Yorumunuz hoşuma gittiği için sormak istedim. Bu durumda eşin tepkisi ne olabilir ve nasıl davranmak gerekir? Çevremde bu konuda tecrübe edebileceğim hiç kimse yok maalesef.
Evliliğe ve eşe göre değişti. Bizim aile yapılarımız farklı eşimle. Biz büyük aile olarak kalabalık ve birbirine düşkün bir aileyiz. Eşimin ailesi ise mirası kavgalarının da olduğu mesafeli bireysel bir aile.
eşim ilk zamanlar garipserdi ama zamanla bizim ailenin düzeni daha çok hoşuna gitti. Herkes kendi ailesiyle kendi düzeninde ilişki kuruyor 10 senedir.
Yani eşimin ailesi bize bir kuruş fayda göstermez biz de onlara destek olmayız. Herkes kendinden sorumlu.
Ama annem mesela pazar alışverişi yapmaz üşeniyor yoruluyor, balık marketine gidip aylık toptan balık alınca ona da alırız. Baktığın zaman anneme sürekli pazar alışverişi ve balık alırım. Kuru bakliyat pişirmez annem bitiremediği için pişirmişsem mutlaka ona da bir kase gönderirim mesela. Ben de yemek yapınca gönderen benimdir.
Ama annemde köyden zeytinyağ, salça, bal getirtir parasını almaz.
Aramızda sürekli bir böyle alışveriş var ama ödeme yok. Eşim de karışamaz yani.
Aile bütçesini sarmadıkça harcamalara eş çok karışmaz bizde.
Annem bir ara hobi bahçesi almaya kalktı mesela o dönemde ben de yardım edecektim onu eşimle konuştuk mesela. Sonradan mantıklı gelmedi vazgeçtik ama ileride tarla arsa bakıyoruz. Alırsak o konuda eşimin onayını isteyebilirim sanırım çünkü aile bütçesine bir miktar etkisi olur.
Kalan ufak tefeklere o karışmaz yani