- 28 Eylül 2011
- 1.126
- 74
- 363
Annenizin kişisel zevki çocuk bakmak olabilir de konu sahibinin annesinin daha farklı beklentileri var hayattan. Bu torununu sevmeyeceği anlamına da gelmiyor. Peki anneniz çocuğunuza bakmasa ipler kopma noktasına geldi der miydiniz?
Bir annenin hayattan başka beklentileri olması kötü bir şey mi?
İşte bu sizsiniz. Bu sizi bizden daha iyi veya daha fedakar kılmaz. Kendiniz dediniz annem standart Türk kadını diye. O halde bu sizi sadece "standart Türk kadını" kılar. Kötü mü ? HAYIR. Siz öylesiniz öbürü standardın dışıdır. İnsanların istekleri farklı olabilir, bu anlayamıyosak empatiden bahsetmicez!!
imzamı atıyorum .Herkes planlı programlı bebek yapıp o kadar okumuş, atanmak için emek vermiş değil zart işte işten çıkıyor çocuğunuda gönlü rahat emanet edecek biri varken güvenle bakıcının kollarına atıyor. Hayret bir şeysiniz varya. İnsanın kendi anasından da fayda gelmeyecekse yemişim ananeliği babaneliği
Uzun süre toruna bakma olayını ben de desteklemıyorum. Ama kızın burada bır senesı var sadece bır sene dıyor. Eger dısarı cıkmayan bır kadınsa bence bakmalı... Tabıkı hal boyle de olunca ınsan kırılıyor kırılmamalısın dıye bırsey yok.
Mecburıyet var cunku kredı odemek zorunda ne yapsın hıc cocuk yapmasın mı bu kız bıraksanıza ya...
küçük yaşta çocuğu olmayan anlayamaz .evet anlamıyorsak empatiden hiiiç bahsetmiycez
O zaman ben de empatiye dair son söümü söyliyeyim. Evet empati içinde bulunmadığın durumu anlamaktır zaten. küçük yaşta çocuğu olmadan anlaşılamiicaksa bu konuda empati zaten yapılamaz. Her neyse biz amaannnn nolcak ya bakarsın ne var bunda demiyoruz ki. Söylüyorum evet ben de çalışıyorum ve kendim bakmak zorunda kalıcam. Hatta ne kadar zor olduğunu bildiğim için anneme kıyamıyorum. Çünkü zamanında yapmış. Farkındaysanız söylüyorum ZOR olanı yapmış.
Bir de çocuk yapmasın demiyoruz zaten yapsın, çalışan bi anne olacağını bilerek biraz daha sıkıntı çekicek tabi ki.
Anneanne bakmasın da demiyoruz. Bakmak istemiyosa mecbur değil diyoruz.
Kırılmasın da demiyoruz, haklı ben olsam ben de içerlerdim. Ama annemi görmeyi istemiyorumlar fln.. Başlık bile "kopma noktasındayız"
Ne var arkadaşlar bu kadar kopma noktasına gelicek bunu soruyoruz sadece?
bu söylediklerinize katılıyorum ,kopmak filan hoş değil tabi,
bende hala şunu savunuyorum altı üstü 1,5 yıl,bu kadar zor olmamalı.
Ben Allaha sukur kres zamanina kadar kalan 1,5 sene zarfinda cocuguma en iyi bakicilari tutup, kreslere gonderecek imkanlara sahibim
Annem de baksa yanina yardimci tutacagimi soylemistim zaten
Sadece cocuk bu her yere emanet edilmez gozum arkada kalmasin 1,5 sene yardim etsin istedim
tabii ki keyfi degiliz diye konuya yaklasabilirz
Ama o zaman ben de ona karsi kirilirsam benim de keyfim degil diyebilirim ki bu guzel bi yaklasim olmaz
Bana zaten 18imde sorumluluk yuklendı neyden bahsedıyorsunuz ? Bu sorumluluk mu nıye keyfı bırsey olarak goruyorsunuz. Aile ne demek cok merak ettım. İnsan annesıne guvenıp vermek ıstıyor. Korkuyor dadıya kreşe vermeye.
Kaldı kı kardeslerıme baktım dıyorsunuz cocugunuz oldugunda ben sızı gorecegım asıl. Anne olmak demek fedakarlık demek herseyı yapmak ile alakası yok.
Doğru... Ben unutmuşum ülkemdeki pozitif ayrımcılığı
Kızın çocuğuna elin oğlunun çocuğu, erkeğin çocuğuna yavrumun yavrusu
Ne denir ki, hiçbir şey!
Buradaki yorumlardan su sonuc cikiyo
Bakici var kres var parasini ver baktir cocugu annenle yapmadin
o zaman annemiz babamiz yaslanir hasta olursa da bakici var, yaslilar yurdu var
oraya mi gonderelim onlarin da bizden beklentileri yok mu
ben tekrar belirtiyorum bu is icin yillarca okudum ve aynen dediginiz gibi 8000 kisinin girdigi bir kurum sinavinda derec ile bu ise girdim
calismayan bir kariyeri olmayan kadinlarin birak isi demesi bos bence
bu söylediklerinize katılıyorum ,kopmak filan hoş değil tabi,
bende hala şunu savunuyorum altı üstü 1,5 yıl,bu kadar zor olmamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?