• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle ilgili dürüstçe yorum istiyorum

Size hak veriyorum ama anne baba evli olan insanlar bu konuda daha rahat davranabiliyor. Yalnızlık da olmadığı için olabilir. Ben tek çocuğum ve annem tarafından büyütüldüm.
Çok net söylüyorum bence evlenme. Annenle sağlıklı bi ilişkin yok erkek olsaydın da aynısını derdim. Kafana koymuşsun bize niye soruyorsun ki belli ki işe girer girmez kredi çekeceksin annene

Hayır direkt böyle bir talebi yok ama işe girmeme erteliyor bu durumu bundan rahatsız değilim zaten. Sadece aramızdaki sevgiye güvenerek benden beklediği aslında daha fazlasıymış gibi bir hissiyata kapılıyorum. Bu benden mi kaynaklı yoksa yine arada ufak çaplı konuşulan şeylerden mi kaynaklı bilmiyorum.
İşe girmeni beklemesine sebep, eli biraz daha rahat etsin diye kadının. Bunu sen de çalışınca anlayacaksın yani şuan için senlik bir durum yok.
Annene karşı kendini minnettar hissettiğin için böyle bir duyguya kapılmışsın.
Annelerimizin hakkı elbette ödenmez, ama bu araba modeli yükseltmek gibi bir şey değil.

Ayrıca naçizane tavsiyem evlilik düşünmeden önce kendi hayatını kur ve özgüvenini Kazan.
DAha önce de konu açmışsın, sürekli annene karşı aşırı minnet duygusundan da arınmaya bak.
Bilemiyorum anlatamadığın bir şeyler var mı ama, şuana kadar çizdiğin anne profili senden böyle şeyler beklemeyen bir anne.

İşe girmeni beklemesine sebep, eli biraz daha rahat etsin diye kadının. Bunu sen de çalışınca anlayacaksın yani şuan için senlik bir durum yok.
Annene karşı kendini minnettar hissettiğin için böyle bir duyguya kapılmışsın.
Annelerimizin hakkı elbette ödenmez, ama bu araba modeli yükseltmek gibi bir şey değil.

Ayrıca naçizane tavsiyem evlilik düşünmeden önce kendi hayatını kur ve özgüvenini Kazan.
DAha önce de konu açmışsın, sürekli annene karşı aşırı minnet duygusundan da arınmaya bak.
Bilemiyorum anlatamadığın bir şeyler var mı ama, şuana kadar çizdiğin anne profili senden böyle şeyler beklemeyen bir anne.
Evet benden böyle talepleri var desem yalan olur hakkına girerim . Ama duygularını dışarıda yaşayan bir kadın değil. Dediğim gibi aramızdaki sevgiye de dayanarak o söylemeden bi şeyleri düşünmemi bekler ve ben bunu gerçekleştirmezsem bana içten içe kırılması bile beni yıkar.

Anneniz araba için sizin işe girmenizi siz de ödeyin diye değil de, olur da işe giremezseniz para lazım olur harcamayayım diye erteliyor olabilir mi? Yani böyle bir talebi yok demişsiniz ondan aklıma geldi. Destek olmanız, kıymetini bilmeniz çok güzel ama acil veya ihtiyaç olmayan durumlar ertelenebilir.

