Annemle ipler kopma noktasinda...

ayrıca konu sahibinin annesi bakmam dememiş..

sen bakmak istiyorsun diye ses etmedim demiş..

yani kadın 1,5 yıl sonra bakar torununa..

ne halin varsa gör istemem dememiş...

aynen öyle bencede bakacak :) şimdi biraz gözü korkmuştur haliyle.

Buradaki yorumlardan su sonuc cikiyo
Bakici var kres var parasini ver baktir cocugu annenle yapmadin
o zaman annemiz babamiz yaslanir hasta olursa da bakici var, yaslilar yurdu var
oraya mi gonderelim onlarin da bizden beklentileri yok mu

Hiç yorum yapmayı düşünmüyordum, ama şu yazdığınızı görünce dayanamadım.
Yazık çok yazık, böyle mi düşünüyorsunuz, annenizin babanızın sizin üzerinizdeki emeklerini ne yapacaksınız peki.

evet ama bebeğin annesi o değil işte senin anlamadığın o
kadın bebeğin annanesi
madem fedakar olunacak annesi işten çıkıp baksın o zaman niye annanesi fedakarlık yapacak ki allala

ağzına sağlık arkadaşım. Anne fedakar olucaksa işten çıkıp parasız kalmayı bu sürede çocuğuna bakmayı da göze al o zaman.. Konu sahibinin annesi gereken fedakarlığı yapmış. Bundan sonrası kişisel isteklerine bağlıdır. Bebek bakmayı seviyosa bakar. He yok bana bu sorumluluğu verme uğraşamam diyosa susup oturucaksın. İplerin komasına da lüzum yok. Çok şaşırdım ya..

evet ama bebeğin annesi o değil işte senin anlamadığın o
kadın bebeğin annanesi
madem fedakar olunacak annesi işten çıkıp baksın o zaman niye annanesi fedakarlık yapacak ki allala

işten çıksın demek ne kadar kolay değilmi ,sizin tuzunuz kuru sanırım ,kamuda çalışıyor üstelik ,millet ne sınavlara giriyor orada çalışmak için ,neden işinden olsun, 1,5 yıl için neden çocuğunun geleceği için çalışmasın ,laf olsun diye konuşuluyor yahu..

arkadasim yanlis anlamayin lutfen
ben yaklasimi elestirdim aileme bakmam tabi ki demedim
yani ole bi konusuluyo ki baskalariyla yakinlarin bir olur mu
yani demem o ki ben nasil diyeyim yaslilar yurda gitsin
o zaman cocuklarda krese gitsin diye bu kadar kolay soylenmemeli

ben tekrar belirtiyorum bu is icin yillarca okudum ve aynen dediginiz gibi 8000 kisinin girdigi bir kurum sinavinda derec ile bu ise girdim
calismayan bir kariyeri olmayan kadinlarin birak isi demesi bos bence

annen çocuğa bakmam dememiş..

sen bakabildiğin kadar bakarsın diye ses etmedim demiş daha ne desin kadın. şimdi yan çiziyor diyorsun? git annenle konuş.

mecburiyete sokulmamalı. bakmıyorsa da çözüm kreş değil mi :44: ekmek kolay kazanılmıyor. geçim o kadar kolay değil herkes farkında bunun.

ama bi yerde de lafın gittiği yeri bilmek gerek.annenizi görmek görüşmek bile istemeyecek bir durumunuz yok ortada.

valla ne zormuş bak biz bile burda birbirimize girdik
sen en iyisi al anneni konuş ama sakın gönlünü kırma o senin annen :) kırılan sen ol ama anneni incitme.
bence tatlıya bağlanacak mesele sen tabi şimdi biraz hassasın, içerlemişsinde ama topla kendini karartma içini.

Hayır herkes fedakarlık diye tutturmuş. Fedakarlık dediğin budur yani. Anne fedakardır falan saçmalamışsınız. Anne fedakarsa çıksın işten o zaman. Anane mecbur değil demek istemiş arkadaş. Ayrıca işten çıkmaktan daha kolay yolları var bildiğiniz üzere. Bakıcı gibi. Herkes bakıcı tutuyor. Bence anane ve babaneden daha dsiplinli oluyor ayrıca. Ananeler çok şımartıyo

Ben de hak veriyorum kırılmasına, olabilir yani.. İnsan annesini yanında görmek ister tabi ki ama ne bileyim ya annelere de yazık değil mi arkadaşlar insaf ya? Yani hangimiz biliyoruz bi evi baştan sona evirip çevirip çalışıp çocuk bakmayı. Onlar yapmış yorulmuş artık. İstemiyolarsa illa ki burulur insan da kızamaz küsemez yahu

sabahtan beri anne olmak fedakarlık yapmak demek değil mi muhabbeti dönüyo
annesini fedakar olmadığı için suçluyo arkadaş.
o zaman kendi fedakar olsun işten çıksın çocuğuna baksın dedim ben de.
hani anne olmak fedakar olmak demekti.
niye kendi fedakar olmuyo o zaman.
hayret bişey.

