- 15 Mayıs 2012
- 3.095
- 2.708
- 83
- 35
ayrıca konu sahibinin annesi bakmam dememiş..
sen bakmak istiyorsun diye ses etmedim demiş..
yani kadın 1,5 yıl sonra bakar torununa..
ne halin varsa gör istemem dememiş...
Buradaki yorumlardan su sonuc cikiyo
Bakici var kres var parasini ver baktir cocugu annenle yapmadin
o zaman annemiz babamiz yaslanir hasta olursa da bakici var, yaslilar yurdu var
oraya mi gonderelim onlarin da bizden beklentileri yok mu
evet ama bebeğin annesi o değil işte senin anlamadığın o
kadın bebeğin annanesi
madem fedakar olunacak annesi işten çıkıp baksın o zaman niye annanesi fedakarlık yapacak ki allala
evet ama bebeğin annesi o değil işte senin anlamadığın o
kadın bebeğin annanesi
madem fedakar olunacak annesi işten çıkıp baksın o zaman niye annanesi fedakarlık yapacak ki allala
sen bunu yazana kadar sana da hak vermiştim
kırıldığını düşünmüştüm
ama gerçekten de bi arkadaşın yazdığı gibi
haklarını bile ödeyemeyeceğin insanlarla ilgli söylediklerine bak gerçekten boşmuş evlada verilen emek.
senin de evladın olmuş o da yarın bigün anlarsın belki.
umarım ailen yaşlanınca senin eline düşmez, çocuğuna bakmazlarsa huzurevini boylarlar bence.
Annelık=fedakarlık demektır zaten.
işten çıksın demek ne kadar kolay değilmi ,sizin tuzunuz kuru sanırım ,kamuda çalışıyor üstelik ,millet ne sınavlara giriyor orada çalışmak için ,neden işinden olsun, 1,5 yıl için neden çocuğunun geleceği için çalışmasın ,laf olsun diye konuşuluyor yahu..
arkadasim yanlis anlamayin lutfen
ben yaklasimi elestirdim aileme bakmam tabi ki demedim
yani ole bi konusuluyo ki baskalariyla yakinlarin bir olur mu
yani demem o ki ben nasil diyeyim yaslilar yurda gitsin
o zaman cocuklarda krese gitsin diye bu kadar kolay soylenmemeli
işten çıksın demek ne kadar kolay değilmi ,sizin tuzunuz kuru sanırım ,kamuda çalışıyor üstelik ,millet ne sınavlara giriyor orada çalışmak için ,neden işinden olsun, 1,5 yıl için neden çocuğunun geleceği için çalışmasın ,laf olsun diye konuşuluyor yahu..
:) Allah herkese kolaylık versin ama yinede ne bilim insan ailesinin desteğini görmek ister bu konuda.
mesela bazı aneler baştan söylüyorlar çocuğuna bakamam diye bu durumda tabiki ve herhaldeki anne bak demek olmaz.
insanın içi annede ya da babanede olunca daha rahat ediyor. dadılar ya da kreşlerde nasıl bir muamele olacağı bilinmiyor.
arkadaşın annesi başta söz vermiş kim annesinin sözüne güvenmez ki. arkadaş kırılamakta haklı haksız bulduğum tek konu annesiyle ipleri kopartacak olması burda hatalı buluyorum.
Hayır herkes fedakarlık diye tutturmuş. Fedakarlık dediğin budur yani. Anne fedakardır falan saçmalamışsınız. Anne fedakarsa çıksın işten o zaman. Anane mecbur değil demek istemiş arkadaş. Ayrıca işten çıkmaktan daha kolay yolları var bildiğiniz üzere. Bakıcı gibi. Herkes bakıcı tutuyor. Bence anane ve babaneden daha dsiplinli oluyor ayrıca. Ananeler çok şımartıyo
Hayır herkes fedakarlık diye tutturmuş. Fedakarlık dediğin budur yani. Anne fedakardır falan saçmalamışsınız. Anne fedakarsa çıksın işten o zaman. Anane mecbur değil demek istemiş arkadaş. Ayrıca işten çıkmaktan daha kolay yolları var bildiğiniz üzere. Bakıcı gibi. Herkes bakıcı tutuyor. Bence anane ve babaneden daha dsiplinli oluyor ayrıca. Ananeler çok şımartıyo
kızım olmadan önce bende bakmak zorunda değil derdim ancak kızım olunca şöyle oldum;
tabiki bakmak zorunda değil ama ben kızımı zora sokmam asla. o evlenincede büyüyüncede elimden geldiğince destek olurum. hayatını kolaylaştırırım.