Bu platformdaki annelerin ve kız çocuklarının bu konuda düşüncesi benim için çok önemli. Ben annesi tarafından tek başına büyütülmüş bir kızım. Annem ve babam boşandı.Onu çok seviyorum onun da benden başka kimsesi yok. Evlenmeyi düşünmedi aslında çok güzel bir kadın ve yaşı da uygun.Sayesinde güzel bir okul bitirdim ancak henüz çalışmaya başlamadım. Okurken de ona çok yük olmamaya çalıştım burslar da kazandım onu çok bunaltmadım. Mezun olduktan sonra erkek arkadaşim oldu 3 senedir devam ediyor. Benim sınavlara hazırlık sürecim olduğu için henüz işe başlamadım ancak puanım yeterli çok yüksek ihtimalle memurluk olacak kendi alanımdan. Erkek arkadaşım da aynı şekilde.Biz işe başladıktan 1 yıl kadar sonra evlenmeyi düşünüyoruz. İki konuyu şöyle bağlayacağım. Annem çalışan bir kadın kendi arabası da var geçinebiliyor.Şu an arabasını yükseltmek istiyor benim işe başlamamı da bekliyor çünkü destek olacağım biliyor ben de bunu istiyorum zaten tek başına yapabileceği bir şey değil.Ama bazen kendimi öyle kötü hissediyorum ki sanki destekten çok o miktar ne olursa olsun göze alıp ödemem gerekiyormuş düşüncesine kapılıyorum. Örnek veriyorum kendime almak istediğim araba hayalini ertelemeyi düşünüyorum. Yani maaşımı annemden ayrı bir şekilde artırıp biriktirmek yanlışmış ve ne olursa olsun önceliğe onu koymam onu mutlu etmem gerekiyormuş gibi geliyor. Bakın ben annesini aç açıkta bırakacak biri değilim. O bana gerçekten çok iyi bir anne oldu ben de hayatım boyunca ona destek olacağım. Ama onu mutlu eden şeyler sanki daha farklı ve ben kenarda maaşımdan rahatça artırıp kenara koyabilirken ona heveslendiği imkanları sağlamazsam hakkını ödeyemeyeceğim gibi hissediyorum. Düşüncelerim sağlıksızsa da dürüstçe yorumlayabilirsiniz. Umarım anlatabilmişimdir
Yavv tamam annelerin hakkı ödenmezde arabasını yükseltmesi tamamen keyfi. Gerçek ihtiyacı olur, hastalık olur verilir ama çalışan biri yükseltmek istiyorsa arabasını kendi ödesin bir zahmet ya. Sen hayata yeni atılıyorsun evlilik düşünüyorsun birikim yapman lazım. O senin paran ve kendine harca.

Bu platformdaki annelerin ve kız çocuklarının bu konuda düşüncesi benim için çok önemli. Ben annesi tarafından tek başına büyütülmüş bir kızım. Annem ve babam boşandı.Onu çok seviyorum onun da benden başka kimsesi yok. Evlenmeyi düşünmedi aslında çok güzel bir kadın ve yaşı da uygun.Sayesinde güzel bir okul bitirdim ancak henüz çalışmaya başlamadım. Okurken de ona çok yük olmamaya çalıştım burslar da kazandım onu çok bunaltmadım. Mezun olduktan sonra erkek arkadaşim oldu 3 senedir devam ediyor. Benim sınavlara hazırlık sürecim olduğu için henüz işe başlamadım ancak puanım yeterli çok yüksek ihtimalle memurluk olacak kendi alanımdan. Erkek arkadaşım da aynı şekilde.Biz işe başladıktan 1 yıl kadar sonra evlenmeyi düşünüyoruz. İki konuyu şöyle bağlayacağım. Annem çalışan bir kadın kendi arabası da var geçinebiliyor.Şu an arabasını yükseltmek istiyor benim işe başlamamı da bekliyor çünkü destek olacağım biliyor ben de bunu istiyorum zaten tek başına yapabileceği bir şey değil.Ama bazen kendimi öyle kötü hissediyorum ki sanki destekten çok o miktar ne olursa olsun göze alıp ödemem gerekiyormuş düşüncesine kapılıyorum. Örnek veriyorum kendime almak istediğim araba hayalini ertelemeyi düşünüyorum. Yani maaşımı annemden ayrı bir şekilde artırıp biriktirmek yanlışmış ve ne olursa olsun önceliğe onu koymam onu mutlu etmem gerekiyormuş gibi geliyor. Bakın ben annesini aç açıkta bırakacak biri değilim. O bana gerçekten çok iyi bir anne oldu ben de hayatım boyunca ona destek olacağım. Ama onu mutlu eden şeyler sanki daha farklı ve ben kenarda maaşımdan rahatça artırıp kenara koyabilirken ona heveslendiği imkanları sağlamazsam hakkını ödeyemeyeceğim gibi hissediyorum. Düşüncelerim sağlıksızsa da dürüstçe yorumlayabilirsiniz. Umarım anlatabilmişimdir
iki evladımı tek başıma büyüttüm. bekliyorum ki okuyup işe girsinler ve birlikte birde ekonomik özgürlüklerini ellerine alıp benimle vakit geçirsinler. bu çok doğal bir hak. evet iki evladımı gençliğimi verdim ve mükemmel yetiştirmeye çalıştım. şimdi biri lisede biri ortaokulda. bence sizde annenizle vakit geçirin ona destek olun. ki oluyorsunuz mutlaka demek istediğim manen bunu da görmek yaşamak ister anneler. gururlanmak ister. ben istiyorum ve bekliyorum da iki oğlumdan. (tabi gelirlerine, düzen ve yaşantılarıyla orantılı olmak kaydıyla). hayatlarını bunaltmak değil

