Annemle ipler kopma noktasinda...

Kızım 3.5 yaşından itibaren kreşlerde büyüdü üstelik bu memlekette tek bir akrabamız dahi yokken :)) Anneme sadece 15 tatilde gelmesi için rica ederim bilet parasına kadar yollarım gelmek isterse getirtirim..Ama asla gelmedi bakmadı diye gönül koyamam o benim annem

Sen de annesin hele dur daha yolun çok başındasın kırılabilirsin amenna tipik anne-kız serzenişleri bunlar ama sen ''ipler kopma noktasına geldi,ona gitmek istemiyorum'' diyorsun ve sonrada sana yaptıgının yanlış olduğunu söyleyenlere ''Tebrikler sizi gidi modern anneler bıdı bıdı '' felsefesi yapıyorsun..

Yazık üzüldüm kadına sen onca sene emek ver,besle,büyüt şu yaşına getir bahtını yap,teliyle duvağıyla bir yuva sahibi olmasında öncü ol ama evlat dönsün kendi bebesine bakılmıyor diye ferevan etsin..Ne kadar bahtsız bir kadınmış..Bilse nasıl üzülür.

Asla mecbur değil bakmaya kadın, kafasını dinlemek istiyor belli ki..

Ha bu arada bazı arkadaşlar ''Sağlığı yerindeymiş''demiş

Peki bu kadının saglıklı olması için sadece fiziksel durumda mı elle tutulur olması lazım ? Ya ruhen kendini iyi hissetmiyorsa..Sağlık dediğiniz zaman neden sadece işin fiziksel boyutu ele alınıyor..

Deveye niçin boynun eğri demişler kendi işimi kendim gördüğüm için demiş.

Önceki yorumum tüm topiği okumadan önceydi. Yerden göğe haklısınız.

Dur söylemeden geçmeyeyim; deveye niye boynun eğri demişler , nerem doğru ki demiş.

Kurda niye ensen kalın demişler , kendi işimi kendim gördüğüm için demiş.

Ben bu günlerde deve misali, ömrüm boyunca da kurt misali olduğumdan uzmanlık alanım olan bir konuda ukalalık yapayım dedim sabah sabah:)))

ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk.
size anneniz bakmayacağım dememiş hala burda yok yere hem kendi canınızı sıkıyorsunuz hem de üyeler arası zıtlaşmaya gidiyor konu.
annen sana ne dedi arkadaşım ? "sen bakabildiğince bakmak istiyorsun o yüzden ses etmedim "demiş. burdan sonra kalan konuşmalarda sessiz kalması ileride bakmayacağı anlamına gelmiyor!!
zamanı gelince bakarız ne gerek bakıcıya diyen de anneniz.. ilk sayfalarda yazdınız.. eeeeeeeee:44:şimdi sessiz kalıyor .görüsmek dahi istemiyorum diye kendini kuruyorsun...

kendini kurup burda içini daha da soğutacağına anneni alıp karsına güzelce bin kere konuşurdun.

Ayrıca kimse ben mükemmelim demeni.. Annelerin de hayatı var bakmak istemezse saygı gösterilsin dendi...

bu yazıda bunları yazmanız hala annenize kızgın olduğunuzu ,fikrinizin sabit olduğu açıkça gösteriyor...

ne demiş olursa olsun o anneniz ..bu yaşa gelmenize , 6 aylık bebeğe sahip olmanıza o sebep oldu..bunu unutmayın..ve ona saygı duyun..
nankör olduğunuzu düşünmeye başladım artık..ve sizin yapabileceklerinizden korkuyorum açıkcası..sizinle arkadaş olmak istemezdim..
annenizi kötüleyen cevaplara hoş karşılık yazmışsınız..diğerlerine na hoş..

siz de evlat büyütüyorsunuz.

dilerim sizin çocuğunuz sudan bir sebep için sizinle ipleri koparmasın.!!

..

Sizin istediğiniz sey bizim annenizin arkasından atmamızdı, yapmadığımız icin mükemmel(?) olduk.

Kadın hiçte mecbur değil torun bakmaya
hiçte öyle bir mecburiyeti yok
bakarsa allah razı olsun dersiniz yok bakmazsa sırt çevirmeye hakkınız yok
kendiniz bakın sonrada bakıcı tutun

haklısın. böle konuları okuyunca; evlat sahibi olduğum zaman nasıl davranmam gerekir diye düşünüp duruyorum... annem belki bakmak isterde ben nasıl kıyacağım şimdi ona...

