- 7 Ağustos 2011
- 4.305
- 6.725
- 198
Bende 49 yaşındayım....2 çocuk büyüttüm...çalışmadım ev hanımıyım...çocuklarımı da çok seviyorum ve çok fedakar bir anneyim...onlar benim yaşam sevincim...gözümün nuru...ama gelgelelim torun bakmaya hiç sıcak bakmıyorum...kendimi bir bebeğin sorumluluğunu alacak kadar güçlü kuvvetli ve hazır hissetmiyorum...kızım nişanlı ve çalışıyor zaman zaman bunun muhabbeti geçince bende konu sahibinin annesi gibi sadece susuyorum... hiçbir şey söylemiyorum....kızın kalbini kırmak ta istemiyorum....sanıyorum ilerde böyle bir sorunla bizde karşılaşacağız...bazı arkadaşlarımı görüyorum torunlarını bakarken kadınlar 2 yılda göçtüler...ben de çok titiz ve hassas biriyim bu yükümlülük benim bütün hayatıma ipotek koyar gibi geliyor....benim kurslarım,arkadaşlarım eşimle gittiğim gezmelerim var....bilmiyorum valla ama tabii şöyle birşeyde olabilir yüzünü görünce kıyamam kimseye de güvenip bırakamam alır bakarım....bakıcağım deyince de en mükemmel şekilde bakarım...annenizinnde korkuları olabilir...ona küsmeyin...anlamaya çalışın ...çünkü bizim tam menapoz dönemimiz hassas ve alıngan oluyoruz...herşeyi konuşarak onu kırmadan izah etmeye çalışın derim...kolay gelsin.....
Özür dileriz konu sahibi, seni destekleyip anneni yeremediğimiz için, hem seni hem anneni anlamaya çalıştığımız için...
Oysa "sen dibine kadar haklısın, annen kötü, görüşme tabi kes ilişkini gitsin yeni bir anne bulursun kendine" falan dememiz gerekiyordu galiba...
İşin en acı kısmı kaç yıllık anneni alıp karşına konuşmuyorsun bu konuyu, kadın sessiz kalıyormuş, sen kendi kendine hüküm verip ilişkinizi kopma noktasına getiriyorsun. Kadın bir de hayır dese vay haline...
Son olarak isini birak diyenlere bir kac sey soylemek istedim
Daha once kamuda calistigimi ve iyi bir isim oldugunu belirtmistim
Simdi soruyorum o arkadaslara kendileri ya da kizlari okusa doktor, muhendis olsa kamuda calissa yine isini birak cocuk bak diyecekler mi
Ben zaten mumkun oldugunca ucretsiz izin alip bakicam
Beklerdim ki buradan tecrubeli ablalar bana
Calisan anne olmak zordur ama tek sen degilsin
Iyi bakicilar kreslerde var sende bu zorlugu goguslersin rahat ol
Biz yaptik yazsinlar
Ama ne yazdilar sorumsuzsun isini birak
Bosuna dememisler kadin kadinin kurdudur diye
Bizim ulkemizde calisan annelerin haklari az
Bir dogum izni yasasi yillardir cikmadi
Denilecegine isini egitimini bir kenara at deniyor
Bu ulkede kadinlar birbirlerine bu kadar ikinci sinif insan muamelesi yapiyorsa
Kadin haklarinin bu kadar asagi olmasina her gun bir kadinin katledilmesine sasmamak lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?