Doğuruyorsa iyi yetiştirmek anne babanın görevi bu arada ödüllendirilmesi gereken bir lütuf değil. Annen zaten çalışan bir kadın kendi modeli kendi yükseltebilir. Kadın olsun erkek olsun aileye bu kadar bağımlılık, fedakarlık normal değil. Olmazsa yaparsın varsa koskoca insan kendi birikimini yapmalı.

Birbirlerine destek olacakları bir eşi yok ve benim küçüklüğümden beri bu böyle. Bir eşin bu şekilde verebileceği desteği imkanım varsa aynı şekilde ben vermeliyim gibi hissediyorum
Hayır. Siz onun evladısınız. Eşi değilsiniz. Dünyaları da verseniz onu seven, sayan, elini tutan, kalbini ısıtan bir eşin yerini dolduramazsınız. Evlendiğiniz zaman da kendi ailenizi kurmuş olacaksınız. Önceliğiniz eşiniz olacak. Anneniz 2. Planda kalacak. Bu yaşamın bir kanunu. Hem daha işe gireceksiniz, para kazanacaksınız. Bakalım sevgiliniz sizin yüklü bir borca girmenizi isteyecek mi? Evleneceğiz, ev tutacağız, düğün yapacağız para lazım dese ne diyeceksiniz? Hayır her şeyi sen öde ben anneme yeni araba alıcam mı diceksiniz?

iki evladımı tek başıma büyüttüm. bekliyorum ki okuyup işe girsinler ve birlikte birde ekonomik özgürlüklerini ellerine alıp benimle vakit geçirsinler. bu çok doğal bir hak. evet iki evladımı gençliğimi verdim ve mükemmel yetiştirmeye çalıştım. şimdi biri lisede biri ortaokulda. bence sizde annenizle vakit geçirin ona destek olun. ki oluyorsunuz mutlaka demek istediğim manen bunu da görmek yaşamak ister anneler. gururlanmak ister. ben istiyorum ve bekliyorum da iki oğlumdan. (tabi gelirlerine, düzen ve yaşantılarıyla orantılı olmak kaydıyla). hayatlarını bunaltmak değil
Onunla vakit geçirmeyi o kadar seviyorum ki. Ben şimdiden onu anlık planlarla haftasonları alıp bir yerlere kaçırmanın vakit geçirmemizin hayalini kuruyorum. Bu onu mutlu ediyor ama ya beklentisi fazlasıysa…

anlatiminizdan gercekten iyi bir annelik yaptigini anlayabiliyorum fakat kendi hayatinizdan calmamalisiniz. evet, destek olmaniz veya olmayi dusunmeniz gayet dogal ama bu sinirli olmali. bu konuyla ilgili cok saglikli dusenemediginizi dusunuyorum, kaldi ki siz ne kadar fazlasini yapsaniz bir o kadar eksik hissedeceksiniz dahasini yapmak isteyeceksiniz. rollerinizi unutmayin..

