Annemle hep aynı konu...

magicat

tam zamanlı anne
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
5.099
18.183
248
Annem ailesini, akrabalarını çok sever. Biz de severiz. Burada sıkıntı her gitmek istediğinde beni de şu anda 15 yaşına gelmek üzere olan kardeşimi de sürüklemek ister. Bekarken fenalık gelmişti. Evlendim, kurtuldum.

Şu anda bir kızım var. 22 aylık. Pazar günü kuzenim mevlüt okutacak ve ben de annemde olacağım. Tutturdu, gidelim diye. Tam kızımın uyku saati, evde en az 40 kişi olur. Uyuyamaz, Mevlüt okunurken sessiz durmaz. Huzursuzluk çıkarır. Daha da kötüsü hasta bir kişi olması ihtimali.

Ben gelmek istemiyorum demedim başta, az dururuz döneriz dedim. Benle pazarlık yapma başlayınca gider bitince döneriz dedi. Biraz tartıştık. Ben şimdi gitmeyeceğim. Kalbini kırmadan nasıl bu konu içinden çıkarım.

Yanlış anlama olmasın. Kuzenimi çok severim. Ayrıca sakin zamanlarda görüşmekten çok keyif alırım. Kalabalık ziyaret sevmiyorum ben...

Şu anda bir kızım var. 22 aylık. Pazar günü kuzenim mevlüt okutacak ve ben de annemde olacağım. Tutturdu, gidelim diye. Tam kızımın uyku saati, evde en az 40 kişi olur. Uyuyamaz, Mevlüt okunurken sessiz durmaz. Huzursuzluk çıkarır. Daha da kötüsü hasta bir kişi olması ihtimali.
Aynen bunlari soyleyin bnce
Disi falan cikiyo deyin cok miz mizlaniyo de

Annem bunları biliyor ama anlayışsız. sen insandan kaçıyorsun diyor. Bekarken de kalabalık toplantıları sevmediğim için. Erkek kardeşime üzülüyorum ona da trip yapıyor gelmeyince

Tam hastalık havası eşim kalabalığa sokmamam gerektiğini söyledi.

Ben bazen ebeveynlere de ayar verilmesi gerektiğini düşünüyorum. İstiyorlar.

Bu da öyle bir konu bence.

"Anne, gelmiyorum.
Sen akrabaların için evlatlarını oraya buraya sürüklemeyi seviyor olabilirsin.
Ben kendi evladımı bir yerlere sürüklemeyeceğim."

Valla bilmiyorum da 22 aylık nerdeyse iki yaş demek hasta insanlar olma ihtimali üzerine ortama sokmama zamanı biraz geçmiş gibi geldi bana. Hani 3-5 aylık değil ki. Huysuzlupuna bişi diyemem. Ben olsam gider huysuzlankmca bak hıysuzlandı der dönerim

Tam hastalık havası eşim kalabalığa sokmamam gerektiğini söyledi.

Onu desem damada da bozulur :)

Ya kuzenime söylesem o bile daha anlayışlı davranır.

Çocuğa o sürede eşin bakabilir mi evinde?
Biz başka şehirde yaşıyoruz. Eşim pazar eve dönecek. Ben bir hafta annemdeyim.

Mesafe yakın olsa olur da. İstanbul Anadolu yakası annem. kuzen avrupa yakası. Kalkalım deyince de bozuluyor

ay hiç sevmem mevlütleri, bence mevlütleri mantıklı bulmadığını, değil buna başka hiçbir mevlüde katılmayacağını söyleyip, gelecek tehlikelerden de kurtul, ayrıca bebeğinin mız mızlamasınıda tüm gün sen çekeceksin annenin egosu için
neden yanlız gitmek istemiyor anlamadım

Ya kusura bakmayın ama ben çocuğum mızmızlanır bahanesini çok yüzeysel buldum. Kuzenine söylesen tabi anlayışlı davranır ama içten bi bozulur. Hem de uzun yoldan gelip kuzeninin mevlutune gitmemek ne bilim bana ters. Bir görün çık yani. Yok öğle uykusuymus yok benim çocuğum durmaz. Bunlar hakkaten sadece bahane... Gitmek isteyen her türlü gider

Ben de sevmem çok kişili organizasyonları.
Düğün dahil.
İnsan da sevmem,kaçarım.
Herkese bildir annen dahi olsa.
Gitme.Birileri üzülecek diye kendini üzme.
Gerileceksin boşu boşuna huzurun kaçacak.

Torununa hayran, onun herkesin hayranlığını üzerinde toplaması çok hoşuna gidiyor...
Zaten gitmek istemiyorum ki... Hiç sevmem kalabalık misafirlikleri. Bir de oturup iki sohbet etmeyeceğiz. Hocayı dinleyeceğiz. Mantıksız yani...

Ben böyle şeylerde anneme açık açık söylüyorum. Kusura bakma ama hastalanınca ben uğraşıyorum. Huyu suyu değişmesi Bi tarafa çocuğum mahvoluyor. Göze alamam anne sağlık bu. Bunda kırılacak Bi şey yok. Ben başka Bi gun tebriğe giderim diyorum.

Ben de hiç sevmem mevlitleri hatta düğünleri dogum günlerini ama tüm bunların bi anlamı var. Ooo düğün ne güzel olmus diye gidilmez ki. Bunlar akrabaların etkinlikleridir ve biz akrabalarımıza deger verdigimiz için gideriz . Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum.

Ah işte anlasa, kırılıyor, üzülüyor. Ben de öyle istiyorum. Sakin bir gün başbaşa buluşalım seviyorum. Bir de ben burada alıştım sakinliğe. İstanbul'da trafik bile kabus...

Ben düğünlerden de hoşlanmam. Kendi düğünüm de onlar kırılmasın diye oldu. Bana kalsa nikah yeterliydi. Çok sevdiğim kişiler hariç kimsenin düğününe gitmem. Annem küçüklüğümden beri her düğüne götürdüğü için kota doldu bende, nefret geldi. Fidayda çaldığını duyunca tüylerim diken diken oluyor

Sonra senin kızına da gelen olmaz dermişim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…