Son düzenleme:

merak ettim çocuğunuz varmı ?

Canım valla kimse bakıcıya güvenemez yani iyileri var mı tabiki var ama ya kötüsüne denk gelirse insan. Ne bilim ben bilemedim.
çalışan bir bayanım yarın çocuğum olursa şartlarıma bağlı ama herhalde kendim bakarım ama çalışmak durumunda olursam da annemden babaneden başka kimseye de teslim edemem diye düşünüyorum zor konular.

Bunu anneanne için söylemek ne kolay? O zaman herkes baksın işte çocuğuna bakamayacağı çocuğu ne diye doğuruyosun mantığı varsa, anneanne bakmış sırasını savmış sıra bizde yahu.

asıl büyük fedakarlığı bebeğin annesi yapıyor bana kalırsa ,onun geleceği için çalışıyor ,üstelik kamuda ,anneanneden 1,5 yıl istiyor altı üstü ,hem ondan yemek bulaşık istemiyorki yanına birde yardımcı tutacağım diyor .
ya merak ediyorum bu ahkam kesen arkadaşlar hem çalışıp hem çocukları bakıcıda olan arkadaşlar mı acaba ,empati yapabiliyorlarmı merak ediyorum..

ya tabi canım anneye küsmek olmaz hakları da ödenmez. Anneler çocuklarına çocuklarda annelerine görünmez iplerle bağlıdırlar :) birbirimize muhtacız yani ne anne kızının gönlünü kırsın ne evlat annesine sırtını dönsün hoş şeyler değil bunlar bence.

Çocuk bakmak zor iş.Annen o sorumluluğu almak istemeyebilir.
Kendi çocuğuna bakmakla torun bakmak veya başkasının çocuğuna bakmak çok farklı.
Çocuğun dizi kanasa bakandan bilinir,biraz huysuzlansa çok şımartıyor denir.
Eşin tavırlı biriyse ondan çekiniyor olabilir.
Malum gelinler de annen çocuğuma şunu öğretmiş bunu yapmış diye sorun çıkarıyorlar.

Yani ne bileyim hali olmayabilir,evinden her gün çıkmak istemeyebilir.
Siz ona bırakacak olsanız neyse de her gün evinize gelmek bile gözünde büyüyebilir.
İnsanın kendi evi,kendi mutfağı hatta kendi koltuğunda ayağını uzatması bile başkadır.

Annelik görevlerine torun bakmak dahil edilmiş.O zaman o torunun annesinin görevi nedir ?

Bence madem tutabiliyorsunuz,bir bakıcı tutun.
Anneniz arada zamanlı zamansız baskın şeklinde kontrole gitsin.
Kayınvalideniz yakınsa dönüşümlü olarak uğrasınlar,torunlarıyla zaman geçirsinler.

ben tekrar belirtiyorum bu is icin yillarca okudum ve aynen dediginiz gibi 8000 kisinin girdigi bir kurum sinavinda derec ile bu ise girdim
calismayan bir kariyeri olmayan kadinlarin birak isi demesi bos bence

Bak şuanda seninle hiç bi farkımız yok, ben de kamudayım sınavla girdim Öss de dereceyle ve burslu okudum emek verdim. Allah kısmet ederse çocuk sahibi de olmak istiyorum ama annem bakmak istemiyorum derse (ki azıcık empati varsa cidden üzülürsün ya annene de) inan gıkım çıkmaz. Evet belki kara kara düşünürüm ne olucak diye ama anneyi görmemek uzaklaşmak fln... Allah korusun ya!! Bana sorarsan ben bunları da bi anlık kırgınlıkla yazdığını düşünmek istiyorum. Anneyi görmemek kolay mı ya bu kadar

Merhaba,
İkinci bebeği planlarken annenize sordunuz mu? Anne sen bakabilirmisin? Ben 1.5 yıl bakarım kreş yaşı gelinceye kadar yardımcı tutsam sen de gelip torununa bakabilirmisin diye? Benimde abimin kızı var , gelinimiz çalışıyor annem bakmıyor çocuğuna, sebep olarakta 3 çocuk büyüttüm gençken başa çıkabiliyordum ama şu an başa çıkamam diyor. Haklıda bence. Kendine güvenmiyor bu konuda zorlamanın anlamı yok. Kimsede küsmedi , kırılmadı bu söylediğine.
Annenizin böyle bir düşüncesi olabilir.
Yok biz baştan konuştuk , ben söyledim kabul etmişti şimdi istemiyor derseniz de annenizle konuşmanızı sebebini sormanızı öneririm. Yanlış anlamayın ama ipleri koparacak kadar kötü bir durum göremedim ben ortada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…