Nerede yaşadığınızı bilemiyorum ama gerçekten 0-2 yaş çocuklara çok iyi bakan kreşler mevcut.Durumunuz buna müsaitse araştırın derim.

benim annem de kv de bize çok yakın oturuyolar.oğlum doğduğunda her ikisi de bakamam dedi,gerçi öyle bir talebim de olmamıştı zaten:) bakıcım vardı,onlar da gelip gidip oğlumu sevdiler oynadılar,bakıcıyı kontrol ettiler vs..Allah razı olsun dedim..
çok bakıcı değiştirdim bir dönem üstelik..o zaman da yardımcı oldu anneciğim sağolsun,baktı etti..
işte bizlere yardımcı olabilecekleri şeyler bunlarla sınırlı,üstelik bunları bile yapmaları o kadar büyük nimet ki..oğlum hasta olur işten izin alamama annem gelir,şimdi okula başladı oğlum,okulda bişi olur koşar gider...
daha ne olsun..
ben bile 3 yaşındaki oğlum çok şükür büyüdü de rahatladım az da olsa kendime vakit ayırabiliyorum diyorum..düşün ki kaç yaşına gelmiş,bizleri büyütmüş,torun görmüşler,artık kendi hayatlarına bakma ,kendileri için bişeyler yapma zamanları değil mi? yoksa insanın tüm ömrünü çocuklarına adaması doğru bi,r şey değil bana göre....yine sizin ihtiyacınız olsa ,bebeğinizin bişey ihtiyacı olsa anneniz koşar gelir unutmayın bunu..

KİMİSİ BİLEREK BAKMAZ..
KİMİSİ İSTER AMA HASTA
KİMİSİ ARTIK UNUNU ELEDİĞİ İÇİN....

ANNE OLMAK KOLAY DEĞİL BEN BİLEREK BAKMAYAN ANNE OLMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM AMA BİLEMEYİZ
BİN TÜRLÜ İNSAN VAR YADA ANA VAR ANACIK VAR
BİZ DE BÜYÜTÜYORUZ BİZ DEMİ BÖLE OLUCAZ ACABA
ZOR Bİ DURUM BENDE YAŞADIK BU DURUMU HALADA YAŞIYORUM
ÇALIŞMAK BENDE ZORUNDAYIM BEN DE MECBURŞYETTEN 3 GÜN ANNEMDE KALIYORUM O GELMESİN EVİNDE BAKSIN BARİ DİYE
3 GÜNDE KAYNANAMDA HEMDE BAKMADINI İSTEMEDİĞİNİ BİLEREK BACIMM
KIRILMAK HAKKIMIZ AMA NAPALIM ADI ÜSTÜNDE ANNE

Senin diyeceğin sana hasta iken baktım , yaşlılığında gidecek yerin yok bana mahkumsun, bugün bana yarın sana (bunları sadece burada söylediğini, yüzüne söylemek gibi bir densizlik yapmadığını umuyorum.) yerine şu olmalıydı;

"Anneciğim önümüzdeki 1,5 sene bebeğime bakmana ihtiyacım var çünkü işten ayrılamıyorum ama ben sana gereken tüm desteği sağlayacağım. Gerek yardımcı tutarak, gerekse sana kendim yardım ederek. Bakmak istemezsen ben bakıcıya vereceğim ama gönlüm senin bakmandan yana. Yine de bakmak istemezsen sana küsmem darılmam çünkü bir bildiğin vardır derim. Seni her koşulda çok seviyorum. "

Gemileri yakmak yerine birde bunu dene.

ayyy allahim anne kiz iliskisi bile cikara dönüsmüs cocuguna bakarsa anne bakmayinca annen deyilmi seni büyütmüs cocugunuda büyütmek zorunda deyilll
benim evlatlarim canimdan ileri belirli yasa getirmisim tam hepsi evlendi yurt yuva sahibi oldu esimle gezer tozar belki cocuklarla ilgilendigim icin yapmadigim gezmeyi gezer hobi edinir kendimle ilgilenecekken kizim gelip böyle derseeee inanki cok kirilirimm
ben yurt disinda yasiyorum inaki minnacik bebekler kreste cocuklar resmen yuvada büyüyorlarrrrr
sakin annene kirilma sen haksizsinnn sen rahatsiz veya bebegin rahatsiz olmasin diye annen günlük bu yasta size gelip gidecek kadin bu yasta yollarda perisan olacakkk

Konunun sonuna kadar okuyamadım ama 15. sayfaya kadar herkes birşeyler söylemiş.
Peki aranızda hiç bakıcı ile büyüyen var mı?
Annem canım annem sırf biz cocukları bakıcı ile büyüdü diye emekliliğini isteyip babamı kendi şehrimizde bırakıp istanbula ablamların yanına geldi.Ki o kadar sosyal bir insandı.Neden bıraktı peki bizim çektiğimizi torunu çekmesin.Kendisi bizi bırakırken gözü arkada kalıyordu ablamında gözü arkada kalmasın diye.

