- 30 Aralık 2009
- 23.869
- 96.033
- 1.123
Deveye niçin boynun eğri demişler kendi işimi kendim gördüğüm için demiş.
Önceki yorumum tüm topiği okumadan önceydi. Yerden göğe haklısınız.
ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk.benim actigim konu aslinda neredeyse butun calisan annelerin yasadigi bir zorlukla ilgili
Ben cocuguma tumden annem baksin demedim ucretsiz izin almam demedim
Sureksli sorumsuzlukla sucladiniz
Bende ornek olsun diye bakin cocukken yasadiklarimi gosterdim
Hemen ben daha fazlasini yaptim ne var
Anladik arkadaslar siz mukemmelsiniz
Cocukta yaparsiniz kariyerde kimseye de isiniz dusmez
Size gore Annem cocuguma biraz baksin diyen bencil bakiciya ver dedik ya diyen sizlerr modernsiniz tebrikler
benim actigim konu aslinda neredeyse butun calisan annelerin yasadigi bir zorlukla ilgili
Size gore Annem cocuguma biraz baksin diyen bencil bakiciya ver dedik ya diyen sizlerr modernsiniz tebrikler
benim actigim konu aslinda neredeyse butun calisan annelerin yasadigi bir zorlukla ilgili
konuşma sırası bana geldi yehuuuuuuuuuuu :))
ben çalışıyorum ne anne ne de kv var/ ikisi de uzakta. evimiz yok arabamız yok. ileride alırız diyoruz. çocuğumuz da yok ama ben bebeği tek maaşla ne zaman geçinebilirsem o zaman yapacağım veya güvenilebilir bir bakıcı/ kreş vs araştıracağım.
ben kendi sorumluluğumu kendim almak zorundayım. annem yaşlandı yoruldu istesede yapmaz ki biz zaten onu artık gezsin tozsun diye uğraşıyoruz. kv genç, teklif de etti ama ben benle ne kadar kalabilir? o sıkılır kp sıkılır aramız bozulabilir diye düşünmüyorum. üstelik annenin de belli bir zamandan sonra da fedakar olmasını asla savunmuyorum.
Allah bazı törelerimzn belasını versin ki zaten kadını kocasına/çocuğuna/kaynanasına/ hasana/ahmete/fatmaya fedakar ola ola kendini unuttu. anneyse de o bir kadın. kendi hayatı var ve olmalı da. çok yanlış düşünüyor burada herkes. kadın çalışansa da artık parasını herşeyini ona göre ayarlanmalı. biz şimdiden geçinemiyoruz ama napim çocuğum olunca kuaföre gitmem, parfüm kullanmam, kocam da bilgisayar oyunu almaz vs. annemden fedakarlık beklemeden önce kendim ve eşim fedakarlık etmeli.
hiç yurddışında annenin kvnin bebek baktığını gördünüz mü? almanyada bebekler bile kreşe gönderiliyor. hatta devlete diyorlar ki tamamen ücretsiz olsun doğum izninden sonra çalışalım (bu iyi mi kötü mü tartışlıabilir ama annesiz de oluyormuş)
Anneleri anne diye bu kültür çok pis kullanıyor
Arkadaslar lutfen beni rahatlatin biraz jonu annem ve bebegimle ilgili
Ozetle annem bebegime bakmak istemiyor. Simdi bakmak zorunda degil tabi ki diyeceksiniz, haklisiniz da ama lutfen bi yorum yapin ben kirilmakta haksizmiyim.
Benim 6 aylik bi bebegim var. Kendim kamuda calisiyorum.
Bebegim 1,5 yasina gelene kadar ucretsiz izin alip bakmayi dusunuyorum ki ev kredimiz olmasina ragmen esimle cocugumuzun yetismesi icin boyle bir karar aldik. Biliyorsunuz zaten en fazla 2 sene ucretsiz alinabiliyo.
3 yasinda ise bebegimi kurumumuzun kresine vermeyi dusunuyorum, 3 yastan once almiyorlar.
Yani arada 1,5 sene gibi bir biosluk kaliyor.
Anneme gelince 49 yasinda butun cocuklari evli genc ve saglik sorunu olmayan birisi Allaha sukur.
Bizle ayni sehirde oturuyor ancak uzak sayilir. Babam ben ise giderken anneni birakir aksam da alirim diyor.
Bende anneme cok zor olmasin diye yanina yarim gun bir yardimci tutayim, yardimci temizligi yemegi yapsin anneme yardim etsin diyorum. hem her gun gelince cokta temizlik isi olmaz yemeklerini felan hazirlar diye dusunuyorum.