Onunla vakit geçirmeyi o kadar seviyorum ki. Ben şimdiden onu anlık planlarla haftasonları alıp bir yerlere kaçırmanın vakit geçirmemizin hayalini kuruyorum. Bu onu mutlu ediyor ama ya beklentisi fazlasıysa…
bence beklentilerini net bir şekilde söylemediği sürece yorum yaparak kendinizi bunaltırsınız. siz evlenirsem annem ne olacak vicdanı yaşıyor olabilir misiniz?

Bende anneyim, oğlum henüz küçük. Büyüdüğünde ayakları üzerinde dursun yeter. Kendime yetecek kadar maddi gücüm olur inşallah. Çalışıyorum sonuçta. O dünyayı gelmeyi seçmedi, onu isteyip doğuran bendim, bakmakla yükümlüyüm. Kimi zor şartlarda büyütüyor, kimi nispeten daha kolay. Sonuçta imtihan dünyası…

İçinizden gelir destek olursunuz ama borçlu olduğunuz için değil. Bence bir psikolojik danışmanlık alın. Sağlıklı düşünce gibi gelmedi bana

Hayır. Siz onun evladısınız. Eşi değilsiniz. Dünyaları da verseniz onu seven, sayan, elini tutan, kalbini ısıtan bir eşin yerini dolduramazsınız. Evlendiğiniz zaman da kendi ailenizi kurmuş olacaksınız. Önceliğiniz eşiniz olacak. Anneniz 2. Planda kalacak. Bu yaşamın bir kanunu. Hem daha işe gireceksiniz, para kazanacaksınız. Bakalım sevgiliniz sizin yüklü bir borca girmenizi isteyecek mi? Evleneceğiz, ev tutacağız, düğün yapacağız para lazım dese ne diyeceksiniz? Hayır her şeyi sen öde ben anneme yeni araba alıcam mı diceksiniz?
Biliyor musunuz o kadar sağlıksız düşündüğümün farkındayım ki aslında bunları düşününce de kendime diyorum ki evlenmeyi ertele önce anneni mutlu etmeye çalış için rahat etsin ve eşinden laf işitme sonra evlen diyorum. Kendi içimde her şeye cevap verdiğim için kurtulamıyorum bu duygudan

bence beklentilerini net bir şekilde söylemediği sürece yorum yaparak kendinizi bunaltırsınız. siz evlenirsem annem ne olacak vicdanı yaşıyor olabilir misiniz

anlatiminizdan gercekten iyi bir annelik yaptigini anlayabiliyorum fakat kendi hayatinizdan calmamalisiniz. evet, destek olmaniz veya olmayi dusunmeniz gayet dogal ama bu sinirli olmali. bu konuyla ilgili cok saglikli dusenemediginizi dusunuyorum, kaldi ki siz ne kadar fazlasini yapsaniz bir o kadar eksik hissedeceksiniz dahasini yapmak isteyeceksiniz. rollerinizi unutmayin..
Haklısınız. Sanırım psikolog desteği de şart.

Az
Bende anneyim, oğlum henüz küçük. Büyüdüğünde ayakları üzerinde dursun yeter. Kendime yetecek kadar maddi gücüm olur inşallah. Çalışıyorum sonuçta. O dünyayı gelmeyi seçmedi, onu isteyip doğuran bendim, bakmakla yükümlüyüm. Kimi zor şartlarda büyütüyor, kimi nispeten daha kolay. Sonuçta imtihan dünyası…

İçinizden gelir destek olursunuz ama borçlu olduğunuz için değil. Bence bir psikolojik danışmanlık alın. Sağlıklı düşünce gibi gelmedi bana
Teşekkür ederim haklısınız psikoloğu şimdiye kadar ertelemem hataydı.

