih sebebi olamaz tatlım. arada da kalınmaz halanı nekadar seversen sev her anındfa yanında olacak tek kişi annen. kötü bir zamanın olsun ciddi birseyden bahsediyorum ilk çil yavrusu gibi dağılacak olan onlar olur. oyüzden halanın rahat rahat anneni çekiştirmesine müsade etme birazda tavrın olsun senin canım....

Gayet mantıklı bir mesaj yollamışım,tepkiye bakın.Belli ki kuyruk acınız var kendi ailenizle ilgili ama bunu bana saldırarak gideremezsiniz.Siz 17 yaşında,çocuk sayılabilecek yaşta bir insanın psikojisinden anlamayan bir insansınız,anneleri savunsanız ne olur,savunmasanız ne olur?Belki de evladınız yaşında bir kıza beddua okuyorsunuz.Sizin iyi niyetinize inanamıyorum ben.Neyse ben söyleyeceğimi söyledim asıl davul zurna saz size bence.

Halan gibi can acıtacak yerleri iyi biliyorsun. Ben sana hakaret etmedim saldirmadim. Kendini başta düzgün ifade edemedin sonra çevirdin. Ayrica sen burdaki insanlara dilbilgisinden yoksun papağan gibi diyerek hakaret ediyorsun. Kendin polemik yaratıyorsun. Asıl ben seni Allaha havale ediyorum. Ayrıca 17 yaşında cocuk da sayılmazsın hele ki böyle her şeyin göz önünde olduğu bir teknoloji çağında.

Kendi adıma o kadar tedavi göreyim hergün iğneler yapayım. Büyütmek için onca emekten sonra gitsin benimle bir başkası arasında kalsın. Acırım giden yıllarıma. Halan da safkan görümce nesiyle arada kaldığını anlamadım. Kimsenin çocuğuna annen bakmıyor tabi gel ben bakarım diyemezsin. Yolarlar adamı yani ben yolarım annen sabırlı kadınmış

Evet abla ben de ona çok üzüldüm.Yukarıda bir üye bana beddualar,hakaretler etti.Daha neler neler...Bir de şöyle bir şey var burada birisi bir şey söylese diğerleri papağan gibi aynı şeyi tekrar ediyor,kendilerine ait fikirleri yok gibi sanki.Beni anlayabildiğiniz için size çok teşekkür ederim.
Sen hala anlamıyorsun galiba,papağanlıkla ne alakaymış çözemedim,sen de aynı lafları edip duruyorsun ve anlamamakta ısrar ediyorsun .Sana herkes fikrini söylüyor ve fikirler genelde aynı yönde,bir kaç kişi değişik bir şey söylemiş ve sen de sadece onlara cevap vermişsin güzel bir şekilde.
Sana daha bir şey yazmak anlamsız ,çünkü kendini haklı görüyorsun hala ,keşke yazmasaydım ilk mesajı ,herkes sana yardım etmek istiyor aslında

Her şeye rağmen teşekkür ederim annemlerle az önce konuştum yarın halamla gezmeye gideceğim,annem babam ben konuştuk ve karar verdik.Pazar günü de annemle annemin sevdiği bir lokantada yemek yiyeceğiz.Bu işi de böylece çözüme kavuşturdum.Diğer anlaşmazlıkları için de yapabileceğim bir şey yok gibi görünüyor maalesef.Ben sadece bana düşenleri yapıyorum şimdi.Gerisi onlara kalmış.

Halan seni evlatlik mi verdi acaba ailene
bende aynı şeyi düşündüm hatta geçmiş sayfalarda paylaştım tek çocukmuş zaten konu sahibi anneme çok benziyorum diyor ama hamilelik fotosu var mı diye sormak bile geldi içimden de...yaşı da küçük daha ne denir bilemedim
hala 17 yıldır tutumu değiştirmemiş ben ona şaştım baba da müdale etmemiş ilginç

bende aynı şeyi düşündüm hatta geçmiş sayfalarda paylaştım tek çocukmuş zaten konu sahibi anneme çok benziyorum diyor ama hamilelik fotosu var mı diye sormak bile geldi içimden de...yaşı da küçük daha ne denir bilemedim
hala 17 yıldır tutumu değiştirmemiş ben ona şaştım baba da müdale etmemiş ilginç
ulkemizde olmayan sey degil aile ici evlatlik olayi

Bence annenizin kızının akrabalarıyla arası iyi olduğu için sevinmesi lazım.farklı bir bakış açısı ama Allah korusun annenize birşey olsa ne güzel kızını çok seven kızınında çok sevdiği biri var hayatta

ulkemizde olmayan sey degil aile ici evlatlik olayi
Ne kadar emin konuşuyorsunuz benim annemi benden iyi mi tanıyacaksınız,ben evimizdeki dolapta annemin doğum belgesini bile gözlerimle gördüm.Ayrıca bir çocuğu evlat gibi sevmek için illa doğurmak gerekmiyor bana göre.

Back
X