Ancak annem biz bu planlari yapar ken hic ses cikarmiyor. Ortamdan kaciyor. Zaten cokta konusulmadi ama en son halamla beraberken konu bebege gelince ben sakayla karisiki benim bebegime de kimse bakmak istemiyo halacim dedim.
Annem hic ses etmedi. Halamda ne yapacaksin deyince ben de 1,5 yasina kadar bakicam sonra bilmiyorum dedim.
Halamda iyi sonrada krese ver dedi.
Anladim ki bunu ona annem soyletti.
Tekrar ediyorum tabi ki bakmak zorunda degil ama 1,5 yil bu fedakarligi yapamaz mi?
Kendimi anneme karsi cok kirgin hissediyorum. Artik onunla gorusmek istemiyorum.
Lutfen bana bi akil verin de biraz rahatlayyim.
Buradaki yorumlardan su sonuc cikiyo
Bakici var kres var parasini ver baktir cocugu annenle yapmadin
o zaman annemiz babamiz yaslanir hasta olursa da bakici var, yaslilar yurdu var
oraya mi gonderelim onlarin da bizden beklentileri yok mu
pes yani, al gülüm ver gülüm diyosun yani, hem bana hem çocuğuma baksın ben ona ancak öyle bakarım demek gibi bişey bu
Konunun sonuna kadar okuyamadım ama 15. sayfaya kadar herkes birşeyler söylemiş.
Peki aranızda hiç bakıcı ile büyüyen var mı?
Annem canım annem sırf biz cocukları bakıcı ile büyüdü diye emekliliğini isteyip babamı kendi şehrimizde bırakıp istanbula ablamların yanına geldi.Ki o kadar sosyal bir insandı.Neden bıraktı peki bizim çektiğimizi torunu çekmesin.Kendisi bizi bırakırken gözü arkada kalıyordu ablamında gözü arkada kalmasın diye.
Annem de bilirdi günlerde gezmeyi ki arkadaşları şuan yurdışı turlarında.Ama o bizim çektiğimizi kendi torunları çekmesin diye kendi özel yaşamından fedakarlık etti.
Bu arada kimse o küçük bebeği düşünmemiş yorumlarında.Onlar o kadar akıllılarki kimin ona sevgiyle yaklaştığını anlar.
Valla iyi bakıcılar vardır ama çok az.Bende çalışıyorum ileride benim deu bebğim olursa tabiiki annemi zorlayamam ama zaten annen bu bilinçteyse o kendi der.
Arkadaşım sende bence kimseye söyleme çünkü şimdiden gönlü yok ise ileride her laf söylendiğinde canınn daha çok acır.
Bazen babaaneme bırakıyormuş annem beni.Eğer babaannem anneme kızdı ise benim altımı öyle kakalı bırakıyormuş ya da bütün evdeki bulaşıkları onun geliş saatine göre dağ gibi musluğun içine yığıp bırakıyormuş
Ahh anneciğim çok duygulandım şimdi.Hemen arayayım da sesini duyayım.
Senin annen çalışmadığı için senin ruhundan anlamıyordur.
bazi arkadaslar bir bucuk sene bakiversin falan demisler sizin hayatinizda kisa gorunen o sure yas ilerledikce insanlara daha degerli gorunuyor evlatlariyiz diye onlarin hayatindan almaya hakkimiz yok
Annelik fedakarlık deyip bunu çocuğun annesi olmayan anneanneden beklemek biraz tuhaf sanki:44:[/FONT][/B]
belkide her gün sabahtan işe gelir gibi senin evine gelip gitmesi zor geliyodur. Birde bebeği annenin evine götürmeyi teklif et çok soğuk havalar haricinde annenlere bırak yavrunu böylece o uyuduğunda annende kendi evini çekip çevirir. Gündüz senin evinde durunca annenin evinin günlük işleri yemeği çamaşırı temizliği nolucak? Bu sefer onları aynı çalışan bi bayan gibi gece yapmak zorunda kalıcak ve o yaşta bi bayana hem erken kalkıp tüm gün çocuk bakmak evine gelince de kendi evinin işlerini yapmak zor gelebilir..
Dur söylemeden geçmeyeyim; deveye niye boynun eğri demişler , nerem doğru ki demiş.
Kurda niye ensen kalın demişler , kendi işimi kendim gördüğüm için demiş.
Ben bu günlerde deve misali, ömrüm boyunca da kurt misali olduğumdan uzmanlık alanım olan bir konuda ukalalık yapayım dedim sabah sabah:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?