Anne olarak yorum yapıyorum, annenizin de bence maddi beklentisi yoktur. Kendi adıma ileride oğlumdan beklentim beni araması sorması, arada benimle vakit geçirmesi, sevgiyle bahsetmesi olabilir. Bir de mutlu olacağı işten kendine rahat yetecek kadar kazancı olsun yeter.
İleride de o desteğe ihtiyaç duyarsa desteklemek isterim. Her zaman maddi manevi arkasında olacağımı bilsin bana yeter. Benim de ona maddi manevi zor günde ihtiyacım olursa elinden geliyorsa yanımda durması mutlu eder.
Öyle arabamı büyütmek için destek beklemem.
Siz de bence kendinizi zora sokmayın. Güzel bir anne kız ilişkisi kurup sık sık aramanız sohbet etmeniz manevi açıdan destek olmanız onu mutlu eder zaten. Gerçekten ihtiyacı olduğunda da yakında olacağınızı biliyorsa ona yetiyordur

kimsenin boğazına yapışıp beni doğur demiyoruz doğuran bunu göze alarak doğursun ne alaka yani o zaman kimse evlenmesin anasına baksın
Sen niye yükseldin hayirdir ne cocukluk travman var bilmem ama bu kadar belli etme git tedavi ol

Annesine araba alirken destek olsa kötü mü olur

Anneden babadan kalan mirasi bir güzel tikinirken ohh ohh biraz vermeye gelince komso ovlonmoson

Ha oldu her anne baba hak etmez ama konu sahibinin annesi gayet hak etmis ne var yahu annesidir kendisini zorlamadan katkida bulunsa ölür mü abart abart duyarkasar

Annenizin verdiği emeğin değerini biliyor olmanız çok güzel, sizi tebrik ederim. Araba değiştirmek annenizin büyük bi hayali ise bu konuda ona destek olabilirsiniz, ben olsam öyle yapardım ancak anneniz zaten çalışan ve kendine bakabilecek güce sahip bir kadın. Maddi desteğe ihtiyacı olmadığı sürece alıştırıp beklenti içine sokmayın, ileride evlendiğiniz de zorlanırsınız. Arada çok beğendiği şeyleri alarak, sürprizler yaparak şımartabilirsiniz.

Sen niye yükseldin hayirdir ne cocukluk travman var bilmem ama bu kadar belli etme git tedavi ol

Annesine araba alirken destek olsa kötü mü olur

Anneden babadan kalan mirasi bir güzel tikinirken ohh ohh biraz vermeye gelince komso ovlonmoson

Ha oldu her anne baba hak etmez ama konu sahibinin annesi gayet hak etmis ne var yahu annesidir kendisini zorlamadan katkida bulunsa ölür mü abart abart duyarkasar
ben uzun zamandır annemin bana miras bırakmaya çalışmamasını, elinde kendi için yaptığı küçük yatırımları bile kendi hayatı için harcamasını söylüyorum sağlamaya çalışıyorum bu arada. Benim evlenirken de erkek arkadaşımın ailesinden de kendi annemden de beklentim yok. Onu zor duruma sokmam.

Bu sıralamaya sokmayı da asla anlamıyorum ben mesela.
Benim hayatımda öncelik sırası böyle olmuyor. Eşim çocuğum annem elbette önceliğim. Ama annemin sağlıkla ilgili bir konuda bana ihtiyacım olduğunda önceliğim o olur. Yani ihtiyaca göre öncelikler bazen değişir. Eşimin ihtiyacı olur en önce o gelir bazen ama bazen de anne gelir. Evlenince sevdiklerimizi geriye atmak zorunda değiliz, herkesin sevgisi yeri başka
Anne sevgisi başka eş sevgisi başka evlat sevgisi başka. Evladım her zaman en önde gelir elbette ama hastalık nedeniyle bir hafta ayrı kalmam gerekirse de giderim desteğimi veririm. İlla kural gibi bir öncelik sıralaması da olmuyor hayatta.

Back
X