birde burda o senin annen seni büyüttüğü için minnet duymalısın falan demişler buna hiç katılmıyorum doğurduysa bakacak tabiki bakmayacağı çocuğuda doğurmayacak, banamı sordular beni dünyaya getirirken.
sabahtan beri anne olmak fedakarlık yapmak demek değil mi muhabbet dönüyo
annesini fedakar olmadığı için suçluyo arkadaş.
o zaman kendi fedakar olsun işten çıksın çocuğuna baksın dedim ben de.
hani anne olmak fedakar olmak demekti.
niye kendi fedakar olmuyo o zaman.
hayret bişey.
Ben de hak veriyorum kırılmasına, olabilir yani.. İnsan annesini yanında görmek ister tabi ki ama ne bileyim ya annelere de yazık değil mi arkadaşlar insaf ya? Yani hangimiz biliyoruz bi evi baştan sona evirip çevirip çalışıp çocuk bakmayı. Onlar yapmış yorulmuş artık. İstemiyolarsa illa ki burulur insan da kızamaz küsemez yahu
ben tekrar belirtiyorum bu is icin yillarca okudum ve aynen dediginiz gibi 8000 kisinin girdigi bir kurum sinavinda derec ile bu ise girdim
calismayan bir kariyeri olmayan kadinlarin birak isi demesi bos bence
Arkadaslar lutfen beni rahatlatin biraz jonu annem ve bebegimle ilgili
Ozetle annem bebegime bakmak istemiyor. Simdi bakmak zorunda degil tabi ki diyeceksiniz, haklisiniz da ama lutfen bi yorum yapin ben kirilmakta haksizmiyim.
Benim 6 aylik bi bebegim var. Kendim kamuda calisiyorum.
Bebegim 1,5 yasina gelene kadar ucretsiz izin alip bakmayi dusunuyorum ki ev kredimiz olmasina ragmen esimle cocugumuzun yetismesi icin boyle bir karar aldik. Biliyorsunuz zaten en fazla 2 sene ucretsiz alinabiliyo.
3 yasinda ise bebegimi kurumumuzun kresine vermeyi dusunuyorum, 3 yastan once almiyorlar.
Yani arada 1,5 sene gibi bir biosluk kaliyor.
Anneme gelince 49 yasinda butun cocuklari evli genc ve saglik sorunu olmayan birisi Allaha sukur.
Bizle ayni sehirde oturuyor ancak uzak sayilir. Babam ben ise giderken anneni birakir aksam da alirim diyor.
Bende anneme cok zor olmasin diye yanina yarim gun bir yardimci tutayim, yardimci temizligi yemegi yapsin anneme yardim etsin diyorum. hem her gun gelince cokta temizlik isi olmaz yemeklerini felan hazirlar diye dusunuyorum.
Ancak annem biz bu planlari yapar ken hic ses cikarmiyor. Ortamdan kaciyor. Zaten cokta konusulmadi ama en son halamla beraberken konu bebege gelince ben sakayla karisiki benim bebegime de kimse bakmak istemiyo halacim dedim.
Annem hic ses etmedi. Halamda ne yapacaksin deyince ben de 1,5 yasina kadar bakicam sonra bilmiyorum dedim.
Halamda iyi sonrada krese ver dedi.
Anladim ki bunu ona annem soyletti.
Tekrar ediyorum tabi ki bakmak zorunda degil ama 1,5 yil bu fedakarligi yapamaz mi?
Kendimi anneme karsi cok kirgin hissediyorum. Artik onunla gorusmek istemiyorum.
Lutfen bana bi akil verin de biraz rahatlayyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?