Annem de bilirdi günlerde gezmeyi ki arkadaşları şuan yurdışı turlarında.Ama o bizim çektiğimizi kendi torunları çekmesin diye kendi özel yaşamından fedakarlık etti.
Bu arada kimse o küçük bebeği düşünmemiş yorumlarında.Onlar o kadar akıllılarki kimin ona sevgiyle yaklaştığını anlar.
Valla iyi bakıcılar vardır ama çok az.Bende çalışıyorum ileride benim de bebğim olursa tabiiki annemi zorlayamam ama zaten annen bu bilinçteyse o kendi der.
Arkadaşım sende bence kimseye söyleme çünkü şimdiden gönlü yok ise ileride her laf söylendiğinde canınn daha çok acır.

Bazen babaaneme bırakıyormuş annem beni.Eğer babaannem anneme kızdı ise benim altımı öyle kakalı bırakıyormuş ya da bütün evdeki bulaşıkları onun geliş saatine göre dağ gibi musluğun içine yığıp bırakıyormuş
Ahh anneciğim çok duygulandım şimdi.Hemen arayayım da sesini duyayım.
Senin annen çalışmadığı için senin ruhundan anlamıyordur.

Buradaki yorumlardan su sonuc cikiyo
Bakici var kres var parasini ver baktir cocugu annenle yapmadin
o zaman annemiz babamiz yaslanir hasta olursa da bakici var, yaslilar yurdu var
oraya mi gonderelim onlarin da bizden beklentileri yok mu

pes yani, al gülüm ver gülüm diyosun yani, hem bana hem çocuğuma baksın ben ona ancak öyle bakarım demek gibi bişey bu

pes yani, al gülüm ver gülüm diyosun yani, hem bana hem çocuğuma baksın ben ona ancak öyle bakarım demek gibi bişey bu

uvvv ben bu yorumu görmedim. ama ne yalan söyleyim şaşırmadım da çok.

arkadaşım; Allah senin gibi evlatların eline düşürmeden zaten hayırlı ölümler nasip etsin ( Allah gecinden versin de )
bun nasıl bir kıyastır aklım almıyor gerçekten.

seni bu yaşa getirmiş,okutmuş,evlendirmiş,çocuk sahibi olmana vesile olmuş..
zamanında üzmüşse bile böyle bir şey demeye nasıl gönlün razı oldu.:26:

Tüm yorumları okuyun bence. Çünkü hemen herkes fedakarlık zorla olmaz, mecburi bişey değil bu annenizi kötü bi'anne yapmaz denildi. Ancak konu sahibi "ipler kopma noktasına geldi, herkes yaptigiyla ....."vs vs

Okadar emek zamanında yapılan onca fedakarlık noldu puf oldu uçtu...

Sahsen ben anneme kiyamam ona güvenip de dogurmam. Bir bu kadar daha yasayacaginin garantisi yok annelerimizin bizim artık onları rahat ettirmemiz gerek. Bir lokma azyer fedakarlığı asıl annesi olarak ben yaparım ki ilerde benim için fedakarliktan söz edemesin cocugum..

bazi arkadaslar bir bucuk sene bakiversin falan demisler sizin hayatinizda kisa gorunen o sure yas ilerledikce insanlara daha degerli gorunuyor evlatlariyiz diye onlarin hayatindan almaya hakkimiz yok

Çok doğru.1,5 sene ne olacak deniyor ama 1,5 hafta değil 1,5 seneden bahsediyoruz.Hiç te az değil.
Ben de konu sahibinin annesinin yaşına yakınım.Geçen seneki halimle bu seneki halim çok farklı.
Daha çabuk yoruluyorum,daha çabuk sıkılıyorum.Kafam gitgide gürültü patırtı kaldırmıyor,kalabalığa gelemiyorum vs...

Annelik fedakarlık deyip bunu çocuğun annesi olmayan anneanneden beklemek biraz tuhaf sanki:44:[/FONT][/B]

Annelik annelik evet ama bütün annelik nedense anneanneden bekleniyor.
Asıl anne varken anneanneye yüklenmek bence de haksızlık.

Konu sahibinin babası da var.Annesini işe giderken bırakıp dönüşte alırım demiş.
Dönüşte yemek lazım,evin işleri var.
Zaten anlattığı kadarıyla annesi evhanımıymış ama çok hamarat değilmiş.
Bu yaşta bu tempoya uyum sağlaması çok zor.

bir söz var o aklıma geldi :

"baba oğluna bir bağ bağışlamış oğul babaya bir salkım üzüm vermemiş."

tam olarak bunu anlatmıyor belki ama fedakarlık kısmı ortada.ne yaparsak yapalım asla bir bağ veremeyiz onlara.

allah iyiliğini versin :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…